Amel Tuka, dijamant bh atletike

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
bingov buraz

#76 Re: Amel Tuka

Post by bingov buraz »

Ko bi rekao da ce nam atletika biti nada za olimpijsku medalju
Bravo Amele :thumbup:
kamen spoticanja

#77 Re: Amel Tuka

Post by kamen spoticanja »

insaneinthebrain wrote:jest, do stadiona je :lol:
Nije naravno...osim sto u zenici moze trenirati kao da je u madridu...zimi i ljeti :wink:
I ne samo Amel...doci ce za njim vrlo brzo i dejan...hamza i dalje baca respektabilno...mislis da je slucajno?
insaneinthebrain

#78 Re: Amel Tuka

Post by insaneinthebrain »

nije do stadiona nego do zenickog smoga, kad se naudises toksina sto izadju iz zeljezare odmah postanes vrhunski sportista. zato reprezentacija igra svoje utakmice na bilinom :D
kamen spoticanja

#79 Re: Amel Tuka

Post by kamen spoticanja »

insaneinthebrain wrote:nije do stadiona nego do zenickog smoga, kad se naudises toksina sto izadju iz zeljezare odmah postanes vrhunski sportista. zato reprezentacija igra svoje utakmice na bilinom :D
Hajd hebi se :mrgreen:
Ne kvari mi cejf :mrgreen:
SkyLimit

#80 Re: Amel Tuka

Post by SkyLimit »

Valjda cuju za njega oni sto biraju sportistu godine BiH :-)
Maharadza

#81 Re: Amel Tuka

Post by Maharadza »

BRAVO MAJSTORE ALLAH TE NAGRADIO!!! :thumbup:
trcicu trceci

#82 Re: Amel Tuka

Post by trcicu trceci »

5.najbolje vrijeme evrope svih vremena :roll: :roll:
spinel_

#83 Re: Amel Tuka

Post by spinel_ »

molim, otvaraca teme da istu preimenuje u Amel Tuka, dijamant bh atletike
lakilaka

#84 Re: Amel Tuka

Post by lakilaka »

bravo zenicanine, bosansko-hercegovacki dijamante.
Romanista 101%

#85 Re: Amel Tuka

Post by Romanista 101% »

spinel_ wrote:molim, otvaraca teme da istu preimenuje u Amel Tuka, dijamant bh atletike

uradjeno :thumbup:
Mustang1

#86 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike

Post by Mustang1 »

Ali citam komentare na klixu i ne pamtim kada sam vidio ovako da niko ali bas niko ne pljuje. Bilo je i prije solidnih sportskih rezultata i uvijek neki padobranac uleti :D (doduse to sam gledao kad je tek napisano, mozda je i tamo neko uletio :D )
phillie

#87 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike

Post by phillie »

Tuka took 'em all . :bih: :bih: :run: :kiss:
Bajram Mubarek Olsun Amele! Ponosu bosanski!
Romanista 101%

#88 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike

Post by Romanista 101% »

Mustang1 wrote:Ali citam komentare na klixu i ne pamtim kada sam vidio ovako da niko ali bas niko ne pljuje. Bilo je i prije solidnih sportskih rezultata i uvijek neki padobranac uleti :D (doduse to sam gledao kad je tek napisano, mozda je i tamo neko uletio :D )

naci ce nazalost i njemu mahanu, polako, da nas nema trebalo bi nas izmisliti
pirmin

#89 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike

Post by pirmin »

Halal ti vjera, majstore! :thumbup:

Kakav kuriozitet, da jedna anti-atletska nacija poput nas ima ovakav kalibar atlete! :thumbup:
red evil

#90 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike

Post by red evil »

Usudit ću se reći da je ovo najveći rezultat bh sporta ikad. Svaka čast majstore. Samo tako nastavi. Ovaj rezultat će se sa dosta manje interesovanja popratit jer atletika i nije baš nešto popularna.
Better Man

#91 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike

Post by Better Man »

Amel Tuka nas je učino najponosnijim do sada. Kako je odradio trku, pa to je čisto savršenstvo. Veću i bolju promociju naše zemlje nismo mogli imati. Najžalosnije što će sad svi idioti od političara letiti da se slikaju s njim i kite njegovim uspjehom, a nisu ni prstom makli da mu pomognu. Mi smo zemlja puna talenotovanih i uspješnih ljudi. Samo naš problem je što ne znamo ili ne želimo da otjeramo mafiju sa vlasti i dovedemo ovakve ljude da vode ovu državu. Do olimpijade ima godinu i nešto. Prvo sad ide Svjetsko prvenstvo u Kini i prilika da se uzme zlatna medalja, naravno uz dobre pripreme i nastavak ovakvih rezultata. Već sad je Amel Tuka za mene sportista godine i zslužio je da se daleko više piše o njemu nego Džeki i sličnim.
bingov buraz

#92 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike

Post by bingov buraz »

Na snimku se ne vidi da li je Rudisha trcao danas?Cini mi se da nije.
kakavdanakneiskustvu

#93 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike

Post by kakavdanakneiskustvu »

bingov buraz wrote:Na snimku se ne vidi da li je Rudisha trcao danas?Cini mi se da nije.

nije
spinel_

#94 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike

Post by spinel_ »

Better Man wrote:Amel Tuka nas je učino najponosnijim do sada. Kako je odradio trku, pa to je čisto savršenstvo. Veću i bolju promociju naše zemlje nismo mogli imati. Najžalosnije što će sad svi idioti od političara letiti da se slikaju s njim i kite njegovim uspjehom, a nisu ni prstom makli da mu pomognu. Mi smo zemlja puna talenotovanih i uspješnih ljudi. Samo naš problem je što ne znamo ili ne želimo da otjeramo mafiju sa vlasti i dovedemo ovakve ljude da vode ovu državu. Do olimpijade ima godinu i nešto. Prvo sad ide Svjetsko prvenstvo u Kini i prilika da se uzme zlatna medalja, naravno uz dobre pripreme i nastavak ovakvih rezultata. Već sad je Amel Tuka za mene sportista godine i zslužio je da se daleko više piše o njemu nego Džeki i sličnim.

upravo. :thumbup:

rekao bih da je ovo najbolji i najveci rezultat bh sporta, sa tendencijom poboljsanja u narednom perodu.
bosan

#95 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike

Post by bosan »

Svaka cast :bih:
spinel_

#96 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike

Post by spinel_ »

kakavdanakneiskustvu wrote:
bingov buraz wrote:Na snimku se ne vidi da li je Rudisha trcao danas?Cini mi se da nije.

nije

Rudisha na aparatima :izet: :mrgreen:
bingov buraz

#97 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike

Post by bingov buraz »

kakavdanakneiskustvu wrote:

nije
Nadjoh i ja startnu listu,mozda povreda neka.
Inace dame i gospodo danas je Amel pobijedio vlasnika treceg najboljeg rezultata svih vremena :izet:
JanuaryJones

#98 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike

Post by JanuaryJones »

Koji kralj! Gledam verzije SK i Eurosporta na repeat, sa 9. mjesta (ulaz u drugi krug) do pobjede, tako odmjereno i precizno. Drugi komentator na Eurosportu je na početku spomenuo Amela i njegov odmjeren tempo i osjećaj kad treba finiširat. Bravo lave!
Chuckie

#99 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike

Post by Chuckie »

Ali čovjek ih obilazi u petoj stazi. Ma bravo.
sadmire

#100 Re: Amel Tuka

Post by sadmire »

sadmire wrote:Gledam sad snimak iz Madrida i hoce mi suze na oci...kakav finis momak ima, sa kakvom lakocom trci, to je za nepovjerovati...cini se da bi mogao i ispod 1.43 i ako ovako nastavi i bude postedjen povreda, mogao bi osvojiti prvu olimpijsku medalju za BiH...mozda i zlatnu...a mozda vec i na svjetskom ove godine...ko zna...
Svaka cast momku, nismo ni svjesni kakvog sportistu imamo...njegovi trenutni rezultati se ni sa cim ne mogu porediti...
Da citiram sam sebe...obistini se ovo sa ispod 1:43 vec nakon sedam dana...a htio sam napisati i da momak ima perspektivu da postane nas najbolji i najuspjesniji sportista ikad...al nisam da se ne javi neko da to blati...sad i nema vise argumenata protiv...
Post Reply