Istina, a opet u jednu ruku i taj prekovremeni rad ne znaci da ces imati ajmo rec dovoljno dubok djep za izlaske, ajfone i ostale zezancije.
Danas je novac jedino bozanstvo definitivno.
Radno vrijeme od 17 sati dnevno, ludilo ili realnost?
- Russki
- SmokingMan
#77 Re: Radno vrijeme od 17 sati dnevno, ludilo ili realnost?
Nije nužno da će ti više rada donjeti dobar novac,i to je tačno,ali isto tako nije nužno da imaš gotovinu da bi posjedovao nešto,zato i banke postoje,da bi te obavezale na otplatu duga.Međutim,takvi ljudi su znatno bolje situirani od mene,tebe,ili nekog desetog,mi trebamo kredit za gotovo 80% stvari koje želimo kupiti,pa i ponekada da zakrpimo rupe u plaćanju računa.Russki wrote:Istina, a opet u jednu ruku i taj prekovremeni rad ne znaci da ces imati ajmo rec dovoljno dubok djep za izlaske, ajfone i ostale zezancije.
Danas je novac jedino bozanstvo definitivno.
- Šveđanin
#78 Re: Radno vrijeme od 17 sati dnevno, ludilo ili realnost?
Pa realno McKinsey, BCG i Bain & Company su tezi za upasti. Mene fascinira nacin na koji oni najmladji zaposleni gledaju na svoje sefove kao bozanstvo. Nedaj boze da kazes nesto lose o Blankfeinu. Iako su njega vidjeli 2 puta uzivo na 50 metara razdaljine, nikad s njim nisu ni pricali, ako kazes sta lose odmah svi skoce na tebe kako si socijalista, a kad sam im rekao neke pozitivne stvari ex yu socijalizma, oni meni kako taj razgovor nije prihvatljiv, sramota je uljepsavati teror i zlo.. A vidio sam i na sta lice ljudi nakon 15 godina intenzivnog rada u IB. Vrlo vrlo psihicki unakazeni, a sve zato sto su pretjerivali i isli preko granica svojih mogucnosti. Onaj osjecaj kad vidis da je neko umoran od zivota u svojoj 38 godini. Srecom ima novca pa ce se vec snaci za adekvatno popunjavanje vremena ali tip je postao slucaj za psihologa na duzi period.
- dobar osjecaj
#79 Re: Radno vrijeme od 17 sati dnevno, ludilo ili realnost?
Jebo taj novac kad zaradis neuroloske smetnje koje ce te pratiti do kraja zivota. Vjerujem da je normalno da ljudi stalno napreduju i da se granice stalno pomjeraju i treba da se pomjeraju. Ali kvalitetan san i odmor su minimum koji svako treba otimati za sebe tokom ovog kratkog zivota. Novac ne znaci nista kad ne mozes da zaspis od istrosenosti, kad nemas zivce ni za sta, kad nisi vise u stanju da uzivas ni u hrani, ni picu, ni bilo kakvom uzitku i zadovoljstvu.Šveđanin wrote: Vrlo vrlo psihicki unakazeni, a sve zato sto su pretjerivali i isli preko granica svojih mogucnosti. Onaj osjecaj kad vidis da je neko umoran od zivota u svojoj 38 godini. Srecom ima novca pa ce se vec snaci za adekvatno popunjavanje vremena ali tip je postao slucaj za psihologa na duzi period.
- agnostic_front
#80 Re: Radno vrijeme od 17 sati dnevno, ludilo ili realnost?
Pa u normalnim zemljama postoji to skraćeno radno vrijeme, zove se part-time. Pa ko hoće da provodi više vremena sa porodicom, radi 15, 20, 25, 30 sati sedmično.
-
Bodkin
#81 Re: Radno vrijeme od 17 sati dnevno, ludilo ili realnost?
I zaradjuje klikere. Ti mislis moze se zivjeti sa djecom part time da radis.
A sto se tice ovih sto je @svedjanin nabrojao, oni uzimaju top 1% kandidata. Znaci top 1% koji hoce da udju u taj svijet. Glupo je govoriti ja ne bih i stavljati se u tu situaciju kad je to nesto za sta se krenes spremati prije faksa i jos moras biti odredjen karakter
A sto se tice ovih sto je @svedjanin nabrojao, oni uzimaju top 1% kandidata. Znaci top 1% koji hoce da udju u taj svijet. Glupo je govoriti ja ne bih i stavljati se u tu situaciju kad je to nesto za sta se krenes spremati prije faksa i jos moras biti odredjen karakter
- agnostic_front
#82 Re: Radno vrijeme od 17 sati dnevno, ludilo ili realnost?
Pa dobro, ako ćemo smanjiti radno vrijeme, a plate ostaviti iste, ja sam onda za to da radna sedmica bude 10 sati.
- Tesla10
#83 Re: Radno vrijeme od 17 sati dnevno, ludilo ili realnost?
Radio bih u jednoj takvoj firmi. Bez problema. Normalno ne čitav život ali jedan duži period da.
- ho oponopono
#84 Re: Radno vrijeme od 17 sati dnevno, ludilo ili realnost?
...realna podloga za popizditi jos vise, od akutnog stanja, predjes fino u hronicno...