Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA

Locked
SaraFina

#76 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA

Post by SaraFina »

nikad_vise wrote:
bh.tornjak wrote:
emmir1 wrote:Treba na njegovu igru uzvratiti istom igrom.

Trebamo hladne glave promisliti i odraditi strateški potez koji će odgovarati nama.

Njegovo satanaziranje u Srebrenici ili zabranjivanje dolaska će najviše obradovati Dodika a i njega samog.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

to je ...to.....
cijelo vrijeme o tome govorim.....
pustit ga da dodje i umjesto da mu se omoguci da nekoga dribla....udarit mu kontru i izdriblat ga pred cijelom planetom...
Stvarno bi ga tako izdriblali.
To je kao da dovedes Seselja u Srebrenicu da se opere pred zapadom i posalje sliku u svijet kako je on tu dosao da zali.Pa neko bi stvarno pomislio da je Srbija neka zdrava sredina.Srebrenica i Bosnjaci sa tom posjetom nista ne dobijaju jer to nije iskrena posjeta i taj covjek nije tu iz dobrih i iskrenih namjera nego zbog politickih pluseva u Evropi i Americi.Sta tacno Bosnjaci dobijaju sa tim osim sto im deklarisani cetnik glumi mirotvorca.

Zamisli kako je ljudima koji tu placu i tuguju za svojim najmilijim gledati onu Vucicevu facu dok glumi tu neku suosjecajnost a jasno odbacuje rezoluciju u Srebrenici.Evropa ce to pozdraviti,Vucic ce dobiti plus,generale ce nastaviti hapsiti,Bosnu ce nastaviti razbijati,pozivi na klanje Bosnjaka ce se nastaviti,destrukcije prema BiH ce ostati ali ce Vucic oprati sebe i svoje pred cijelim svijetom.

A što dobiješ odbijanjem i incidentima ????

Poslaces sliku da mi nismo za pomirenje i da smo odbili pruzenu ruku pomirenja.

Ionako danonoćno rade da nas prestave ekstremima i ABIH muslimanskom

Ispašće još borci na braniku kršćanske Evrope od ekstremnog Islama još devedesetih
SaraFina

#77 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA

Post by SaraFina »

and wrote:
SaraFina wrote:
and wrote: treba ga ignorisati i reći ako želi da dođe može,a napraviti posebno mjesto za one koji negiraju genocid,da se ne miješa sa ljudima
Onda je trebalo ako ćemo dosljedno svih ovih godina praviti i mjesto za one koji su dolazili u Potočare a nisu ništa uradili da se taj isti genocid spriječi

Jer snose neposredu krivnju
oni su svoju ulogu zvanično u presudi tribunala prebacili na srbiju i sebe oprali.
treba zvanično reći da je dobrodošao na komemoraciju povodom ukopa ubijenih u genocidu.samo bi se trebao izjasniti da li dolazi kao premijer ili kao građanin srbije,jer njegova država zvanično negira genocid i presude međunarodnog suda un iako su članica un.

To da i to već ima smisla.
It_is_a_Leclerc

#78 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA

Post by It_is_a_Leclerc »

Vučić ne treba doći u Srebrenicu.
Opet, zadnju riječ treba da imaju porodice koje ukopavaju svoje najmilije 11.7. Ako oni smatraju da ima bujruma za čovjeka koji je rekao da jedan Srbin vrijedi 100 "muslimana" i koji je lijepio table "Bulevar Ratka Mladića" preko "Ulica Zorana Đinđića", onda ok..
krater

#79 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA

Post by krater »

It_is_a_Leclerc wrote:Vučić ne treba doći u Srebrenicu.
Opet, zadnju riječ treba da imaju porodice koje ukopavaju svoje najmilije 11.7. Ako oni smatraju da ima bujruma za čovjeka koji je rekao da jedan Srbin vrijedi 100 "muslimana" i koji je lijepio table "Bulevar Ratka Mladića" preko "Ulica Zorana Đinđića", onda ok..
:thumbup:
emmir1

#80 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA

Post by emmir1 »

Imamo priliku.

Nakon 15 godina interesi velikih sila su se poklopili sa našim i postoje dvije opcije, ili ćemo iz prilike zabiti gol ili promašiti.

Mi smo mala zemlja, ovo što se sada dešava je isključivo zbog Ukrajine i Rusije i ovaj put su se interesi poklopili sa našim

Znači Papa, Merkel, rezolucija...na dijelu je zapišavanje teritorija.

Vučić to zna, zato je danas odlučeno da se od Rusije ne traži veto, jer bi time pokazao svijetu u čijem je zagrljaju.

Mi moramo odigrati mudar potez i ne smijemo sve žrtvovati zbog jednog čovjeka
and

#81 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA

Post by and »

i u pozivu odmah naglasiti da se već vide pozitivni efekti britanske inicijative za rezoluciju,pa i oni koji su spomenuti u presudi žele da dođu i poklone se žrtvama i da se nadamo da će rezolucija pomoći da se isto uradi u srbiji :mrgreen:
krater

#82 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA

Post by krater »

emmir1 wrote:Imamo priliku.

Nakon 15 godina interesi velikih sila su se poklopili sa našim i postoje dvije opcije, ili ćemo iz prilike zabiti gol ili promašiti.

Mi smo mala zemlja, ovo što se sada dešava je isključivo zbog Ukrajine i Rusije i ovaj put su se interesi poklopili sa našim

Znači Papa, Merkel, rezolucija...na dijelu je zapišavanje teritorija.

Vučić to zna, zato je danas odlučeno da se od Rusije ne traži veto, jer bi time pokazao svijetu u čijem je zagrljaju.

Mi moramo odigrati mudar potez i ne smijemo sve žrtvovati zbog jednog čovjeka
:thumbup: ima i ta mjesta
krater

#83 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA

Post by krater »

and wrote:i u pozivu odmah naglasiti da se već vide pozitivni efekti britanske inicijative za rezoluciju,pa i oni koji su spomenuti u presudi žele da dođu i poklone se žrtvama i da se nadamo da će rezolucija pomoći da se isto uradi u srbiji :mrgreen:
:mrgreen:
nikad_vise

#84 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA

Post by nikad_vise »

emmir1 wrote:
Pa dobro možemo li mi kad malo razmislitu i odigrati potez za Bosnu i Hercegovinu, moramo li uvijek na emocije igrati.

Kakva pravda, nema pravde, to treba da zaboravimo.

Za našim žrtvama samo mi žalimo i niko više, evo Britanija pokrenula rezoluciju, ok hvala im, ali zašto nisu spriječili genocid a mogli su.

Zašto su nam uveli embargo na oružje i mnogo još pitanja.

Znači licemjerje Vučića nije ni prvo ni posljednje.

On je postavio sebi cilj i spreman je da istrpi udare srpskog naroda ali zna da ide prema cilju.

Imamo li mi takvog lidera koji će istrpit koji udar od naroda ali napraviti pravu stvar, jebo emocije, jebo zabijanje glave u pijesak
.

Situacija se zakuhala i vrijeme je za pametne poteze, i još jednom nemoj da se zavaravamo da neko žali naše žrtve.
O ovome ti ja jarane pricam.Srebrenica je Bosnjacima najbolnija rana a on je tu da ispuni svoj cilj a ne da zali za tim zrtvama?
Sustina je u tome da nema nikakve razlike između Dodika koji skoro ode u Srebrenicu i Vucica koji zeli da dođe.Ni jedan ne priznaju genocid niti zale za tim zrtvama.Prvi je otisao da mi kasnije isao sa provociranjem nekog Turskog genocida a negira svoj genocid koji je pocinio a drugi ce doci da posalje sliku o Srbima koji lafo zale za zrtvama i upise koji plus a isto tako negira genocid?

Sta vise,Dodikava ratna historija mozda i nije ucestvovala u ovome jer je pricao drugu pricu,dok je Vucic bio jedan od huskasa.

Pricamo ljudi o dzenazi?
To je isto da covjek koji je ubio mog brata kaze da nije kriv za to ubistvo i nastoji to relativizirati i dođe na dzenazu mom bratu i glumi pred policijom neko pokajanje a prije toga godinama negira,kako su to lazi,poziva na ubijanje cijele moje porodice i slicno.I ja treba da pokazem svoju velicinu i gledam njegovu glumu na dzenazi mog clana porodice?

Sta BiH dobija Vucicevim dolaskom?
Da je to dolazak iz iskrenih namjera pa ne mora se nista dobiti,dovoljno bi bilo da covjek vidi suosjecanje i da zrtve vide to zaljenje?
Zrtve to nece vidjeti jer taj negira genocid i jedan je od onih koji je pozivao na to?
Niko od zrtava nema nista od toga osim pljuvanje u lice?
Pa ko ima?
Vucic.
On ce Srbiju predstaviti kao nekog iskrenog partnera i drzavu kojoj je kao zao,a znamo i ja i ti da Srbiji nit je zao nit ce joj biti zao i to bi ponovili sutra da nisu pod lupom zapada?Svako malo cujemo po RS i Srbiji "ubi turcina","noz,zica,Srebrenica," i slicno.Treba da se pere preko jedne takve tragedije..daj ba ljudi ne zajebajite se sa tim.
nema me tamo

#85 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA

Post by nema me tamo »

Eh da imaju muda ovi naši " lideri " da ga uhapse, pa se nadat da ce izbit oružani sukobi.
Vrijeme je.
SaraFina

#86 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA

Post by SaraFina »

Naravno da ne treba da ima imalo obraza i ovozemaljske pravde...

Ali nazalost nema... Očigledno je da on pod pritiskom šahovski povlači poteze i to zrtvujući najmanje što moze..

Ne pristaje na rezoluciju ali će doći u Potočare

Mi smo sami pozvali sve političke prestavnike u regionu na obljetnicu

Trebalo je prilikom poziva još postavit uvjete za dolazak
bh.tornjak

#87 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA

Post by bh.tornjak »

and wrote:i u pozivu odmah naglasiti da se već vide pozitivni efekti britanske inicijative za rezoluciju,pa i oni koji su spomenuti u presudi žele da dođu i poklone se žrtvama i da se nadamo da će rezolucija pomoći da se isto uradi u srbiji :mrgreen:

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
TOOOOOOOOOOOO......!!!!!!

o tome i pisem cijelo vrijeme......diplomatski mu napakovat pred cijelim svijetom..... pa nek se pusi....
i napomenuti kako su neki od zagovornika zlocina dosli "pameti" (iako nisu) i dosli da se poklonu zrtvama....
SaraFina

#88 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA

Post by SaraFina »

nema me tamo wrote:Eh da imaju muda ovi naši " lideri " da ga uhapse, pa se nadat da ce izbit oružani sukobi.
Vrijeme je.

Koji lideri?

Pa što ne uhapse Dodika koji svakodnevno vrijedja bošnjačke zrtve?

Nad povratnicima se provode torture u RS kao da su devedesete su djačkim knjizicama djeci nam piše da uče bošnjački jezik
nikad_vise

#89 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA

Post by nikad_vise »

SaraFina wrote:

Ispašće još borci na braniku kršćanske Evrope od ekstremnog Islama još devedesetih
Pa lik i ne zeli pomirenje?U tome i jest stos,a salje sliku da zeli?
Jel pomirenje da uz njegov amin Dodik negira genocid svakih nekoliko sedmica?
Jel pomirenje da uz njegov amin hapse generala koji je branio Srebrenicu?
Jel pomirenje da je upravo taj Dodik najglasniji sad kad je Vucic na vlasti?
Ljudi se mogu pomiriti samo kad se iskreno pokaju za ono sto su uradili nekome?I on se kao kaje a negira sam cin genocida i moraju ga tjerati da usvaja rezoluciju?Stvar je da nema pomirenja dok je partner neiskren.Covjek iz nase tragedije pokusava izvuci korist.
emmir1

#90 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA

Post by emmir1 »

Situaciju komplikuje i turski tok i mi moramo da vidimo koju korist imamo od toga i da vidimo koliko je Erdogan spreman pomoći.

Ne mislim na naše uključivanje u projekat jer mi moramo ostati okrenuti prema Usa, no da vidimo može li se oslabiti ruski utjecaj na RS.

Putinu turski tok znači milijarde i stabilnost, Dodik je tu kusur
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#91 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA

Post by _BataZiv_0809 »

nikad_vise wrote:
Pricamo ljudi o dzenazi?
To je isto da covjek koji je ubio mog brata kaze da nije kriv za to ubistvo i nastoji to relativizirati i dođe na dzenazu mom bratu i glumi pred policijom neko pokajanje a prije toga godinama negira,kako su to lazi,poziva na ubijanje cijele moje porodice i slicno.I ja treba da pokazem svoju velicinu i gledam njegovu glumu na dzenazi mog clana porodice?
Zato i govorim da ne treba dolaziti. I o tome nek odluce oni koji ukopavaju svoje najmilije, naravno.
It_is_a_Leclerc

#92 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA

SaraFina wrote:

Naravno da ne treba da ima imalo obraza i ovozemaljske pravde...

Ali nazalost nema... Očigledno je da on pod pritiskom šahovski povlači poteze i to zrtvujući najmanje što moze..

Ne pristaje na rezoluciju ali će doći u Potočare

Mi smo sami pozvali sve političke prestavnike u regionu na obljetnicu

Pa Potočari nisu diskoteka, ni galerija, pa da dolazi kako ko hoće. To je, prije svega, mezarje, a 11.7. je dan kad porodice ukopavaju posmrtne ostatke svoje djece i svojih muževa. Cijela ta parada političara koji se redaju po Potočarima je samo minimiziranje patnje tih ljudi, i iritantno odugovlačenje i razvlačenje nad koščicama u tabutima.

Onaj kome porodice daju dozvolu da dođe na dženazu njihove rodbine ima bujruma. Onaj kome ne daju, nema. I tu nema nikakve priče. Pa neće valjda neko doći da nervira ljude koji su sami iznervirani.

Mislim da je minimum za dobrodošlicu u Potočare - prihvatanje činjenice genocida. Onaj ko to nije u stanju, nije dobrodošao, ma kakav pritisak na njega vršio bilo ko. I to treba jasno reći.
Danguba

#93 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA

Post by Danguba »

SaraFina wrote:
Ne postavlja niko uslove za dolazak.
Vucic je danas takstativno nabrojao uslove i doslovce rekao ''ako ce me primiti pod ovim uslovima ja sam spreman ici u Srebrenicu''.
A ja kazem, ako su takvi uslovi ti nisi pozeljan tamo.
Treba li da ti to objasnjavam ili ces jos jednom procitai sta je izjavio.
It_is_a_Leclerc

#94 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA

Uostalom, neka brat Erdogan kod svog dobrog druga Putina zatraži da rezolucija prođe. :D
krater

#95 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA

Post by krater »

It_is_a_Leclerc wrote:Uostalom, neka brat Erdogan kod svog dobrog druga Putina zatraži da rezolucija prođe. :D
:thumbup: :mrgreen:
Danguba

#96 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA

Post by Danguba »

Visoka je cijena veta. :wink:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#97 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA

Post by _BataZiv_0809 »

It_is_a_Leclerc wrote:
Pa Potočari nisu diskoteka, ni galerija, pa da dolazi kako ko hoće. To je, prije svega, mezarje, a 11.7. je dan kad porodice ukopavaju posmrtne ostatke svoje djece i svojih muževa. Cijela ta parada političara koji se redaju po Potočarima je samo minimiziranje patnje tih ljudi, i iritantno odugovlačenje i razvlačenje nad koščicama u tabutima.

Onaj kome porodice daju dozvolu da dođe na dženazu njihove rodbine ima bujruma. Onaj kome ne daju, nema. I tu nema nikakve priče. Pa neće valjda neko doći da nervira ljude koji su sami iznervirani.

Mislim da je minimum za dobrodošlicu u Potočare - prihvatanje činjenice genocida. Onaj ko to nije u stanju, nije dobrodošao, ma kakav pritisak na njega vršio bilo ko. I to treba jasno reći.
:thumbup:
emmir1

#98 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA

Post by emmir1 »

nikad_vise wrote:
emmir1 wrote:
Pa dobro možemo li mi kad malo razmislitu i odigrati potez za Bosnu i Hercegovinu, moramo li uvijek na emocije igrati.

Kakva pravda, nema pravde, to treba da zaboravimo.

Za našim žrtvama samo mi žalimo i niko više, evo Britanija pokrenula rezoluciju, ok hvala im, ali zašto nisu spriječili genocid a mogli su.

Zašto su nam uveli embargo na oružje i mnogo još pitanja.

Znači licemjerje Vučića nije ni prvo ni posljednje.

On je postavio sebi cilj i spreman je da istrpi udare srpskog naroda ali zna da ide prema cilju.

Imamo li mi takvog lidera koji će istrpit koji udar od naroda ali napraviti pravu stvar, jebo emocije, jebo zabijanje glave u pijesak
.

Situacija se zakuhala i vrijeme je za pametne poteze, i još jednom nemoj da se zavaravamo da neko žali naše žrtve.
O ovome ti ja jarane pricam.Srebrenica je Bosnjacima najbolnija rana a on je tu da ispuni svoj cilj a ne da zali za tim zrtvama?
Sustina je u tome da nema nikakve razlike između Dodika koji skoro ode u Srebrenicu i Vucica koji zeli da dođe.Ni jedan ne priznaju genocid niti zale za tim zrtvama.Prvi je otisao da mi kasnije isao sa provociranjem nekog Turskog genocida a negira svoj genocid koji je pocinio a drugi ce doci da posalje sliku o Srbima koji lafo zale za zrtvama i upise koji plus a isto tako negira genocid?

Sta vise,Dodikava ratna historija mozda i nije ucestvovala u ovome jer je pricao drugu pricu,dok je Vucic bio jedan od huskasa.

Pricamo ljudi o dzenazi?

Sta BiH dobija Vucicevim dolaskom?
Da je to dolazak iz iskrenih namjera pa ne mora se nista dobiti,dovoljno bi bilo da covjek vidi suosjecanje i da zrtve vide to zaljenje?
Zrtve to nece vidjeti jer taj negira genocid i jedan je od onih koji je pozivao na to?
Niko od zrtava nema nista od toga osim pljuvanje u lice?
Pa ko ima?
Vucic.
On ce Srbiju predstaviti kao nekog iskrenog partnera i drzavu kojoj je kao zao,a znamo i ja i ti da Srbiji nit je zao nit ce joj biti zao i to bi ponovili sutra da nisu pod lupom zapada?Svako malo cujemo po RS i Srbiji "ubi turcina","noz,zica,Srebrenica," i slicno.Treba da se pere preko jedne takve tragedije..daj ba ljudi ne zajebajite se sa tim.

Sve si ti u pravu i sve je to pravedno.

No znaš li onu, ko igra za raju i zanemaruje taktiku završit će karijeru u nižerazrednom Vratniku.

Mnogo veće stvari su u igri.

I meni ne znači dolazak Vučića sekunde, pa njemu je gore doći jer ga boli kita za naše žrtve i valja mu doći glumiti žaljenje među te ljude tamo.

No on će progutat i istrpit.
and

#99 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA

Post by and »

_BataZiv_0809 wrote:
nikad_vise wrote:
Pricamo ljudi o dzenazi?
Zato i govorim da ne treba dolaziti. I o tome nek odluce oni koji ukopavaju svoje najmilije, naravno.
kad se već priča o dženazi,ko tu dženazu obezbjeđuje?
SaraFina

#100 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA

Post by SaraFina »

nikad_vise wrote:
SaraFina wrote:

Pa lik i ne zeli pomirenje?U tome i jest stos,a salje sliku da zeli?
Jel pomirenje da uz njegov amin Dodik negira genocid svakih nekoliko sedmica?
Jel pomirenje da uz njegov amin hapse generala koji je branio Srebrenicu?
Jel pomirenje da je upravo taj Dodik najglasniji sad kad je Vucic na vlasti?
Ljudi se mogu pomiriti samo kad se iskreno pokaju za ono sto su uradili nekome?I on se kao kaje a negira sam cin genocida i moraju ga tjerati da usvaja rezoluciju?Stvar je da nema pomirenja dok je partner neiskren.Covjek iz nase tragedije pokusava izvuci korist.

Naravno da ne zeli pomirenje ...

Ali kao što Emir reče spreman je radi imidza Srbije i zrtvovati nešto ...

Da se nije onako srceparajuće obratio javnosti i odlučno odbio dolazak to bi bio na pragu ove rezolucije autogol Srbima

Ovako su loptu prebacili nama i zabraniti mu dolazak bilo bi kontraproduktivno

Ja razumijem bol porodica zrtava u potpunosti i da ima ovozemaljske pravde mi ne bi ni raspravljali o ovom sada.

Nazalost jedina šansa da se pokaze uloga Srbije u konfuziji zvanoj BIH je RASKRINKAVANJE četnika i njegovog licemjerja

A samim time i imidzaSrbije.

Jer Vučić je ustvari Srbija.
Locked