Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj

Post Reply
insomnia78

#76 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj

Post by insomnia78 »

JohnnyS wrote:
madner wrote:Naravno da nisu, ali Hrvatska nije rascistila sa sobom da li je to negativna ili pozitivna pojava pa im je sok da je u svijetu izuzetno negativna.

Normalno da je negativna, činjenica je i da dobar dio pučanstva gleda na tu zločinačku tvorevinu gleda kao nešto pozitivno, što nije pogreška samo obrazovnog već i represivnog sustava Hrvatske. S druge pak strane, sigurno se veći dio Hrvatske grozi asocijacije s NDH, samo što su budale uvijek glasnije. Ali naš forumski kontraš je svoj fotografski upis ostavio s jasnom namjerom da prikaže Hrvatsku u isključivo jednom svjetlu, zato nije bilo smisla za većom diskusijom, najlakše je priznati i gotovo.
Jok ja bogumi, no ti hocu reci da ista ta drzava sramoti sama sebe kad dozvoljava ustasku ikonografiju i thompsonove koncerte
JohnnyS

#77 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj

Post by JohnnyS »

insomnia78 wrote:
JohnnyS wrote:
madner wrote:Naravno da nisu, ali Hrvatska nije rascistila sa sobom da li je to negativna ili pozitivna pojava pa im je sok da je u svijetu izuzetno negativna.

Normalno da je negativna, činjenica je i da dobar dio pučanstva gleda na tu zločinačku tvorevinu gleda kao nešto pozitivno, što nije pogreška samo obrazovnog već i represivnog sustava Hrvatske. S druge pak strane, sigurno se veći dio Hrvatske grozi asocijacije s NDH, samo što su budale uvijek glasnije. Ali naš forumski kontraš je svoj fotografski upis ostavio s jasnom namjerom da prikaže Hrvatsku u isključivo jednom svjetlu, zato nije bilo smisla za većom diskusijom, najlakše je priznati i gotovo.
Jok ja bogumi, no ti hocu reci da ista ta drzava sramoti sama sebe kad dozvoljava ustasku ikonografiju i thompsonove koncerte

Pa rekao sam ja, nije to pogreška samo obrazovnog, već i represivnog sistema. Da je boga i pravde, svaki s nacističkim ili NDH obilježjem bi u zatvoru završio. Sustav je zakazao, ali ja i dalje mislim (možda malo naivno od mene) da većina ipak ne gleda blagonaklono na tu zločinačku tvorevinu.
Fudo387

#78 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj

Post by Fudo387 »

gospodja profiterka wrote:
Chisum wrote:Cekaj, cekaj, citajuci pojedine upise, stice se utisak da se u ovom slucaju radi o konceptualnoj umjetnosti, a ne o ociglednom fasistickom praznjenju "domoljubne omladine", u slucaju hrvatske reprezentacije - tek jednom u nizu, jer, hoce ih, majku mu, ove svastike u zadnje vrijeme... od koreografija po utakmicama i koncertima, pa evo sad i hortikulturnih intervencija.

Znaci nije fasizam nego konceptuala? Ok!

Hrvatska - Braco Dimitrijevic 1:0
Jah, vele obračun s HNS-om. Pa što onda nisu nacrtali qrac na travi, a ne svastiku. Hoće ruka pravo i džaba...
Pa za nacrtan qrac bi dobili nagradu od uefe jer bi se moglo protumaciti kao podrska gay paradi u Splitu.
dalmatinka

#79 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj

Post by dalmatinka »

JohnnyS wrote:
insomnia78 wrote:
JohnnyS wrote:

Pa rekao sam ja, nije to pogreška samo obrazovnog, već i represivnog sistema. Da je boga i pravde, svaki s nacističkim ili NDH obilježjem bi u zatvoru završio. Sustav je zakazao, ali ja i dalje mislim (možda malo naivno od mene) da većina ipak ne gleda blagonaklono na tu zločinačku tvorevinu.
NDH simboli jesu zabranjeni i kažnjavaju se. E sad, ako je vjerovati forumašu insomnia78, mi svi tako obučeni hodamo ulicom, samo mi nije jasno kako ja u svojih 50 godina života nisam srela nikad, ali baš nikad nekog sličnog. Koja je razlika ako javno pokažeš da si fašista, bar priznaš, ili ako cijeli jedan narod svrstaš u iste?
Martinez_

#80 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj

Post by Martinez_ »

Čekaj, neko je kivan na navijače i smatra da su navijači, sa akcentom na pojedinca koji je napravio taj kukasti križ na travnjaku, najveći društveni problem?

Image
insomnia78

#81 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj

Post by insomnia78 »

dalmatinka wrote:NDH simboli jesu zabranjeni i kažnjavaju se. E sad, ako je vjerovati forumašu insomnia78, mi svi tako obučeni hodamo ulicom, samo mi nije jasno kako ja u svojih 50 godina života nisam srela nikad, ali baš nikad nekog sličnog. Koja je razlika ako javno pokažeš da si fašista, bar priznaš, ili ako cijeli jedan narod svrstaš u iste?
Cekaj, jel hoces da kazes da su fotografije, kakvih ima na stotine iz Hrvatske, izmisljene?
Da ustaska ikonografija nije prisutna na svakom vecem okupljanju pogotovo vezanom za domovinski rat?
Da Thompson nije napunio Poljud i ne puni dvorane gdje god pjeva?
Da u svom repertoaru nema pjesmu koja pjeva o "jasenovcu i gradisci staroj"?
dalmatinka

#82 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj

Post by dalmatinka »

insomnia78 wrote:
dalmatinka wrote:NDH simboli jesu zabranjeni i kažnjavaju se. E sad, ako je vjerovati forumašu insomnia78, mi svi tako obučeni hodamo ulicom, samo mi nije jasno kako ja u svojih 50 godina života nisam srela nikad, ali baš nikad nekog sličnog. Koja je razlika ako javno pokažeš da si fašista, bar priznaš, ili ako cijeli jedan narod svrstaš u iste?
Cekaj, jel hoces da kazes da su fotografije, kakvih ima na stotine iz Hrvatske, izmisljene?
Da ustaska ikonografija nije prisutna na svakom vecem okupljanju pogotovo vezanom za domovinski rat?
E vidiš, mi ostala normalna većina nismo zanimljivi novinarima da bi o nama pisali. Nego znaš li kako na izborima u Hrvatskoj prolaze ekstremni desničari?
Kitrona

#83 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj

Post by Kitrona »

Splitski fakini su prgava, inatljiva ekipa kojoj ništa nije sveto. Bez problema su izjednačili Zagreb sa Beogradom, izlili kantu govana na glavu Ante Tomića a sad i ovo sa svastikom.

Ne želim umanjivati događaj ali Hrvatska i Dalmacija nisu ništa različitiji od onog što su bili prije ili poslije ovog događaja tako da ova "zabrinutost" koja se isčitava iz naslova subjecta podjeća na SFRJ vremena kad se lamentiralo o "zabrinjavajučim društvenim događajima i trendovima" i pitalo se "kuda ide ova omladina".
dalmatinka

#84 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj

Post by dalmatinka »

Martinez_ wrote:Čekaj, neko je kivan na navijače i smatra da su navijači, sa akcentom na pojedinca koji je napravio taj kukasti križ na travnjaku, najveći društveni problem?

Image
Mi u Dalmaciji kažemo da riba smrdi od glave. :wink:
Kitrona

#85 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj

Post by Kitrona »

insomnia78 wrote:
Thompson pjeva na raznim mjestima.

http://hu-benedikt.hr/?p=16981

http://www.thompson.hr/nastupi

Priča sa "Jasenovcom i Gradškoj Staroj" je najvjerojatnije podvala.
insomnia78

#86 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj

Post by insomnia78 »

Kitrona wrote:
insomnia78 wrote:
Thompson pjeva na raznim mjestima.

http://hu-benedikt.hr/?p=16981

http://www.thompson.hr/nastupi

Priča sa "Jasenovcom i Gradškoj Staroj" je najvjerojatnije podvala.
:lol:
Normala
Izmisljaju komunjare
dalmatinka

#87 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj

Post by dalmatinka »

insomnia78

Normala
Izmisljaju komunjare
Koje sad komunjare kad smo svi ustaše? Saberi se 8-)
Hafis

#88 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj

Post by Hafis »

Pravo se trznuh...učini mi se netko oživio temu ''Krst na Zlatištu''...pa onda bolje gledam...vidim nije ni Krst na Humu...i skontah riječ je o svastici na poljudskom travnjaku.
Samo da čestitam autoru teme i simpatičnom izrazu ''kukasti krst''....valjda križ koji ima kuke...mada je ono daleko od kuka...u stvari svastika kao drevni simbol simbolizira križ koji se okreće... ups, odoh baš off. Nego, nastavite vi slobodno kao da se nisam ni javio.
animals

#89 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj

Post by animals »

insomnia78 wrote: :lol:
Normala
Izmisljaju komunjare
Posto vec izmisljas, ajde dokazi da je Thompson ikad otpjevao tu pjesmu..
imas li kakav dokaz, osim rekla , kazala..
animals

#91 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj

Post by animals »

da imalo poznas Thompsonov glas skontao bi da on to ne pjeva..
ali najvaznije je podmetati :-)
insomnia78

#92 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj

Post by insomnia78 »

Hajd' dobro
Uzivajte
animals

#93 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj

Post by animals »

insomnia78 wrote:Hajd' dobro
Uzivajte
Pa kad nesto tvrdis, onda prvo provjeri, a ne napamet lupas--
Danguba

#94 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj

Post by Danguba »

insomnia78 wrote:
Ziva istina.
Pozvan na svadbu u Zagreb(Remetinec). Cekamo da dodju po mladu kad idu tamburasi, barjaktari masu sahovnicom...ma super atmosfera. Idu sokacke pjesme, sve izaslo na prozore i time doprinose atmosferi kad odjednom kum zaurla ''evo zore evo dana''...mnogi(vecina) prihvatise i pocese pjevati kako su se udaljavali od pocetka tako je sve jenjavalo da bi promijenili na neku drugu. Kada sam podigao pogled, skoro svi prozori se pozatvarase. Sta mislite ko je zatvorio prozore?

Ostalo u svadbi na nivou ali brate, zar im je to trebalo. Znam da su to velike Hrvatine ali se to moze pokazati i na drugi nacin.
insomnia78

#95 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj

Post by insomnia78 »

animals wrote:
Uzivajte
Istina, nisam provjerav'o pjesmu sa linka ali sam gled'o Njegovu izvedbu te pjesme
animals

#96 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj

Post by animals »

insomnia78 wrote:
animals wrote:
Uzivajte
Istina, nisam provjerav'o pjesmu sa linka ali sam gled'o Njegovu izvedbu te pjesme
De stavi link da i ja pogledam..
Drvosjeca iz Dejcica

#97 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

animals wrote:
Nije njegov glas isto k'o što ono u aferi "Papak" nije Željkin glas. :oops:
Kitrona

#98 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj

Post by Kitrona »

insomnia78 wrote::lol:
Normala
Izmisljaju komunjare

S obzirom da nastupa po Americi, Kanadi, Njemackoj, Austriji, Svicarskoj -vjerojatno i oni misle isto kao ti.
animals

#99 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj

Post by animals »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
animals wrote:
Ne poznam ni Zeljku ni tu aferu..ne branim Thompsona, ali nigdje nema zabiljezeno da je on tu pjesmu pjevao..
mozda i jeste privatno, ali javno nije..
Kitrona

#100 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj

Post by Kitrona »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
animals wrote:
O ovome se vodila rasprava na forum.hr-u i cak je jedan SDP-ovac potvrdio da se radi o jednom pjevacu iz zadarskog zaledja. Mislim da je lik poginuo u nekakvoj prometnoj nesreci.

Joško Tomičić

Post Reply