Novi modeli
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Lolobrigida
#77 Re: Novi modeli
Teaser za novi Audi A4 B9. Službena prezentacija u ponedjeljak.

- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#78 Re: Novi modeli
Uvijek mi se sviđao dizajn ovih LED svjetala na Audijima.
Izdigli su iznad ostalih,kao nekad BMW sa Angel Eyes.
Jedini mali minus je sto su ljudi na svakave skule poceli stavljati LED pozicije.
Izdigli su iznad ostalih,kao nekad BMW sa Angel Eyes.
Jedini mali minus je sto su ljudi na svakave skule poceli stavljati LED pozicije.
-
Lolobrigida
#79 Re: Novi modeli
I meni se sviđaju njihova LED svjetla. Danas mnogi favorizuju ta LED svjetla, ali su nekako na Audijima uvijek posebno upečatljiva. Nedavno sam vidio novo TT-a sa žmigavcima koji se postepeno "zmijasto" aktiviraju - preprcan detalj.
Samo se nadam da će novi A4 na nešto ličiti, jer mi se nimalo ne sviđa Audijev aktuelni dizajnerski pravac. Ovaj novi Q7 je odvratan (mislim na eksterijer), novi R8 je moćan, ali je dizajnerski korak unazad u odnosu na prošlog, jednostavno mi nema onaj wow efekat koji je imala prva generacija. A4 je i suviše bitan model da bi ujebali dizajn, tako da se nadam da neće fuliti sa njim.
Samo se nadam da će novi A4 na nešto ličiti, jer mi se nimalo ne sviđa Audijev aktuelni dizajnerski pravac. Ovaj novi Q7 je odvratan (mislim na eksterijer), novi R8 je moćan, ali je dizajnerski korak unazad u odnosu na prošlog, jednostavno mi nema onaj wow efekat koji je imala prva generacija. A4 je i suviše bitan model da bi ujebali dizajn, tako da se nadam da neće fuliti sa njim.
-
Teufik
#80 Re: Novi modeli
A4 nece se puno razlikovati od sadasnjeg modela. Vec je snimljen bez neke prevelike kamuflaze. Facelift po izgledu. oproban recept.
- mali_milojica
#81 Re: Novi modeli
Mislim da ce se najvise razlikovati u tehnickom smislu od prethodnika,izgled ce manje vise biti isti ili ce uzeti neke smjernice sa vec predstavljenih modela TT i R8. Nista novo vjerujem u vizuelnom smislu.
-
__Phoenix__
#82 Re: Novi modeli
S tim da po meni Audi uvijek ima bolji omjer cijena-kvalitet...vettel wrote:Slazem se s tim, medjutim BMW i Mercedes mijenjaju filozofiju i pretekli su vec sad audi, a on se tacka s njima vazdaTeufik wrote:A4 nece se puno razlikovati od sadasnjeg modela. Vec je snimljen bez neke prevelike kamuflaze. Facelift po izgledu. oproban recept.
-
citroen xm
#83 Re: Novi modeli
Od svih Audija zadnjih 10 godina, meni je ponajbolji A4 B8. Taman za porodicu.
Nego, ovih dana ima baš dosta predstavljanja značajnih modela. Prvo Alfa, pa evo sutra DS nešto predstavlja, u ponedeljak novi Audi A4 koji je možda najznačajniji za Audi......
Nego, ovih dana ima baš dosta predstavljanja značajnih modela. Prvo Alfa, pa evo sutra DS nešto predstavlja, u ponedeljak novi Audi A4 koji je možda najznačajniji za Audi......
-
ado-šampion
#84 Re: Novi modeli
Pa zar ti to nesto ne govori sto ima pun klinac A4 i trica a C klasa nigdje na mapi?
I oko tih izmjena ima prica... Mercedes jeste napravio totalni zaokret u novoj C klasi kao i u dosta novih modela (A klasa na primjer), ali to je zato sto nisu imali rezultate. Ko god ima rezultate ne izmislja toplu vodu. Spomenuo si BMW, realno i BMW ide na to da budu unificirani kao Audi, svi modeli isti. Posebno unutra, sve na isti fazon. X1 novi, X3, X5, nadji razliku izmedju njih.
Kad vec komentarisem, evo sad BMW u X1 ima prednji pogon, slijedi prednji pogon u novoj seriji 1 (na istoj platformi na kojoj su X1 i 2 Active Tourer), u buducnosti ce trica biti najmanji BMW sa zadnjim pogonom. Sto to rade, da povecaju udio na trzistu. I dok ce sacica BMW entuzijasta (ukljucujuci i mene) plakati, kupac premium auta koji trazi najbolje za svoje pare ce se veseliti, jer realno u tako malom autu se ne moze napraviti zadovoljavajuca ponuda prostora s uzduzno postavljenim motorom i zadnjim pogonom. Novi X1 koji je centimetar kraci od aktuelnog, ima 9 cm kraci razmak izmedju osovina, a nudi 4 cm vise prostora za noge na zadnjoj klupi i 85 litara veci gepek.
I oko tih izmjena ima prica... Mercedes jeste napravio totalni zaokret u novoj C klasi kao i u dosta novih modela (A klasa na primjer), ali to je zato sto nisu imali rezultate. Ko god ima rezultate ne izmislja toplu vodu. Spomenuo si BMW, realno i BMW ide na to da budu unificirani kao Audi, svi modeli isti. Posebno unutra, sve na isti fazon. X1 novi, X3, X5, nadji razliku izmedju njih.
Kad vec komentarisem, evo sad BMW u X1 ima prednji pogon, slijedi prednji pogon u novoj seriji 1 (na istoj platformi na kojoj su X1 i 2 Active Tourer), u buducnosti ce trica biti najmanji BMW sa zadnjim pogonom. Sto to rade, da povecaju udio na trzistu. I dok ce sacica BMW entuzijasta (ukljucujuci i mene) plakati, kupac premium auta koji trazi najbolje za svoje pare ce se veseliti, jer realno u tako malom autu se ne moze napraviti zadovoljavajuca ponuda prostora s uzduzno postavljenim motorom i zadnjim pogonom. Novi X1 koji je centimetar kraci od aktuelnog, ima 9 cm kraci razmak izmedju osovina, a nudi 4 cm vise prostora za noge na zadnjoj klupi i 85 litara veci gepek.
- johntra
#85 Re: Novi modeli
hebo ta papanska auta, evo jedan novitet, a da nije BMW...

345 KS

345 KS
-
citroen xm
#86 Re: Novi modeli
Meni je sve kod BMW-a jasno osim šta ljudi vide na X1.
Fokus RS je mehanički brutalan, ali je onutra gadan za medalju.
Fokus RS je mehanički brutalan, ali je onutra gadan za medalju.
Last edited by citroen xm on 26/06/2015 14:52, edited 1 time in total.
-
citroen xm
#87 Re: Novi modeli
Pa valjda treba u ponedeljak da ga prezentuju.
-
Teufik
#88 Re: Novi modeli
Manite rasprava, drzite se teme.
- Suelureac
#91 Re: Novi modeli
Inače radi se o redizajnu A-klase i prelijep automobil zaista.
- Suelureac
#92 Re: Novi modeli
Jedna nova i realnija slika Alfine unutrašnjosti i središnje konzole. Djeluje prebrutalno.

-
530i
#94 Re: Novi modeli
Ako je zaista ovakav onda je ozbiljno ružno auto, barem sprijeda.
-
citroen xm
#95 Re: Novi modeli
Ova nova maska i ovaj neki "redizajn" koji je počeo sa novim Q7 je totalno betvezan. Bolje da nisu ništa mijenjali ako bar nisu znali napraviti bolje.
- Suelureac
#96 Re: Novi modeli
Ovo je RENDER, a ne službeno predstavljen automobil. Zato ne palite se bezveze. Mogao sam i ja u photoshopu "pretpostaviti" kako će izgledati, dizajnirati i postaviti vam ovdje ko ovaj lik iz SR designs-a. Isti đavo. Pričekajmo dok Audi objavi.
- Suelureac
#97 Re: Novi modeli
Kia je predstavila blago redizajnirani Kia Ceed koji na tržište dolazi na jesen:
Kia Ceed (2015)

Kia Ceed (2015)

- mali_milojica
#99 Re: Novi modeli
Dobar unutra
Samo je izgleda moda postala da ovaj display ovako nabiju,kao kod Mercedesa A i C klase.
Samo je izgleda moda postala da ovaj display ovako nabiju,kao kod Mercedesa A i C klase.
- johntra
#100 Re: Novi modeli
Nema šta, napredak u dizajnu...