Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ja sam sjedio u 2 serije 3, trebalo bi da su isti kokpiti u 3 i 4, nisam bas upratio kako oni razdvajaju te linije sad, ali jedna je bila s crnim drvetom i crnom kozom, a druga sa tamno-smedjim drvetom i smedje-narandzastom kozom, nisu me nesto oborile s nogu, ali ova s aluminijem umjesto drveta mu fakat daje na efektnosti. I ovaj volan isto.
Ne zavidim, ali izgleda fenomenalno, makar meni. Ne moze se porediti s ovim, ali meni i onaj X5 izgleda super, mada malo zastarilo u poredjenu s ovim. X5-ici bas bas pristaje bez koza i svjetlo drvo. Najbolji prijatelj ima jako slicnu.
Ne zavidim ni ja u losem, vec bi i meni bila ova 4 tamam. Ovaj na slici je M paket, sa automatikom , navigacijom,.... kod tomica je ovo 100000 KM.
Nek mu je sa srecom, a mozda mi ga i proda kad ga ocejfi za .....KM
Nece biti M paket jer sam malo pregabaritan za sportska sjedista... Ima drugi paket sa ovom professional navigacijom, a za mjenjac se jos uvijek dvoumim - definitivno cu uzeti xDrive, 2.0 dizel verzija sa 190 KS.
Testna voznja je bila sa automatskim mjenjacem i problem mi je sto nemam osjecaja bez manuelnog mjenjaca pa sam ulazio u krivine po naselju sa 60-70 km/h ni ne znajuci...
Tokom vikenda posudim od sestre njen Passat B6 karavan - iz prakticnih razloga. Trebao sam do jednog grada da kupim nesto i prevezem sto nisam mogao Accordom zbog prostora.
Iako sam Passat B6 vozio par puta, ali na krace distance jer sam imao u planu da ga kupim - razocarao sam se u komfort i kokpit. Koliko god sam pokusavao da namjestim sjediste - koljeno mi je gotovo udaralo u instrument tablu i konzolu (visok sam 1.86).
Naslon za desnu ruku je bio prenizak, sjedista pomalo kruta i malo neudobna - vjerovatno sto su naslonjaci tanji i uzi nego u Volvo ili Accordu. Ono sto mi se svidjelo je preglednost.
Passat B5 mi se cini puno komfortniji.
No ovo sve sto sam napisao je moj licni dozivljaj - nekome drugome sigurno mnogo bolje.
ja sam za svoju vectru skinuo posljendnji pack bmw-ovih mapa i sad imam barem glavne ceste
Ne može se za Insigniu skinut bilo kakva mapa, mora biti fabrička SD kartica. Mape je 2012, kad sam ja kupio auto, radio Navteq. Dobio sam tzv. paket Alpe, koji je uključivao Austriju i Švicarsku Ono što je bilo nevjerovatno je da su u salonu reklamirali to auto ističući navigaciju. Čista prevara. Kod Opela taj Navi paket vuče i još neke dodatke u opremi pa ta stavka izadje na cca 3000 KM. 2014 god. mape za Opel je počeo raditi HERE Maps (koji radi mape za Nokiu tj. sada Microsoft). Inače, meni lično nema bolje navigacije od pomenute i gdje god da idem Nokia Lumia me vodi tamo, tako da sam se ponadao da će mozda oni konačno uvrstit BiH na listu mapa Europe. Naravno, ništa od toga i do dana danas ta navigacija je više ukras u autu. Navi kao fabrički dodatak više NIKAD ne bi kupio...