Zašto (ne)volimo Bosnu?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

dječak sa šibicama

#76 Re: Zašto (ne)volimo Bosnu?

Post by dječak sa šibicama »

Nikolai Stavrogin wrote:Ne volim teleće face koje bulje u svaki kurac koji naleti, sa uber glupim izrazom na licu.
E svaka cast... bas neki dan gledam youtube klip neki Nijemci na Bjelasnici i sad rade prilog, afirmativan, turisticki... zenska onako zgodjusna cini mi se u koznim pantolama, ulazi u Marsal cini mi se, uzima kljuc na recepciji, prati je kamera, sve je onako svjetski naoko. Ali ne moze proci bez toga da teleci pogledi koji sjede u foteljama u holu pored recepcije, ne blenu svi redom ne u kameru, vec u tu Njemicu.

Ono seljacko, primitivno odmjeravanje. Sa onim telecim glupim pogledom. Nisam mogao da ne primjetim te poglede, koje si opisao.
L u c i f e r

#77 Re: Zašto (ne)volimo Bosnu?

Post by L u c i f e r »

Ko ne voli Bosnu našu
neka puši Dabić Rašu...
Cybernetic

#78 Re: Zašto (ne)volimo Bosnu?

Post by Cybernetic »

.
Last edited by Cybernetic on 09/10/2015 20:31, edited 1 time in total.
Gojeni H

#79 Re: Zašto (ne)volimo Bosnu?

Post by Gojeni H »

Volim ostati zapanjen dobrotom bosanskih ljudi. Malo je volonterskog rada u odnosu na npr. zapadni svijet, ali s vremena na vrijeme "iskoci" dobar insan koji ono sto radi, radi iskljucivo radi dobra drugih ljudi.
Bio sam prijatno iznenadjen i ponosan na svoj narod kada je omladina, ali ne samo omladina, skocila da pomogne unesrecenom stanovnistvu poslije poplava.

Ne volim prevelik broj slabih ljudi, iskompleksiranih crva, sa pomanjkanjem samopouzdanja i ponosa, koji stalno imaju potrebu da dokazuju da su jaki i vazni. Ljudima koji su kurati protiv slabijih od sebe, a samo za svoj sitno-sicardzijski ceif, a isti su beskicmenjacke larve kada kuratost trebaju da pokazu radi viseg ili zajednickog cilja, za opste dobro zajednice.
Kikibombona

#80 Re: Zašto (ne)volimo Bosnu?

Post by Kikibombona »

Nakupilo se dosta jeftinih ljigavaca/seoskih mudraca, koje za tri sekunde mozes skontati. Takvi me nerviraju radi brojnosti, iako su sasvim bezopasni (sitni spletkarosi). Malo je pokvarenih mahera za koje ti treba vrijeme da ih provalis.

I humor je u dobroj mjeri postao usiljen, jeftin, isprazan.... Ako nemas inspiraciju, ne pokusavaj na silu biti smijesan. Odvratno je i dosadno.

Moze se o negativnostima u nedogled... Mislim da nas puca kriza u svim aspektima zivljenja...

I najvise mi je zao ljudi u Bosni. Zao mi sto nemaju perspektivu. Mnogi momci i djevojke su propali jer ne mogu naci jebeni posao. Zalosno, zalosno, zalosno...

A pozitiva....

Pa opet potkacimo pokoju dobru i orginalnu foru, podsjetimo na dane dobrog humora i zafrkancije. Gostoljubivost nije iscezla iako se na nas srucilo dosta toga loseg. Generalno smo osjecajan i susretljiv narod.
Post Reply