Za Bosnalijeka im trebalo!
Jel'e nije lose
razonoda wrote:Cherry-Cherry wrote:Al najjači su mi kometnari raje: hoće da sruše i unište sve što je bošnjačko, naše... smetaju im uspješni ljudi...![]()
Pa ima li ovo igdje ovako?
Nema, Bosna je jedinstvena po tom standardu.
Ako me već kradu, nek me moj krade._BataZiv_0809 wrote:Sto se cudis visnjiceCherry-Cherry wrote:Al najjači su mi kometnari raje: hoće da sruše i unište sve što je bošnjačko, naše... smetaju im uspješni ljudi...![]()
Pa ima li ovo igdje ovako?
![]()
Pa ovom narodu su i Ćele, Švicarci, Gašiji gospoda. Da vidis samo komentara na slike na fb "veliki gospodin", "brat moj" itd...
Eh pa vidi se da su skorojevići, koji nisu navikli da cijeli život imaju, pa se zato moraju pokazivati._BataZiv_0809 wrote:Ali stvarno biti ovoliko ocigledan, vidi se da su amateri.
Jedan je Gustavo Fring![]()
Za one koji nisu gledali Breaking Bad, da pojasnim-GLEDAJTE BREJKING BED JER TO JE NAJJACA SERIJA U ISTORIJI
Istinski covjek razvija svoju licnost preko svog bogatstva, a ne bogatstvo na racun svoje licnosti. KonfucijeCherry-Cherry wrote: Eh pa vidi se da su skorojevići, koji nisu navikli da cijeli život imaju, pa se zato moraju pokazivati.
Štednja 14 Hrvata iznosi 1,7 milijardi kuna; morat će dokazati porijeklo
Upravo tih 14 građana mora dokumentima dokazati kako su stekli taj novac, bilo da su u pitanju ugovori o nasljeđivanju ili pak pozajmice. Sudbina svakog od njih mogla bi biti poznata od početka lipnja
Izdvojili su 20 računa s najvećim iznosima i kod njih 14, uspoređivanjem podataka došli do prvih indicija da je gotovo nemoguće da su isti uspjeli sa svojim primanjima živjeti i toliko uštedjeti.
Upravo tih 14 građana mora dokumentima dokazati kako su stekli taj novac, bilo da su u pitanju ugovori o nasljeđivanju ili pak pozajmice. Sudbina svakog od njih mogla bi biti poznata od početka lipnja. Do tada bi službe trebale doznati je li sve s ušteđevinom čisto ili su se sumnje ostvarile i navedeni građani ne mogu dokazati porijeklo novca uplaćenog u štednju.
U najgorem scenariju, država im može uzeti porez od 40 posto, a kada je u pitanju ovih 1,7 milijardi kuna, porez bi iznosio 690 milijuna kuna. A to je samo od prvih 20 provjerenih računa, piše NovaTv.
http://direktno.hr/en/2014/domovina/147 ... ijeklo.htm
Postoje kod nas ljudi koji su posteni puno ima takvih,samo lako je nasjest kad se pruzi prilika.problem je sto ovi urodjenici i paviljani nemaju granica to bi za 20 zivota sebi nakupilo.gamad!Black swan wrote:samo me zanima bil ja imao mjeru u krađi ili bi mi se osladilo
da li bi se toliko kurčio imovinom
daaaajte mi test![]()
apsidejzi wrote:SIPA![]()
prvo skoči pa reci hop. svi će se oni prije ili poslije naći na slobodi, jer ili neće biti dovoljno dokaza ili će misteriozno nestati. sjeti se čovića, bičakčića i sličnih.alphonse kauders wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/sipa-u-a ... /150527072
[
Dobro su se sjetili"Partnerstvo" Bosnalijek (Arslanagići) - Brštanica (Šepe) je vjerovoatno jedna od najpoznatijih "javnih" tajni, koja se čak nije nešto aman ni maskirala, a rezultirala je nenormalnim bogaćenjem članova porodica Arslanagić/Šepo.
Ako je istina što se priča, Šefik Handžić je zet od Arslanagića, a ova Aida Selvić je naka treba od Huseina Šepe - familijarna shema.
btw. Edin Arslanagić je dobitnik Šestoaprilske nagrade iz 2003. godine, pa me samo interesuje šta će biti s istom ako se dokaže krivica..
jesu, jer parama mogu kupiti političku zaštitu, ili sudije i tužioce direktno.ultima_palabra wrote:Nisu oni ribe u rangu tih koje si pomenuo. Još ako su ostali bez političke zaštite, moguće je da zaglave zatvora... s obzirom i da su bili poprilično ofirni.
sve dok ne budu svi kao Sanader procesuirani i osudjeni, ovo je sve ...manje-vise prdimahovinakamen spoticanja wrote:zeleni sanaderiziraju neke svoje krupnije ribe al bez politickog znacaja ternutno...sve mi se cini da na ovome nece stati
Zokipfc wrote:A sta bi rek'o dr. Arsla na to
stafi wrote:samo vi likujte, tako ste likovali kad je budimir uhapšen. A kad je iz zatvora izašao sa kaznom za parkiranje klepili ste ušima. E tako ćete i sada.
Pomirite se sa time da bogati i političari u ovoj zemlji nisu krivično odgovorni.
Za 10-15 mjeseci kad budu oslobođeni citirat ću ovaj post kako bi vas podsjetio na moju neprepoznatu mudrost i vizionarstvo.