Kriminal u Bosnalijeku - dolijali Arslanagići

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Saian

#76 Re: Kriminal u Bosnalijeku - dolijali Arslanagići

Post by Saian »

Evo naslov nekom ko se odluci napisat kakav osvrt :D

Za Bosnalijeka im trebalo!

Jel'e nije lose :per:
SmokingMan

#77 Re: Kriminal u Bosnalijeku - dolijali Arslanagići

Post by SmokingMan »

Jao kakva primanja za nizak životni standard kakav je u BIH...

Mila mati,ako ima i mikrogram pravde,ovi će svirati klavir barem 20 godina...
Cherry-Cherry

#78 Re: Kriminal u Bosnalijeku - dolijali Arslanagići

Post by Cherry-Cherry »

razonoda wrote:
Cherry-Cherry wrote:Al najjači su mi kometnari raje: hoće da sruše i unište sve što je bošnjačko, naše... smetaju im uspješni ljudi... :-) :mrgreen: Pa ima li ovo igdje ovako? :-)
:roll: Nema, Bosna je jedinstvena po tom standardu.
_BataZiv_0809 wrote:
Cherry-Cherry wrote:Al najjači su mi kometnari raje: hoće da sruše i unište sve što je bošnjačko, naše... smetaju im uspješni ljudi... :-) :mrgreen: Pa ima li ovo igdje ovako? :-)
Sto se cudis visnjice :roll:

Pa ovom narodu su i Ćele, Švicarci, Gašiji gospoda. Da vidis samo komentara na slike na fb "veliki gospodin", "brat moj" itd...
Ako me već kradu, nek me moj krade. :bih: :bih:
:run:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#79 Re: Kriminal u Bosnalijeku - dolijali Arslanagići

Post by _BataZiv_0809 »

Ali stvarno biti ovoliko ocigledan, vidi se da su amateri.

Jedan je Gustavo Fring 8-)

Za one koji nisu gledali Breaking Bad, da pojasnim-GLEDAJTE BREJKING BED JER TO JE NAJJACA SERIJA U ISTORIJI :lol:
razonoda

#80 Re: Kriminal u Bosnalijeku - dolijali Arslanagići

Post by razonoda »

A sto se tice naroda--pored Vjecne vatre--nestalo cvijece. :? Sta reci. :(
Cherry-Cherry

#81 Re: Kriminal u Bosnalijeku - dolijali Arslanagići

Post by Cherry-Cherry »

_BataZiv_0809 wrote:Ali stvarno biti ovoliko ocigledan, vidi se da su amateri.

Jedan je Gustavo Fring 8-)

Za one koji nisu gledali Breaking Bad, da pojasnim-GLEDAJTE BREJKING BED JER TO JE NAJJACA SERIJA U ISTORIJI :lol:
Eh pa vidi se da su skorojevići, koji nisu navikli da cijeli život imaju, pa se zato moraju pokazivati.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#82 Re: Kriminal u Bosnalijeku - dolijali Arslanagići

Post by _BataZiv_0809 »

Cherry-Cherry wrote: Eh pa vidi se da su skorojevići, koji nisu navikli da cijeli život imaju, pa se zato moraju pokazivati.
Istinski covjek razvija svoju licnost preko svog bogatstva, a ne bogatstvo na racun svoje licnosti. Konfucije
VjecitiStudent

#83 Re: Kriminal u Bosnalijeku - dolijali Arslanagići

Post by VjecitiStudent »

Dok naša poreska masovno oprašta poreske dugove ...

Štednja 14 Hrvata iznosi 1,7 milijardi kuna; morat će dokazati porijeklo

Upravo tih 14 građana mora dokumentima dokazati kako su stekli taj novac, bilo da su u pitanju ugovori o nasljeđivanju ili pak pozajmice. Sudbina svakog od njih mogla bi biti poznata od početka lipnja

Izdvojili su 20 računa s najvećim iznosima i kod njih 14, uspoređivanjem podataka došli do prvih indicija da je gotovo nemoguće da su isti uspjeli sa svojim primanjima živjeti i toliko uštedjeti.

Upravo tih 14 građana mora dokumentima dokazati kako su stekli taj novac, bilo da su u pitanju ugovori o nasljeđivanju ili pak pozajmice. Sudbina svakog od njih mogla bi biti poznata od početka lipnja. Do tada bi službe trebale doznati je li sve s ušteđevinom čisto ili su se sumnje ostvarile i navedeni građani ne mogu dokazati porijeklo novca uplaćenog u štednju.

U najgorem scenariju, država im može uzeti porez od 40 posto, a kada je u pitanju ovih 1,7 milijardi kuna, porez bi iznosio 690 milijuna kuna. A to je samo od prvih 20 provjerenih računa, piše NovaTv.
http://direktno.hr/en/2014/domovina/147 ... ijeklo.htm
supercali

#84 Re: Kriminal u Bosnalijeku - dolijali Arslanagići

Post by supercali »

Koji.moras biti kreten pa u sarajevu graditi ovakvu kucu
Da su nastavili po americi i po europi kupovato pametniji bi bili

Jbt ovi nasi lopovi ni inteligentni vise nisu
kerima1

#85 Re: Kriminal u Bosnalijeku - dolijali Arslanagići

Post by kerima1 »

Black swan wrote:samo me zanima bil ja imao mjeru u krađi ili bi mi se osladilo
da li bi se toliko kurčio imovinom

daaaajte mi test :D :lol:
Postoje kod nas ljudi koji su posteni puno ima takvih,samo lako je nasjest kad se pruzi prilika.problem je sto ovi urodjenici i paviljani nemaju granica to bi za 20 zivota sebi nakupilo.gamad!
karirana kosulja

#86 Re: Kriminal u Bosnalijeku - dolijali Arslanagići

Post by karirana kosulja »

apsidejzi wrote:SIPA :thumbup: :bih:
:thumbup: :bih:
stafi

#87 Re: Kriminal u Bosnalijeku - dolijali Arslanagići

Post by stafi »

alphonse kauders wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/sipa-u-a ... /150527072

[

Dobro su se sjetili :roll: "Partnerstvo" Bosnalijek (Arslanagići) - Brštanica (Šepe) je vjerovoatno jedna od najpoznatijih "javnih" tajni, koja se čak nije nešto aman ni maskirala, a rezultirala je nenormalnim bogaćenjem članova porodica Arslanagić/Šepo.

Ako je istina što se priča, Šefik Handžić je zet od Arslanagića, a ova Aida Selvić je naka treba od Huseina Šepe - familijarna shema.

btw. Edin Arslanagić je dobitnik Šestoaprilske nagrade iz 2003. godine, pa me samo interesuje šta će biti s istom ako se dokaže krivica..
prvo skoči pa reci hop. svi će se oni prije ili poslije naći na slobodi, jer ili neće biti dovoljno dokaza ili će misteriozno nestati. sjeti se čovića, bičakčića i sličnih.

krupne ribe ne bivaju osuđene u bih.
ultima_palabra

#88 Re: Kriminal u Bosnalijeku - dolijali Arslanagići

Post by ultima_palabra »

Nisu oni ribe u rangu tih koje si pomenuo. Još ako su ostali bez političke zaštite, moguće je da zaglave zatvora... s obzirom i da su bili poprilično ofirni.
stafi

#89 Re: Kriminal u Bosnalijeku - dolijali Arslanagići

Post by stafi »

ultima_palabra wrote:Nisu oni ribe u rangu tih koje si pomenuo. Još ako su ostali bez političke zaštite, moguće je da zaglave zatvora... s obzirom i da su bili poprilično ofirni.
jesu, jer parama mogu kupiti političku zaštitu, ili sudije i tužioce direktno.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#90 Re: Kriminal u Bosnalijeku - dolijali Arslanagići

Post by _BataZiv_0809 »

I sto ce nam MMF? Samo oduzeti milionsku imovinu ovih i ovakvih i eto para.

Cuj molim te GRAS propada, a Bimo ima vilu :lol:

Itd...
pupa hava

#91 Re: Kriminal u Bosnalijeku - dolijali Arslanagići

Post by pupa hava »

kamen spoticanja wrote:zeleni sanaderiziraju neke svoje krupnije ribe al bez politickog znacaja ternutno...sve mi se cini da na ovome nece stati
sve dok ne budu svi kao Sanader procesuirani i osudjeni, ovo je sve ...manje-vise prdimahovina :mrgreen:
Zokipfc

#92 Re: Kriminal u Bosnalijeku - dolijali Arslanagići

Post by Zokipfc »

A sta bi rek'o dr. Arsla na to :zoka:
Maharadza

#93 Re: Kriminal u Bosnalijeku - dolijali Arslanagići

Post by Maharadza »

Zokipfc wrote:A sta bi rek'o dr. Arsla na to :zoka:
Image

Ko HIm je kriv kad' se ne znaju snać', ha-ya! :oops:
razonoda

#94 Re: Kriminal u Bosnalijeku - dolijali Arslanagići

Post by razonoda »

:roll: Tuzilastvo treba da kontaktira IRS-USA--da sa njima provjeri sva primanja i placanje poreza. :-)
Eto njih plivajuci iz USA. :zoka:
stafi

#95 Re: Kriminal u Bosnalijeku - dolijali Arslanagići

Post by stafi »

samo vi likujte, tako ste likovali kad je budimir uhapšen. A kad je iz zatvora izašao sa kaznom za parkiranje klepili ste ušima. E tako ćete i sada.
Pomirite se sa time da bogati i političari u ovoj zemlji nisu krivično odgovorni.

Za 10-15 mjeseci kad budu oslobođeni citirat ću ovaj post kako bi vas podsjetio na moju neprepoznatu mudrost i vizionarstvo.:D
muha_sa

#96 Re: Kriminal u Bosnalijeku - dolijali Arslanagići

Post by muha_sa »

stafi wrote:samo vi likujte, tako ste likovali kad je budimir uhapšen. A kad je iz zatvora izašao sa kaznom za parkiranje klepili ste ušima. E tako ćete i sada.
Pomirite se sa time da bogati i političari u ovoj zemlji nisu krivično odgovorni.

Za 10-15 mjeseci kad budu oslobođeni citirat ću ovaj post kako bi vas podsjetio na moju neprepoznatu mudrost i vizionarstvo.:D
:thumbup:

ma naravno--prestava za naivne :-)
PM72

#97 Re: Kriminal u Bosnalijeku - dolijali Arslanagići

Post by PM72 »

Tresla se gora - rodio se miš.Kao što moj predhodnik reče - što oni okuse zatvora (sem mjesec "istražnog") - ja ću početi hvaliti ovu državu.Do tada joj jebem mater i dabogda se raspala pa nas uzeli u bijelo roblje kinezi,rusi,amerikanci...

Poznajem jednog od "uhapšenih" direktora Handžića.Njegov cuko,pekinezer,živi bolje od 99% mobilisanih i demobilisanih boraca Armije BiH,VRS i HVO.Pašče nosi dukserice od 50 eura.Ima ih bar deset.Naručuje mu se specijalna hrana,ima svoj zdravstveni karton u veterinarskoj stanici u Nedžarićima.Zdravstveni karton i osiguranje nema bar 80% bivših boraca.Handžićevo pašče ima.Je li to pravda? Pitam se,ima li pravde?

Bazen u Gladnom polju (gdje mu je vikendica) platio je 50 000 KM ili eura,ne znam tačno koja valuta.Niđe vode u okolini ali imaju zato cisterne koje redovno toče vodu.Okup'o se dva puta.Ljudi iz Parka mu kose travu,okopavaju ruže,šišaju ogradu.Ima dva apartmana na Bjelašnici.Koji će mu klinac dva komada?Vozi Bosnalijekovo auto i troši državno gorivo.Za vlastite potrebe 24 h je auto kod njega.

Ali :lol: ima Boga.Strahuje već nekoliko mjeseci hoće li ga ko roknut,hoće li ga uhapsiti.Ne može da spava.Jazuk.Baš mi ga je žao...ne bil crko od straha.Ali neće.Bijeda crkaje.na bijedu i sirotinju leti belaj,kuga,rak...a ovaj će živjeti još 30 godina (sad je šatro penzioner),ušutiće se i primiriti...prodavaće jedno po jedno i živjeće bolje nego onih 99% nabrojanih boraca.Narod zna...to mu je omogućio...
SmokingMan

#98 Re: Kriminal u Bosnalijeku - dolijali Arslanagići

Post by SmokingMan »

Kad će mene taj bog pogledati,pa da i ja budem lopov sa stilom... :D
XXS

#99 Re: Kriminal u Bosnalijeku - dolijali Arslanagići

Post by XXS »

Mogli su i Reufovu mater turit' u pritvor zbog moguceg uticaja na svjedoke, isti bi efekat bio.
Dok ne vidim da je tuzilastvo pritvorilo Izetbegovica, Lagumdjiju, Dodika, Radoncica i Covica zbog mogucnosti uticaja na svjedoke, ovakve akcije su samo mazanje ociju za javnost i media show.
Zna se ko su 'kumovi' pet mafijaskih familija/partija u BIH.
spacek

#100 Re: Kriminal u Bosnalijeku - dolijali Arslanagići

Post by spacek »

...
Last edited by spacek on 22/04/2016 23:27, edited 1 time in total.
Post Reply