A to su:
- Hejt/hejtam
- Selfie/opalit selfi
Tako me nervira kad ih neko koristi u govoru, pismu da to nije normalno.
I jos ono nesta kao 'masovni hejt...za nesto'.
Dakle hejtaš selfijeThorgerson wrote:Postoje dvije rijeci od kojih se ospem kad ih cujem, vidim, procitam. Bude mi toliko ofirno zbog tih ljudi koji to koriste, a cudno, mislim njima nije ofirno, ali eto meni bude za njih.
A to su:
- Hejt/hejtam
- Selfie/opalit selfi
Tako me nervira kad ih neko koristi u govoru, pismu da to nije normalno.
I jos ono nesta kao 'masovni hejt...za nesto'.
Cak je i termin strana rijecNjanjavi wrote:Jos samo kad bi znao da je ormar strana rjec, volan, lavabo, pa i student je strana rjec, ko bi rekao jelde, pa i aplauz, sofer, telefon, pa care pola termina pa i vise u nasim jezicima su romanizmi, englizmi, latinizmi, i masa ostalih izama.insomnia78 wrote:Koristenje stranij rijeci u bosanskom jeziku
Jpote da toga nema pricali bi hroktanjem, frfljanjem, i raznim onomatopejama svakakviJeh hajvancica s ovih prostora

A vidis ja vani, ovdje u fr npr, cesto po novinama i TV-u vidjam grafove bas na ovaj fazonapsidejzi wrote:Cak je i termin strana rijecNjanjavi wrote:Jos samo kad bi znao da je ormar strana rjec, volan, lavabo, pa i student je strana rjec, ko bi rekao jelde, pa i aplauz, sofer, telefon, pa care pola termina pa i vise u nasim jezicima su romanizmi, englizmi, latinizmi, i masa ostalih izama.insomnia78 wrote:Koristenje stranij rijeci u bosanskom jeziku
Jpote da toga nema pricali bi hroktanjem, frfljanjem, i raznim onomatopejama svakakviJeh hajvancica s ovih prostoraMozda da koristimo "izraz"?
Sta ces kad su nas gazile razne vojske i ostavljale svoj uticaj pa se sve pomijesalo.
Ja evo hejtam nestrucnost. Posljednji primjer nam dolazi iz FDS-a a objavljeno u jutrosnjem avazu:
Cuj OSTAJE FDS-u. Ja odmah vidim da osoba koja je ovo pravila nema pojma o finansijama a posto podatak dolazi od FDS-a vjerovatno je tamo graf i napravljen. Mozda je neki avazovac dobio brojeve pa sam sklepao graf (nesmijem duse grijesiti). U svakom slucaju, izraz neto profit, komercijalna marza, dobit od prodaje su sinonimi za "ostaje FDS-u" i ja ovo objasnjavam na jedan od dva nacina:
1) ili je osoba koja je pravila sliku nestrucna
2) ili ima veoma nisko misljenje o svojoj publici pa smatra da nece razumjeti ako im napisu neki finansijski izraz.
Ne zna se koja je varijanta gora a kakvi smo pehovi vjerovatno su obe tacne. Eto to ja hejtam. Ako nesto radis, uradi ga kako treba. Deset minuta guglanja moze rijesiti 90% nestrucnosti.
----Njanjavi wrote:Jos samo kad bi znao da je ormar strana rjec, volan, lavabo, pa i student je strana rjec, ko bi rekao jelde, pa i aplauz, sofer, telefon, pa care pola termina pa i vise u nasim jezicima su romanizmi, englizmi, latinizmi, i masa ostalih izama.insomnia78 wrote:Koristenje stranij rijeci u bosanskom jeziku
Jpote da toga nema pricali bi hroktanjem, frfljanjem, i raznim onomatopejama svakakviJeh hajvancica s ovih prostora
OK ali zašto jednostavno ne kliknuti na bookmark topic?JThomas wrote:nije nego njemu da ostane u praćenim/viđenim temama, al' eto...
Tako brate, vidis kako znas kad hocesNjanjavi wrote:Hejt za avatare sa plavim francuskim glumicama na njima
Sta je toćiribiribela wrote:Hejt za ovaj dad bod trend.
http://www.mirror.co.uk/3am/celebrity-n ... ue-5637231_BataZiv_0809 wrote:
Sta je to![]()
P.S. Spominjana si u jednoj temi
Muskarci poslije 25, prelistaj zadnjih 4-5 stranica, pronaci ces sećiribiribela wrote:http://www.mirror.co.uk/3am/celebrity-n ... ue-5637231_BataZiv_0809 wrote:
Sta je to![]()
P.S. Spominjana si u jednoj temi
Na kojoj?
Tebi je puno lakse napisati sta NE mrzisbroj dva wrote:----Njanjavi wrote: Jos samo kad bi znao da je ormar strana rjec, volan, lavabo, pa i student je strana rjec, ko bi rekao jelde, pa i aplauz, sofer, telefon, pa care pola termina pa i vise u nasim jezicima su romanizmi, englizmi, latinizmi, i masa ostalih izama.
Ja se sablaznio kad sam skonto da se na Norveskom heklati i strikati kaze "å hekle" i "å strikke" dakle potpuno identicno.
Toliko o "cistoci" jezika.
Inace sto se jezika tice mrzim (u stvari i nisam, vise mi je tragikomicno) ovaj novohrvatski i ubacivanje slova h i gdje mu je mjesto i gdje nije.
A generalno :
Reality tv, "estradne umjetnike i umjetnice", cure sto se sminkaju kada ce u trgovinu, kafu sa ukuhanim secerom, ljude koji ne koriste zmigavce kad voze, ljude koji se sekiraju kad neki fudbalski tim izgubi jebenu utakmicu, sivo i oblacno vrjeme u kombinaciji sa visokim pritiskom, dijetalni majonez, lose cevape, muske koji se "stide" prozore oprat i usisat, tinejdzere onako masovno - ne trebaju nista radit da ih mrzim, ljude koji su bezobrazni prema prosjacima (nemoras im davat ali nemoj ih ni zajebavat), ljude koji se deru kad pricaju (sto glasnije ponovim to mi je argument jaci), mrzim sve sto leti, puze, gmize i ima vise od 4 noge, mrzim smece po parkovima i ljude sto ga ostavljaju tu.
Mrzim jos puno toga ali za sada dosta.
Premalo mi je čak i smajli koji povraća za taj yugonostalgični za privilegijama cmizdravi kić zatvarajući oči pred Kapijom i tim datumom. Kao Sarajaka, ne čudi me bilo šta da Tuzlaci kažu, jedino mogu reći... Nismo svi takviBambi_na_kofeinu wrote:Masivni hejt za vatromet u Sarajevu 25. 05. (smajli koji povraća)
Sav je takavBambi_na_kofeinu wrote:Dakle zaključio si da se javno sablaznim nakon deceniju i da mi prahnulo na forumu.JThomas wrote:
a druga varijanta je da jesi znala, al' da ti je hejtanje prahnulo na osnovu klix naslovnice i foruma. pa da se i ti malo javno sablazniš i ibretiš nakon decenije i više.
šta je u većoj mjeri jedenje supe viljuškom, teško se odlučiti.
I da se ibretim.
Pa to je vaskoliki logički veleslalom.
hahainsomnia78 wrote:Jedina mrza rjec mi je "hendlanje"