Ostaviti ili biti ostavljen ?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- skafiskafsnjak
#76 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
Ja sam odugovlacio, nisam nalazio nacin... Sad sam prekino i rekao sam sebi da necu vise nista. Znaci, prekidam svaki kontakt. A to...ostati u dobrim odnosima mozete macku o rep hahaha. Jedino ako je veza bila takva da se svodila na seks, bez emocija....onda se moze na prijateljstvu ostati...
-
palestinka
#77 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
skafiskafsnjak wrote:Ja sam odugovlacio, nisam nalazio nacin... Sad sam prekino i rekao sam sebi da necu vise nista. Znaci, prekidam svaki kontakt. A to...ostati u dobrim odnosima mozete macku o rep hahaha. Jedino ako je veza bila takva da se svodila na seks, bez emocija....onda se moze na prijateljstvu ostati...
- skafiskafsnjak
#78 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
Čao Palestinka

- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#79 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
nikad nisam ostavljao svakom sam dao sansu i bas mi je super
nemam za cim zaliti
nemam za cim zaliti
- p206
#80 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
to su manipulatori, ja ih zovem političarima, i takvi najbolje prolaze...Zoya wrote:A sta mislite o osobama koji igraju toplo-hladno? Prekine pa onda malo malo pa se javi toj osobi, pa se opet ne javi i to? Gledam ovu jednu tuku kod mene koja ne moze da shvati nego se sve nada da ce nesto opet bitia ja znam da ne moze pa reko da cujem muskarce sta onu misle o tome.
tako jedino i možeš opstati, i ne dosaditi nekome...jer pogledaj priču ovog momka što je pokrenuo temu, "prešlo u naviku, nema više osjećaja "toga smo se svi naslušali, čovjek je prokleto biće i ako ide sve ko po loju onda mu to dosadi
voljeti nekog bez manipulacije je super, najljepši osjećaj...ali takvi moraju pored sebe imati nekog ko će to znati cijeniti...a takvu ili takvog je teško naći
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#81 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
Sve dok i oni nekome ne nalete na volejp206 wrote: to su manipulatori, ja ih zovem političarima, i takvi najbolje prolaze...
tako jedino i možeš opstati, i ne dosaditi nekome...jer pogledaj priču ovog momka što je pokrenuo temu, "prešlo u naviku, nema više osjećaja "toga smo se svi naslušali, čovjek je prokleto biće i ako ide sve ko po loju onda mu to dosadi
voljeti nekog bez manipulacije je super, najljepši osjećaj...ali takvi moraju pored sebe imati nekog ko će to znati cijeniti...a takvu ili takvog je teško naći
Za ostalo se slazem.
-
Zoya
#82 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
A zao mi Cure, Niti je glupa Niti pokvarena, uvijek i sa svakim korektan odnos i vidi ovo sad.
Za postavljaca opet ; odlucio si i sad ne diraj. Kakav god da budes uvijek ces u njenim očima biti djubre i tako ce te i moci jedino izbaciti iz sebe. Prvo ce se preispitivati, pa ce te voljeti pa onda mrziti i na kraju nece osjecati nista, tad ce vec biti sretna sa drugim.
Jedan rastanak pamtim, kada mi je bivsi momak u oci rekao da vise ne moze sa mnom, zagrlio me je, dugo drzao u zagrljaju, ja sam jecala i bila neutjesna ali sam puno lakse krenula dalje jer sam znala da je to kraj. Hvala mu sto je ispao ljudina, i danas mi je u lijepom sjecanju ostao.
Za postavljaca opet ; odlucio si i sad ne diraj. Kakav god da budes uvijek ces u njenim očima biti djubre i tako ce te i moci jedino izbaciti iz sebe. Prvo ce se preispitivati, pa ce te voljeti pa onda mrziti i na kraju nece osjecati nista, tad ce vec biti sretna sa drugim.
Jedan rastanak pamtim, kada mi je bivsi momak u oci rekao da vise ne moze sa mnom, zagrlio me je, dugo drzao u zagrljaju, ja sam jecala i bila neutjesna ali sam puno lakse krenula dalje jer sam znala da je to kraj. Hvala mu sto je ispao ljudina, i danas mi je u lijepom sjecanju ostao.
-
Gabrielo
#83 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
Razumljivo. Tada ne moze imati ni dosta onih koji su nju htjeli dok je bila mladja. Pad vrijednosti.razonoda wrote:Izgled, obrazovanje.
Neke spuste kriterije a neke kupe macke. Pravo izbora.
- p206
#84 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
eto gdje je problem...ne kažem da ona griješi, naći će se neko da cijeni to, ali u današnje vrijeme Bogami teško... ona treba da malo više pokaže zube, jer ljudi će je pojesti...životinje smo mi, ko u džungli, ako vidimo dobrotu, osjetimo neku slabost, a znaš kako u divljini završe oni koji su slabi...Zoya wrote:A zao mi Cure, Niti je glupa Niti pokvarena, uvijek i sa svakim korektan odnos i vidi ovo sad.
treba biti dobar samo prema onome ko zasluži, ali i tad znati cijeniti prvo sebe i držati do sebe
-
Walther
#85 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
p206 wrote:eto gdje je problem...ne kažem da ona griješi, naći će se neko da cijeni to, ali u današnje vrijeme Bogami teško... ona treba da malo više pokaže zube, jer ljudi će je pojesti...životinje smo mi, ko u džungli, ako vidimo dobrotu, osjetimo neku slabost, a znaš kako u divljini završe oni koji su slabi...Zoya wrote:A zao mi Cure, Niti je glupa Niti pokvarena, uvijek i sa svakim korektan odnos i vidi ovo sad.
treba biti dobar samo prema onome ko zasluži, ali i tad znati cijeniti prvo sebe i držati do sebe
Treba biti korektan uvijek, zbog savjestii/jako zahebane karme
- skafiskafsnjak
#86 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
Mogu li kako blokirati na fb da mi ne moze poruku poslati ko mi nije u prijateljima 
-
arslanbey
#87 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
Cuj u oci ti rekao ne moze s tobom viseZoya wrote:A zao mi Cure, Niti je glupa Niti pokvarena, uvijek i sa svakim korektan odnos i vidi ovo sad.
- ćiribiribela
#88 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
Nope, ali mozes filtrirati da ti sve poruke, osim od prijatelja, idu u ono "other".skafiskafsnjak wrote:Mogu li kako blokirati na fb da mi ne moze poruku poslati ko mi nije u prijateljima
-
nightvision
#89 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
Nije to sve crno i bijelo. Puno toga zavisi i od okolnosti pod kojima se veza prekida. Ako je kratka veza tesko da ce iko biti plaho pogodjen prekidom, ako je odnos opterecen svadjama moze biti olaksavajuci i za jedno i za drugo, ako se iskreno voli a ostavljen/a si nikako ti ne moze biti svejedno, a ako se radi o lazima i prevari onda i kada si ostavljen/a i kada ostavljas (radi prevare) u principu je isto, pod takvim okolnostima, poslije tog cina izdaje, uvijek ostaje onaj "gorak okus u ustima",
- skafiskafsnjak
#90 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
Strogo filtriranje ?ćiribiribela wrote:Nope, ali mozes filtrirati da ti sve poruke, osim od prijatelja, idu u ono "other".skafiskafsnjak wrote:Mogu li kako blokirati na fb da mi ne moze poruku poslati ko mi nije u prijateljima
Dzaba , opet kad otvorim fb, crveni mi se ono gore, poruka
-
Zoya
#91 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
Vidi Ciri kako znaćiribiribela wrote:Nope, ali mozes filtrirati da ti sve poruke, osim od prijatelja, idu u ono "other".skafiskafsnjak wrote:Mogu li kako blokirati na fb da mi ne moze poruku poslati ko mi nije u prijateljima
Arsla, ja nisam tema sad, samo htjedoh reci da je taj nacin puno bolji nego onaj toplo- hladno. Stisni reci i idi. Nego ono sto sam napisala
- ćiribiribela
#92 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
Poruka kad ode u other onda ne crveni.skafiskafsnjak wrote:
Dzaba , opet kad otvorim fb, crveni mi se ono gore, poruka
Slucajno znam, istrazivala fb.Zoya wrote:
Vidi Ciri kako zna![]()
- skafiskafsnjak
#93 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
Pa fazon je sto mi nece u other hahahah.ćiribiribela wrote:Poruka kad ode u other onda ne crveni.skafiskafsnjak wrote:
Dzaba , opet kad otvorim fb, crveni mi se ono gore, poruka![]()
- annoy
#94 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
Ne znam kako bih odgovorila na pitanje iz naslova.
Ja imam problem da se puno previše vežem za partnera i naviknem se na taj odnos u toj mjeri da mi je jako teško prekinuti čak i kad mi je u vezi loše... pa sam onda u prošlosti trpila i opraštala stvari koje nitko ne bi trebao, i uvijek si mislim da ću s godinama postat pametnija i hrabrija, ali ne čini mi se da je tako. Srećom sad sam u predivnoj vezi, ali imam osjećaj da bih opet došla u istu situaciju sve i da stvari krenu nizbrdo - bila bih nezadovoljna a ne bih imala hrabrosti ostaviti. Gadno je to. I kukavički.
Što se tiče toplo-hladnih igrica, od toga bježim, želim stabilan odnos u kojem znam na čemu sam, imala sam vezu u kojoj je svaki tjedan bio drugi asortiman osjećaja, i to je jako emocionalno iscrpljujuće...jednostavno je on bio takva osoba, ni sam nije znao što osjeća. Ne bih to nikad ponovila. No, mi smo bili tinejdžeri, ljudi od 30-40 godina ne bi trebali biti u toj mjeri emocionalni invalidi
Ja imam problem da se puno previše vežem za partnera i naviknem se na taj odnos u toj mjeri da mi je jako teško prekinuti čak i kad mi je u vezi loše... pa sam onda u prošlosti trpila i opraštala stvari koje nitko ne bi trebao, i uvijek si mislim da ću s godinama postat pametnija i hrabrija, ali ne čini mi se da je tako. Srećom sad sam u predivnoj vezi, ali imam osjećaj da bih opet došla u istu situaciju sve i da stvari krenu nizbrdo - bila bih nezadovoljna a ne bih imala hrabrosti ostaviti. Gadno je to. I kukavički.
Što se tiče toplo-hladnih igrica, od toga bježim, želim stabilan odnos u kojem znam na čemu sam, imala sam vezu u kojoj je svaki tjedan bio drugi asortiman osjećaja, i to je jako emocionalno iscrpljujuće...jednostavno je on bio takva osoba, ni sam nije znao što osjeća. Ne bih to nikad ponovila. No, mi smo bili tinejdžeri, ljudi od 30-40 godina ne bi trebali biti u toj mjeri emocionalni invalidi
- Bloody
#95 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
Mene je jedan ostavio pa se poslije htio pomiriti. I ja sam htjela ali ponos mi nije dao. Ponekad smo se sretali,u grlu gusi ali osmjeh na licu,fol ja dobro
a svaki dan gore i gore. Onda ga sretnem i kaze mi bio s nekom na kafi kao da proba. Kao da me kantom leda zalio,u momentu prestalo gusenje i razmisljanje o njemu i emocije. Valjda mi trebao neki dokaz da je sve gotovo,za mene,a za njega nije,jer se jos dugo pokusavao pomiriti.
Zato kazem da je vazno biti siguran u odluku o raskidu.
Zato kazem da je vazno biti siguran u odluku o raskidu.
-
palestinka
#96 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
Divan raskid. Bez ironije.Zoya wrote:A zao mi Cure, Niti je glupa Niti pokvarena, uvijek i sa svakim korektan odnos i vidi ovo sad.
-
razonoda
#97 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
Mislim , da je najteze biti ostavljen ---zimi--.A, joj ... hem hladno, hem sivo, hem saaaaaaam, nije humano. Ako budete imali namjeru ostavljati --uradite to na --proljece. 
- SaraFina
#98 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
MedenoSrce wrote:mahRamzess Veliki wrote:Kad nekoga uhvatiš zagrizeš i ne puštaš k'o pit-bull.MedenoSrce wrote:Meni je lakse biti ostavljen nego ostaviti. Kad me ostave znam da su budale ali kada ostavljam nisam sigurna.ko davljenik za slamku
mene ostavio jedan momak, ja mu se zahvalila sto je bio iskren i sto me nije maltretirao toplo-hladno glupostima. Bukvalno mu rekla hvala ti.
Cijeli se zivot druzim sa muskarcima odvratno je kada djevojke pocnu proganjati muskarce, u pokusaju da ih natjeraju da osjecaju nesto
to je unizavanje kojemu sam svjedocila bezmalo puta i vjerujte da to nije nimalo lijep prizor
Fakat, treba imati dostojanstva, ma koliko boljelo. Prije tri četiri godine, bila sam u sličnoj priči.
Prva ozbiljna ljubav i činilo mi se da mi se svijet srusio. Momak mi se zbog školovanja/ posla odselio prilično daleko , tako da iako nije bilo razloga za prekid, skontali smo da će na duzi period biti nemoguće odrzavati takvu vezu.
Ostali smo u korektnim odnosima, prijateljica sam sa njegovom sestrom, pa sam se i radi nje trudila biti pozitivna...Čak smo se prilično redovito i prijateljski i čuli..
Mislim da je njegov odnos nekako s godinama prema meni prerastao u bratsko - zaštitnički ..
Što kazeš nikad nikakve naznake o pomirenju iako se nedavno i vratio kući ..
A ove toplo - hladne odnose ne kontam nikako.
Meni su to sve vidovi manipulacije.
Uvijek se pitam ko je nametnuo ta pravila?
Muškarci ili zene? Nekako mi se čini da je krivnja podijeljena.
Zašto muškarce loze zene koje znaju i vole manipulativne igrice, glume nedokučive i tajanstvene i obratno?
Mislim što ljudi vole biti u vezama sa osobama koje im se u potpunosti emotivno ne otvaraju i ne predaju?
To neki fetiš da svakodnevno otkrivas novo i novo u osobi s kojom si, da veza ne bi prešla u monotoniju?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#99 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
Vecina pedala koje sam dobio su bile na proljecerazonoda wrote:Mislim , da je najteze biti ostavljen ---zimi--.A, joj ... hem hladno, hem sivo, hem saaaaaaam, nije humano. Ako budete imali namjeru ostavljati --uradite to na --proljece.
Jos kad me alergija safata, pa to je zlocin
Ali koliko god me rano proljetno sunce i miris budjenja prirode podsjecale na brodolome, nikad se moja ljubav i fascinacija prirodom nije poremetila
- sheilak
#100 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
bude ti zao, al ne u smislu sazaljevanja. ne zelis da se ta osoba lose osjeca, zelis da bude sve ok izmedju vas, da te ne mrzi. al ima tu i sebicnosti i samodopadnosti, u tim naknadnim javljanjima, barem djelomicno, priznajem. svi smo mi nekad emocionalni vampiri i "hranimo" se na onima koji nas vole/imaju osjecaje prema nama.palestinka wrote:
Tačno, ostavljeni mora proći svoj proces, ali lakše je kada se zna brutalna istina i kada nema glumljenja prijateljstva, dobrih odnosa i sl. Vidjela sam da ljudi godinama pate nakon prekida veze i nikako da shvate da je kraj bio davno i da to što je onaj koji je ostavio, ljubazan, ne znači baš ništa. Da znači možda da onaj koji je ostavio sažaljeva ostavljenog,pere svoju grižnju savjesti ili to famozno "želim ostati u lijepoj uspomeni".
al ovo me podsjeti na ono varala sam, bila sam prevarena i bila sam i ona druga zena i ne znam sta je teze...odnosi su komplicirani, teski, gubis dah zbog njih, padas u agoniju i vrhunce srece, vecinom zbog vlastite unutarnje borbe. i kad je ljubav i nesretna i sretna. al ok, nije to to, ako ne boli.