'ta ćeš tiChmoljo wrote:ja kad vidim ovu temu da je aktivna pročitam:
selefije: zenska stvar...
A glede prednosti selefizma :
Je'an brzi

'ta ćeš tiChmoljo wrote:ja kad vidim ovu temu da je aktivna pročitam:

Ja ne znam je li ovo za smijat' se ili plakat'?insomnia78 wrote:'ta ćeš tiChmoljo wrote:ja kad vidim ovu temu da je aktivna pročitam:
A glede prednosti selefizma :![]()
Je'an brzi
insomnia78 wrote:Sebić je ekstra rijec
Cuj sebić, jedna od boljih na novohrvatskom

Kako nije zenska stvar, siguran sam da ide na tri zenske koje se slikaju (same sebe) jedan ili pola muskarca. Sad mi dodje da prevrnem na glavu samo ove koje ja poznajem koji imaju FB profil... smijem se okladit u mjesec dana da ti dnevno placam cevape, burek, palacinke i kafu po zelju u SA, da % broj muskih jedva dokusuri i 30%. Zamisli mama oko 37-40 godina starosti. Ima dvoje djece oko 7-10 godina se puca slikama po FB. Pa kome? :SChmoljo wrote:ja kad vidim ovu temu da je aktivna pročitam:
*urcu mome.Zviz wrote: Kako nije zenska stvar, siguran sam da ide na tri zenske koje se slikaju (same sebe) jedan ili pola muskarca. Sad mi dodje da prevrnem na glavu samo ove koje ja poznajem koji imaju FB profil... smijem se okladit u mjesec dana da ti dnevno placam cevape, burek, palacinke i kafu po zelju u SA, da % broj muskih jedva dokusuri i 30%. Zamisli mama oko 37-40 godina starosti. Ima dvoje djece oko 7-10 godina se puca slikama po FB. Pa kome? :S
Ja ne poznajem lijepu curu koja ne postavlja stalno slike na fb. Godi im egu kad dobiju trocifren broj lajkova. Onda i klasicna zenska ljubomora i takmicenje sa prijateljicama koja ce vise lajkova dobiti.Kovrčava Sue wrote:Ne kontam trend, ali nikako. I prije su ljudi slikali sami sebe, samo je to sasvim logično bila blamaža, ali sad kad smo mu dali ime 'selfie', blamaža je ako se izmakneš kad se hoće kolektivno 'selfijat'. Pa majka mu stara, ako sam izašla na kafu daj da pričamo, a ne da odmah ovjekovječimo da imamo dokaz za FB prijatelje. Ne osuđujem ljude koji imaju fejs, može biti jako korisna stvar za racionalne ljude, a ja ga nemam jer se meni lično ne sviđa taj koncept. Neki dan iz tramvaja vidim curu na stanici stoji, 15 min drzi vjestacki osmjeh dok ne ispadne slika kako trebaI kontam, mene bude stid kad stojim na njenom mjestu i kad me ljudi iz tramvaja gledaju, pa jedva cekam da tramvaj krene da me ne zagledaju, a ona hlaaaadno
100 ljudi 100 ćudi, 100 žena 100 ćudi isto
suspect_zero wrote:Prije par godina često sam se sama slikala (tada još nije bio aktuelan termin selfi) .......pozerske slike, pa selektujem najbolje za msn![]()
![]()
![]()
![]()
I ja...Chmoljo wrote:ja kad vidim ovu temu da je aktivna pročitam:
Lijepa cura ce te poslati 3pm jer joj za "paznju" nije potreban FB ili selfie... Generalno imaju previse kandidata spremnih za provod da provod ili paznju traze na FB. Nikad se lajkovi ne skupljajo sa slikama iz VIP loze koncerta klasicne muzike ili Pariza vec iz nekih seljackih teferica. U najboljem slucaju iz McDonaldaGabrielo wrote:Ja ne poznajem lijepu curu koja ne postavlja stalno slike na fb. Godi im egu kad dobiju trocifren broj lajkova. Onda i klasicna zenska ljubomora i takmicenje sa prijateljicama koja ce vise lajkova dobiti.Kovrčava Sue wrote:Ne kontam trend, ali nikako. I prije su ljudi slikali sami sebe, samo je to sasvim logično bila blamaža, ali sad kad smo mu dali ime 'selfie', blamaža je ako se izmakneš kad se hoće kolektivno 'selfijat'. Pa majka mu stara, ako sam izašla na kafu daj da pričamo, a ne da odmah ovjekovječimo da imamo dokaz za FB prijatelje. Ne osuđujem ljude koji imaju fejs, može biti jako korisna stvar za racionalne ljude, a ja ga nemam jer se meni lično ne sviđa taj koncept. Neki dan iz tramvaja vidim curu na stanici stoji, 15 min drzi vjestacki osmjeh dok ne ispadne slika kako trebaI kontam, mene bude stid kad stojim na njenom mjestu i kad me ljudi iz tramvaja gledaju, pa jedva cekam da tramvaj krene da me ne zagledaju, a ona hlaaaadno
Selfie nije nacin slikanja... to je zicanje paznje. Svrha "slike" nije Ajfelov toranj vec tvoja reakcija. Slika je sasvim nebitno, Ajfelov toranj ili korida u nekom selu.SaciragicB wrote:Jao ljudi čime se vi zamarate...
Za mene je selfi isto sto i svaka druga slika, samo slikana iz druge perspektive... Po vama, ako odes u Paris pred Ajfelov toranj i hoš se uslikat, moraš molit nekog da te uslika, (uz mogucnost da ti ukrade telefon/aparat + vjerovatno ne znas jezik)... Zar nije lakše ko hadžija "opalit selfi" i tjt?
Ne bih se slozio. Mozda u tvom slucaju, ili u slucaju nekog tebi bliskog je bitna reakcija. Al vecina ljudi kada ode negdje gdje ima neka znamenitost, uslika se pored toga kako bi imala sliku kao uspomenu na to putovanje ili da pokaze (pohvali se) okolini, putem drustvenih mreza i sl.Walther wrote:Selfie nije nacin slikanja... to je zicanje paznje. Svrha "slike" nije Ajfelov toranj vec tvoja reakcija. Slika je sasvim nebitno, Ajfelov toranj ili korida u nekom selu.SaciragicB wrote:Jao ljudi čime se vi zamarate...
Za mene je selfi isto sto i svaka druga slika, samo slikana iz druge perspektive... Po vama, ako odes u Paris pred Ajfelov toranj i hoš se uslikat, moraš molit nekog da te uslika, (uz mogucnost da ti ukrade telefon/aparat + vjerovatno ne znas jezik)... Zar nije lakše ko hadžija "opalit selfi" i tjt?

Daleko je to od istine. Znas kako se kaze. Ako nije na fb, nije se desilo.Walther wrote:Lijepa cura ce te poslati 3pm jer joj za "paznju" nije potreban FB ili selfie... Generalno imaju previse kandidata spremnih za provod da provod ili paznju traze na FB. Nikad se lajkovi ne skupljajo sa slikama iz VIP loze koncerta klasicne muzike ili Pariza vec iz nekih seljackih teferica. U najboljem slucaju iz McDonaldaGabrielo wrote:Ja ne poznajem lijepu curu koja ne postavlja stalno slike na fb. Godi im egu kad dobiju trocifren broj lajkova. Onda i klasicna zenska ljubomora i takmicenje sa prijateljicama koja ce vise lajkova dobiti.Kovrčava Sue wrote:Ne kontam trend, ali nikako. I prije su ljudi slikali sami sebe, samo je to sasvim logično bila blamaža, ali sad kad smo mu dali ime 'selfie', blamaža je ako se izmakneš kad se hoće kolektivno 'selfijat'. Pa majka mu stara, ako sam izašla na kafu daj da pričamo, a ne da odmah ovjekovječimo da imamo dokaz za FB prijatelje. Ne osuđujem ljude koji imaju fejs, može biti jako korisna stvar za racionalne ljude, a ja ga nemam jer se meni lično ne sviđa taj koncept. Neki dan iz tramvaja vidim curu na stanici stoji, 15 min drzi vjestacki osmjeh dok ne ispadne slika kako trebaI kontam, mene bude stid kad stojim na njenom mjestu i kad me ljudi iz tramvaja gledaju, pa jedva cekam da tramvaj krene da me ne zagledaju, a ona hlaaaadno
Znaci ako nisi snimio domaci film sa komsinicom i okacijo da citav komsiluk vidi nije se desiloGabrielo wrote:
Daleko je to od istine. Znas kako se kaze. Ako nije na fb, nije se desilo.
joj crnjaka haha, aj ne mislim na njuinsomnia78 wrote:'ta ćeš tiChmoljo wrote:ja kad vidim ovu temu da je aktivna pročitam:
A glede prednosti selefizma :![]()
Je'an brzi
Ljubav prema samom sebi je dio ljudske prirodeZviz wrote:Kako vi gledate na selfije drugih?
Ja se jos nikada nisam sam usliko digitalnom kamerom, osim jednom film-35mm kamerom i to nesto poput ove slike:
Inace ne kontam ljude koji se samo slikaju tj. same sebe. Opet ne smatram ih bolesnim, nego vise da traze paznju i ljepotu kroz slike samih sebe. Ono tipa the perfect izgled.
I bar kod mene na FB sam upratio da imam nekoliko Selfiji kraljica neke cak se u autu slikaju dok voze
Ja, ali kroz proslost znamo svi da te slike su samo kraljevi i sl. njima tj. sa dubokim dzepovima imali para da plate i sl. I opet sve je bilo upakovana kroz razlog. I opet rijec je neko te drugi crta. I danas kad bi imao para da platis slikara da te nacrta i sve to opet nebi niko gledao na to kao "selfie"... zasto ja moju pijateljicu svaki drugi dan moram da gledam kako ona izgleda preko slike. Koja je meni satisfrakica a kojaj je njoj. Ja nemam nista od te slike vec ono samo pomislimDaffyDuck wrote:Ljubav prema samom sebi je dio ljudske prirodeZviz wrote:Kako vi gledate na selfije drugih?
Ja se jos nikada nisam sam usliko digitalnom kamerom, osim jednom film-35mm kamerom i to nesto poput ove slike:
Inace ne kontam ljude koji se samo slikaju tj. same sebe. Opet ne smatram ih bolesnim, nego vise da traze paznju i ljepotu kroz slike samih sebe. Ono tipa the perfect izgled.
I bar kod mene na FB sam upratio da imam nekoliko Selfiji kraljica neke cak se u autu slikaju dok vozei kroz historiju slikarstva imamo autoportrete, i tehnoloskim napretkom dosli smo do autportreta prvih fotografa a sad i selfija jer su kamere dostupne svima