Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
-
sumirprimus
#76 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
samo fino kulturno i sportski jedno 2:0 dovoljno..
-
Hafis
#77 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
Obzirom na dugogodišnje izuzetno veliko prijateljstvo i povezanost Palestinaca i Bošnjaka teško će biti zaustaviti emocije...pa i poneku grubu riječ.Pismonosa wrote:Ne treba bježati od ove priče. Bit će to još jedan odličan test naše političke zrelosti.
Nadam se da Izraelce neće niko ni pogledati kako ne treba i da će se Hafisi razni nakon utakmice zavući u svoje rupe bez satisfakcije.
To je ono čemu se nadam. Mada se bojim da će me realnost debelo ošinut po ušima i da će Hafisaga na kraju ipak raspuhat roštilj![]()
Znam nas.
To bi isto bilo kao kad bi u Zagrebu ili Rimu igrala reprezentacija Indonezije, a svi dobro znamo šta su Indonežani radili katoličkom stanovništvu na Timoru.
-
sumirprimus
#78 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
a tek hrvatske drzave i jevreja!hvala prijatno!Hafis wrote: Obzirom na dugogodišnje izuzetno veliko prijateljstvo i povezanost Palestinaca i Bošnjaka teško će biti zaustaviti emocije...pa i poneku grubu riječ.
To bi isto bilo kao kad bi u Zagrebu ili Rimu igrala reprezentacija Indonezije, a svi dobro znamo šta su Indonežani radili katoličkom stanovništvu na Timoru.
da ne spominjemo đoa simunica i antifasisticke pozdrave,jeb te eto te ko ravnogorac...
bjezte noge usra vas guzica...
- Pismonosa
#79 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
Rekoh da se slažem. I bojim se da ćeš ovog puta stvarno imati razloga za radost.Hafis wrote:Obzirom na dugogodišnje izuzetno veliko prijateljstvo i povezanost Palestinaca i Bošnjaka teško će biti zaustaviti emocije...pa i poneku grubu riječ.Pismonosa wrote:Ne treba bježati od ove priče. Bit će to još jedan odličan test naše političke zrelosti.
Nadam se da Izraelce neće niko ni pogledati kako ne treba i da će se Hafisi razni nakon utakmice zavući u svoje rupe bez satisfakcije.
To je ono čemu se nadam. Mada se bojim da će me realnost debelo ošinut po ušima i da će Hafisaga na kraju ipak raspuhat roštilj![]()
Znam nas.
Mada postoji i blijeda nada da sam nas potcjenio. Ali fakat je blijeda.
Častim te ako ne bude belaja. Eto. Kako god, ti na dobitku
S tim da eventualne povike Allahu Ekber ne smatram nekim incidentom..
Pozivanje na ime božije nije nikakav presedan niti nešto zbog čega bi se trebali šokirati.
Pa srbi su u vlastitu himnu ugradili pozivanje ne boga, dakle održavotvorili stvar. Ša je to onda zgražavajuće u sintagmi Allah je velik??
Jel to postoji neka razlika u riječima bože spasi, bože hrani, pravedni bože I bog je veliki
-
sumirprimus
#80 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
pa recimo da nije vjerska nit muslimanska negoli bosanskohercegovacka reprezentacija i tim vjerskim poklicima nije mjesto na tribinama.
piriod...
piriod...
- Pismonosa
#81 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
Ma nije, naravno. Samo nije isto kad uzvikuješ ubij ........ toga i toga, i kad uzvikuješ Bog je velik. U tom kontekstu.sumirprimus wrote:pa recimo da nije vjerska nit muslimanska negoli bosanskohercegovacka reprezentacija i tim vjerskim poklicima nije mjesto na tribinama.
piriod...
A meni kao ateisti ne treba posebno objašnjavati gdje je poželjno pominjati ime božije a gdje je to neprikladno.
Ali razlika je između onoga neprikladnog i onoga sa elementima krivičnog djela. To je moja poenta.
-
sumirprimus
#82 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
i ono za dom spremni,pa nesto to uvijeno ko za drazu antifasisticki ...pozdrav za hafisa .bok.

-
Hafis
#83 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
Joe je mali Titin pionir za one fanatikose u Beču....barem što se Židova tiče.sumirprimus wrote:a tek hrvatske drzave i jevreja!hvala prijatno!Hafis wrote: Obzirom na dugogodišnje izuzetno veliko prijateljstvo i povezanost Palestinaca i Bošnjaka teško će biti zaustaviti emocije...pa i poneku grubu riječ.
da ne spominjemo đoa simunica i antifasisticke pozdrave,jeb te eto te ko ravnogorac...
bjezte noge usra vas guzica...
- Pismonosa
#84 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
...
Last edited by Pismonosa on 03/02/2021 09:00, edited 1 time in total.
-
Hafis
#85 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
Samo da da ne prejeraju previše i s tim.Pismonosa wrote:
S tim da eventualne povike Allahu Ekber ne smatram nekim incidentom..
Pozivanje na ime božije nije nikakav presedan niti nešto zbog čega bi se trebali šokirati.
Recimo, najbolje bi bilo da uzmu ovaj akord: jedna bira - tri tekbira
To bi se dalo nekako opravdati
- Pismonosa
#86 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
,,,
Last edited by Pismonosa on 03/02/2021 08:59, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#87 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
ne bih se lsozio iz licnog iskustva.Hafis wrote: Joe je mali Titin pionir za one fanatikose u Beču....barem što se Židova tiče.
nije iblo gorih zlocinaca i krvavijih po jevreje od ustasa!
tako da za dom spremni,je prepoznala i fifa i adekvatno kaznila...
Today, 16 December 2013, the Croatian Football Federation and Josip Simunic have been notified of the sanctions imposed by the FIFA Disciplinary Committee against the player at its meeting held on 12 December 2013.
Following the 2014 FIFA World Cup Brazil™ European play-off match between Croatia and Iceland played in Zagreb, Croatia on 19 November 2013, FIFA was made aware that the player, after the final whistle, displayed discriminatory behaviour in interaction with the Croatian supporters.
Following the opening of disciplinary proceedings on 22 November 2013, the Disciplinary Committee analysed all documentation at its disposal.
The committee took note that the player, together with the crowd, shouted a Croatian salute that was used during World War II by the fascist “Ustaše” movement. As a consequence, the committee agreed that this salute was discriminatory and offended the dignity of a group of persons concerning, inter alia, race, religion or origin, in a clear breach of article 58 par. 1a) of the FIFA Disciplinary Code.
pa ti seri negdje drugdje..
-
Hafis
#88 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
Kakve veze ima Joe s dominantnom i očitom netrpeljivošću jednog dijela stanovništva ove države prema Izraelu i općenito židovskom narodu, nevješto umotanom u priču o ''mržnji prema cionistima''.
Uostalom vidjet ćemo kako će sve proći.
A da...i idi kenjaj negdje ko čovjek, a ne ovako javno.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#89 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
Hafis wrote:Kakve veze ima Joe s dominantnom i očitom netrpeljivošću jednog dijela stanovništva ove države prema Izraelu i općenito židovskom narodu, nevješto umotanom u priču o ''mržnji prema cionistima''.
auuuuhhh
- Chisum
-
Hafis
#91 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
A moj pici vidiš li da se to raspustilo k'o djeca u vrtiću.pici wrote:Hafis wrote:Kakve veze ima Joe s dominantnom i očitom netrpeljivošću jednog dijela stanovništva ove države prema Izraelu i općenito židovskom narodu, nevješto umotanom u priču o ''mržnji prema cionistima''.
auuuuhhhDoture, pa zar se spuštati na tak primitivni maHalašKo-JaliJaški Jezoikoslov... lezi, udahni, kapni travaricu u lijevi nosnik i brzo pršut s pogaČom u jednjak...bum ti bil bolje
Pa ako neću ja malo uredovati, tko će?
-
Hafis
#92 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
Meni su ipak gori oni fanatikosi iz Beča što su onako oduševljeno pozivali na ubijanje Židova.Chisum wrote:
- Lincoln-Burrows
#93 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
Kad je ovakav gnjev prisutan prema hrvatskim navijačima mogu zamislit
što bi tek bilo da u Zenici gostuje Hrvatska a ne Izrael.
- Mali_Vuk
#94 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
Čuj gnjev prema hrvatskim navijačimaLincoln-Burrows wrote:Kad je ovakav gnjev prisutan prema hrvatskim navijačima mogu zamislit
Inače, ljudi samo skreću pažnju Hafisu da uvijek postoji mogućnost da neko napravi incident. Kao što očigledno postoje takvi ljudi u hrvatskom korpusu, isto tako postoje i u bošnjačkom.
A ovo će proći bez ijednog ozbiljnijeg incidenta. Ko smije da se kladi?
- SkyLimit
#95 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
Treba podrobnije istražiti taj fenomen da Bošnjaci ne bendaju 2% što raznorazni ISILI, Al - Šababi, Boko Harami...na dnevnoj bazi kolju muslimane, a dovoljno je da izraelski vojnik opali čvoku palestinskom dječaku da to završi na svim naslovnicama naših medija, da se na društvenim mrežama masovno iskazuje podrška Palestincima, možda se organizuju i kakvi protesti podrške. Na jednog muslimana što ga ubije izraelska vojska raznorazne muslimanske vojne formacije ubiju 1000 muslimana, a opet su Židovi najveći problem ummetu. Čudno.
-
Bodkin
#96 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
Govna koja stoje u obliku kukastog krsta i treba zgaziti. Nebitno jesu hrvatski ili neki drugi navijaciLincoln-Burrows wrote:Kad je ovakav gnjev prisutan prema hrvatskim navijačima mogu zamislit
- Lincoln-Burrows
#97 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
Ove što prave kukasti križ i nose nacističku zastavu držim za ološ i šljam kao što i ti kažeš,Mali_Vuk wrote:Čuj gnjev prema hrvatskim navijačimaLincoln-Burrows wrote:Kad je ovakav gnjev prisutan prema hrvatskim navijačima mogu zamislit
što bi tek bilo da u Zenici gostuje Hrvatska a ne Izrael.Ovo su, kako mi se čini, slike ološa i okorijelog šljama. Nije valjda da stavljaš znak jednakosti između ove stoke i "hrvatskih navijača"?
Inače, ljudi samo skreću pažnju Hafisu da uvijek postoji mogućnost da neko napravi incident. Kao što očigledno postoje takvi ljudi u hrvatskom korpusu, isto tako postoje i u bošnjačkom.
i vjerujem da većina hrvatskog naroda isto razmišlja kao i ja.
E sad imamo i ove druge "propalestinske" Bošnjake koji mrze Izrael i mogli bi napraviti incident.
Možeš li mi ti potvrditi kao što sam ja tebi da je to ološ?
-
Hafis
#98 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
Zna li se gdje će odsjesti gosti iz izraela?
- Mali_Vuk
#99 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
Apsolutno. Svako ko čini mojoj državi štetu je ološ. Zar tu može biti neke sumnje.Lincoln-Burrows wrote:Ove što prave kukasti križ i nose nacističku zastavu držim za ološ i šljam kao što i ti kažeš,Mali_Vuk wrote:Čuj gnjev prema hrvatskim navijačimaLincoln-Burrows wrote:Kad je ovakav gnjev prisutan prema hrvatskim navijačima mogu zamislit
što bi tek bilo da u Zenici gostuje Hrvatska a ne Izrael.Ovo su, kako mi se čini, slike ološa i okorijelog šljama. Nije valjda da stavljaš znak jednakosti između ove stoke i "hrvatskih navijača"?
E sad imamo i ove druge "propalestinske" Bošnjake koji mrze Izrael i mogli bi napraviti incident.
Postoji hiljadu drugih načina da se solidarišemo sa Palestincima. Svaki radikalizam će se obiti samo nama od glavu. I nikom drugom.
-
Bodkin
#100 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
Vidi, simpatizer nacista ne moze biti isto sto i neko ko mrzi izrael..Lincoln-Burrows wrote:Ove što prave kukasti križ i nose nacističku zastavu držim za ološ i šljam kao što i ti kažeš,Mali_Vuk wrote:Čuj gnjev prema hrvatskim navijačimaLincoln-Burrows wrote:Kad je ovakav gnjev prisutan prema hrvatskim navijačima mogu zamislit