Ko ce da vas voli kao ja?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

L u c i f e r

#76 Re: Ko ce da vas voli kao ja?

Post by L u c i f e r »

Ima li iko definitivan info o ovom pitanju ili je samo stara dobra mahalska priča?
Možda je riječ samo o sponzorstvu kroz reklamni prostor ili sl.?
dragan.s

#77 Re: Ko ce da vas voli kao ja?

Post by dragan.s »

L u c i f e r wrote:Muzika je zaista samo muzika, a o ukusima nema smisla raspravljati.
Licno volim rok, ali glupo je smatrati da je jedna vrsta muzike "bolja" od druge, samo zato sto se nama svidja.

Pitanje sponzorstva od strane FTV nisam upratio, ali me u ovoj drzavi vise nista ne moze iznenaditi.
Ne vjerujem da je u pitanju neko sponzorstvo od strane FTV-a. Nemaju oni para ni za sebe, a kamoli za sponzorisanje koncerta. Vjerovatno je u pitanju to da će se reklama za koncert vrtiti na FTV-u po nekoj manjoj cijeni, a zauzvrat će se logo FTV-a vrtiti na plakatima i vjerovatno će biti i u sali. Moguće je i da će FTV snimati koncert pa to kasnije prikazivati. Vidjet ćemo šta će biti.
Muzika je naravno samo muzika, neka svako sluša ono što voli. Zorica se meni kao osoba ne dopada, ali da žena ima jako dobre pjesme i da zna da pjeva to je sigurno.
L u c i f e r

#78 Re: Ko ce da vas voli kao ja?

Post by L u c i f e r »

dragan.s wrote:
L u c i f e r wrote:Muzika je zaista samo muzika, a o ukusima nema smisla raspravljati.
Licno volim rok, ali glupo je smatrati da je jedna vrsta muzike "bolja" od druge, samo zato sto se nama svidja.

Pitanje sponzorstva od strane FTV nisam upratio, ali me u ovoj drzavi vise nista ne moze iznenaditi.
Ne vjerujem da je u pitanju neko sponzorstvo od strane FTV-a. Nemaju oni para ni za sebe, a kamoli za sponzorisanje koncerta. Vjerovatno je u pitanju to da će se reklama za koncert vrtiti na FTV-u po nekoj manjoj cijeni, a zauzvrat će se logo FTV-a vrtiti na plakatima i vjerovatno će biti i u sali. Moguće je i da će FTV snimati koncert pa to kasnije prikazivati. Vidjet ćemo šta će biti.
Muzika je naravno samo muzika, neka svako sluša ono što voli. Zorica se meni kao osoba ne dopada, ali da žena ima jako dobre pjesme i da zna da pjeva to je sigurno.

Slažem se.
cyprus

#79 Re: Ko ce da vas voli kao ja?

Post by cyprus »

braca wrote:
cyprus wrote:i dok drugima ne šteti, nema nikakvih problema...
Smeta: ne smeta mi koncert niti Zorica, smeta mi srbijanska konstrukcija recenice na banerima kojima se reklamira koncert po cijelom gradu. Mozete li zamisliti da na na Trgu bana Jelacica u Zagrebu bude razvucen baner na kojem pise "Ko ce da vas voli kao ja" ? To je nemoguce, Hrvati su samosvjesniji, mudriji, umalo ne napisah - pametniji, ali svakako im skidam kapu za mnoge stvari.

Skinite banere, a Zorica neka PEVA, ko je hebe, i nju i one koji to slusaju.
Pa tako reci: smeta ti Zorica zato što je Srpkinja :mrgreen:
Paul F.

#80 Re: Ko ce da vas voli kao ja?

Post by Paul F. »

Hrvati mudriji od Bosanaca ? Šešelj misli obrnuto. I zaista ne vidim kako jedan koncert može nekome smetati.
Korisničkoime

#81 Re: Ko ce da vas voli kao ja?

Post by Korisničkoime »

mayab wrote:
L u c i f e r wrote:Muzika je muzika, neka svako uživa u onoj koja mu se sviđa.

Ne vidim problem, zaista.
Ma koliko sam skontao, poenta svega je sto JAVNA federalna TV stoji kao jedan od glavnih sponzora-čitaj, daju naše javne pare prekodrinskim pevaljkama!
I meni to smeta, ja uredno plaćam porez na posjedovanje tevea, i ne želim da se lova krčmi za takve pizdarije, jer sa druge strane, evo vać danima ovi iz javnog servisa jade na sav glas kako imaju problem sa naplatom takse.....
Pazi nisam siguran pa se moram ograditi bila bi glupost biti sponzor koncreta a da se od toga nema ništa, ako su medijski pokorvitelji/sponzori onda će snimati koncert i nakon nekog izvjesnog vremena emitirati taj snimak. Ako dotična ima toliko ljubitelja da može napuniti Zetru za pretpostaviti je da bi i gledanost takvog koncerta na TV-u bila velika. E budući da je gledanost velika (pretpostavlja se) to je i reklamni prostor znatno skuplji. Tu u biti FTV ima računicu, oni će sa svojim osobljem snimiti koncert, kasnije ga emitirati i naplaćivati reklamni prostor znatno skuplje jer će gledanost na TV biti velika. Valjda ljudi znaju oduzimati i sabirati ako kroz povećane cijene reklamnog prostora mogu uzeti više para od troškova snimanja onda su ostvarili dobit.
U biti troše da bi zaradili. Zašto FTV mora da se bavi prekodrinskim pevaljkama pa zato što je naplata rtv takse slaba i nikakva. Ako smo mi takvi pa ćemo na TV gledati istu i FTV može da zaradi na cijeloj priči najmanje je do FTV.
Drugi primjer prije nekoliko godina tik pred opće izbore Hari Varešanović održava koncert na Koševu. Njegov san da napuni Koševo. Eh sada kako on da napuniti Koševo, tako što će ulaz biti beslatan. Eh sada ako je ulaz besplatan kako financirati sve to budući da nije riječ o malim parama. Nađe se sponzor. Ko će biti sponzor BH Telecom, državno preduzeće, tvoje i moje, naše. Šta ima BH Telecom od toga osim troškova, ništa. Pa kako onda da financira. Eh na predizbornim skupovima SDA čiji glas pjevuši iz zvučnika na binama - Hari Varešanović. Naravno besplatno, slučajnost, ne znam, povezanost procjeni sam, samo znam da se niko nije bunio što naše pare idu kako bi Hari ostvario svoj san, imam i ja i ti snove pa plaća li BH Telecom za njih, teško.
Korisničkoime

#82 Re: Ko ce da vas voli kao ja?

Post by Korisničkoime »

animus wrote:Zorica Brunclik-srbijanska romkinja od 60-ak godina koja ima pravo iritantan glas. Hajde dok je bila mladja mozda je bila i interesantna nekom ali sad fakat ne kontam ko ce platiti i jednu marku da je gleda i slusa. Jos ako malo razmislimo o njenom ponasanju u vrijeme agresije onda jos teze mozemo shvatiti njene eventualne obozavatelje.
Ali hadje ako neko zeli da se na taj nacin "oplemenjuje" nek to i radi ali ne shvatam ko je dopustio da se stavi veliki plakat preko Titove ulice i da na taj nacin iritira ostale gradjane. Dno dna, za to nema nikakvog opravdanja.
Ko je smio odbiti, naravno da ima opravdanje, ako se ispunjavaju svi uvijeti i plati možeš ti, ja bilo tko svoje lijepo lice preko Titove reklamirati. Kad je Deen mogao polugol svoju guzicu na 50% bilborda u SA da izbaci koji bi bio osnov ovu pevaljku odbiti, jer je srpkinja, jer voli Šešelja, jer pjeva narodnu muziku, e pa nažalost (u prvom slučaju na sreću) što se tiče zakonskih i podzakonskih akata to nisu razlozi za odbijanje. Mogao bi odbiti ako je sadržaj neprimjeren ali već rekoh ako je Deenova guza bila primjerena teško naći nešto neprimjereno (nemoralno, lascivno) i kod ove reklame.
Korisničkoime

#83 Re: Ko ce da vas voli kao ja?

Post by Korisničkoime »

MJAU - da wrote:
Korisničkoime wrote:
Jolpaz wrote:Papku nije bitna gradjevinska skela na zelenoj povrsini na kojoj se nalazi baner!

Papku je normalno da je baner na ogradi nadvoznjaka, iako mu tamo nije mjesto!

Ali zato papak se uvrijedi kada mu diras omiljenu pjevaljku, a koju dozivljava kao najrodjeniju jer teferic i mentalitet autopijace je dio njega...
Prijatelju to se zove privremeno zauzimanje javne povrsine koja se naplacuje bila poznata i za vrijeme prave raje i "operskog" Sarajeva poznata i sada a neces vjerovati tih papaka svugdje po svijetu samo eto kad uradi Njemac u Berlinu mi kazemo vidi kako su ljudi pametni i zarade pare a kad mi uradimo e onda smo papci. Shvatam ja da ti ne volis doticnu ne volim je ni ja kao ni tu vrstu muzike kao sto ne vidim razliku izmedu "starih" narodnjaka i turbo folka za mene sve isto sranje samo sto ti kroz dogadaj koji ti se ne dopada kamaru nekih lijevih frustracija izbacujes koji veze nemaju ni sa pevajkom i sa njezinom muzikom
:-D isto ne kontam, samo mislim da je ovim mjesto u nekim kafanama, da raja koja voli i sluša, a ne ovako na baš javnim mjestima.
Kao kažu to su stari pjevači narodne muzike oni kao imaju kvlaitet ne kao ovi sada turbofolk oni nisu kvalitetni. Ja koliko god pokušao ne mogu da čujem, nađem taj kvalitet ni kod Šaulića ni kod dotične. Meni jauču i mjauču i jedni i drugi, sranje pa sranje. Mada kako @lucifer (tobejarabbi jarane :D )reče to je već stvar ukusa a o istom se teško može raspravljati. Što se mene lično tiče nek idu gdje hoće ja ću gledati da budem što dalje jer tu vrstu muzike niti volim niti slušam.
dječak sa šibicama

#84 Re: Ko ce da vas voli kao ja?

Post by dječak sa šibicama »

Folk pevačica Zorica Brunclik u emisiji „Ćirilica” na Hepiju otvoreno je govorila o prijateljstvu sa Mirom Marković i Slobodanom Miloševićem. “Kao Mira Marković nije bila voljena nijedna žena koju poznajem. Imam divan brak i voljena sam, ali sve pada u vodu kad se nađete u blizini energije i ljubavi koju je Slobodan Milošević emitovao prema Miri Marković. Svi smo joj zavideli na tolikoj ljubavi. Mislim da je ona teško podnela što joj nisu dozvolili da se oprosti od svog voljenog bića, od svog Slobodana, s kojim je bila toliko dugo. Beskrajno su se voleli“, rekla je Zorica....

Sloba i Mira su voleli moju pesmu "Odlazi ljubav" i uvek su plakali kad sam im je pevala. Ne znam što, ali je to tako, plakali su oni, a i ja s njima, kao da su oni imali neki predosećaj šta će im se dogoditi kaže Zorica Brunclik
Jolpaz

#85 Re: Ko ce da vas voli kao ja?

Post by Jolpaz »

Adriatic wrote:Šta reći kad jedan Aco Pejović napuni dvoranu u Sarajevu.
I poslije po štampi ismijava te "Turkinje" koje poludiše za njim. :-)
Faruk Drina doticnog gospodina najavljuje kao gosta na ovom tefericu, tako da ce "Turkinje" padati u trans :skoljka:
Paul F.

#86 Re: Ko ce da vas voli kao ja?

Post by Paul F. »

Zar spkinje nisu poludile za serijom o Sulejmanu ?
Stjui

#87 Re: Ko ce da vas voli kao ja?

Post by Stjui »

Država wrote:Brzo smo joj zaboravili da je ona u ratnim godinama bila poslanik u Parlamentu Srbije i to ispred Miloševićevog SPS-a...
interesantan i meni dosad nepoznat detalj.al' ne ferma to bošnjo ni 2%.hajde,na to smo i navikli,ali me muka obuzme kada se sjetim da će zetra biti puna naše omladine radi one karikature od žene.strašno...

Image
petunija

#88 Re: Ko ce da vas voli kao ja?

Post by petunija »

sema911s wrote:
ho oponopono wrote:...avlije, avlije pune behara... :pusi2:

Pa ne popiiiii

Uz balet I Te nazor kulturne dogadjaje nema derneka,.,,

Koliko se vama svima gadili ti narodnjaci I to folk pink, grand, svi to volimoo
Nije tačno
petunija

#89 Re: Ko ce da vas voli kao ja?

Post by petunija »

O'zone wrote:Hljeba i igara gospodaru.....
:lol:
Raigor Stonehoof

#90 Re: Ko ce da vas voli kao ja?

Post by Raigor Stonehoof »

Stjui wrote:
Država wrote:Brzo smo joj zaboravili da je ona u ratnim godinama bila poslanik u Parlamentu Srbije i to ispred Miloševićevog SPS-a...
interesantan i meni dosad nepoznat detalj.al' ne ferma to bošnjo ni 2%.hajde,na to smo i navikli,ali me muka obuzme kada se sjetim da će zetra biti puna naše omladine radi one karikature od žene.strašno...

Image
Vala kad je prije par godina Zetra bila prepuna omladine uz one primitivne kukulelestoseneubih miligrame, NISTA me vise ne moze iznenaditi. Za njih je Zorica Pavarotti.
dragan.s

#91 Re: Ko ce da vas voli kao ja?

Post by dragan.s »

Stjui wrote:
Podatak jeste interesantan, ali je usto i netačan. Zorica je bila član rukovodstva JUL-a (Jugoslovenska Levica), ali nikad nije imala neku državnu funkciju. Bilo je jedno vrijeme govora da će biti ministar-ka kulture, ali to se nije desilo. Nikad nije krila da je bila lično jako bliska sa Miloševićima. Zato je nakon oktobra 2000.-te doživjela priličan medijski progon u Srbiji koji je trajao par godina.
Bit će i Skenderija večeras puna pa ne vidim da se neko uznemirava što će tamo pjevati Seka Aleksić, Miligram, Ministarke i ostala turbo folk ekipa. Neki događaj koji zovu finale ZMBT-a :D .
It_is_a_Leclerc

#92 Re: Ko ce da vas voli kao ja?

Post by It_is_a_Leclerc »

Kmečanje sinova velegradskih zaglušuje ovaj forum. To gospoda, to gradska raja, to samo urbano...:roll: Velegrađanska papazijanija u pravom smislu te riječi. Daleko su mi od onih koji idu po koridama gori ovi što to doživljavaju kao naapd na njihov urbani sistem vrijednosti ( u gradu u kojem je muzej zatvoren, al' ima 50 diskoteka. LOL, jebote).

Ajde zamislite sad jednog Johanna, stanovnika Graza, kojem svake subote pod prozorima ciče Jugosloveni uz melodije Mileta Kitića i sličnih ?! Šta Johan radi ?! Galami ?! Otvara teme po forumu gdje kukavči kako ga terorišu ?! Izigrava uvrijeđeni plebs ?! Ne. Johann gleda svog posloa. I nije ga briga šta drugi ljudi rade, šta slušaju i od čega žive.

E zato je Johann bogat, ima lijepu kuću, lijep grad i uređenu državu, a Bošnjo nesretni jedva ćebe da se pokrije po ušima, i da ispod njega, tu i tamo, proviri da podvikne - "Šic papci"
MJAU - da

#93 Re: Ko ce da vas voli kao ja?

Post by MJAU - da »

Zaboravljaš kćeri, kakvi sinovi, daj im nabrijan BMW i kakvo vozilo "marke" Golf sa nabrijanim motorom. Ne brkaj pojmove, ne treba nama Jonny da pojasni kako trebamo gledati svoja posla. Gledamo svoja posla, one "muzičke zvijezde" su uporavo formirane ot strane tih velegradskih sinova, moja mater ih ne sluša i smatra da su nus proizvod jada i bijede jadnog naroda šljegljih iz da ne kažem odakle, pa mogu i ja i meni slični. A baš me interesuje kako bi Jonny u Austriji stvarno reagirao na ovo trovanje papanlukom i smećem samo takvim jednog društva koji se pokrije jorganom. More, odvadi malo, nismo mi pritov slušanja ovog žanra, ali se zna gdje mu je mjesto, u kafani gdje je i nastao i neka ga tamo, kafana je valjda otvorena vazda takvim koji idu tamo.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#94 Re: Ko ce da vas voli kao ja?

Post by sabina1 »

BarbaDue wrote:Meni je ona ko klovn, a inače ne volim ić u cirkus :mrgreen:
A bila je Miloševićeva ministarka kulture i upravo je gledam na Federalnoj televiziji.

Sramota. :sad:
Jolpaz

#95 Re: Ko ce da vas voli kao ja?

Post by Jolpaz »

MJAU - da wrote:Zaboravljaš kćeri, kakvi sinovi, daj im nabrijan BMW i kakvo vozilo "marke" Golf sa nabrijanim motorom. Ne brkaj pojmove, ne treba nama Jonny da pojasni kako trebamo gledati svoja posla. Gledamo svoja posla, one "muzičke zvijezde" su uporavo formirane ot strane tih velegradskih sinova, moja mater ih ne sluša i smatra da su nus proizvod jada i bijede jadnog naroda šljegljih iz da ne kažem odakle, pa mogu i ja i meni slični. A baš me interesuje kako bi Jonny u Austriji stvarno reagirao na ovo trovanje papanlukom i smećem samo takvim jednog društva koji se pokrije jorganom. More, odvadi malo, nismo mi pritov slušanja ovog žanra, ali se zna gdje mu je mjesto, u kafani gdje je i nastao i neka ga tamo, kafana je valjda otvorena vazda takvim koji idu tamo.
:thumbup: :kiss:
dragan.s

#96 Re: Ko ce da vas voli kao ja?

Post by dragan.s »

tvsabina wrote:
BarbaDue wrote:Meni je ona ko klovn, a inače ne volim ić u cirkus :mrgreen:
A bila je Miloševićeva ministarka kulture i upravo je gledam na Federalnoj televiziji.

Sramota. :sad:
Nije bila ministarka kulture. Bilo je priče da će je imenovati u jednu od tadašnjih vlada, ali to se nikad nije desilo. Bila je bliska sa Miloševićima i član rukovodstva JUL-a, ali nikada nije bila ni na jednoj državnoj funkciji.
ho oponopono

#97 Re: Ko ce da vas voli kao ja?

Post by ho oponopono »

...kako samo songove i kurvu sa sifilisom u jedan kos stavljaju ...a i ne cudi me...napaceni umovi... :pusi2:
gospodja profiterka

#98 Re: Ko ce da vas voli kao ja?

Post by gospodja profiterka »

todd_smith wrote:
gospodja profiterka wrote:
Jolpaz wrote:Gradjevinske skele na zelenim povrsinama, baneri po nadvoznjacima sa kojih nam se smjesi Zorica Brunclik i najavljuje seljakluk i papanluk pod nazivom: "Ko ce da Vas voli kao ja"?

Ko zna koji po redu vasar u reziji seoske varalice Faruka Drine, koga po nepisanom pravilu uvije prate isti sponzori ovog i slicnih teferica.

Postujem pravo drugog i drugacijeg, razumijem da papci trebaju imati svoja okupljanja ali se bojim da ovo vec odavno prelazi u ispiranje mozga.

Kako je krenulo, ovaj menadzer ce nam organizovati koridu u velikom parku u Titovoj ulici :twisted: :twisted: :twisted:
Ako narod želi koridu u velikom parku, biće korida u velikom parku. A pobjedničkog bika će uzjašiti Zorica Brunclik. Demokratija, jel'...
tom uvrnutom logikom mozes i auschwitz opravdati...
Bilo je i takvih...
karanana

#99 Re: Ko ce da vas voli kao ja?

Post by karanana »

sta ima?
kako bi? 7000. meni je ovo dobra posjeta.
zasto rezimski kix nema tekst o koncertu?
BarbaDue

#100 Re: Ko ce da vas voli kao ja?

Post by BarbaDue »

stvarno su šupci :mrgreen:
Post Reply