Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

FreakyStyley

#76 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by FreakyStyley »

DaysleepeR wrote: idite nešta zbarite, zguzite, manite se glupe priče
:thumbup:

Jedina istina.

"Kontam da je Freud u pravu i da je seks korijen svega..."
junior3

#77 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by junior3 »

Bolje rat nego pakt. HHHAHAHA :lol:
Edin H.

#78 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by Edin H. »

junior3 wrote:Bolje rat nego pakt. HHHAHAHA :lol:
Trst je, pardon, Sutorina nasha :zzzz:
junior3

#79 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by junior3 »

Tema je živa komedija. :D
Edin H.

#80 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by Edin H. »

Puna podrska militantnoj I hrabroj dijaspori :oops:

Imamo muda, idemo svuda :skoljka:
junior3

#81 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by junior3 »

To, to. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
hornet

#82 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by hornet »

DaysleepeR wrote:prva dijasporska brigada

nema para za ratovanja, niko. i ono oružja što se zakopalo je tako sitno da nema smisla uzimati za ozbiljno.

za rat treba ogromnih zaliha nafte, hrane, municije, i para. to se moglo 90-ih jer su bile robne rezerve Jugoslavije koje je Srbija uzurpirala da finansira rat. sada? svi goli ko pištolji, okolne države i entiteti u BiH preživljavaju na MMF kreditima koje ne mogu ni otplaćivati, ne mogu penzije da isplate, a rat bi finansirali... pitam se od čega zaista...

idite nešta zbarite, zguzite, manite se glupe priče
Kakve bolan robne rezerve i gluposti. Sta su druga i treca strana imale od toga pa su opet ratovale. Za rat je potrebna samo mrznja i iskra koja ce sve to zapaliti i ode sve. Kod nas te mržnje ima i više nego dovoljno, nažalost.
It_is_a_Leclerc

#83 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by It_is_a_Leclerc »

Pa pola ovih forumskih Bošnjaka bi, da im sutra upadnu pijani četnoliki bradati stvorovi u avliju, sabiralo koliko je još godina ostalo dok "demografija ne uradi svoje", dio bi pjevao Acu Lukasa ne bi li ih ovi prepoznali kao svoje, a dio bi "bario", pa bi četnoliki morali malo pričekati...

Čovjek bi očekivao da narod koji je u tri mjeseca 1992. bio stjeran u džep od 30 % teritorije na kojoj je živio, ima malo više inteligencije i pamćenja od prosječne kišne gliste. No, sudeći po postovima u kojima se na mogućnost potrebe ponovne fizičke odbrane naše domovine gleda sa podsmijehom, čini se da smo autizam prosječnog Bošnjaka opet debelo potcijenili.
Blek Stena

#84 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by Blek Stena »

Pa kad pocinje taj rat, zna li iko bar otprilike? Tek otplatih kredit pa reko da mozda uzmem novi i veci, mada nisam planiro. Pa da krenem preko gran.. khm ovaj... da ulozim u odbrambene kapacitet(wink wink)
golman

#85 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by golman »

It_is_a_Leclerc wrote:Pa pola ovih forumskih Bošnjaka bi, da im sutra upadnu pijani četnoliki bradati stvorovi u avliju, sabiralo koliko je još godina ostalo dok "demografija ne uradi svoje", dio bi pjevao Acu Lukasa ne bi li ih ovi prepoznali kao svoje, a dio bi "bario", pa bi četnoliki morali malo pričekati...

Čovjek bi očekivao da narod koji je u tri mjeseca 1992. bio stjeran u džep od 30 % teritorije na kojoj je živio, ima malo više inteligencije i pamćenja od prosječne kišne gliste. No, sudeći po postovima u kojima se na mogućnost potrebe ponovne fizičke odbrane naše domovine gleda sa podsmijehom, čini se da smo autizam prosječnog Bošnjaka opet debelo potcijenili.
Daj ba promijeni tu sliku,istraumiram se kad te vidim... :D
bingov buraz

#86 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by bingov buraz »

nema para za ratovanja, niko. i ono oružja što se zakopalo je tako sitno da nema smisla uzimati za ozbiljno.

za rat treba ogromnih zaliha nafte, hrane, municije, i para. to se moglo 90-ih jer su bile robne rezerve Jugoslavije koje je Srbija uzurpirala da finansira rat. sada? svi goli ko pištolji, okolne države i entiteti u BiH preživljavaju na MMF kreditima koje ne mogu ni otplaćivati, ne mogu penzije da isplate, a rat bi finansirali... pitam se od čega zaista...

Nije tacno,za rat je potrebna samo dobra volja :mrgreen: da je tako kako ti pises nikad africka plemena ne bi zaratila.
Paul F.

#87 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by Paul F. »

Za rat su potrebni prijatelji vani. Lijepo je Sefer rekao da imamo pouzdane neprijatelje a nepouzdane prijatelje.
colt

#88 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by colt »

Ovi što komentarišu za nekakvo ratovanje su iz 4 minhenske. Ima li bujruma i za mene.
Neki dan čitam ja nekog na forumu kao on savjetuje kupujte ove srpske vukojebine i prirodno zauzimajte teritorije.Pravite po četvero djece i popravite natalitet. Kad je mogla njegova nana, možemo i mi itd . . . . Da stvar bude smiješnija, on se ne misli vraćati iz Floride . . .eh, takvi ovdje zagovaraju neke ratove i zauzimanja.

Kakvi ba Srbi i njihovo ratovanje. Možda, kad ova sadašnja generacija izumre, jer ovoj generaciji koja je ratovala i preživila je pun kurac.
NEOPLAN

#89 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by NEOPLAN »

Bambi_na_kofeinu wrote:
animals wrote: Cekaj malo, niko nije govorio o porodici..
govorim o onima koji bi dobrovoljno u rat, i koji ga prizeljkuju..
rat, za one koji ga ne mogu izbjeci je nesto drugo..
a ti se moje porodice ostavi, to je moja briga..
Niko ti nije dirno u porodicu, govorim da su priče po kojima je rat stvar izbora uvreda za hiljade ubijenih ljudi koji su se borili za opstanak.
Jebote ko da je rat bio prije 150 godina pa imamo iluzije da se borba za život mogla izbjeći.
Jeste, svi ljudi koji su bili u okupiranom Sarajevu bli su tu zbog nekih drkadžija a ne jer su se borili za goli život i pravo da postoje.
Covjek govori da su rat izazvale drkadzije, tacnije par njih, posijali sjeme mrznje medju narod i napravili sranje. Kasnije, naravno da su se ljudi snalazili i borili da prezive, cuvali porodice... Zbog sujete par drkadžija iz vrha najebao je običan čovjek na sve tri strane. I najtužnije je što ljudi i dan danas nose posljedice tog rata, a drkadžije koje su sve too zakuhale uživaju...
GeneralBHF

#90 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by GeneralBHF »

Ma kakav rat ne lupajte gluposti nego treba ove nase Bosnje malo lupiti po glavi. Godinama kumuju sa Srbima jos se i zene/udaju sa njima i opet grlom pod noz. Sami sebi krivi tako sto smo glupi i naivni te uvijek padamo na istu pricu.

Moj slucaj pijem kafu sa Srbima ali uvijek sam pod rucnom i ne dozvoljavam previse bliskosti. Distanca je zlatna!
Bloody

#91 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by Bloody »

colt wrote:Ovi što komentarišu za nekakvo ratovanje su iz 4 minhenske. Ima li bujruma i za mene.
Neki dan čitam ja nekog na forumu kao on savjetuje kupujte ove srpske vukojebine i prirodno zauzimajte teritorije.Pravite po četvero djece i popravite natalitet. Kad je mogla njegova nana, možemo i mi itd . . . . Da stvar bude smiješnija, on se ne misli vraćati iz Floride . . .eh, takvi ovdje zagovaraju neke ratove i zauzimanja.

Kakvi ba Srbi i njihovo ratovanje. Možda, kad ova sadašnja generacija izumre, jer ovoj generaciji koja je ratovala i preživila je pun kurac.
Sasvim tacno :thumbup:
Gojeni H

#92 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by Gojeni H »

bingov buraz wrote:

Nije tacno,za rat je potrebna samo dobra volja :mrgreen: da je tako kako ti pises nikad africka plemena ne bi zaratila.
Upravo tako. Ratovi u Siriji, a posebno u Ukrajini, pokazali su da cak ne mora postojati ni relativna vecina koja zeli rat da bi se isti desio.
Potreban je dovoljan broj onih koji su snazno motivisani da vode rat, cak ne treba ni previse oruzja.
Ovo je posebno lagano izvesti gdje je vecina mazohisticki pasivna.
fortaleza

#93 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by fortaleza »

Bambi_na_kofeinu wrote:
colt wrote:
Još samo reci da nemas posla pa da upotpuniš spisak . . .Mislim da nije vrijedilo sve ovo fasovati zbog rata
i zbog par drkadžija
Tebe citiram, ali ovo se odnosi na omasovljenost takvog gledišta na stvari. A nije tačno.

Nije se ratovalo zbog par drkadžija, ni ratnih profitere...
Ratovalo se jer se spremio pokolj jednog naroda, nečijih majki, žena, jer je neko odlučio uzeti djecu i porodilišta na nišan, jer ti je neko udario na pravo na život, pravo na državu, pravo na jezik, pravo na postojanje.
Borilo se da ne budeš zaklan i broj iz masovne grobnice koju će možda a možda i neće pronaći decenijama poslije, da ne budeš raskomadan u redu za vodu, i da oslobodiš oca od 70 godina iz logora, da ti majka sutra ne ukopava četiri sina i da se ne snimaju filmovi o djeci koja su rođena kao rezultat silovanja, da moje dijete sutra ima pravo na historiju i jezik i kulturu.

Malo je bezobrazno svesti borbu za postojanje cijelog naroda na rat zbog par drkadžija.
Bezobrazno jeste, ali samo zato jer narod ne može prihvatiti činjenicu da su zalud ratovali.

Ratovalo se zbog svjetskih i geostrateških interesa male manjine, ratni profiteri i drkadžije su samo nuspojava populacije. Isto tako čovjekov život nije bitan u globalnim okvirima, ljudi su samo sredstvo do konačnog cilja, a to je opstanak čitavog sustava ili "stvaranje" novog, odnosno demokracije u ovom slučaju. Dovoljno je da se ratno stanje dogovori da se pokrene i trenutno smo tomu svjedoci u svijetu bez obzira što narod to ne želi.
Paul F.

#94 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by Paul F. »

Gojeni H wrote: Upravo tako. Ratovi u Siriji, a posebno u Ukrajini, pokazali su da cak ne mora postojati ni relativna vecina koja zeli rat da bi se isti desio.
Potreban je dovoljan broj onih koji su snazno motivisani da vode rat, cak ne treba ni previse oruzja.
Ovo je posebno lagano izvesti gdje je vecina mazohisticki pasivna.
Pa naravno da nije potrebna relativna većina za rat. Zar je ikad ijedan rat počeo zbog takvih stvari ? Potrebne su druge stvari.
insomnia78

#95 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by insomnia78 »

Paul F. wrote:
Bambi_na_kofeinu wrote:
colt wrote:
Još samo reci da nemas posla pa da upotpuniš spisak . . .Mislim da nije vrijedilo sve ovo fasovati zbog rata
i zbog par drkadžija
Tebe citiram, ali ovo se odnosi na omasovljenost takvog gledišta na stvari. A nije tačno.

Nije se ratovalo zbog par drkadžija, ni ratnih profitere...
Ratovalo se jer se spremio pokolj jednog naroda, nečijih majki, žena, jer je neko odlučio uzeti djecu i porodilišta na nišan, jer ti je neko udario na pravo na život, pravo na državu, pravo na jezik, pravo na postojanje.
Borilo se da ne budeš zaklan i broj iz masovne grobnice koju će možda a možda i neće pronaći decenijama poslije, da ne budeš raskomadan u redu za vodu, i da oslobodiš oca od 70 godina iz logora, da ti majka sutra ne ukopava četiri sina i da se ne snimaju filmovi o djeci koja su rođena kao rezultat silovanja, da moje dijete sutra ima pravo na historiju i jezik i kulturu.

Malo je bezobrazno svesti borbu za postojanje cijelog naroda na rat zbog par drkadžija.
Djelimično tačno. Samo miješaš cilj i metode. Uzrok je bio političko neslaganje. Zločini nad civilima su imali vojni razlog. Da nisu protjerivali civile, mi bi mogli voditi gerilski rat gdje nas nikad ne bi mogli pobijediti. Pa i ono u Srebrenici je imalo vojni razlog. Da je samo pola od onih osam hiljada naknadno pristupilo Armiji to bi bilo dodatnih 4000 vojnika u situaciji gdje je VRS u defanzivi. To nije malo.
Pa normala, i masakri civila i ubijanje djece snajperom ima vojne razloge
To dijete bi nekad poraslo pa mozda bilo armijski general i povelo kontra ofanzivu
Jebo ga hljeb sta sve necu procitati
Kako vas ba nije sramota?
insomnia78

#96 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by insomnia78 »

It_is_a_Leclerc wrote:Pa pola ovih forumskih Bošnjaka bi, da im sutra upadnu pijani četnoliki bradati stvorovi u avliju, sabiralo koliko je još godina ostalo dok "demografija ne uradi svoje", dio bi pjevao Acu Lukasa ne bi li ih ovi prepoznali kao svoje, a dio bi "bario", pa bi četnoliki morali malo pričekati...

'ta ti znas ba
:thumbup:
zivco

#97 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by zivco »

Samo da ga ne bude. A ako bude, na avion za Hr, sa nesto kesha da se kupi fasunga pa u Bosnu. Sasvim siguran. Ko prava budala, sve sa tudjim pasosom. I onako je plan u Bosni kosti ostaviti, ovako ili onako.
bach

#98 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by bach »

Pita me jučer rođak, 1995. godište:

"Jelde Bach, ovo sve sluti na rat"

Šta tom mladom čovjeku reći?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#99 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by pici »

bach wrote:Pita me jučer rođak, 1995. godište:

"Jelde Bach, ovo sve sluti na rat"

Šta tom mladom čovjeku reći?

reci mu da proda kravu i kupi avtomat...
Paul F.

#100 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by Paul F. »

insomnia78 wrote: Pa normala, i masakri civila i ubijanje djece snajperom ima vojne razloge
To dijete bi nekad poraslo pa mozda bilo armijski general i povelo kontra ofanzivu
Jebo ga hljeb sta sve necu procitati
Kako vas ba nije sramota?
Ja govorim o srpskoj logici ratovanja i ne znam zašto mene treba da bude sramota.
Post Reply