DaysleepeR wrote: idite nešta zbarite, zguzite, manite se glupe priče
Jedina istina.
"Kontam da je Freud u pravu i da je seks korijen svega..."
DaysleepeR wrote: idite nešta zbarite, zguzite, manite se glupe priče
Trst je, pardon, Sutorina nashajunior3 wrote:Bolje rat nego pakt. HHHAHAHA
Kakve bolan robne rezerve i gluposti. Sta su druga i treca strana imale od toga pa su opet ratovale. Za rat je potrebna samo mrznja i iskra koja ce sve to zapaliti i ode sve. Kod nas te mržnje ima i više nego dovoljno, nažalost.DaysleepeR wrote:prva dijasporska brigada
nema para za ratovanja, niko. i ono oružja što se zakopalo je tako sitno da nema smisla uzimati za ozbiljno.
za rat treba ogromnih zaliha nafte, hrane, municije, i para. to se moglo 90-ih jer su bile robne rezerve Jugoslavije koje je Srbija uzurpirala da finansira rat. sada? svi goli ko pištolji, okolne države i entiteti u BiH preživljavaju na MMF kreditima koje ne mogu ni otplaćivati, ne mogu penzije da isplate, a rat bi finansirali... pitam se od čega zaista...
idite nešta zbarite, zguzite, manite se glupe priče
Daj ba promijeni tu sliku,istraumiram se kad te vidim...It_is_a_Leclerc wrote:Pa pola ovih forumskih Bošnjaka bi, da im sutra upadnu pijani četnoliki bradati stvorovi u avliju, sabiralo koliko je još godina ostalo dok "demografija ne uradi svoje", dio bi pjevao Acu Lukasa ne bi li ih ovi prepoznali kao svoje, a dio bi "bario", pa bi četnoliki morali malo pričekati...
Čovjek bi očekivao da narod koji je u tri mjeseca 1992. bio stjeran u džep od 30 % teritorije na kojoj je živio, ima malo više inteligencije i pamćenja od prosječne kišne gliste. No, sudeći po postovima u kojima se na mogućnost potrebe ponovne fizičke odbrane naše domovine gleda sa podsmijehom, čini se da smo autizam prosječnog Bošnjaka opet debelo potcijenili.
Nije tacno,za rat je potrebna samo dobra voljaDaysleepeR wrote:prva dijasporska brigada
nema para za ratovanja, niko. i ono oružja što se zakopalo je tako sitno da nema smisla uzimati za ozbiljno.
za rat treba ogromnih zaliha nafte, hrane, municije, i para. to se moglo 90-ih jer su bile robne rezerve Jugoslavije koje je Srbija uzurpirala da finansira rat. sada? svi goli ko pištolji, okolne države i entiteti u BiH preživljavaju na MMF kreditima koje ne mogu ni otplaćivati, ne mogu penzije da isplate, a rat bi finansirali... pitam se od čega zaista...
idite nešta zbarite, zguzite, manite se glupe priče
Covjek govori da su rat izazvale drkadzije, tacnije par njih, posijali sjeme mrznje medju narod i napravili sranje. Kasnije, naravno da su se ljudi snalazili i borili da prezive, cuvali porodice... Zbog sujete par drkadžija iz vrha najebao je običan čovjek na sve tri strane. I najtužnije je što ljudi i dan danas nose posljedice tog rata, a drkadžije koje su sve too zakuhale uživaju...Bambi_na_kofeinu wrote:Niko ti nije dirno u porodicu, govorim da su priče po kojima je rat stvar izbora uvreda za hiljade ubijenih ljudi koji su se borili za opstanak.animals wrote: Cekaj malo, niko nije govorio o porodici..
govorim o onima koji bi dobrovoljno u rat, i koji ga prizeljkuju..
rat, za one koji ga ne mogu izbjeci je nesto drugo..
a ti se moje porodice ostavi, to je moja briga..
Jebote ko da je rat bio prije 150 godina pa imamo iluzije da se borba za život mogla izbjeći.
Jeste, svi ljudi koji su bili u okupiranom Sarajevu bli su tu zbog nekih drkadžija a ne jer su se borili za goli život i pravo da postoje.
Sasvim tacnocolt wrote:Ovi što komentarišu za nekakvo ratovanje su iz 4 minhenske. Ima li bujruma i za mene.
Neki dan čitam ja nekog na forumu kao on savjetuje kupujte ove srpske vukojebine i prirodno zauzimajte teritorije.Pravite po četvero djece i popravite natalitet. Kad je mogla njegova nana, možemo i mi itd . . . . Da stvar bude smiješnija, on se ne misli vraćati iz Floride . . .eh, takvi ovdje zagovaraju neke ratove i zauzimanja.
Kakvi ba Srbi i njihovo ratovanje. Možda, kad ova sadašnja generacija izumre, jer ovoj generaciji koja je ratovala i preživila je pun kurac.
Upravo tako. Ratovi u Siriji, a posebno u Ukrajini, pokazali su da cak ne mora postojati ni relativna vecina koja zeli rat da bi se isti desio.bingov buraz wrote:Nije tacno,za rat je potrebna samo dobra voljaDaysleepeR wrote:prva dijasporska brigada
idite nešta zbarite, zguzite, manite se glupe pričeda je tako kako ti pises nikad africka plemena ne bi zaratila.
Bezobrazno jeste, ali samo zato jer narod ne može prihvatiti činjenicu da su zalud ratovali.Bambi_na_kofeinu wrote:Tebe citiram, ali ovo se odnosi na omasovljenost takvog gledišta na stvari. A nije tačno.colt wrote:
Još samo reci da nemas posla pa da upotpuniš spisak . . .Mislim da nije vrijedilo sve ovo fasovati zbog rata
i zbog par drkadžija
Nije se ratovalo zbog par drkadžija, ni ratnih profitere...
Ratovalo se jer se spremio pokolj jednog naroda, nečijih majki, žena, jer je neko odlučio uzeti djecu i porodilišta na nišan, jer ti je neko udario na pravo na život, pravo na državu, pravo na jezik, pravo na postojanje.
Borilo se da ne budeš zaklan i broj iz masovne grobnice koju će možda a možda i neće pronaći decenijama poslije, da ne budeš raskomadan u redu za vodu, i da oslobodiš oca od 70 godina iz logora, da ti majka sutra ne ukopava četiri sina i da se ne snimaju filmovi o djeci koja su rođena kao rezultat silovanja, da moje dijete sutra ima pravo na historiju i jezik i kulturu.
Malo je bezobrazno svesti borbu za postojanje cijelog naroda na rat zbog par drkadžija.
Pa naravno da nije potrebna relativna većina za rat. Zar je ikad ijedan rat počeo zbog takvih stvari ? Potrebne su druge stvari.Gojeni H wrote: Upravo tako. Ratovi u Siriji, a posebno u Ukrajini, pokazali su da cak ne mora postojati ni relativna vecina koja zeli rat da bi se isti desio.
Potreban je dovoljan broj onih koji su snazno motivisani da vode rat, cak ne treba ni previse oruzja.
Ovo je posebno lagano izvesti gdje je vecina mazohisticki pasivna.
Pa normala, i masakri civila i ubijanje djece snajperom ima vojne razlogePaul F. wrote:Djelimično tačno. Samo miješaš cilj i metode. Uzrok je bio političko neslaganje. Zločini nad civilima su imali vojni razlog. Da nisu protjerivali civile, mi bi mogli voditi gerilski rat gdje nas nikad ne bi mogli pobijediti. Pa i ono u Srebrenici je imalo vojni razlog. Da je samo pola od onih osam hiljada naknadno pristupilo Armiji to bi bilo dodatnih 4000 vojnika u situaciji gdje je VRS u defanzivi. To nije malo.Bambi_na_kofeinu wrote:Tebe citiram, ali ovo se odnosi na omasovljenost takvog gledišta na stvari. A nije tačno.colt wrote:
Još samo reci da nemas posla pa da upotpuniš spisak . . .Mislim da nije vrijedilo sve ovo fasovati zbog rata
i zbog par drkadžija
Nije se ratovalo zbog par drkadžija, ni ratnih profitere...
Ratovalo se jer se spremio pokolj jednog naroda, nečijih majki, žena, jer je neko odlučio uzeti djecu i porodilišta na nišan, jer ti je neko udario na pravo na život, pravo na državu, pravo na jezik, pravo na postojanje.
Borilo se da ne budeš zaklan i broj iz masovne grobnice koju će možda a možda i neće pronaći decenijama poslije, da ne budeš raskomadan u redu za vodu, i da oslobodiš oca od 70 godina iz logora, da ti majka sutra ne ukopava četiri sina i da se ne snimaju filmovi o djeci koja su rođena kao rezultat silovanja, da moje dijete sutra ima pravo na historiju i jezik i kulturu.
Malo je bezobrazno svesti borbu za postojanje cijelog naroda na rat zbog par drkadžija.
'ta ti znas baIt_is_a_Leclerc wrote:Pa pola ovih forumskih Bošnjaka bi, da im sutra upadnu pijani četnoliki bradati stvorovi u avliju, sabiralo koliko je još godina ostalo dok "demografija ne uradi svoje", dio bi pjevao Acu Lukasa ne bi li ih ovi prepoznali kao svoje, a dio bi "bario", pa bi četnoliki morali malo pričekati...
Čovjek bi očekivao da narod koji je u tri mjeseca 1992. bio stjeran u džep od 30 % teritorije na kojoj je živio, ima malo više inteligencije i pamćenja od prosječne kišne gliste. No, sudeći po postovima u kojima se na mogućnost potrebe ponovne fizičke odbrane naše domovine gleda sa podsmijehom, čini se da smo autizam prosječnog Bošnjaka opet debelo potcijenili.
bach wrote:Pita me jučer rođak, 1995. godište:
"Jelde Bach, ovo sve sluti na rat"
Šta tom mladom čovjeku reći?
Ja govorim o srpskoj logici ratovanja i ne znam zašto mene treba da bude sramota.insomnia78 wrote: Pa normala, i masakri civila i ubijanje djece snajperom ima vojne razloge
To dijete bi nekad poraslo pa mozda bilo armijski general i povelo kontra ofanzivu
Jebo ga hljeb sta sve necu procitati
Kako vas ba nije sramota?