Vidiš da je i napisao "floridaaaa".
Na linku koji sam postavio možeš pronaći upravo ovu sliku koju je on stavio.
Moderator: anex
Ništa to nije drugačije od onog na šta sam navikao već u zadnje 4 godine u UlcinjuKona__ wrote:Ja ne bih da vam kvarim ćejf, ali meni Albanija prošle godine bila baš loše iskustvo, Drač je grozan, plaže ne liče na plaže, onaj nekakav pijesak siv, voda od istog mutna, gadno izgleda. Saranda je prelijepa, ali krcata i preblizu prekrasne Grčke kad se već pređe toliki put. Saobraćaj stravičan, oni se stvarno trude ali dug je put pred njima, unazadio ih Enver nepovratno..
E pa dobro ondajasko__ wrote:Ništa to nije drugačije od onog na šta sam navikao već u zadnje 4 godine u UlcinjuKona__ wrote:Ja ne bih da vam kvarim ćejf, ali meni Albanija prošle godine bila baš loše iskustvo, Drač je grozan, plaže ne liče na plaže, onaj nekakav pijesak siv, voda od istog mutna, gadno izgleda. Saranda je prelijepa, ali krcata i preblizu prekrasne Grčke kad se već pređe toliki put. Saobraćaj stravičan, oni se stvarno trude ali dug je put pred njima, unazadio ih Enver nepovratno..![]()
Kakva je situacija sa valovima...npr u Ulcinju od 10 dana ljetovanje te može zakačit maximalno dan i po mirnog mora, ostalo sve valovi da ne možeš zaplivat kako treba
Haman ja jedini Bošnjo u Sarandi ove godinejasko__ wrote:Naumio sam se uputiti autom u Sarande...pa ako ima ko da je bio npr prosle godine, ili takodjer planira ove kao i ja, nek se javi, da razmijenimo par informacija...
Za rezervaciju koristi onaj sajt što je postavila jedna forumašica negdje na početku teme (puno veći izbor u odnosu na booking.com).jasko__ wrote:Haman ja jedini Bošnjo u Sarandi ove godinejasko__ wrote:Naumio sam se uputiti autom u Sarande...pa ako ima ko da je bio npr prosle godine, ili takodjer planira ove kao i ja, nek se javi, da razmijenimo par informacija...![]()
![]()
Inače, interesuje me:
-dal rezervisati online ili ići na slijepo pa dole tražiti smještaj??
-ako je bolje rezervisati, na koji način je najisplativije...preko Booking-a ili direktnim kontaktom?
-kakva je plaža...tj je li more plaho valovito..pitam radi male kćerke od 5 godina??
Detalji o putu do dole mi nisu bitni, volimo svi da putujemo i da se vozimo..još ćemo se mijenjati za volanom tako da to nije problem
Mah pokušavao sam..ali je nepregledan sajt, Bože sačuvajDzontra_Volta wrote:Za rezervaciju koristi onaj sajt što je postavila jedna forumašica negdje na početku teme (puno veći izbor u odnosu na booking.com).jasko__ wrote:Haman ja jedini Bošnjo u Sarandi ove godinejasko__ wrote:Naumio sam se uputiti autom u Sarande...pa ako ima ko da je bio npr prosle godine, ili takodjer planira ove kao i ja, nek se javi, da razmijenimo par informacija...![]()
![]()
Inače, interesuje me:
-dal rezervisati online ili ići na slijepo pa dole tražiti smještaj??
-ako je bolje rezervisati, na koji način je najisplativije...preko Booking-a ili direktnim kontaktom?
-kakva je plaža...tj je li more plaho valovito..pitam radi male kćerke od 5 godina??
Detalji o putu do dole mi nisu bitni, volimo svi da putujemo i da se vozimo..još ćemo se mijenjati za volanom tako da to nije problem
Hvala puno puno na odgovoru, ovo mi je bas pomoglo, vec sam pocela traziti po albanskim stranicama na albanskom jeziku apartmane, ali tesko ide...moze se preko neta i naci neki apartman za dobru cijenu, ali za vise osoba, a nas je samo dvoje, tako da cu poslusati savjet i dole traziti smjestaj.Zoya wrote:Ovako, ja sam isla prosle godine za Sarandu tako da su vam ovo informacije iz prve ruke. Dakle, put do Sarande je jedno 70 %los ali se da izdrzati. Nevjerovatni kontrasti koje mozete vidjeti usput. Gdje sve ljudi ziveStrahota. Bas se primjeti siromastvo.
Ako idete autom, odmah na autobuskoj stanici parkirajte. Ljudi jedva cekaju da vam iznajme stan. Glupost je narucivati preko bookinga ili drugih stranica( Ovo ne vazi za one koji zele biti u hotelu).Kada kazem da jedva cekaju onda stvarno to mislim, bukvalno te vuku za ruku da vam pokazu. Budite ovdje oprezni i nemojte nasjedati na pricu. Obicno kazu da imaju stan 300 metara od plaze a to obicno bude vazdusnom linijom 300 metaraIdite autom, vidite ako vam se svidi i nista na slijepo ne uzimajte. Najpametnije vam je (ako ste familija sa djecom) da jedno ceka u nekom kaficu sa djecom a jedno da ode pogledati, mislim da se djeca ne unervoze i da ne zavrsite u nekom glupom smjestaju zbog nervoze i skrkleta. Mi smo tako nasli stan za 60 eura, ali stan je u zgradi, lift, klima u svakoj sobi, dvije spavace, kupatilo, kuhinja velika i dnevni boravak koji je imao dva kauca na razvlacenje. Bilo nas je ukupno shestoro.
Taj kod kojeg smo odsjeli ustvari radi za nekog drugog i valjda dobija proviziju od tog nekog. Kako god, jako ljubazan. Ustvari, svi su dolje ljubazni ali je veeeliki minus sto ne znaju engleski. Mi smo znali albanski pa nam nije bio problem ali 80% ljudi u Sarandi ne zna engleski i albanski je jedini kojim se moze covjek sporazumjeti. U restoranima i kaficima znaju. E kad smo kod restorana i hrane.. Ako ne jedete svnjetinu to morate reci pri narucivanju hrane. Desava se da mijesaju svinjsko meso sa govedjim tako da morate paziti na to i biti jasni pri narucivanju. Ako zelite biti na sigurnoj strani, narucujte ribu![]()
Teska je zbunjoza to sa njihovim paramaNikad upamtiti koliko je sta para
U vecim trgovinama mozete platiti karticom ako vam je ovo problem.
Lezaljka+suncobran= 2 eura , mozda cak i manje. Kafa 50 centi do jedan euro. Sve je od hrane jeftino. Plaze nisu lose, sljunak sitniji, more je toplo. Uvece ima ono klasicno da mozes izaci i prohodati. U svakom slucaju nije lose za te pare. Od Sarande jedno pola sata brodom imate ostrvo Krf. Obavezno morate to vidjeti. Prelijepo! Sigurno sam puno toga zaboravila pa pitajte slobodno.
Da, interneta jako slabo ima po apartmanima. Ima ga po kaficima.
Albanija je drzava u izgradnji, trude se dosta pa se nadam da ce to za desetak godina zazivjeti pravo.
Hvala jos jednom, vjerujem da me Saranda nece razocarati, razmisljajuci Valona ili Saranda (Drac nisam ni pomisljala), ovo mi nekako puno ljepse izgleda i plaze i grad, a planiramo ici i do Ksamila.Zoya wrote:Preko Gjirokastre![]()
Ako vam je život mio onda izbjegnite tu rutu
![]()
I mi smo 50 eura plaćali do Krfa i zaista vrijedi
Može li informacija o kojem hotelu se radi i koje su cijene otrpilike???to je to wrote:Prošle godine bili u Sarandi a planiramo i ove. Hotel rezervirali preko booking.com. Plaža čista. Za vrijeme našeg boravka, more je bilo prilično mirno, djeca se kupala bez problema.
Možete li malo detaljnije opisatu tu rutu..recimo od Tirane ili Drača pa dole prema Sarandi???Zoya wrote:Preko Gjirokastre![]()
Ako vam je život mio onda izbjegnite tu rutu
![]()
I mi smo 50 eura plaćali do Krfa i zaista vrijedi
Lokalnom valutom ti je najbolje.giovanni008 wrote:U kojoj valuti se placa po gradu? Jel moze sa eurima ili ide strogo lokalna valuta?