avetinja wrote:Koji će se vrag spremati prije posla, kad čim počne raditi ima pauzu od 2 sata.Sephora wrote:Imam kolegicu koja dođe na posao bas dvije minute prije početka radnog vremena...i uvjek u frci...u koliko god da joj radni dan počinje ...
![]()
.Meni to djeluje početi radni dan na vrat - na nos, djeluje mi kao da sam zakasnila na posao... jer obično dođem 10ak minuta prije..
Vi ? Dođete li kao i ona, u zadnje minute, ili malo ranije?
Pauze koristite i koliko ih imate?Radnim danom ručate / večerate na radnom mjestu..?
Moja pauza je svaki dan 12:00 -14:00.. a kafa pauza bude između - bez određenog vremena..Nego, de ti nama reci gdje si se uhljebila?
Dvije minute prije radnog vremena ..
-
razonoda
#76 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
- red evil
#77 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
Dođe isto doš'o u 8 ili pola 8 kad ionako posao počinje tek u 8h. Hajd doći 5-10 min ranije ali pola sata, šta ću radit tih pola sata.p206 wrote:uvijek dolazim kad je dogovoreno, ako se radi od 8 dolazim u 8, jer nisam plaćen da dolazim ranije...čim dođem počnem raditi jer ne pijem kafu...kad se sve sabere do kraja radnog vremena imam više efektivnog rada od onih koji dođu ranije i popiju po 2-3 kafe
što se tiče dogovora za izlazak naveče, ako se dogovorim u 7 doći ću u 7...nema potrebe da me se zove u 6:55 gdje sam, dokle sam i sl. Jednom ću ti se javiti i objasniti da dolazim na vrijeme, drugi put možeš zvati do sutra nema javljanja..ko ti je kriv što si poranio
- JThomas
#78 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
pretežno zavisi od toga šta moraš uraditi taj dan.
- insomnia78
#79 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
Hm, pos'o pocinje u 7:15 mada po pravilu u 7:10 trebam biti na svom mjestu
Obicno dodjen oko 7:00
Obicno dodjen oko 7:00
- insomnia78
#80 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
Kod mene, petnest minuta preko, sat manjeSephora wrote:U nekim firmama ako se zakasni vise od 5 min.. skinu ti 1h.. Sat manje budes plaćen..breuer wrote:na posao kasnim min pola sata svakog dana osim subote, subotom ukasnim i do sata...
Obicno velike firme u koju kad dodes moras uci sa karticom...
- Sephora
#81 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
Da vam kazem pa da dobijen " nogu" sa posla ...razonoda wrote:avetinja wrote:
Koji će se vrag spremati prije posla, kad čim počne raditi ima pauzu od 2 sata.Nego, de ti nama reci gdje si se uhljebila?
Mozda -tuzilastvo.?
- Sephora
#82 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
Ma svaka minuta ima svoju cijenu...kako god ...insomnia78 wrote:Kod mene, petnest minuta preko, sat manjeSephora wrote:U nekim firmama ako se zakasni vise od 5 min.. skinu ti 1h.. Sat manje budes plaćen..breuer wrote:na posao kasnim min pola sata svakog dana osim subote, subotom ukasnim i do sata...
Obicno velike firme u koju kad dodes moras uci sa karticom...
-
SSemir
#83 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
nas je u mojoj bivsoj firmi sefica tjerala da dolazimo pola sata prije pocetka radnog vremena. jedno jutro sam dosao 20 minuta prije pocetka, taj dan me naribala kao nikad, stolovi se tresli koliko je galamila 
izato je i bivsa mi firmi...
sad brate i ako zakasnim na biro, niko ne galami na mene, svoj sam coek
izato je i bivsa mi firmi...
sad brate i ako zakasnim na biro, niko ne galami na mene, svoj sam coek
- anjusha
- Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim
#84 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
Kod nas niko ne gleda da li je neko dosao u 8:50 ili 9:10... ali isto zato niko ne gleda ni da li si ostao duze i umjesto 5 izasao u 5:15 ili sl. To se sve racuna u radno vrijeme. A sta je sa prekovremenim? Mi se trudimo da ih ne gomilamo, sto nam se lako moze desiti, pa ako znam da cu ostati od 7 na poslu, ne dolazim prije 11.
- MyTao
#85 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
Dolazi na vrijeme... sta je problem?
- Sephora
#86 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
u Japanu, prakticno, za oni koji vole da rade dokasno, a i ne brinu hoce li zakasniti ujutru..
Mogu spavati na radnom mjestu...
samo da ne stresaju u saobracaju i budu odmorni na radnom mjestu.
Mogu spavati na radnom mjestu...
- cvrčak_na_hedonizmu
#87 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
Kasnim, duša mi zakasniti, al mi je takav posao da je radno vrijeme - nedefinisano. Čim je radno vrijeme nedefinisano, anarhija
Privatna firma, al doduše nikoga nemam iznad glave pa to prilično mijenja situaciju. Kad malo bolje razmislim, u zadnjih 14-15 godina više-manje sam sam svoj gazda. Ideal, znam. Sad nešto kontam, ja bi crko da moram biti tačan i tako iz godine u godinu
Dokle će se moći ovako gurati, vidjećemo.
Privatna firma, al doduše nikoga nemam iznad glave pa to prilično mijenja situaciju. Kad malo bolje razmislim, u zadnjih 14-15 godina više-manje sam sam svoj gazda. Ideal, znam. Sad nešto kontam, ja bi crko da moram biti tačan i tako iz godine u godinu
- Mali_Vuk
#88 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
Zavisi ko šta radi. Neko ko trlja na mašini će vjerovatno odgađati dolazak na posao do zadnjeg trenutka, ono da dođe baš kad mora
Dok će neko ko obavlja organizacijske ili administrartivne poslove radije doći ranije, čisto zbog pripreme.
Govorimo o ljudima koji rade u privatnom sektoru.
Ove na sisi ne bih komentarisao
Dok će neko ko obavlja organizacijske ili administrartivne poslove radije doći ranije, čisto zbog pripreme.
Govorimo o ljudima koji rade u privatnom sektoru.
Ove na sisi ne bih komentarisao
- Mali_Vuk
#89 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
Kod mene skroz suprotno. Ja sam nažaolst bolesno pedantan kad je to u pitanjucvrčak_na_hedonizmu wrote:Sad nešto kontam, ja bi crko da moram biti tačan i tako iz godine u godinu![]()
A volio bih da sam opušteniji po tom pitanju.
- klaki
#90 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
Ja uvijek ranio po pola sata ranije svugdje, ako ne i vise. Stari mi ja mislim dodje na posao sat vremena ranije.
A Inace kad se dogovaram sa rajom, ja sam inace taj koji dodje prvi i ceka, osim naravno ako me mama ili neko ne zadrzi kad krenem da idem. Ne vodim racuna uopste o tome, ali eto uvijek ranije krenem. Moze bit stvar odgoja.
Ne gotivim ljude koji kasne i koji su u vazda frci
A Inace kad se dogovaram sa rajom, ja sam inace taj koji dodje prvi i ceka, osim naravno ako me mama ili neko ne zadrzi kad krenem da idem. Ne vodim racuna uopste o tome, ali eto uvijek ranije krenem. Moze bit stvar odgoja.
Ne gotivim ljude koji kasne i koji su u vazda frci
- cvrčak_na_hedonizmu
#91 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
To je od čovjeka do čovjeka, a odnos prema poslu - dolasci/odlasci, pedantnost/aljkavost i ostali momenti vrlo jasno govore kakve su nam navike i kako uopšteno živimo.
Ja vazda negdje trčim i kasnim, bilo na posao, izvještajima prema gazdi i jal mogu kakvu krivinu da uhvatim to i uradim. Šta možeš danas, ostavi za sutra, stara parola. Doduše, to mi, trenutno, prolazi. Još uvijek više koristi nego štete što se mene tiče
Dokle, we shall see 
Ja vazda negdje trčim i kasnim, bilo na posao, izvještajima prema gazdi i jal mogu kakvu krivinu da uhvatim to i uradim. Šta možeš danas, ostavi za sutra, stara parola. Doduše, to mi, trenutno, prolazi. Još uvijek više koristi nego štete što se mene tiče
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#92 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
Ja samo kad ne moram dodjem na vrijeme inace vazda kasnim.
Znam da je kolega zakasnio 5 minuta i jedan vecinski vlasnik ga iste sekunde opomenuo "ne respektujes firmu".
To mu se desilo opet jednom, dobio pismenu opomenu, treci put pozvan u biro, prisilno heftu odmora da razmisli.
I eno ga ne kasni, ali se ibreti kako meni nikad niko ni rijec ne kaze, a ja vazda kasnim, cak i kad dodjem na vrijeme
zaboravim se logovati ponekad.
Evo bas gledam listing i prosli mjesec 3x bio na vrijeme na poslu. Dva puta stvarno, a treci put brava bila pokvarena,
pa svima korigovali vrijeme od u 6:00
Znam da je kolega zakasnio 5 minuta i jedan vecinski vlasnik ga iste sekunde opomenuo "ne respektujes firmu".
To mu se desilo opet jednom, dobio pismenu opomenu, treci put pozvan u biro, prisilno heftu odmora da razmisli.
I eno ga ne kasni, ali se ibreti kako meni nikad niko ni rijec ne kaze, a ja vazda kasnim, cak i kad dodjem na vrijeme
zaboravim se logovati ponekad.
Evo bas gledam listing i prosli mjesec 3x bio na vrijeme na poslu. Dva puta stvarno, a treci put brava bila pokvarena,
pa svima korigovali vrijeme od u 6:00
-
nellismo
#93 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
Uvijek 10-20 min ranije, popijem kafu i kad počne radno vrijeme onda i radim.
Nikad ni 10 sec ne ostajem duže, mogu i dva sata ranije doći, ali nema šanse da duže ostanem
Nikad ni 10 sec ne ostajem duže, mogu i dva sata ranije doći, ali nema šanse da duže ostanem
- topcam
#94 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
Meni vise odgovara "klizno" radno vrijeme. Tad sam tacan, valjda zbog izbora.cvrčak_na_hedonizmu wrote:Kasnim, duša mi zakasniti, al mi je takav posao da je radno vrijeme - nedefinisano. Čim je radno vrijeme nedefinisano, anarhija![]()
Privatna firma, al doduše nikoga nemam iznad glave pa to prilično mijenja situaciju. Kad malo bolje razmislim, u zadnjih 14-15 godina više-manje sam sam svoj gazda. Ideal, znam. Sad nešto kontam, ja bi crko da moram biti tačan i tako iz godine u godinu![]()
Ustanem ja svako jutro u 4:00 ali dok ja kafu.. dodjem na posao, a nekoliko kolega bulji u satove na zidu. Onda ja
fino po kafu, a nema guzve, milina.
- vjesticanametli
#95 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
imam def. radno vrijeme.....ali mi ga pretvorili "malo" u klizno
ako treba doci u 5 doci cu.....od 7:45 trebam raditi ali dolazim u 8 obicno i pola sata se pije kafa ako baaaaaaaas nesto ne gori s obavezama (razmjena traca i informacija
)
ostajem dok ne zavrsim ....uvijek online i dostupna.....SAP i komplet skalamerija vazda spremni.....ako mi se cefne spavam duze i skinem naraĐŽene sate ali preduslov je da nema nekih statijaznamvelikihobaveza
sef mi je kul i kaze dok izvrsavas obaveze sve OK
posao broj 2 mi je isti takav radim sta hocu i kad hocu
ladice i frizider puni hrane........jedemo i pijemo po dogovoru .....zavisi ko je gdje od nekih kolega na terenu pa bude svega
ako ostanemo kasno onda odemo skupa jesti i nesto popiti ......oni supa za zaljevanje i dvopeka ne smije da fali hahahhaha
sve u svemu odlicno mi je i ne bih mjenjala

ako treba doci u 5 doci cu.....od 7:45 trebam raditi ali dolazim u 8 obicno i pola sata se pije kafa ako baaaaaaaas nesto ne gori s obavezama (razmjena traca i informacija
ostajem dok ne zavrsim ....uvijek online i dostupna.....SAP i komplet skalamerija vazda spremni.....ako mi se cefne spavam duze i skinem naraĐŽene sate ali preduslov je da nema nekih statijaznamvelikihobaveza
posao broj 2 mi je isti takav radim sta hocu i kad hocu
ladice i frizider puni hrane........jedemo i pijemo po dogovoru .....zavisi ko je gdje od nekih kolega na terenu pa bude svega
ako ostanemo kasno onda odemo skupa jesti i nesto popiti ......oni supa za zaljevanje i dvopeka ne smije da fali hahahhaha
sve u svemu odlicno mi je i ne bih mjenjala
- topcam
#96 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
Radis li ti ili samo supe zaljevas, meni inace samo one u "ramsosu" valjaju..
-
razonoda
#97 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
Sephora wrote:Da vam kazem pa da dobijen " nogu" sa posla ...razonoda wrote:avetinja wrote:
Koji će se vrag spremati prije posla, kad čim počne raditi ima pauzu od 2 sata.Nego, de ti nama reci gdje si se uhljebila?
Mozda -tuzilastvo.?
- sema911s
#98 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
Uu ja Sam onda izrod, imam to klizno radno vrijeme Ali ako je sastanak u 12h to je meni 11:30, a ove sto kasne koje vlasnik(austrijanac stara SS porodica) posalje kod mene na klanje,,
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#99 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
Radno vrijeme od 08:00, na poslu sam obicno 15-20 minuta ranije i odmah pocinjem da radim. Vecina kolegica i kolega prvo pije kafu, sto zna trajati i do 8:45, ja odmah pocinjem s poslom (ne pijem kafu, to sam izbacio, nervira me to ritualno guranje po kuhinji
).
Pauza od pola sata, nebitno kad u toku radnog vremena, obicno je iskoristim izmedju 10:00 i 12:00.
S posla izlazim u 16:30, kad se i zavrsava radno vrijeme. Nista prekovremeni rad. Nekad je i toga bilo, vec duze vrijeme nema.
Pauza od pola sata, nebitno kad u toku radnog vremena, obicno je iskoristim izmedju 10:00 i 12:00.
S posla izlazim u 16:30, kad se i zavrsava radno vrijeme. Nista prekovremeni rad. Nekad je i toga bilo, vec duze vrijeme nema.
- Dr Kova
#100 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
Radno vrijeme od 08:00 h ( u biti klizno je, ako dodjes u 8 onda si do pola 5 zato ja dođem oko 7:30 ili 7:25 i popijem kafu ko čo'ek u miru, i onda idem u radne pobjede i idem kući u 16:00
Last edited by Dr Kova on 25/04/2015 19:17, edited 3 times in total.