Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
-
natt
#76 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
Nisam vidjela snahu da je otvorila temu na kojoj se zali.
- MJAU - da
#77 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
Ne znam York. Nešto se stužila da je u govnima. Napisah da ne znamo drugu stranu priče, ni godine, ali sam na njenoj strani dok ne iznese više činjenica, ono na oprezu.York Light 100`s wrote:Zašto tražiš išta pozitivno u njenom ponašanju ako ona sama nije u stanju objasniti o čemu se radi? Evo ti je pravdaš a ona se i ne trudi da opravda svoje ponašanje. Još otvori temu "snaha me iritira al et to je to ćao raja"MJAU - da wrote:Nemoj tako York. Ako je on htio da ima svoj život, trebao je promisliti, pa tražiti svoj krov nad glavom. Ali, ne znamo sve činjenice, ali vjeruj, sestra brata voli, moj zna biti kreten teški, ali sam vazda tu za njega. Nije to ljubomora, to je ljubav i traje uvijek. Zato joj savjetujem da seli, vidiš da je u govnima. Da dodam, svoju snahu ne bi mijenjala za milion drugih, ters ko i ja, ali eto, nismo živjele zajedno, pa valjda je to tako.
Nigdje nije napisala je li to zdrav odnos brata i sestre (gdje zna dobro snaha odnose pokvariti) ili je teška ljubomora sa njene strane. Ne znamo čak ni koliko Amra ima godina pa nismo u stanju procijeniti situaciju. Sama je kriva što piše na ovakav način
- MJAU - da
#78 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
pa mi snajke smo izdržljivije, ne žalimo se previše, valjda jer znamo svoje mjesto, pogotovo u tuđoj kući.natt wrote:Nisam vidjela snahu da je otvorila temu na kojoj se zali.
- York Light 100`s
#79 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
Ne može biti pliće od izvora informacija koje nam je dala. Ja ću se prvi izviniti i korigovati sve moje postove da nam napiše o čemu se sve to radi ali do sada imamo samo "moj brat se oženio, ja ne mogu biti sad u istoj prostoriji, odoh u sobu dok nisam buknula" tinejdžerska posla. Da bar znamo da je tinejdžer pa bismo mogli bar biti išta pametnijinatt wrote:Ovaj post je krajnje plitak.York Light 100`s wrote:I šta li je pjesnik time htjeo da kaže?Amra_5 wrote:Ili ja nisam dobro napisala pa ne razumijete sta zemil reci ili ..Hajde okej nek se tetam zavrsi na ovome
U svakom sllucaju hvala vam
Pozdrav
![]()
![]()
![]()
Otvaraš temu i tražiš savjet a nisi u stanju napisati išta konkretno šta te iritira. Očigledno je da si ti jedno razmaženo derište što je ljubomorno što nema brata za sebe čitav život. A i on bezobrazan što je ljudsko biće i ima svoj život a i ona arogantna pa joj ti smetala još kada su se zabavljali pa nisu mogli od tebe ni na piće. On bezobrazan ona arogantna, e baš su se našli ma i ne trebaju ti takvi. Nedaj se Nina
-
natt
#80 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
Kako koja snajka. Neke se odmah ponasaju kao da su rodjene u kuci u koju dodju.MJAU - da wrote:pa mi snajke smo izdržljivije, ne žalimo se previše, valjda jer znamo svoje mjesto, pogotovo u tuđoj kući.natt wrote:Nisam vidjela snahu da je otvorila temu na kojoj se zali.
- MJAU - da
#81 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
E ne znam natt, nisam živjela, jesam boravila zbog nekih boleščuga njegovih, nažalost, ponudila se, red je (još sam snaha bez papira). Ali, ni tanjir ne bih oprala da ne pitam mogu li, a to se podrazumjeva.
-
natt
#82 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
Kako si onda bio spreman dati opsiran optuzujuci odgovor?York Light 100`s wrote: Ne može biti pliće od izvora informacija koje nam je dala. Ja ću se prvi izviniti i korigovati sve moje postove da nam napiše o čemu se sve to radi ali do sada imamo samo "moj brat se oženio, ja ne mogu biti sad u istoj prostoriji, odoh u sobu dok nisam buknula" tinejdžerska posla. Da bar znamo da je tinejdžer pa bismo mogli bar biti išta pametniji
Djevojka mozda ne zeli pisati o detaljima. Mozda snajka cita forum. Prihvati njene zakljucke i odgovori na pitanje koje je postavila u skladu sa njima.
- Sephora
#83 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
Reklo bi seda ćete se jos i potuci zbog nje i njene snahe...

-
natt
#84 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
Kako je tek AmriSephora wrote:Reklo bi seda ćete se jos i potuci radi njene snahe...![]()
- Sephora
#85 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
Necu ni da zamislim...natt wrote:Kako je tek AmriSephora wrote:Reklo bi seda ćete se jos i potuci radi njene snahe...![]()
- Lalena
#86 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
Imam snahu, i mogu reci samo jedno, da ako zelis zadrzati iole dobar odnos s bratom, moras imati i korektan odnos sa njegovom suprugom...
Ukoliko dolazi do stalnih sukoba, brat se nece dvoumiti, bice na strani supruge, to ti treba biti jasno... sto je i normalno, vidjeces jednoga dana kada se udas, i budes imala svoju porodicu, kome ces sve dati prednost nad bratom...
Treba dati priliku drugima, imati strpljenja, napraviti prvi korak, ne radi "snahe" , nego radi brata, i njihove djece, zatim vlastitih roditelja koji trpe u ovakvim situacijama...
Nije rjesenje odseliti se, otici ili prekinuti kontakt, to je nemoguce u potpunosti uciniti...
Treba ostati, pronaci svoje mjesto iznova u porodici, izgraditi nove veze... bogatstvo je imati u snahi prijateljicu, ja sam sa svojom bliskija nego s bratom, ali za to treba truda, tolerancije, strpljenja i vremena... na kraju se isplati
Uspjeh je od neprijatelja stvoriti prijatelja, naci zajednicku rijec s totalno razlicitom osobom... ako sam ja mogla sa svojom sveki, mozes i ti sa snahom, vjeruj
Ukoliko dolazi do stalnih sukoba, brat se nece dvoumiti, bice na strani supruge, to ti treba biti jasno... sto je i normalno, vidjeces jednoga dana kada se udas, i budes imala svoju porodicu, kome ces sve dati prednost nad bratom...
Treba dati priliku drugima, imati strpljenja, napraviti prvi korak, ne radi "snahe" , nego radi brata, i njihove djece, zatim vlastitih roditelja koji trpe u ovakvim situacijama...
Nije rjesenje odseliti se, otici ili prekinuti kontakt, to je nemoguce u potpunosti uciniti...
Treba ostati, pronaci svoje mjesto iznova u porodici, izgraditi nove veze... bogatstvo je imati u snahi prijateljicu, ja sam sa svojom bliskija nego s bratom, ali za to treba truda, tolerancije, strpljenja i vremena... na kraju se isplati
Uspjeh je od neprijatelja stvoriti prijatelja, naci zajednicku rijec s totalno razlicitom osobom... ako sam ja mogla sa svojom sveki, mozes i ti sa snahom, vjeruj
- MJAU - da
#87 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
lalena, stoji sve, ali ona je u govnima već, dok se forumu obraća. I nisu svi ljudi pogodni za preobraćaj, pogotovo od neprijatelja do prijatelja.
- avetinja
#88 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
Prvo da pitam, u čijoj kući živite, od roditelja ili je brat vlasnik? Drugo, na koji način si primijetila da je ljubomorna na tvoj odnos sa bratom?Amra_5 wrote:Duga je prica ..Od zabavljanja njena ljuboora prema bliskosti izmedju mene i brata. Onda brat kao sto je i logicno sada mu je zena tako da je na njenoj strani uz svadjice izedju brata i mene zahladnili su odnosi (zbog njene ljubomore jer smo brat i ja bili veoma bliski) sad vise ni ne komuniciramo. Ima tu jos dosta toga za pisati ali ne bih da duzim. Uglavnom to je jedan od najvecih razloga..
Ona je tu prolazimo istim hodnikom, dijelimo zajednicki dnevni boravak a meni je iskreno receno tesko kad sam u njenom prisustvu da kontrolisem emocije. Borim se unutar same sebe i val nervoze prodje kroz mene. Ja je izbjegavam ,dosa vremena kad sam kuci provodim u svojoj sobi, nisam u dnevnom kako bih izbjegla susret sa njom ..Drugaciji je nacin i odgajanja i karakteri su razliciti a ja jedem sama sebe.Mnogo se lose osjecam ..ne zelim bilo sta lose da joj kazem ali bih voljela naci nacin kako se nositi s tom situacijom a da ne planem ,da ne vodim dijalog sama sa sobom nervozom i bijesom.
Ako je iko prosao kroz slicno iskustvo bilo bi mi drago ako bi mi neko dao neki savjet
-
natt
#89 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
Zasto ona mora biti jedina koja je tolerantna i koja ce da trpi sve?Lalena wrote:Imam snahu, i mogu reci samo jedno, da ako zelis zadrzati iole dobar odnos s bratom, moras imati i korektan odnos sa njegovom suprugom...
- Matzan
#90 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
traži se kao nekakav objektivan i ozbiljan savjet, a iz njenog posta se ne može ništa korisno saznati, kao kad osnovac zbrzi domaću zadaću da bi igralo igrice na comp.
Još važnije od ovoga jeste činjenica da nemamo drugu stranu priče. Ko će to od nas reći "ja sam kriv(a)"?
Ono što se jasno može iščitati iz ove priče je da po ko zna koji put imamo na djelu sebičnost, netolerantnost i ljubomoru
između dvije žene pod istim krovom. U najvećem broju slučajeva je to na relaciji snaha - svekrva, a u ovom snaha - zaova.
(vidi ti te riječi ZAOva!)
Na kraju, ukoliko je ova njena priča iole korektna, onda je brat/suprug taj koji bi trebao urediti odnose među njima.
Još važnije od ovoga jeste činjenica da nemamo drugu stranu priče. Ko će to od nas reći "ja sam kriv(a)"?
Ono što se jasno može iščitati iz ove priče je da po ko zna koji put imamo na djelu sebičnost, netolerantnost i ljubomoru
između dvije žene pod istim krovom. U najvećem broju slučajeva je to na relaciji snaha - svekrva, a u ovom snaha - zaova.
(vidi ti te riječi ZAOva!)
Na kraju, ukoliko je ova njena priča iole korektna, onda je brat/suprug taj koji bi trebao urediti odnose među njima.
-
natt
#91 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
Mozda da porazgovara sa njim. Ako ga uhvati nasamo.Matzan wrote:
- York Light 100`s
#92 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
A koji su zaključci? "Ona me iritira" to ne odaje ništanatt wrote:Kako si onda bio spreman dati opsiran optuzujuci odgovor?York Light 100`s wrote: Ne može biti pliće od izvora informacija koje nam je dala. Ja ću se prvi izviniti i korigovati sve moje postove da nam napiše o čemu se sve to radi ali do sada imamo samo "moj brat se oženio, ja ne mogu biti sad u istoj prostoriji, odoh u sobu dok nisam buknula" tinejdžerska posla. Da bar znamo da je tinejdžer pa bismo mogli bar biti išta pametniji
Djevojka mozda ne zeli pisati o detaljima. Mozda snajka cita forum. Prihvati njene zakljucke i odgovori na pitanje koje je postavila u skladu sa njima.
- uglavnomja
#93 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
milslim da je york u pravu
mladja sestrica, koja je velikom braci bila zakletva (sto bi amra rekla bliskost) ... i odjednom sutnuta u drugi plan, zbog nekakve zenturace koja je drugacije vaspitana i drugacije se ponasa
... a koja je vaznija bratu od nje.
neozbiljna, neodrasla ljubomorna i posesivna osoba ...
mislim, nije fino zivjeti u zajednici, ni sa kim, ali ako je takva situacija onda se treba prilagoditi.
i jos nesto, snaha nije GOST u kuci, snaha je zakonski "dio" muza i ima sva prava koja ima i on. i nije je doveo na silu nego u dogovoru sa roditeljima.
a sta ce tek biti kad braco dobije dijete
mladja sestrica, koja je velikom braci bila zakletva (sto bi amra rekla bliskost) ... i odjednom sutnuta u drugi plan, zbog nekakve zenturace koja je drugacije vaspitana i drugacije se ponasa
mislim, nije fino zivjeti u zajednici, ni sa kim, ali ako je takva situacija onda se treba prilagoditi.
i jos nesto, snaha nije GOST u kuci, snaha je zakonski "dio" muza i ima sva prava koja ima i on. i nije je doveo na silu nego u dogovoru sa roditeljima.
-
natt
#94 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
York Light 100`s wrote:A koji su zaključci? "Ona me iritira" to ne odaje ništanatt wrote:Kako si onda bio spreman dati opsiran optuzujuci odgovor?York Light 100`s wrote: Ne može biti pliće od izvora informacija koje nam je dala. Ja ću se prvi izviniti i korigovati sve moje postove da nam napiše o čemu se sve to radi ali do sada imamo samo "moj brat se oženio, ja ne mogu biti sad u istoj prostoriji, odoh u sobu dok nisam buknula" tinejdžerska posla. Da bar znamo da je tinejdžer pa bismo mogli bar biti išta pametniji
Amra_5 wrote:Pozdrav. Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ? Jeste li vi nekad dolazili u takvu situaciju ?
Problem sa osoba koje imaju namjeru da nerviraju druge osobe. Pri tome osobe dijele domacinstvo.
Sve je objasnjeno.Duga je prica ..Od zabavljanja njena ljuboora prema bliskosti izmedju mene i brata. Onda brat kao sto je i logicno sada mu je zena tako da je na njenoj strani uz svadjice izedju brata i mene zahladnili su odnosi (zbog njene ljubomore jer smo brat i ja bili veoma bliski) sad vise ni ne komuniciramo. Ima tu jos dosta toga za pisati ali ne bih da duzim. Uglavnom to je jedan od najvecih razloga..
Ona je tu prolazimo istim hodnikom, dijelimo zajednicki dnevni boravak a meni je iskreno receno tesko kad sam u njenom prisustvu da kontrolisem emocije. Borim se unutar same sebe i val nervoze prodje kroz mene. Ja je izbjegavam ,dosa vremena kad sam kuci provodim u svojoj sobi, nisam u dnevnom kako bih izbjegla susret sa njom ..Drugaciji je nacin i odgajanja i karakteri su razliciti a ja jedem sama sebe.Mnogo se lose osjecam ..ne zelim bilo sta lose da joj kazem ali bih voljela naci nacin kako se nositi s tom situacijom a da ne planem ,da ne vodim dijalog sama sa sobom nervozom i bijesom.
Ako je iko prosao kroz slicno iskustvo bilo bi mi drago ako bi mi neko dao neki savjet
-
natt
#95 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
Snaha nema veca prava od kcerke. Snaha jeste gost jer kuca nije sinova nego je kuca roditelja.uglavnomja wrote:milslim da je york u pravu![]()
mladja sestrica, koja je velikom braci bila zakletva (sto bi amra rekla bliskost) ... i odjednom sutnuta u drugi plan, zbog nekakve zenturace koja je drugacije vaspitana i drugacije se ponasa... a koja je vaznija bratu od nje.
A ako uzmemo da nije gost, onda joj ne treba ugadjati nego joj dati prava i nametnuti obaveze
- p206
#96 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
Ženska posla...
mogu da melju 3 dana, a kad treba konkretno popričati i riješiti probleme onda izbjegavaju i šute
mogu da melju 3 dana, a kad treba konkretno popričati i riješiti probleme onda izbjegavaju i šute
- uglavnomja
#97 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
natt wrote:Snaha nema veca prava od kcerke. Snaha jeste gost jer kuca nije sinova nego je kuca roditelja.uglavnomja wrote:milslim da je york u pravu![]()
mladja sestrica, koja je velikom braci bila zakletva (sto bi amra rekla bliskost) ... i odjednom sutnuta u drugi plan, zbog nekakve zenturace koja je drugacije vaspitana i drugacije se ponasa... a koja je vaznija bratu od nje.
a dje to pise?
tvoje dijete dovede osobu koju voli i koja ce ti jednog dana roditi unucad ... i ti kazes toj osobi da postoji hijerarhija, ne smije biti u dnevnoj sobi kad je kcerka tamo
-
natt
#98 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
Gdje pise to sto si ti zamislila?uglavnomja wrote:
![]()
a dje to pise?
tvoje dijete dovede osobu koju voli i koja ce ti jednog dana roditi unucad ... i ti kazes toj osobi da postoji hijerarhija, ne smije biti u dnevnoj sobi kad je kcerka tamo![]()
![]()
- uglavnomja
#99 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
sve je objasnjeno ko zna citatinatt wrote:York Light 100`s wrote:A koji su zaključci? "Ona me iritira" to ne odaje ništanatt wrote:
Kako si onda bio spreman dati opsiran optuzujuci odgovor?
Djevojka mozda ne zeli pisati o detaljima. Mozda snajka cita forum. Prihvati njene zakljucke i odgovori na pitanje koje je postavila u skladu sa njima.Amra_5 wrote:Pozdrav. Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ? Jeste li vi nekad dolazili u takvu situaciju ?
Problem sa osoba koje imaju namjeru da nerviraju druge osobe. Pri tome osobe dijele domacinstvo.
Sve je objasnjeno.Duga je prica ..Od zabavljanja njena ljuboora prema bliskosti izmedju mene i brata. Onda brat kao sto je i logicno sada mu je zena tako da je na njenoj strani uz svadjice izedju brata i mene zahladnili su odnosi (zbog njene ljubomore jer smo brat i ja bili veoma bliski) sad vise ni ne komuniciramo. Ima tu jos dosta toga za pisati ali ne bih da duzim. Uglavnom to je jedan od najvecih razloga..
snaha nista nije rekla niti uradila, ali je NAMJERNO nervira ... valjda zato sto dise? sto sjedi u dnevnom boravku?
ili sto joj je OTELA brata
mislim, ako ova mala stvarno ima problema da se zatvorila u sobu i da se duri ... moze tu biti obicna ljubomora, posesivnost, kaznjava brata stvaranjem ruzne atmosfere, tinejdzerske bubice ... ... koje ce proci cim je kakav zagondzija safata
ali ako potraje trebace i ciko u bijelom da to rijesi.
najbolje bi bilo da sjednu i popricaju, ali ona ocito nece da prica ni sa snahom ni sa bratom, a roditelje ni ne spominje ...
ili samo trola
- York Light 100`s
#100 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
Ama šta je objašnjeno? Manipuliše bratom? Dere se na nju? Želi gledati turske sapunice dok traju Zvezde Granda? Naređuje joj? Prdi u njenom prisustvu? Pipa se sa čojkom pred njom? Seljački se smije?natt wrote:Sve je objasnjeno.
Šta je objašnjeno? Ti prvi ne znaš je li Amra neka ljubomorna djevojčica od 15 godina što piše ovo ili zrela žena od 40 godina a ko sve ti objašnjeno.
Eto nije "iritira me" nego je "namjerno me iritira" i šta smo saznali više? Da joj namjerno čini šta?
Svađa se očigledno sa bratom zato što je se morao postaviti na ženinu stranu a šta je bio povod svađe? Ne mora pričati šta je tačno tema svađe i odavati imena ali ovdje fale i najmanji detalji da bi joj mogli ikako pomoći