mislim da ti je ovih 500-600km u privatnom sektoru prosjek, prije i blize 500 nego 600, moje misljenje.Mea_parvitas wrote:Mora se na neki nacin rijesiti nehljeba a ne dati poslodavcima priliku da budu jos korumpiraniji i da jos jeftinije dobiju robove koji ce raditi za 500, 600 KM ko konji mjesecno...
ovaj zakon najvise pogadja radnike firmi ciji je osnivac i vlasnik drzava jer poznavajuci nas mentalitet dovesce do jos veceg stepena korupcije i nepotizma tako da oni i jesu najglasniji u svemu ovome,
sto se tice privatnog sektora mislim da nece doci do ikakvih bitnijih promjena jer u privatnom sektoru tj. kapitalisti nije bitno ni ciji si, ni u kojoj ti je stranci babo vec kako obavljas pos'o, onog momenta kad ne budes dovoljno produktivan i rentabilan letis a on trazi drugog a nece te otpustiti "dzaba" da bi zaposlio nekog drugog jer samo sebi pravi dodatni pos'o i obaveze, prijava, odjava, administrativne zajebancije tako da kod privatnika je i sad i na odredjeno i neodredjeno svejedno.
ja radim 10god i sve kod privatnika, zamijenio 4 firme sad radim u petoj, od kojih sam u dvije im'o na neodredjeno pa me nista nije sprecavalo da ih napustim niti da mi daju otkaz, vrlo jednostavno se to rjesava.