FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post Reply
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#76 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by hrasno38 »

KatarinaKosaca wrote:Spominjući BIH Telecom, nitko se, naravno, nije ni u šali sjetio iznijeti prijedlog da se uvedu javni natječaji u javna preduzeća, što znači da su opet i samo puki stranački plijen... :roll:
I da će tamo opet raditi bukvalno nepismeni kadrovi. U Poštama BIH, ako napišeš "Španjolska", (za neki prijem), gledaju u računar kao u svemirnski brod i kažu (ovo mi se desilo prije 10-ak dana), evo nema, imam Švedska, Španija, Švajcarska, ali Španjolske nemam.... Takve oni zapošljavaju i građani trpe, ako ništa gube žive, a plaćaju ih.
heheheeh Portugalija:)
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#77 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by hrasno38 »

Fadil Novalic kao i svi do sada premijeri su prije svega premijeri svojih partija a onda svega ostalog. Ako pocnes da radis mimo onoga sto u partiji misle da je dobro budes smijenjen. Nista i nikada nece moci uraditi niti jedan premijer dok se ne obracuna sa kriminalom u privredi, zaposljavanju, kriminalu koji potice iz srtranke iz koje dolazis pa onda iz svih ostalih itd itd a da se to ne bi desilo Bakir se pobrinuo po vertikali sa porodicom Campara i Zvizdica. Dakle uz sve dosadasnje nepotizme dobili smo i jedan onako bas zaokruzen gdje ce kriminal biti zasticen kao "licki medvjed". Ove kozmeticke price tesko da mogu ikoga ozbiljnog zavarati jer to je ono sto slusamo na pocetku svakog mandata i uglavnom u zadnjih 25 godina od kadrova jedne te iste stranke, SDA. E u tih 25 godina desilo se par incidenata sa ulijetanjem SDP-a za koje ni sama istorija nece moci objasniti kako su ispali toliki kreteni i propustili sansu koja se ne daje dva puta.
Plastikaa

#78 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Plastikaa »

Moje misljenje za BH TELECOM je da se sto prije proda dok se mogu uzeti neke pare za njeg jer ljudi uskoro nam poskupljuje i gorivo vraca se stara cijena struja je vec poskupila voda isto tako samo je pitanje vremena kad ce i hrana da poskopi, registracija od sledeceg mjeseca ide gore a pitanje je vremena u ovoj ili sledecoj godini da nam ide PDV na 22 ili cak 25% tako da raji nece biti do usluga BH TELECOMA koji ce se na kraju prodati za sicu bolje ovako dok nije kasno uzeti sto se da uzeti.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#79 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by _BataZiv_0809 »

Banksy wrote:
Upravo tako.
Nevjerovatno je kako su ljudi naivni ... Bakir ga postavi za premijera, a onda se od njega očekuje da on ukine Bakira i njegov sistem koji ga je i doveo fotelju.
Pa dobro Banskice, uz svu antipatiju koju gajim prema njemu i svemu onome sto on i njegova stranka predstavljaju, ipak se namece logicnim da te pitam-mislis li ti da on nije svjestan da ne moze vjecno ovako?

Sjeti ga se 7.2.2014 na FTV -sasro se ko grlica.
Banksy

#80 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Banksy »

_BataZiv_0809 wrote:
Banksy wrote:
Upravo tako.
Nevjerovatno je kako su ljudi naivni ... Bakir ga postavi za premijera, a onda se od njega očekuje da on ukine Bakira i njegov sistem koji ga je i doveo fotelju.
Pa dobro Banskice, uz svu antipatiju koju gajim prema njemu i svemu onome sto on i njegova stranka predstavljaju, ipak se namece logicnim da te pitam-mislis li ti da on nije svjestan da ne moze vjecno ovako?

Sjeti ga se 7.2.2014 na FTV -sasro se ko grlica.
Ne gajim antipatiju ni prema kome, samo se pitam bi li Bakir sam sebi pucao u nogu. Nekako, ne vjerujem.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#81 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by _BataZiv_0809 »

Banksy wrote:
Ne gajim antipatiju ni prema kome, samo se pitam bi li Bakir sam sebi pucao u nogu. Nekako, ne vjerujem.
Napisao sam da je ja gajim. A da preformulisem pitanje-sta mislis sta je Bakiru veci pucanj u nogu, nastavak ovog neodrzivog sistema ili neke promjene koje njih licno nece puno dotaknuti?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#82 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by KatarinaKosaca »

_BataZiv_0809 wrote:
Banksy wrote:
Napisao sam da je ja gajim. A da preformulisem pitanje-sta mislis sta je Bakiru veci pucanj u nogu, nastavak ovog neodrzivog sistema ili neke promjene koje njih licno nece puno dotaknuti?
Slažem se sa @BataZiv, usrao se u februraru 2014, mislim, ne radi pukog gubitka vlasti, nego eventualnog izlaska na vidjelo svih krađa, kriminala i eventualnog scenarija Zenice prije bijega u San Marino :D
Tako, da preferira i staviti Fadila da kreira malo radnih mjesta, što Bakira neće spriječiti u neimarskim poduhvatima.. čitam da je sljedeći na pomolu. Nego, jednostavno, previše su ogladnili, bijesni su, daj im namaži jednu krišku kruha..
Banksy

#83 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Banksy »

_BataZiv_0809 wrote:
Banksy wrote:
Nema promjena, ni minimalnih, koje njih ne bi dotakle, na neki način. Sveti cilj svake dosadašnje vlasti je - pored krađe, naravno - zadržati svoje biračko tijelo kompaktnim, zadovoljnim, i brojčano, na istom nivou. S promjenama, to je neizvodivo. Vidjećemo.
sumirprimus

#84 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by sumirprimus »

dje je onaj ben ten?
u vezi velikih firmi i rada jednog na desetoricu.. :D
Image
StupskaBitanga

#85 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by StupskaBitanga »

KatarinaKosaca wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Banksy wrote:
Slažem se sa @BataZiv, usrao se u februraru 2014, mislim, ne radi pukog gubitka vlasti, nego eventualnog izlaska na vidjelo svih krađa, kriminala i eventualnog scenarija Zenice prije bijega u San Marino :D
Tako, da preferira i staviti Fadila da kreira malo radnih mjesta, što Bakira neće spriječiti u neimarskim poduhvatima.. čitam da je sljedeći na pomolu. Nego, jednostavno, previše su ogladnili, bijesni su, daj im namaži jednu krišku kruha..
šta nanjušio Skenderiju?
statixx

#86 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by statixx »

Sinoc su Zvizdic i Novalic na FTV-u potvrdili ridjijevu pricu o 100.000 novih radnih mjesta do kraja mandata.
KatarinaKosaca

#87 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by KatarinaKosaca »

StupskaBitanga wrote:šta nanjušio Skenderiju?
:izet: Tekija.
StupskaBitanga

#88 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by StupskaBitanga »

to je to tu jedno se veže na drugo
bljuc
StupskaBitanga

#89 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by StupskaBitanga »

statixx wrote:Sinoc su Zvizdic i Novalic na FTV-u potvrdili ridjijevu pricu o 100.000 novih radnih mjesta do kraja mandata.
3x izgovorena laž postaje istina
Ko kaže da nismo sa srbima u dobrim odnosima pa kopiramo ih u stopu
StupskaBitanga

#90 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by StupskaBitanga »

.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#91 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by _BataZiv_0809 »

KatarinaKosaca wrote: Slažem se sa @BataZiv, usrao se u februraru 2014, mislim, ne radi pukog gubitka vlasti, nego eventualnog izlaska na vidjelo svih krađa, kriminala i eventualnog scenarija Zenice prije bijega u San Marino :D
Vidno uplasen, nervozan, pricao je nebuloze, naravno spomenuo Al Šidi i 400 novih radnih mjesta :D

Ne slazem se sa Banksicom, dovoljno su nakrali i sakrili na sigurno da ne mogu dopustiti barem malu promjenu.

Elem vicemo. Novalic je odlican.

Koji neimarski poduhvat je na pomolu?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#92 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by JoseMujica »

da je Cimos u životu ne bi ovaj kročio u polikitu
KatarinaKosaca

#93 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by KatarinaKosaca »

_BataZiv_0809 wrote:Koji neimarski poduhvat je na pomolu?
Podtekija-Skednerija :wink:
JoseMujica

#94 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by JoseMujica »

“Jedna od akcija je i u sferi socijalnih davanja za boračko-invalidnu populaciju. Planirali smo da ona budu dijelom u vaučeru za kupovinu domaćih produkata, eventualno plaćanje električne energije i telefona”.
što sebi i Don Neonku platu ne daje u vaučerima.... pas mu mater :fazlija:
Banksy

#95 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Banksy »

JoseMujica wrote:
“Jedna od akcija je i u sferi socijalnih davanja za boračko-invalidnu populaciju. Planirali smo da ona budu dijelom u vaučeru za kupovinu domaćih produkata, eventualno plaćanje električne energije i telefona”.
pa nek u ZOri kupuju na vaučere ...
StupskaBitanga

#96 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by StupskaBitanga »

Ako to i pokuša borci ce ga skinuti za 24h
VjecitiStudent

#97 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by VjecitiStudent »

Suština je da para nema, nešto će morati da ide dole.
madridist

#98 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by madridist »

VjecitiStudent wrote:Suština je da para nema, nešto će morati da ide dole.
upravo tako,niko nema hrabrost da izadje i kaze "zayebali smo 2006 kad smo sav novac dobijen od uvodjenja pdv-a neopravdano i idiotski skrsili na povecanje plata sve ii jednom budzetskom korisniku,od cistaca u posti, postara,lozaca u skoli ,ucitelja do salterista i birokratije i jedini nacin da se drzava spasi i ne udari o beton je da se plate smanje ili da se otpusti barem 35 posto budzetlija (sto je pametnije).
Svaka druga prica je laz i mazanje ociju od akcije 24 mjeseca drzava placa privatnicima da zaposljavaju do smanjenja parafiskalnih nameta ,naravno da treba smanjiti namete i olaksati posao privatnicima ali ovu budzetsku potrosnju ne bi Kalifornija mogla namiriti a kamoli BH realni sektor.
megaman4

#99 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by megaman4 »

StupskaBitanga wrote:Ako to i pokuša borci ce ga skinuti za 24h
Skinut će Novalića najava da se ukidaju ugovori za stalno za radnike, to će mu biti kraj, budi uvjeren. Lik čačka tamo gdje ne bih smio. :-)
JoseMujica

#100 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by JoseMujica »

Banksy wrote:
JoseMujica wrote:
pa nek u ZOri kupuju na vaučere ...
jašta...ionako jedini domači okus kaka-a koji nam je ostao je da sebi gurnemo prst u pakaš i ližemo :lol:
Post Reply