pa lakse vam je onda kupit litar fruktala od crne ribizle il borovnice i nasut po deca domace rakije,il votke...klizi ko ludo..Naslovnica wrote:Zato i pitam zbog Ždrijepčeve krvi.al_akhisari wrote:...nisam ljubitelj alkohola, ali povremeno mogu i volim popiti času crnog vina; probao sam većinu vino sa ovih prostora, i mgu reći da mi ždrijepčeva krv nekako naj odgovara; nakon nje možda vranac pro corde; je l neko možda probao vino imperator, mislim da je made in macedonia; utisci?
Relatino je jeftino, ima ga svugdje, a mnogima je po ukusu, valjda zato što je poluslatkasto.
Koji je deal?
Kažem, i Viško je jeftino, ali ono je otrov. A Ždrijepčeva i nije otrov, ili se varam?
Vina - po vasem izboru najbolja
-
sumirprimus
#76 Re: Vina - po vasem izboru najbolja
-
ins
#77 Re: Vina - po vasem izboru najbolja
Moram primjetit da, bez namjere da vrijeđam bilo čije sklonosti i navike, ako bi ovo pitanje prenijeli na restorane, ogromna većina ovdje zapravo odgovorila:
McDonald's
Pizza Hut
Aspek pekara
KFC
Vranac pro Corde? Casillero? Ždrepčeva krv?
Jel vi to fakat ozbiljno?
McDonald's
Pizza Hut
Aspek pekara
KFC
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#78 Re: Vina - po vasem izboru najbolja
S tim da Vranac pro Corde i Cassiliero ne mogu sa tom krvlju ni u istu recenicu.ins wrote:Moram primjetit da, bez namjere da vrijeđam bilo čije sklonosti i navike, ako bi ovo pitanje prenijeli na restorane, ogromna većina ovdje zapravo odgovorila:
McDonald's
Pizza Hut
Aspek pekara
KFC
![]()
Nadalje svi smo ovdje vecinom ljudi prosjecnih primanja i kao takvi tesko da si mozemo prisustiti butelju vina od 100 KM, da ne govorimo o visim iznosima.
-
Naslovnica
#79 Re: Vina - po vasem izboru najbolja
Upravo tako._BataZiv_0809 wrote:S tim da Vranac pro Corde i Cassiliero ne mogu sa tom krvlju ni u istu recenicu.ins wrote:Moram primjetit da, bez namjere da vrijeđam bilo čije sklonosti i navike, ako bi ovo pitanje prenijeli na restorane, ogromna većina ovdje zapravo odgovorila:
McDonald's
Pizza Hut
Aspek pekara
KFC
![]()
Nadalje svi smo ovdje vecinom ljudi prosjecnih primanja i kao takvi tesko da si mozemo prisustiti butelju vina od 100 KM, da ne govorimo o visim iznosima.
-
sumirprimus
#80 Re: Vina - po vasem izboru najbolja
haj ne znaju ljudi,nije svako vinopija..._BataZiv_0809 wrote:Zdrepceva krv i Pro Corde u istoj recenicial_akhisari wrote:...nisam ljubitelj alkohola, ali povremeno mogu i volim popiti času crnog vina; probao sam većinu vino sa ovih prostora, i mgu reći da mi ždrijepčeva krv nekako naj odgovara; nakon nje možda vranac pro corde; je l neko možda probao vino imperator, mislim da je made in macedonia; utisci?
a i pro korde,to je za case uz rucak... i haj s djecom napolje...
nije za pit...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#81 Re: Vina - po vasem izboru najbolja
Znam da nije svako vinopija, ali elementarna logika nalaze da nesto od 5 (1l) i nesto od 15 KM (0,75l) nisu isto. A i osjecaj u glavi jutro poslije je mjerodavansumirprimus wrote: haj ne znaju ljudi,nije svako vinopija...
a i pro korde,to je za case uz rucak... i haj s djecom napolje...
nije za pit...
-
ins
#82 Re: Vina - po vasem izboru najbolja
Nuić nudi Blatinu za 9 KM_BataZiv_0809 wrote:
Anđelić svoju Žilavku i Vranac za 12 KM
Tvrdoš Vranac je 14 KM
Carski Vinogradi Mostar nude Blatinu Barrique za 16 KM!
Sve to je jeftinije i od Vranca Pro Corde i od Casillera, i koji bi u ovoj usporedbi sa našim vinima po kvaliteti trebali koštati 7-8 KM
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#83 Re: Vina - po vasem izboru najbolja
Dobro, i?ins wrote: Nuić nudi Blatinu za 9 KM
Tvrdoš Vranac je 14 KM
Carski Vinogradi Mostar nude Blatinu Barrique za 16 KM!![]()
Sve to je jeftinije i od Vranca Pro Corde i od Casillera, i koji bi u ovoj usporedbi sa našim vinima po kvaliteti trebali koštati 7-8 KM
Nisam bas najbolje shvatio?
-
sumirprimus
#84 Re: Vina - po vasem izboru najbolja
ma to je sve u 5 deka..._BataZiv_0809 wrote:
Znam da nije svako vinopija, ali elementarna logika nalaze da nesto od 5 (1l) i nesto od 15 KM (0,75l) nisu isto. A i osjecaj u glavi jutro poslije je mjerodavan
ovisi sta hos casu uz rucak,il da se obloces...
ko abeceda alkoholizma...
-
ins
#85 Re: Vina - po vasem izboru najbolja
Moji favoriti:
Kralj, šah, Tito!

Sjajni Brkić

Vjerovatno najbolji odnos cijena/kvaliteta (ovo nije Carska blatina Grge Vasilja Čitluk, već je Vinarija iz Mostara!), oba valjaju

Kralj, šah, Tito!

Sjajni Brkić

Vjerovatno najbolji odnos cijena/kvaliteta (ovo nije Carska blatina Grge Vasilja Čitluk, već je Vinarija iz Mostara!), oba valjaju

- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#86 Re: Vina - po vasem izboru najbolja
Dobro druze, slazem se. Svakom njegovo. Ja se vodim onom starom dokazanom-"Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftino"sumirprimus wrote: ma to je sve u 5 deka...
ovisi sta hos casu uz rucak,il da se obloces...
ko abeceda alkoholizma...
-
ins
#87 Re: Vina - po vasem izboru najbolja
Ti fino reče da kupuješ ova zbog niske cijene, pa rekoh da vidimo šta može bolje a za manje para?_BataZiv_0809 wrote:Dobro, i?ins wrote: Nuić nudi Blatinu za 9 KM
Tvrdoš Vranac je 14 KM
Carski Vinogradi Mostar nude Blatinu Barrique za 16 KM!![]()
Nisam bas najbolje shvatio?
-
sumirprimus
#88 Re: Vina - po vasem izboru najbolja
eh tu smo.go!ins wrote:Moji favoriti:
Kralj, šah, Tito!![]()
Sjajni Brkić
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#89 Re: Vina - po vasem izboru najbolja
Ne sjecam se da sam to napisao.ins wrote:
Ti fino reče da kupuješ ova zbog niske cijene, pa rekoh da vidimo šta može bolje a za manje para?
-
ins
#90 Re: Vina - po vasem izboru najbolja
Nisam ništa pomješao, a pošto je anpisano prije 16 minuta nisam ni zaboravan_BataZiv_0809 wrote:Ne sjecam se da sam to napisao.ins wrote:
Ti fino reče da kupuješ ova zbog niske cijene, pa rekoh da vidimo šta može bolje a za manje para?Da niste pomijesali sta
http://forum.klix.ba/viewtopic.php?p=11244381#p11244381
- al_akhisari
#91 Re: Vina - po vasem izboru najbolja
_BataZiv_0809 wrote:Zdrepceva krv i Pro Corde u istoj recenicial_akhisari wrote:...nisam ljubitelj alkohola, ali povremeno mogu i volim popiti času crnog vina; probao sam većinu vino sa ovih prostora, i mgu reći da mi ždrijepčeva krv nekako naj odgovara; nakon nje možda vranac pro corde; je l neko možda probao vino imperator, mislim da je made in macedonia; utisci?
-
razonoda
#92 Re: Vina - po vasem izboru najbolja
_BataZiv_0809 wrote:Ne sjecam se da sam to napisao.ins wrote:
Ti fino reče da kupuješ ova zbog niske cijene, pa rekoh da vidimo šta može bolje a za manje para?Da niste pomijesali sta
-
sumirprimus
#93 Re: Vina - po vasem izboru najbolja
dakle da sumiramo 
osnovna podjela kvaliteta vina u bosni:na iznad i ispod cenera maraka...
i van konkurencije 2,69 za oblokavanje.
osnovna podjela kvaliteta vina u bosni:na iznad i ispod cenera maraka...
i van konkurencije 2,69 za oblokavanje.
- uglavnomja
#94 Re: Vina - po vasem izboru najbolja
_BataZiv_0809 wrote:Zdrepceva krv i Pro Corde u istoj recenicial_akhisari wrote:...nisam ljubitelj alkohola, ali povremeno mogu i volim popiti času crnog vina; probao sam većinu vino sa ovih prostora, i mgu reći da mi ždrijepčeva krv nekako naj odgovara; nakon nje možda vranac pro corde; je l neko možda probao vino imperator, mislim da je made in macedonia; utisci?
mogu shvatiti da imamo razlicite ukuse, ali to su 2 potpuno razlicita vina. meni je zdrijepceva krv katastrofa
za razliku od pro corde
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#95 Re: Vina - po vasem izboru najbolja
To i kazem. Ta krv je smetlje nevidjeno.uglavnomja wrote:![]()
mogu shvatiti da imamo razlicite ukuse, ali to su 2 potpuno razlicita vina. meni je zdrijepceva krv katastrofa![]()
za razliku od pro corde
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#96 Re: Vina - po vasem izboru najbolja
Pa beg moj otkat to prosjecna primanja i nemogucnost davanja 100 KM za butelju znace isto kao i "kupujem jeftina vina". Slazem se da je sve relativno, ali ko daje 16 KM za butelju vina, poput mene, daje sigurno vise od bh prosjeka.ins wrote: Nisam ništa pomješao, a pošto je anpisano prije 16 minuta nisam ni zaboravan![]()
http://forum.klix.ba/viewtopic.php?p=11244381#p11244381
- Dr Kova
#97 Re: Vina - po vasem izboru najbolja
Meni je najbolje vino što sam pio od mog prijatelja, vinarija u Dusinama. Crno vino, stoji u bačvama, sprženim iznutra, iste bačve u kojima stoji i Jack, pa vino ima blagu aromu na vaniliju. To je perverzija živa...
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#98 Re: Vina - po vasem izboru najbolja
Crna-Dingač ali onaj sa magarcem i crvena-La rioja španska. Bijela vina ne volim... samo šampanjac
- uglavnomja
#99 Re: Vina - po vasem izboru najbolja
s moje tacke gledista cijena ne igra neku ulogu u izboru vina koje pijem. prvenstveno je u pitanju (moj) ukus.
napr. francusko vino, staro par decenija, flasa boli glava, tradicija 200 godina, cijena
meni bljak, bolji mi je onaj vranac u kartonu od 11%
sve je to marketing, kao ona recenica iz ajkule, kad otac objasnjva sinu da je la costa majicu platio 5 dolara ovako: majica 1 $, etiketa krokodila 4$ (otprilike ovako ide
)
obicno ko vise nadjidja na etiketi - gori ukus
ne pricam o instant vinima iz kesice
napr. francusko vino, staro par decenija, flasa boli glava, tradicija 200 godina, cijena
sve je to marketing, kao ona recenica iz ajkule, kad otac objasnjva sinu da je la costa majicu platio 5 dolara ovako: majica 1 $, etiketa krokodila 4$ (otprilike ovako ide
obicno ko vise nadjidja na etiketi - gori ukus
ne pricam o instant vinima iz kesice
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#100 Re: Vina - po vasem izboru najbolja
Pa dobro ima i ta veze, mada se to vise odnosi na garderobu i obucu. Jeftino vino (dakle od 2-4 KM, pakovanje od litar, sa metalnim cepom)-99% sansi za glavobolju