13. godišnjica od osnivanja Armije Republike BIH

Post Reply
jacika

Post by jacika »

rei wrote:
bosniaque wrote:
Gradjaninn wrote:Sramota je da postoji jedna takva zlocinacka organizacija kao sto je Armija BH i jos da se slavi. Armija BH je prvatna vojska SDA a ne vojska postenih Bosnjaka. Posteni Bosnjaci su bili u VRS u jedinici 'Mesa Selimovic' ili su bili kod Abdica.

i sta bi ono kad nam se probudi! :?

zlocinacka, islamska fujjj zlocinacke propagande :zzzz:
E DA STE VI IKOLIKO PAMETNI SIGURNO OVE NE BISTE NAPISALI;OVAKO ISPADE DA JE I VRS JEDNA VELIKA PRIVATNA ZLOCINACKA ORGANIZACIJA POD VOTSVOM RATNIH ZLOCINACA KOJI SU JOS ALI NE DUGO NA SLOBODI
A MOJ TI U ARMIJI BIH SU SE BORILI SVI GRADANI BOSNE I HERCEGOVINE(SRBI;HRVATI;BOSNJACI;ROMI) ONI SU SE BORILI ZA MIR I NEZAVISNOST BIH,ZATO BI BILO DOBRO DA SE OVAKVI KOMENTARI OSTAVE POD STRANU
POSTENI BOSNJACI SU DANAS SIROTINJA I PENZIONERI
A AVDIC JE IZDAO SVOJU ZEMLJU I NAROD
:x
Šandor

Post by Šandor »

stickitout wrote:Dragi Fair...

...samo naprijed. Mnoge, a posebno novije generacije treba uredno podsjecati na zalosne cinjenice iz ne mile proslosti.

Djeco sram vas bilo. Fair vam samo pokusava pomoci da otvorite oci malkice i prosirite horizonte. Nista covijek niti vrijedja, niti je ikad agresivnost pokazao prema nekom pojedincu na ovom forumu.
probajte nesto nauciti iz Fair-ovih poruka jer malo gdje imate prilike za to....
Mene Fair podsjeca na Neleta Karajlica.
Krivi smo jer smo se odbranili.
Fair Life

Post by Fair Life »

Šandor wrote:Mene Fair podsjeca na Neleta Karajlica.
Krivi smo jer smo se odbranili.
Kod mene je uvijek "fildzan viska"... za putnika namjernika.

Image
Amfibus

Post by Amfibus »

Bosanskohercegovački patrioti su odbranili Bosnu i Hercegovinu, kao državu, i njene vrijednosti zajedničkog života, tolerancije, različitih kultura i religija, riječi su člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Sulejmana Tihića na Šehidskom spomen-mezarju Kovači u Sarajevu, koje je u petak obišao u povodu obilježavanja 13. godišnjice Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Položivši cvijeće na šehidskom mezarju i na mezaru rahmetli Alije Izetbegovića, prvog predsjednika Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Tihić je kazao da je fašizam, u vremenu kada se obilježava 60 godina pobjede antifašista, kao pojava eskalirao i u Odbrambenooslobodilačkom ratu.

"Kako drukčije nego fašizmom nazvati 363 masovne grobnice, hiljadu srušenih džamija, genocid u Srebrenici, etničko čišćenje, silovane žene itd. Moramo učiniti sve da stvorimo zakonske pretpostavke kako bismo onemogućili takve pojave, pogotovo u posljednje vrijeme pokušaje da se četnički pokret i njihovi komandanti izjednače s antifašistima. Ovo je i prilika da kažemo da ćemo slijediti reforme odbrambenih struktura BiH, da put ka jednoj vojsci, jednom ministarstvu odbrane nema alternative i da očekujemo da ove godine budu ukinute entitetske vojske i entitetska ministarstva", poručio je Bošnjački član Predsjedništva BiH.

Uz Sulejaman Tihića cvijeće na Šehidskom spomen-mezarju Kovači i mezaru rahmetli Alije Izetbegovića položili su i proučili Fatihu Šefik Džaferović, uime Parlamenta BiH, te delegacije Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH, Združene komande Vojske FBiH, Ministarstva odbrane FBiH, kao i delegacije porodica šehida, ratnih vojnih invalida i demobiliziranih boraca.

...
reaktor

Post by reaktor »

fair... uglavnom se ne slazem s tvojim komentarima... mislim da si potpuno zamagljene perspektive i da nemas mnogo veze sa realnoscu bosne i hercegovine...
interesira me kada si otisao iz bih, odakle si otisao i sta si ti konkretno uradio za odbranu ove zemlje ( osim ako mislis da ono nije bio "tvoj" rat i da je tvoj oslazak, ustvari, najbolje sto si mogao uraditi i za sebe i za otadzbinu :D :-) ) ako je too personal feel free to ignore
kub lajkan

Post by kub lajkan »

reaktor wrote:fair... uglavnom se ne slazem s tvojim komentarima... mislim da si potpuno zamagljene perspektive i da nemas mnogo veze sa realnoscu bosne i hercegovine...
Ima nas koji se uglavnom slažemo s Fairom, bili ovdje od prvog do zadnjeg dana u uniformi (toj za koju pitaš), još uvijek smo tu... i šta sad?

Šta s nama nije u dure?
BISCANIN2

Post by BISCANIN2 »

ARMIJA BIH ,da nije nje bilo vjerovano bih sad sa većinom svojih sugrađana orao nebeske njive ,gdje je nije bilo ili gdje je bila slabo organizovana to su sad najveća stratišta u evropi ,OMARSKA ,KERATERM,SREBRENICA , VIŠEGRAD ,FOČA ,BIJELJINA ITD.¸
Kako se ono kaže od DRVETA NE VIDITE ŠUMU ,
Jebeš ALIJU &CO I SDA&CO ,SIGURNO 99% BORACA NI JE NIKAD NI POMISLILO NA ALIJU NITI SU BILI MOTIVIRANI ALIJOM I POLITIKOM SDA ,SUŠTO PREŽIVLJAVANJE ILI OPSTANAK JE BILA IDEJA VODILJA ARMIJE BIH
STOGA ARMIJO BIH SRETAN TI ROĐENDAN ,HVALA TI ŠTO SMO SAD GDJE JESMO .
rei

Post by rei »

BISCANIN2 wrote:ARMIJA BIH ,da nije nje bilo vjerovano bih sad sa većinom svojih sugrađana orao nebeske njive ,gdje je nije bilo ili gdje je bila slabo organizovana to su sad najveća stratišta u evropi ,OMARSKA ,KERATERM,SREBRENICA , VIŠEGRAD ,FOČA ,BIJELJINA ITD.¸
Jebeš ALIJU &CO I SDA&CO ,SIGURNO 99% BORACA NI JE NIKAD NI POMISLILO NA ALIJU NITI SU BILI MOTIVIRANI ALIJOM I POLITIKOM SDA ,SUŠTO PREŽIVLJAVANJE ILI OPSTANAK JE BILA IDEJA VODILJA ARMIJE BIH

I OD MENE SRETAN RODJENDAN :)
Fair Life

Post by Fair Life »

reaktor wrote:fair... uglavnom se ne slazem s tvojim komentarima... mislim da si potpuno zamagljene perspektive i da nemas mnogo veze sa realnoscu bosne i hercegovine...
Provjeri ti svoju dioptriju !

Tvoju primjedbu "da su mi potpuno zamagljene perspektive" i da nemam veze sa realnoscu u BiH ne mogu prihvatiti, jer kod mene su multifocal-na stakla i tesko mi sta moze promaci... a imam jos uvijek i dovoljno prijatelja u BiH kojima bezrezervno vjerujem, jer nisu sjeli guzicom na vlastiti obraz, barem za sada.

PS__"Moje perspektive" nisu u BiH zato mogu i pisati ne strahujuci od packi bilo kojeg BiH gospodara "rata i mira" .

Zbog toga sam napustio "zavicaj" i otisao vani... Ne trpim jaram (nisam vol nacionalisticki kojeg je lako upregnuti u njihova kola).
BISCANIN2

Post by BISCANIN2 »

Dobra stvar je što se u žitu traži kukolj ,i kukolj treba ostraniti i dobro je što se ukazuje na kukolj , ali gadno je kad se u kukolju traži zrno žita .
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Jel' to citiraš Sokrata ili si negdje na hudbi pokupio?
emotion

Post by emotion »

kub lajkan wrote:Jel' to citiraš Sokrata ili si negdje na hudbi pokupio?
Islamofobija popapala celije??

:D
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Tebi je, vidim, islamofilija...
emotion

Post by emotion »

Kao muslimanu, naravno...njegovana.

Edukacija ne steti, dobri moj :D
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Pa što se onda ne educiraš?
Fair Life

Post by Fair Life »

kub lajkan wrote:Pa što se onda ne educiraš?
Nema Jeko vremena... busy.

Image
emotion

Post by emotion »

odlicna slicica moj infantilni prijatelju :oops:

:D
Kotromanic

Post by Kotromanic »

Nemam iluzija da će četnici i ustaše na ovom forumu ikada prestati izjednačavati zločine, pisanjem pamfleta, knjiga ili citiranjem proustaško-četničkih magazina, a koji se lako ospore, jer su u laži kratke noge. To ne čudi, jer i dalje traje specijalni rat, od neviđenog pritiska na Tužbu BiH za agresiju i genocid protiv SCG, do forum-šetača koji nam pričaju o građanskom ratu.

Iako nije najvjerodstojnija reference, istine radi da kažem da je do danas u Hagu od optuženih 146 osoba:

1) Srba 106 (72,6 %)
2) Hrvata 31 (21,23%)
3) Bošnjaka 9 (6,16%)

Do sada je izrečeno 729 godina zatvorske kazne s napomenom da svi optuženi Hrvati i Srbi nisu u Hagu i da se još uvijek skrivaju ko zna gdje.Od toga na pojedine narode otpada:

1) Srbi 554 godine kazne (76%)
2) Hrvati 142 godine kazne (19,4%)
3) Bošnjaci 33 godine kazne (4,5 %)

Drugim riječima, na Srbe i Hrvate (agresore i saveznike u podjeli BiH) otpada oko 95,5% zločina (iz perspektive Haga), a na Bošnjake 4,5%).

Samo onaj koji nema ama baš nimalo kućnog odgoja, koji je zloban u duši i koji je bolestan u glavi može izjednačavati agresora i žrtvu, jer zločini koje su činili agresori bili su dio političkog programa podjele BiH, po kojem su se Bošnjaci trebali trajno zbrisati sa područja BiH. S druge strane zločini koje je počinila Armija RBiH nisu bili dio političkog programa, i nažalost, dio su ratne realnosti.
Sandzak24

Post by Sandzak24 »

Kotromanic wrote:Nemam iluzija da će četnici i ustaše na ovom forumu ikada prestati izjednačavati zločine, pisanjem pamfleta, knjiga ili citiranjem proustaško-četničkih magazina, a koji se lako ospore, jer su u laži kratke noge. To ne čudi, jer i dalje traje specijalni rat, od neviđenog pritiska na Tužbu BiH za agresiju i genocid protiv SCG, do forum-šetača koji nam pričaju o građanskom ratu.

Iako nije najvjerodstojnija reference, istine radi da kažem da je do danas u Hagu od optuženih 146 osoba:

1) Srba 106 (72,6 %)
2) Hrvata 31 (21,23%)
3) Bošnjaka 9 (6,16%)

Do sada je izrečeno 729 godina zatvorske kazne s napomenom da svi optuženi Hrvati i Srbi nisu u Hagu i da se još uvijek skrivaju ko zna gdje.Od toga na pojedine narode otpada:

1) Srbi 554 godine kazne (76%)
2) Hrvati 142 godine kazne (19,4%)
3) Bošnjaci 33 godine kazne (4,5 %)

Drugim riječima, na Srbe i Hrvate (agresore i saveznike u podjeli BiH) otpada oko 95,5% zločina (iz perspektive Haga), a na Bošnjake 4,5%).

Samo onaj koji nema ama baš nimalo kućnog odgoja, koji je zloban u duši i koji je bolestan u glavi može izjednačavati agresora i žrtvu, jer zločini koje su činili agresori bili su dio političkog programa podjele BiH, po kojem su se Bošnjaci trebali trajno zbrisati sa područja BiH. S druge strane zločini koje je počinila Armija RBiH nisu bili dio političkog programa, i nažalost, dio su ratne realnosti.
Aferim za tekst brate!

Dokumentarni film: Otpor Bosne cuo se do neba
http://www.studio-din.com/audioteka/Vid ... 0neba1.wmv

Haag Tribunale - Telefonski razgovori tajno snimljeni
http://www.danas.org/programi/haaska/20 ... 180203.ram
brzonogi

Post by brzonogi »

Za fair Life!!!!
Ako si bio clan A BiH, onda moras znati da je jedino ona spasila Bosnjacki narod od istrebljenja.
Samo da ti kazem da ne postoji idealna armija a isto tako idealni ratovi, ali zna se ko je bio napadac i uzrocnik genocida a ko branitelj.

Mozda je i dobro sto si napustio Bosnu, ako imas takva uskogruda razmisljanja.
bosniaque

Post by bosniaque »

brzonogi wrote:Za fair Life!!!!
Ako si bio clan A BiH, onda moras znati da je jedino ona spasila Bosnjacki narod od istrebljenja.
Samo da ti kazem da ne postoji idealna armija a isto tako idealni ratovi, ali zna se ko je bio napadac i uzrocnik genocida a ko branitelj.

Mozda je i dobro sto si napustio Bosnu, ako imas takva uskogruda razmisljanja.

bash tako! :zzzz:
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

Fair Life wrote:
Gradjaninn wrote:Abdic se borio sa hiljadama postenih Bosnjaka za evropsku BiH, a Alija je, sa svojom zlocinackom organizacijom Armijom BH se borio za islamsku, arapsku BiH.
Abdic se borio za krivi kurac, Gradjanine.

Zbog cega "onda" nije prihvatio mjesto predsjednika Predsjednistva nego je abdicirao i predlozio Aliju Izetbegovica.

Abdic i njegova evropska orijentacija su kao "bog i sesirdzija".
Da nije prepustio to mjesto(iako me i dan danas zanima ko je vršio pritisak da se to desi možda neko preko bare)do rata ne bi ni došlo.
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

Taj isti Kotromanic je prošlog mjeseca postavio pitanje Bojanu Kostrešu iz LSV-a(Liga SocijalDemokrata Vojvodine) ne tako značajne stranke da li je moguće očekivati beogradski pašaluk. Čovjek mu je odgovorio da se to neće desiti. Baš ga je razočarao.
zzzzz

Post by zzzzz »

BISCANIN2 wrote:ARMIJA BIH ,da nije nje bilo vjerovano bih sad sa većinom svojih sugrađana orao nebeske njive ,gdje je nije bilo ili gdje je bila slabo organizovana to su sad najveća stratišta u evropi ,OMARSKA ,KERATERM,SREBRENICA , VIŠEGRAD ,FOČA ,BIJELJINA ITD.¸
Dobar komentar
Sto se tice @Kublaj Kana standardna supacka prica, ukoliko se neko usudi misliti drugacije odmah se dohvate hutbe, vjere itd.

kub lajkan Upisano: 21/04/2005 00:16 Naslov poruke:

--------------------------------------------------------------------------------

Jel' to citiraš Sokrata ili si negdje na hudbi pokupio?

cccccccc :oops:
trtmrt

Post by trtmrt »

:)
Post Reply