Postoji i jedna druga opcija koja i nije toliko pametna ni sigurna kao ova gornja, a to je jednostavno platiti tipove nekome ko je provjereno uspješan u klađenju.
Kako se pametno kladiti?
- Ajatolah_
#76 Re: Kako se pametno kladiti?
Postoji jedan siguran način za dobitak na kladionici, a to je arbitraža. Radi se o tome da se registruješ na hejbet online kladionica i položiš određenu sumu novca na svaki račun, i onda platiš softver koji ti javlja čim su na nekom događaju u dvije različite kladionice kvote takve da je moguće uložiti novac u takvom omjeru da imaš siguran dobitak od nekih 3-4% bez obzira na ishod. Problem je što gotovo sve online kladionice (čini mi se osim Pinnaclea i nekih azijskih koji se ne bore protiv toga) ovo brzo detektuju i blokiraju račun, tako da nije moguće legalno zarađivati od ovog na duže staze. Štaviše, osim ovih par kladionica koje to ne rade, kladionice generalno blokiraju jako uspješne igrače, bez obzira je l' se radi o arbitraži ili o jednostavno dobrom igraču.
Nakon što se istroše dostupne kladionice, ljudi koji se bave ovim obično ponove proces sa karticama članova porodice, na kraju svega se može izaći sa finim profitom.
Postoji i jedna druga opcija koja i nije toliko pametna ni sigurna kao ova gornja, a to je jednostavno platiti tipove nekome ko je provjereno uspješan u klađenju.
Vani ima dosta takvih relativno pouzdanih servisa, i ne mislim na ove naše ublehe koje spamaju po forumima. Meni je npr. http://www.tipstersplace.com/ zapao za oko, stranica i statistika tipstera nisu nikakav lažnjak. Fina stvar je što ako se ne ostvari minimalni garantovani profit u periodu pretplate, besplatno se produžuje.
- SmoLe
#77 Re: Kako se pametno kladiti?
ja u subotu htio da uduplam, kad ono lyon me zajebataki sam kaki sam wrote:Pametnog klađenja ima al treba love i strpljenja ...
Duplanje uloga je jedina taktika koja 100% dobija. Samo treba vremena. Ja ne bih igrao kako neki predlažu da se ganja x na neki tim .... to je prilično sporo.
Ja igram ovako:
2 para ... oba daju gol .... kvote oko 1,6 .... dakle ukupni kv. 2,56
I svaki dan igram. Na početku sam oformio budžet od nekih stotinjak KM. Krenuo sa 2 KM. i npr. na poslu odigram neke dvije dnevne utakmice, ako padnem, igram 2 popodnevne utakmice, onda vecernje .... i tako svaki dan se kladim bar 3 puta ... cim prodjem, sve ispocetka, dakle od 2 km.
Ono sto je potrebno je strpljenje i zivci ... ko isprati ovaj sistem bar godinu dana, moze fine pare uzeti.
PS. Ja sam naveo primjer 2 para PS1, mada to ne mora se igrati, moze se igrati npr pm3 (gdje kvota prelazi 2), ili spojiti 3-4 sigurice sa kvotama oko 1,30. ... dakle ono sto vam ide lakse za pogoditi.
ja stavio pik1, poluvrijeme gube 0-1, 50' 1-1, nice dobio crveni, pred kraj tekme 1-2 za nice i sjebaše me
nije mi jasno kako nisu pobjedili sa igračem više, a kvalitetna su ekipa..
- Saian
#78 Re: Kako se pametno kladiti?
http://espn.go.com/blog/playbook/dollar ... ba-gambler
http://forum.klix.ba/kutak-za-ljubitelj ... s2450.html
Each half, of course, is its own discrete period of play, and the fourth quarters of close games can end in elongated foul-clogged stretches of free throws, timeouts, fast play and, hence, a burst of scoring. But incredibly, bookmakers at the time didn’t account for this fact; they simply arrived at a total for the full game and cut that figure roughly down the middle, assigning some 50 percent of the points to the first half and 50 percent to the second.
For years, Voulgaris exploited this edge, playing both sides of it repeatedly.
During the season, he will bet, watch games, eat and sleep -- in that order of importance -- and do little else. To stay in shape, he doesn’t consume food after nightfall. This is a lifestyle not exactly conducive to relationships: He partly attributes his recent breakup with a girlfriend of five years to his odd hours during the season.
“Every time you make a bet, you’re educating the people taking the bets. They’re learning the right way to make a line. They figure s -- out based on what you’ve already figured out.”
http://forum.klix.ba/kutak-za-ljubitelj ... s2450.html