ma sve redom i što jeftinije za poreske obveznikediason wrote:Kako početi, eutanazija bijesnih pasa i ostalih životinja da, ali ovo što se kod nas radi, na Bosanski način, eutanazija lovačkim puškama, Ne!Za sve postoji način, ali ovo u nas je teški primitivizam, mada kad se osvrnemo na prošle godine, rat, i kakve su zvijeri(ljudske) pokazale svoja prava lica, ništa me ne čudi.Ja shvatam da se i u Americi, Engleskoj, Norveškoj ne drže psi lutalice do kraja svog života, ali bi se morao napraviti red, prvo pse smještati u azile, onda reklamama kao što rade na Animal tv i sličnim emisijama ljude učiti da usvajaju pse koji nisu nužno rasni, pa tek na kraju kad se iskoriste sve moguće solucije uspavati psa, na naj humaniji mogući način.
Ali kako podržavati pračovjeka koji sa puškom ubije nemočnu životinju, ja ne mogu, jebi ga.
Zašto ubiti psa koji nije agresivan?naravno shvatam za one agresivne koji se sklone sa ulica, shvatam i kad se ukloni vuk koji ubija ovce, medvjed koji uništava usjeve, napada stanovništvo, lisice koje dave kokoši, ali zašto ubijati "onako".I onda upališ tv i vidiš na vijestima kako su ubili vuka i stavili ga na haubu auta i malo se vozikali, i to se postavlja kao nešto pozitivno.Ubiti divlju mačku, jednu od desetak preostalih u cijeloj Evropi, eto nako, da se skalp skine je nešto najjadnije.
Podrzavate li rad LOKOMa?
- Stjui
#76 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
-
BOSANAC_PATRIOTA
#77 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
Objasnjeno sve ,sustina, poenta i sve ostalo, svaka castdiason wrote:Kako početi, eutanazija bijesnih pasa i ostalih životinja da, ali ovo što se kod nas radi, na Bosanski način, eutanazija lovačkim puškama, Ne!Za sve postoji način, ali ovo u nas je teški primitivizam, mada kad se osvrnemo na prošle godine, rat, i kakve su zvijeri(ljudske) pokazale svoja prava lica, ništa me ne čudi.Ja shvatam da se i u Americi, Engleskoj, Norveškoj ne drže psi lutalice do kraja svog života, ali bi se morao napraviti red, prvo pse smještati u azile, onda reklamama kao što rade na Animal tv i sličnim emisijama ljude učiti da usvajaju pse koji nisu nužno rasni, pa tek na kraju kad se iskoriste sve moguće solucije uspavati psa, na naj humaniji mogući način.
Ali kako podržavati pračovjeka koji sa puškom ubije nemočnu životinju, ja ne mogu, jebi ga.
Zašto ubiti psa koji nije agresivan?naravno shvatam za one agresivne koji se sklone sa ulica, shvatam i kad se ukloni vuk koji ubija ovce, medvjed koji uništava usjeve, napada stanovništvo, lisice koje dave kokoši, ali zašto ubijati "onako".I onda upališ tv i vidiš na vijestima kako su ubili vuka i stavili ga na haubu auta i malo se vozikali, i to se postavlja kao nešto pozitivno.Ubiti divlju mačku, jednu od desetak preostalih u cijeloj Evropi, eto nako, da se skalp skine je nešto najjadnije.
-
L u c i f e r
#78 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
nadam se da ce jednog dana
i glupost biti
krivicno djelo
i glupost biti
krivicno djelo
- madridist
#79 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
A da li vas slucajno dira kad kerovi u pola grada u 21 vijeku napadnu zenu koja je posla na posao ili dijete koje ide u skolu,ovaj post gore je jadan,pa ovo bi bilo jadno i da zivis u centru Brisela gdje jedini ker koji stoji na ulici bez vlasnika je onaj bakreni,samo mogu reci bitches please.BOSANAC_PATRIOTA wrote:Objasnjeno sve ,sustina, poenta i sve ostalo, svaka castdiason wrote:Kako početi, eutanazija bijesnih pasa i ostalih životinja da, ali ovo što se kod nas radi, na Bosanski način, eutanazija lovačkim puškama, Ne!Za sve postoji način, ali ovo u nas je teški primitivizam, mada kad se osvrnemo na prošle godine, rat, i kakve su zvijeri(ljudske) pokazale svoja prava lica, ništa me ne čudi.Ja shvatam da se i u Americi, Engleskoj, Norveškoj ne drže psi lutalice do kraja svog života, ali bi se morao napraviti red, prvo pse smještati u azile, onda reklamama kao što rade na Animal tv i sličnim emisijama ljude učiti da usvajaju pse koji nisu nužno rasni, pa tek na kraju kad se iskoriste sve moguće solucije uspavati psa, na naj humaniji mogući način.
-
5 0 5
#80 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
aha. vrati se na proslu stranicu i procitaj ponovo sta si napisao. to sto ti predlazes jeste krivicno djelo. nisam ja usvajao zakone, ali se zakoni moraju postovati. ti, ja, lokom, svi!Stjui wrote: piše se o načinima na koje bi lokom što brže i efikasnije kutarisavao bijesne vreće buha života.mojne ba da prijetiš...
- Stjui
#81 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
don't make me do this!5 0 5 wrote:aha. vrati se na proslu stranicu i procitaj ponovo sta si napisao. to sto ti predlazes jeste krivicno djelo. nisam ja usvajao zakone, ali se zakoni moraju postovati. ti, ja, lokom, svi!Stjui wrote: piše se o načinima na koje bi lokom što brže i efikasnije kutarisavao bijesne vreće buha života.mojne ba da prijetiš...

-
L u c i f e r
#82 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
ja jebo mater sta je legalista na ovom forumu
bi coek reko da je u svici
jedva cekam da gledam ove filmove: Sintor brani Sarajevo, Povratak sintora, Sintor uzvraca udarac, U sintorovom gnijezdu, itd...
bi coek reko da je u svici
jedva cekam da gledam ove filmove: Sintor brani Sarajevo, Povratak sintora, Sintor uzvraca udarac, U sintorovom gnijezdu, itd...
-
Margita81
#83 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
Ne mogu da shvatim da je ljudima normalno hodati GRADOM i sresti copor NEBITNO kakvih pasa.
Kao sto sam nebrojeno puta rekla vrag je odnio salu, i rad lokoma je sasvim opravdan.
Na kraju krajeva ne budite smijesni sa nekim eu zakonima i primjerima, znate li gdje zivite? Ima li ijedan uspjesno donesen i implementiran zakon? Nema.
Kao sto sam nebrojeno puta rekla vrag je odnio salu, i rad lokoma je sasvim opravdan.
Na kraju krajeva ne budite smijesni sa nekim eu zakonima i primjerima, znate li gdje zivite? Ima li ijedan uspjesno donesen i implementiran zakon? Nema.
- vješalica
#84 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
ni dusebriznici se ne upale oko vlasnika kosto se upale oko eutanazije....zanimljivosandzokan wrote:Ne razumijem toliko oduševljenje ubijanjem pasa, zaista najveća nesreća za životinje su ljudi. Kretene koji izbace pse na ulicu niko ne sankcioniše niti javnost traži njihovo kažnjavanje, dobrom dijelu građanstva je samo stalo da se lutalice istrijebe; to što su u pitanju živa bića koja su na ulici zbog neodgovornih ljudi njih ne zanima. Moralno tonemo na svim poljima pa me i ne čudi ova ˝sitnica˝.
-
kox
#85 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
macchiato wrote:Slatke su i krave i ovce i koze i pilici, pa nikoga nije briga koliko njih i na koji nacin se ubijaju, vec vas 95% zdere meso par puta sedmicno. A tek macke i misevi, ni za njih nikoga nije briga.
Uvijek me interesovalo, zasto je zivot psa vazniji od bilo cijeg drugog zivota, pa se tako kategoricki brani ubijanje istih, a u isto vrijeme se uredno jede meso, uklanjaju se misevi, macke postaju endemska vrsta jer ne uspijevaju prezivjeti pored ovoliko dzukeletina. Koliko je to ustvari licemjerno?
Podrzavam uklanjanje pasa (ali da se uspavljivanje vrsi na human nacin), nadam se da ce se napokon i u Zenici nesto poceti raditi.
- bubi_mama
#86 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
Pa @bosanac-patriota smatra da je to vrlo europejski i normalno, dok mi koji mislimo drugacije smo zatucani krembili sa IQ 20Margita81 wrote:Ne mogu da shvatim da je ljudima normalno hodati GRADOM i sresti copor NEBITNO kakvih pasa.
Jako lijepo ogledalo grada je kada dodjes kod sebilja i vidis onhi 10 rasnih lutalca velicine teleta kako leze odmaraju,uzivaju u svom prirodnom stanistu. A tek kad se probude pa krenu da se ponasaju kao i svaki ludi copor wooow. Valjda je tako u svim svjetskim metropolama, nemam pojma nisam mrdnula dalje od table Tarcin
- uglavnomja
#87 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
u norveskoj NEMA ulicnih pasa. a ni macaka bez vlasnika.diason wrote:Kako početi, eutanazija bijesnih pasa i ostalih životinja da, ali ovo što se kod nas radi, na Bosanski način, eutanazija lovačkim puškama, Ne!Za sve postoji način, ali ovo u nas je teški primitivizam, mada kad se osvrnemo na prošle godine, rat, i kakve su zvijeri(ljudske) pokazale svoja prava lica, ništa me ne čudi.Ja shvatam da se i u Americi, Engleskoj, Norveškoj ne drže psi lutalice do kraja svog života, ali bi se morao napraviti red, prvo pse smještati u azile, onda reklamama kao što rade na Animal tv i sličnim emisijama ljude učiti da usvajaju pse koji nisu nužno rasni, pa tek na kraju kad se iskoriste sve moguće solucije uspavati psa, na naj humaniji mogući način.
u norveskoj nema bezrasnih pasa, ogromna vecina su cistokrvni i nesto malo mjesavina dvije poznate rase.
u norveskoj su psi toliko skupi da nema sansi da ga neko izbaci. jedino mu ga moze neko ukrasti, to se desavalo.
u norveskoj ako pas napadne covjeka - mrtav je iste sekunde. cak i ako izgleda opasan.
ovako izgleda kad pobjegnu dvije doge

nego, hoce li neko postaviti slike ti upucanih pasa od strane lokomovaca?
vidim nema statuta, nema spiska zaposlenih sa stucnom spremom, nema informacije kako se psi hvataju, gdje se vode, ko odlucuje sta ce biti s njima i sta im se na kraju uradi. a ni gdje se tijela dezintegriraju.
- diason
#88 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
Našao si sliku nekog seljačine iz Norveške i misliš to je to.De nađi još par slika redneka iz Amerike, iz Đorđije i ti si u pravu.Ako pročitaš još jedanput moj post, sa razumijevanjem vidjećeš da sam i ja protiv divljih i agresivnih pasa, i svih ostalih bjesnih životinja koje rade napade na ljude, djecu.Ali to u večini nije slučaj kod nas.Molim te pročitaj još jedanput šta sam napisao.uglavnomja wrote:u norveskoj NEMA ulicnih pasa. a ni macaka bez vlasnika.diason wrote:Kako početi, eutanazija bijesnih pasa i ostalih životinja da, ali ovo što se kod nas radi, na Bosanski način, eutanazija lovačkim puškama, Ne!Za sve postoji način, ali ovo u nas je teški primitivizam, mada kad se osvrnemo na prošle godine, rat, i kakve su zvijeri(ljudske) pokazale svoja prava lica, ništa me ne čudi.Ja shvatam da se i u Americi, Engleskoj, Norveškoj ne drže psi lutalice do kraja svog života, ali bi se morao napraviti red, prvo pse smještati u azile, onda reklamama kao što rade na Animal tv i sličnim emisijama ljude učiti da usvajaju pse koji nisu nužno rasni, pa tek na kraju kad se iskoriste sve moguće solucije uspavati psa, na naj humaniji mogući način.
u norveskoj nema bezrasnih pasa, ogromna vecina su cistokrvni i nesto malo mjesavina dvije poznate rase.
u norveskoj su psi toliko skupi da nema sansi da ga neko izbaci. jedino mu ga moze neko ukrasti, to se desavalo.
u norveskoj ako pas napadne covjeka - mrtav je iste sekunde. cak i ako izgleda opasan.
ovako izgleda kad pobjegnu dvije doge
nego, hoce li neko postaviti slike ti upucanih pasa od strane lokomovaca?
vidim nema statuta, nema spiska zaposlenih sa stucnom spremom, nema informacije kako se psi hvataju, gdje se vode, ko odlucuje sta ce biti s njima i sta im se na kraju uradi. a ni gdje se tijela dezintegriraju.
Lucifera ne bi komentarisao, to je stari kliksov ložać koji ni sebe ne može.A ovo ako je vama ok, onda ja dalje nemam sa vama šta pričati http://www.vecernji.hr/svijet/prijeti-i ... jsu-918337
-
L u c i f e r
#89 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
"klixov lozac"
svidja mi se

svidja mi se
- uglavnomja
#90 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
kakve veze ima je li seljacina ili nije?
covjek nije dobro zatvorio kapiju, pobjegla dva rasna psa, ocito vlasnicka, neko prijavio policiji pse bez nadzora i gotovo. nema hvatanja, ni azila ni trazenja straog vlasnika ni udomljavanja, samo puska.
ti si spomenuo norvesku, ja ti navodim primjer iz norveske.
ako pas napadne jelene, upacaju ga. mislim jeleni su domace zivotinje cim se izadje iz centra osla, ne govorim o "seljacinama"
ako los upadne u dvoriste - pomisle da je opasan - odmah se puca.
pogresnu si zemlju uzeo za primjer
a ovaj link ti je nidje veze ....
zasticena divlja vrsta se poredi sa 12000 ulicnih kerova
covjek nije dobro zatvorio kapiju, pobjegla dva rasna psa, ocito vlasnicka, neko prijavio policiji pse bez nadzora i gotovo. nema hvatanja, ni azila ni trazenja straog vlasnika ni udomljavanja, samo puska.
ako pas napadne jelene, upacaju ga. mislim jeleni su domace zivotinje cim se izadje iz centra osla, ne govorim o "seljacinama"
a ovaj link ti je nidje veze ....
zasticena divlja vrsta se poredi sa 12000 ulicnih kerova
- diason
#91 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
ništa osobnoL u c i f e r wrote:"klixov lozac"![]()
![]()
svidja mi se![]()
-
L u c i f e r
#92 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
al glavni je foluglavnomja wrote:kakve veze ima je li seljacina ili nije?
da mu je argument kontra lokoma
ubijeni ris
-
L u c i f e r
#93 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
brezbelidiason wrote:ništa osobnoL u c i f e r wrote:"klixov lozac"![]()
![]()
svidja mi se![]()
![]()
nadam se da ce te nadlezni cuti
i konacno mi ponuditi to mjesto moderatora koje mi vec dugo obecavaju
-
__Phoenix__
#94 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
Gdje se odlažu leševi?
Gdje se mogu udomiti ulovljeni psi?
Koji su prioriteti u lokacijama, vrstama, dobi psa?
Pitam ove što daju podršku lokomu.
- diason
#95 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
I dalje niste pročitali šta sam prvo napisao, ili ste izvukli samo šta vama odgovara.I ne vidite da se s vama u pola stvari slažem, nema veze ćao, odo napolje.I ne valja da se svi slažu, šuplja bi bila, bok 
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#96 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
kakve veze ima to sa temom i šta sad hoćeš ti sa ovimdiason wrote: A ovo ako je vama ok, onda ja dalje nemam sa vama šta pričati http://www.vecernji.hr/svijet/prijeti-i ... jsu-918337
da se ove lutalice, poludivlji psi, vreće buha pune krpelja i parazita zaštite poput risa ili neke druge ugrožene vrste(ili za eko sistem potrebne životinje)
- uglavnomja
#97 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
__Phoenix__ wrote:Gdje se odlažu leševi?
lokacije gdje ljudi najvise zovu.
mislim da ne postoje prioriteti u vrstama pasa, kad se lovi copor, onda se svi ulove. jer coporski mentalitet ce odmah napraviti novog vodju.
a ovo ostalo i ja pitam.
mada iz drugih razloga
-
sandzokan
#98 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
Na kojem PDF? Religija?L u c i f e r wrote:
brezbeli
nadam se da ce te nadlezni cuti
i konacno mi ponuditi to mjesto moderatora koje mi vec dugo obecavaju
- uglavnomja
#100 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
imal' dje da se glasa za lucija