nellismo wrote:Došli stranci i rekli kako da se radi. Naši slijepo prihvatili, a što je nakaradno boli foteljaše briga.
Največa greška je u tome što propise i zakone prave ljudi koji nemaju dodira sa medicinom uopšte.
Ukinu protokole, krene elektronski da se radi dođe kantona inspektorica i naredi da se vrate protokoli i kartoni itd itd.
Koliko se sjećam, tu porodičnu medicinu su nam nahvalili i uvalili Kanađani. Kod njih ima smisla imati ambulantu desetine kilometara od DZ, ali kod nas stvarno nema, neke nisu ni kilometar daleko. I onda nema dijeljenja resursa već ako fali doktor, tać.
A ovo drugo, šta reći, problem elektronski/papirnog je rješiv ali treba napraviti odluke o elektronskom poslovanju a ne samo upaliti. Ne znam detalje ali pretpostavljam da nije kriva inspektorica već loša priprema.
kockica_kockica wrote:U drzavnu ambulantu sam otisla nakon sigurno 10 godina ne odlazenja, i bila izbacena jer nisam u njenom timu. To se desilo prije sigurno 5 i vise godina... Sada idem u privatnu polikliniku u kojoj kad god dodjem imaju vremena za mene, sestre se ponasaju kao ljudska bica i doktor ima svoje radno vrijeme... Moje zdravstveno osiguranje koje firma placa redovno svaki mjesec bezveze ide u kasu drzavi. Kako neki doktori i sestre kazu to je minimalan iznos koji njima nista ne znaci jer su njihovi prohtjevi i potrebe puno vece... Koliko rade i pruzaju usluge previse je i ovo sto im dajemo..
Ovo je ekstremni pristup. Ja odem, hvala Bogu rijetko, ne potrošim ni blizu svoje osiguranje. Znam da je takav nazovi sistem, u stvari vozi Miško pristup, možda ću dočekati da mi je drago što je takav kada budem star, nezaposlen i ne daj Bože bolestan.
Ali je realnost da nisam zadovoljan uslugom, niti vremenom koje gubim. Zato ko može traži štelu za Opću ili Klinički, a to je znak kako radi sistem.