Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
SaraFina

#76 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by SaraFina »

insomnia78 wrote:
SaraFina wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Pa bolan ja milion Nijemaca pobio :lol:

Ja bi da se vratim. Dosadio mi truli zapad :D
@eurosa, jesi to ti? :lol:

Nisam.
No cura vas je očigledno pošteno nanizala na udicu. Prividja vam se njen nick :D

Mozete udruzenje na forumu osnovati :D
SaraFina

#77 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by SaraFina »

klixoris wrote:
SaraFina wrote: Ja bi da se vratim. Dosadio mi truli zapad :D
Ne's ti nigdje ! Ako si se zazelila Sarajeva, donijet cu ti ga ja tu, u Austriju... Dovedem sebe kao predstavnika Sandza... pardon, Sarajeva :D

:skoljka:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#78 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by _BataZiv_0809 »

SaraFina wrote: Nisam.
No cura vas je očigledno pošteno nanizala na udicu. Prividja vam se njen nick :D

O cemu se radi :D
SaraFina

#79 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by SaraFina »

_BataZiv_0809 wrote:
SaraFina wrote: Nisam.

O cemu se radi :D

Izbjegao si sudbinu kletu!

klixoris

#80 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by klixoris »

SaraFina wrote:
klixoris wrote:
SaraFina wrote: Ja bi da se vratim. Dosadio mi truli zapad :D
Ne's ti nigdje ! Ako si se zazelila Sarajeva, donijet cu ti ga ja tu, u Austriju... Dovedem sebe kao predstavnika Sandza... pardon, Sarajeva :D

Djaba se skrivas, skoljko ! :D Reci jos samo koji si bezirk, a ja cu odradit' ostalo :D
SaraFina

#81 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by SaraFina »

klixoris wrote:
SaraFina wrote:
klixoris wrote:

Djaba se skrivas, skoljko ! :D Reci jos samo koji si bezirk, a ja cu odradit' ostalo :D

1220 :D

Ne bi li ti prvo provjerio moje fizičke atribute? Neodgovoran si :D

Slikom makar sa austrijskog pasoša :)
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#82 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by _BataZiv_0809 »

SaraFina wrote: Izbjegao si sudbinu kletu!

Nije bila moj tip :D
klixoris

#83 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by klixoris »

SaraFina wrote: 1220 :D

Da nisi malo prekucala taj bezirk ? :D
Fiz. atributi su nebitni kad su papiri u pitanju. A i 10 godina si mladja, tako da tu nema fule :D
insomnia78

#84 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by insomnia78 »

SaraFina wrote: Mozete udruzenje na forumu osnovati :D
Mene, jok bogU mi
Ne kokam se po forumima :D
A i nikad mi se nije nesto doimala
muha_sa

#85 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by muha_sa »

SaraFina wrote:

austrijski pasoš :? držite se sarafine i ne pitajte za izgled, zna li kuhat, zna li veš prat i peglat..................dobri joj papiri, to je bitno :lol:
SaraFina

#86 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by SaraFina »

klixoris wrote:
SaraFina wrote: 1220 :D

Da nisi malo prekucala taj bezirk ? :D
Fiz. atributi su nebitni kad su papiri u pitanju. A i 10 godina si mladja, tako da tu nema fule :D

Da te naučim .. Broj okruga je u sredini. Znači pročitaj broj izmedju 1 i 0 :D

I to što kazeš mladost je na mojoj strani :D
SaraFina

#87 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by SaraFina »

muha_sa wrote:
SaraFina wrote:

austrijski pasoš :? držite se sarafine i ne pitajte za izgled, zna li kuhat, zna li veš prat i peglat..................dobri joj papiri, to je bitno :lol:

To ja vidjela od Zviza da se zene lijepe pa lafim bolan muha. Ono levatski sarajevski :D
klixoris

#88 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by klixoris »

SaraFina wrote: Da te naučim .. Broj okruga je u sredini. Znači pročitaj broj izmedju 1 i 0 :D

22 ? Taman ! Tu mi rodbina i stan 1/1 ima, tako da smo i taj problem rijesili :D
SaraFina

#89 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by SaraFina »

klixoris wrote:
SaraFina wrote: Da te naučim .. Broj okruga je u sredini. Znači pročitaj broj izmedju 1 i 0 :D

22 ? Taman ! Tu mi rodbina i stan 1/1 ima, tako da smo i taj problem rijesili :D

Ovdje ne priznaju šerijatske brakove klikso .. Ne mozemo zivjeti u sretnom trojstvu :D
klixoris

#90 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by klixoris »

SaraFina wrote:
Ovdje ne priznaju šerijatske brakove klikso .. Ne mozemo zivjeti u sretnom trojstvu :D
Serijatski ? Ja sam ti bona ateista i sto mislis da bi bili u trojstvu ? Ne vjeruj svemu sto procitas na forumu 8-) :D
al_akhisari

#91 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by al_akhisari »

SaraFina wrote:
al_akhisari wrote:...udati se ili "udati se" vani, često znači "srce moje za papire tvoje" :D naravno, nisu svi brakovi na relaciji bih-dijaspora, lišeni i operisani emocija, baš naprotiv, ali da ih ima...ima; kad govorimo o ovima zasnovanim na traženju karte za otići van, lično mislim da se radi o pitanju želudca; poznajem više osoba koje su to napravile (muški), zbog navedenog razloga, i svi su morali gutati knedlu dulje vrijeme...više ih je iz toga razloga odlučilo na razvod...da l to neko hoće, želi il može podnositi, stvar je želudca (da ne bude da samo muški u ovakvim brakovima i vani, moraju gutati knedlu, ima toga i ovdje); pretpostavljam da je slično i sa ženama u takvim brakovima; na kraju, imao sam i sam priliku otići na takav način, ali sam bio uvjeren kako to nije ono što mogu i želim...valjda želudac, šta li
Imaš ti opciju i " čist račun duga ljubav" ako ti je već do izlaska vani putem braka.
Dakle uz dogovor i plaćanje.
Medjutim sad su te opcije isfurane ljudi iz BiH ili se snalaze radeci na crno jer su granice otvorene ili odlaze regularno uz foru " deficitarna zanimanja"
Mladji dolaze na studij, postdiplomski i sl.
...lično, nemam namjeru, poriv niti želju ići vani...pogotovo ne putem braka, dva braka bi bila previše :D ; u pravu si za brakove "dogovor i plaćanje", znam za primjere i takvih odlazaka; želim reći da je to stvar svakog čovjeka kao pojedinca, neka svako bira šta mu je želja...ići, ostati, ići udajom, ženidbom, kupovinom,...svakom svačije
SaraFina

#92 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by SaraFina »

klixoris wrote:
SaraFina wrote:
Serijatski ? Ja sam ti bona ateista i sto mislis da bi bili u trojstvu ? Ne vjeruj svemu sto procitas na forumu 8-) :D
:D

Dobro, ali opreza nikad na odmet.

@Al akashiri, slazem se, da svako ima pravo izabrati svoj put. Nego čisto mi je frustirajuće i pomisliti da bi neko zarad egzistencije ili odlaska bacio u vjetar par godina zivota.
Ima niz drugih načina ..
klixoris

#93 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by klixoris »

SaraFina wrote: Dobro, ali opreza nikad na odmet.
Nista, kad dodjem, taman moram skoknut do Kagraner Platz-a po neke sitnice za motor pa cu ti se javiti usput :D
U komsiluku ti je svakako :thumbup:
SaraFina

#94 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by SaraFina »

klixoris wrote:
SaraFina wrote: Dobro, ali opreza nikad na odmet.
Nista, kad dodjem, taman moram skoknut do Kagraner Platz-a po neke sitnice za motor pa cu ti se javiti usput :D
U komsiluku ti je svakako :thumbup:

:D

Ja sam ti 200 metara vazdusne linije odatle. Kod Dunava.
muha_sa

#95 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by muha_sa »

blago tebi klixo :-D

kolko mogu skontat ti se haman pa ispalio :lol:
klixoris

#96 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by klixoris »

SaraFina wrote: :D

E pa eto onda, nema izgovora da ti je daleko i bla bla... Kupim to za motor, srknemo kafu i onda pravo kod maticara :D

@Muha, suti bolan ! Vidis da me haman krenulo
SaraFina

#97 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by SaraFina »

klixoris wrote:
SaraFina wrote: :D

E pa eto onda, nema izgovora da ti je daleko i bla bla... Kupim to za motor, srknemo kafu i onda pravo kod maticara :D

@Muha, suti bolan ! Vidis da me haman krenulo

Zviz je pored ove teme otvorio i privatno savjetovalište za sve potencijalne lovce ( i muške i zenske) na papire :D
Tako da.. Biće teško da me smutiš! Uz Zvizovo iskustvo i moj šarm!
edo_79

#98 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by edo_79 »

SaraFina wrote:Ja sam obrnut slučaj Zviz. Pika li se to?
Udala bi se za nekog do 30 na budzetliju i vrnula u Sarajevo.

U Danaku, Norvešku ili Švedsku ne bi za milion :D

A tebi je druze Zviz i pored danskih papira i beneficija poput socijale teško parirati tako da...
Mislim da si koliko toliko bezbijedan od sarajevskih treba :))
Pa et ja nemam 30 nisam na budžetu ali isti finansiram svaki mjesec im dajem od plate da mogu živit jadnici od crkavice i imat plate od 5.000 KM :mrgreen:

Ako znaš s oklagijom, i ako prođeš testiranje u kuhinji, dnevnom boravku i ostalim prostorijama, čuj mogli bi se nešto zdogovorit :mrgreen:
muha_sa

#99 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by muha_sa »

edooooooooooooooo :-)

ne kvari klixi srecu :lol:
SaraFina

#100 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by SaraFina »

edo_79 wrote:
SaraFina wrote:Ja sam obrnut slučaj Zviz. Pika li se to?
Udala bi se za nekog do 30 na budzetliju i vrnula u Sarajevo.

U Danaku, Norvešku ili Švedsku ne bi za milion :D

A tebi je druze Zviz i pored danskih papira i beneficija poput socijale teško parirati tako da...
Mislim da si koliko toliko bezbijedan od sarajevskih treba :))
Pa et ja nemam 30 nisam na budžetu ali isti finansiram svaki mjesec im dajem od plate da mogu živit jadnici od crkavice i imat plate od 5.000 KM :mrgreen:

Ako znaš s oklagijom, i ako prođeš testiranje u kuhinji, dnevnom boravku i ostalim prostorijama, čuj mogli bi se nešto zdogovorit :mrgreen:
Ništa dok veleštovani Zviz ne dodje!
On ima i posredna i neposredna iskustva!
Post Reply