Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#76 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by mk ultra »

muha_sa wrote:nije se rodio ko je narodu ugodio.
samo da vidiš kako 20 arapa barkiradiraju izvor u Ledićima, meni se taj prizor smučio prošlo ljeto ... sve je to fino investicije, pare, zapošljavanje, ali ne želim da budem stranac u vlastitoj domovini.
Ovako kako je krenulo prodat će sve živo, i šta onda?
saibaba

#77 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by saibaba »

homega wrote:
Dobrinja80 wrote:
homega wrote:Ako bude ikakve realizacije ove idiotske ideje na ovom području, biće to ekocid. Ibru Berila treba za muda objesiti i postaviti ga na vrh Jabuke ili tamo na vrh stijene Lupoča, mamicu mu primitivnu
Zašto ekocid?
Zato što će nagla urbanizacija gotovo netaknute prirode Prečkog platoa, ako je informacija sa slike tačna, uništiti je. Ne radi se samo o pukoj izgradnji objekata, tu će biti kopano na sve strane - plinovodne, vodovodne i kanalizacione cijevi, novi putevi, odvozi iskopane zemlje, novi turisti, njihovo divljanje, itd. Ovu ideju moramo što prije zaustaviti, da ne bi nekom palo na pamet da je realizira.

Neka Berilo gradi turistička i stambena naselja u Kijevu i uz cestu, nek' se ne penje na brda!!!

http://mapcarta.com/18882410/Gallery
Ne mogu da vjerujem da neko ovako razmislja. Nismo mi svicarska. ljudi nemaju sta da jedu a mi necemo investicije i pricamo o prirodnim ljepotama. Od cega da zivimo ne mozemo svi raditi u telekomu.
Investicija ovog obima se prihvata objerucke pa da se gradi na sred vrela bosne.
Rizvan

#78 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by Rizvan »

Ma @homega je HDZ trol, on je automatski kontra svega pozitivnog u ovoj zemlji.
p206

#79 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by p206 »

nema ništa od toga... ovo je bošnjački aerodrom u Trebinju
rekla-kazala

#80 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by rekla-kazala »

S obzirom na iseljavanje iz BiH,.. dugoročno gledano naša zemlja da bi zadržala kakav takav privredni rast će morati postati useljenička zemlja.
E sad možemo birati između Arapa, Azijata i Afrikanaca.
Inače će penzioneri skapati od gladi.
O'zone
Globalni moderator

#81 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by O'zone »

Odvojiti par minuta i pročitati blog vrijedi.

https://dariokristic.wordpress.com/2015 ... atizacija/
Naslovnica

#82 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by Naslovnica »

Zaista ne mogu da vjerujem da ima ljudi koji vjeruju u ovo ulaganje od 4,5 milijardi, pa makar i eurocenti, a ne kaemova.
Kakav narod...
animals

#83 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by animals »

rekla-kazala wrote:S obzirom na iseljavanje iz BiH,.. dugoročno gledano naša zemlja da bi zadržala kakav takav privredni rast će morati postati useljenička zemlja.
a inace trziste rada treba nove radne snage.. :-)
kako se lupa bez pokrica...kakva useljenicka zemlja..
rekla-kazala

#84 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by rekla-kazala »

Naslovnica wrote:Zaista ne mogu da vjerujem da ima ljudi koji vjeruju u ovo ulaganje od 4,5 milijardi, pa makar i eurocenti, a ne kaemova.
Kakav narod...
Iskreno rečeno ni ja ne vjerujem ali ne smijem da kažem jer sam uvijek "destruktivan", "pesimističan", "nepovjerljiv",... Da su rekli da će investirati 100 miliona još bi i povjerovao ali 4,5 milijardi je puno love da bi se investiralo u BiH.
the_stick

#85 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by the_stick »

4,5 milijarde maraka... jbt... za te pare mozes komplet Sarajevo kupiti... kaze 'mislim da je ovo najveca investicija u BiH nakon rata'... hahaha... volio bih da neko navede neku poslijeratnu investiciju da je bila u 10% ove vrijednosti...

kakve 4,5 milijarde... al' sto neko rece, kad bi neko stvarno ulagao ove pare, sto se mene tice moze trnovo u saharu pretvoriti... ma ne samo trnovo, i moju kucu i naselje u kojem ja zivim... kakva priroda, kakve PM... sa takvom investicijom bi se komplet drzava preporodila... no... to je sve skupa jedna onako lijepa prica za laku noc... cuj 4,5 milijarde... :izet:
the_stick

#86 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by the_stick »

rekla-kazala wrote:
Naslovnica wrote:Zaista ne mogu da vjerujem da ima ljudi koji vjeruju u ovo ulaganje od 4,5 milijardi, pa makar i eurocenti, a ne kaemova.
Kakav narod...
Iskreno rečeno ni ja ne vjerujem ali ne smijem da kažem jer sam uvijek "destruktivan", "pesimističan", "nepovjerljiv",... Da su rekli da će investirati 100 miliona još bi i povjerovao ali 4,5 milijardi je puno love da bi se investiralo u BiH.
pa bas to... daj nek neko navede bilo kakvu investiciju, u bilo kojoj bransi, poslije rata da je bila bar 450 miliona... a ne 4,5 milijarde...
rekla-kazala

#87 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by rekla-kazala »

animals wrote:
rekla-kazala wrote:S obzirom na iseljavanje iz BiH,.. dugoročno gledano naša zemlja da bi zadržala kakav takav privredni rast će morati postati useljenička zemlja.
a inace trziste rada treba nove radne snage.. :-)
kako se lupa bez pokrica...kakva useljenicka zemlja..
U tvom podsmjehljivom komentaru nema ni mrve argumenata.
Do prije par godina niko nije vjerovao da Njemačkoj treba visokokvalifikovane radne snage.
Nažalost i nama treba ne samo kapitala nego i radne snage, posebno visokokvalifikovane a trebat će nam i kvalifikovane radne snage koja će raditi u firmama tipa Prevent za 500 ili 600 KM jer kako nedozvoliti pad omjera zaposlenih i penzionera .
Sa ovim nezaposlenim četrdesetogodišnjacima bez dana staža i pedesetogodišnjacima koji bi samo neke sadake dok ne umru, jako teško.
Last edited by rekla-kazala on 03/02/2015 12:51, edited 1 time in total.
archi_a

#88 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by archi_a »

Velika je razlika izmedju potpisivanja dokumenata za pocetak izgradnje i ovoga sto su oni ovdje potpisali, dokument o namjeri da pokrenu projekat eventualne izgradnje (tzv. pismo namjere). Moze ovdje biti svega. Sada kad pocne jagma za kupovinu zemljista gore. Majko draga, bice cirkus. :D
Kako god, lijepo je i da se prica o ovome, cak i ako nista od ovoga ne bude.
dječak sa šibicama

#89 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by dječak sa šibicama »

4,5 milijarde... koliko je to junica?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#90 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by _BataZiv_0809 »

jao_situacije wrote:
insomnia78 wrote:Lik koji je kupio PSG je provjeren i renomiran
Osim toga dao je kes
Ovo je jos uvijek "na dugom stapu"
Ko ga je provjerio ? I kako ti misliš da se to provjerava baš me zanima ?
Ja da se pitam sutra bi naložio federalnom parlamentu da usvoji zakon o mogućnosti otvaranja offshore kompanija s uslovom da svaka kompanija zaposli 10 ljudi i da je min. plata 1000 KM, i porez od 1% na imovinu kompanije.
Čuj renomiran i provjeren, a ono kupio katarski investicijski fond i ti baš misliš neko je otišao u Dohu da provjerava odakle pare fondu koji je formiran 2005 od strane države, a onda je vlasništvo nad fondom prebačeno na real-estate kompaniju koja je iste te godine formirana. I onda još jedan fond unutar fonda formiran i taj fond je kupio PSG. Bježi ba insomnia majke ti, ne boj se ti ništa mi ćemo njih integrirati u društvo neće oni kod nas pucati.
Ti bi malo socijalisticke uslove postavljao, a ne ljubis socijalizam nikako :D
ultima_palabra

#91 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by ultima_palabra »

Što neko reče, "Beograd na vodi" i "Trnovo na havi" :mrgreen:

Ili je šuplja ili je Bakir počeo malo jače prati pare.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#92 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by Slo Burner »

S obzirom da se ne blize nikakvi izbori ja se nadam da bi od ovog moglo biti sta :D
statixx

#93 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by statixx »

O'zone wrote:Odvojiti par minuta i pročitati blog vrijedi.

https://dariokristic.wordpress.com/2015 ... atizacija/
:izet:
O'zone
Globalni moderator

#94 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by O'zone »

ultima_palabra wrote:Što neko reče, "Beograd na vodi" i "Trnovo na havi" :mrgreen:

Ili je šuplja ili je Bakir počeo malo jače prati pare.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Banksy

#95 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by Banksy »

:lol:

Inače, ponuđene slike su nevjerovatne, neki neboderi na planini, stotine nekih stećaka nabacanih ukrug, prestrašno. Mada, ako je arhitekt Gološ Al Šidi genijalac, ima logike ...
jao_situacije

#96 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by jao_situacije »

_BataZiv_0809 wrote:
jao_situacije wrote:
insomnia78 wrote:Lik koji je kupio PSG je provjeren i renomiran
Osim toga dao je kes
Ovo je jos uvijek "na dugom stapu"
Ko ga je provjerio ? I kako ti misliš da se to provjerava baš me zanima ?
Ja da se pitam sutra bi naložio federalnom parlamentu da usvoji zakon o mogućnosti otvaranja offshore kompanija s uslovom da svaka kompanija zaposli 10 ljudi i da je min. plata 1000 KM, i porez od 1% na imovinu kompanije.
Čuj renomiran i provjeren, a ono kupio katarski investicijski fond i ti baš misliš neko je otišao u Dohu da provjerava odakle pare fondu koji je formiran 2005 od strane države, a onda je vlasništvo nad fondom prebačeno na real-estate kompaniju koja je iste te godine formirana. I onda još jedan fond unutar fonda formiran i taj fond je kupio PSG. Bježi ba insomnia majke ti, ne boj se ti ništa mi ćemo njih integrirati u društvo neće oni kod nas pucati.
Ti bi malo socijalisticke uslove postavljao, a ne ljubis socijalizam nikako :D
Ja sam protiv komunizma :kiss: socijalizam mi ne smeta toliko ako ne guši privatnu inicijativu i poduzetništvo :mrgreen: Inače ovako sve ove porezne oaze otoci funkcioniraju, ako hoćeš nizak porez moraš zaposliti neki broj domaćih i otvoriti poslovni prostor pod nekim uslovima :mrgreen:
Trebam te

#97 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by Trebam te »

Dobrinja80 wrote:
homega wrote:
Dobrinja80 wrote:Uostalom jedno planinsko polje više manje nije važno. Imaš po bosni koliko hoćeš sličnih vukojebina ako voliš da skaces po prirodi.
Pa lijepo, u tom slučaju neka Ibro Berilo odvede svoje arapske investitore na ta druga planinska polja i vukojebine, nek' se ostavi Treskavice i Bjelašnice
Šta te boli qurz za Prečko polje, to je svakako srpska zemlja čij vlasnici će je rado prodati arapima. Mislim da je u pregovorima prošle godine tražena cijena bila 20 000 KM po dulumu a ARAPI davali 'samo ' 10 000 . Ali sudeći po ovom dogovoru sa Berilom izgleda da su se našli u cijeni.

Dobar dio Preckog polja Berilo je kupio od srba (sistem moras pordati meni ti nemozes nista graditi :))) pa sad pokusava to uvaliti arapima...odmah do Berilovih farma koza (turski kredit za uzgoj koza) i ovaca, :lol:

Sve providno ko dan ;-)

:run:
Trebam te

#98 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by Trebam te »

dječak sa šibicama wrote:4,5 milijarde... koliko je to junica?
Pres'o je na sitnu stoku ovce i koze :lol: :D

:skoljka:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#99 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by _BataZiv_0809 »

jao_situacije wrote:
Ja sam protiv komunizma :kiss: socijalizam mi ne smeta toliko ako ne guši privatnu inicijativu i poduzetništvo :mrgreen: Inače ovako sve ove porezne oaze otoci funkcioniraju, ako hoćeš nizak porez moraš zaposliti neki broj domaćih i otvoriti poslovni prostor pod nekim uslovima :mrgreen:
Socijalizam je pripremna faza za komunizam :kiss:
Dobrinja80

#100 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by Dobrinja80 »

Trebam te wrote:
Dobrinja80 wrote:
homega wrote:
Pa lijepo, u tom slučaju neka Ibro Berilo odvede svoje arapske investitore na ta druga planinska polja i vukojebine, nek' se ostavi Treskavice i Bjelašnice
Šta te boli qurz za Prečko polje, to je svakako srpska zemlja čij vlasnici će je rado prodati arapima. Mislim da je u pregovorima prošle godine tražena cijena bila 20 000 KM po dulumu a ARAPI davali 'samo ' 10 000 . Ali sudeći po ovom dogovoru sa Berilom izgleda da su se našli u cijeni.

Dobar dio Preckog polja Berilo je kupio od srba (sistem moras pordati meni ti nemozes nista graditi :))) pa sad pokusava to uvaliti arapima...odmah do Berilovih farma koza (turski kredit za uzgoj koza) i ovaca, :lol:

Sve providno ko dan ;-)

:run:
Zar ta zemlja na planini vrijedi više od 10 000 KM
Post Reply