Lucidni snovi! Da li ste probali ?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Juliuscezar

#76 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?

Post by Juliuscezar »

Bilo je od Ickea da je otvaranje olimpijade u Londonu bilo kao neki ritual i da je udaranje od ono veliko zvono ustvari bila poruka za te reptile preko frekvencija :D
dezurni_ucenik

#77 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?

Post by dezurni_ucenik »

York Light 100`s wrote:Jebeš budalu, u 1 iza ponoći ja naleti na ovu temu o snovima sa vješticama na prsima, sad malo i opleo po Google o tome pošto me je tema zainteresovala. Poznavajući sebe biće svašta večeras a pogotovo vještica na prsima :run:
:lol: .Sutra obavezno kad ustanes,na raport da dodjes ovdje. :-)
York Light 100`s

#78 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?

Post by York Light 100`s »

dezurni_ucenik wrote:
York Light 100`s wrote:Jebeš budalu, u 1 iza ponoći ja naleti na ovu temu o snovima sa vješticama na prsima, sad malo i opleo po Google o tome pošto me je tema zainteresovala. Poznavajući sebe biće svašta večeras a pogotovo vještica na prsima :run:
Ak ne poludim obećajem :lol:
dezurni_ucenik

#79 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?

Post by dezurni_ucenik »

bhnapoleon1 wrote:Bilo je od Ickea da je otvaranje olimpijade u Londonu bilo kao neki ritual i da je udaranje od ono veliko zvono ustvari bila poruka za te reptile preko frekvencija :D
Kad vec spominjes tu olimpijadu,ovo mi je morbidno i ne kontam sta su htjeli s tim da postignu.

Image
Juliuscezar

#80 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?

Post by Juliuscezar »

dezurni_ucenik wrote:
bhnapoleon1 wrote:Bilo je od Ickea da je otvaranje olimpijade u Londonu bilo kao neki ritual i da je udaranje od ono veliko zvono ustvari bila poruka za te reptile preko frekvencija :D
Kad vec spominjes tu olimpijadu,ovo mi je morbidno i ne kontam sta su htjeli s tim da postignu.

Image
Fkt ovo izgleda "cudno", ali ko sta zna, niko nista ne zna, krhko je znanje. Sto se tice teorija zavjera, nisam apsolutni poklonik. Znaci ne vjerujem da smo nastali od reptila i da reptili vladaju, ali gotovo je sigurno da nije sve kako izgleda i da ima puno toga sto ne znamo. Ako cemo ici u krajnost teorija zavjere je i to da SAD ne radi ove interencije po svijetu zbog "demokratije" nego zbog drugih interesa.
dezurni_ucenik

#81 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?

Post by dezurni_ucenik »

Jos malo o reptilima :-)

Jedna od teorija da jedan dio naseg mozga je reptilski (R Kompleks).i zaduzen je agresivni dio nase licnosti.

Na jednoj katedrali u Splitu,ne znam kako se zovei,ma slika reptila kako stoji pored nekog covjeka.
Dosadno mii

#82 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?

Post by Dosadno mii »

BAN___KAI wrote:
ćiribiribela wrote:Ima vec tema o lucidnim snovima.

Ja sam uvijek kontala da su to svi dozivjeli bar jednom u zivotu, ono kad sanjas pa u snu skontas da sanjas i onda radis sta hoces. :D
BAN___KAI wrote:Pricao sam sa drugom o tome i rekao mi je da se tijelo skroz paralizuje i da se dožive najveci košmari
Ovo se zove sleep paralysis, "mozak ti se probudio a tijelo jos nije skontalo", i skroz je gadan osjecaj i to nije lucidni san. :D

Moguce je da smo to svi doživjeli ali se toga ne sjecamo.

Pa mi svako noc imamo sleep paralysis ali nismo toga svijesni jer sanjamo, to služi da se ne povrijedimo dok sanjamo. Cuo sam da je to jedno od najgorih stvari ali da se definitivno isplati, naravno ako se se preplašimo :-D

Ja sam to skontao na ovaj nacin, leži se možda 20 minuta i ne smiješ se nikako pomaknuti, nakon 20 minuta tijelo daje signal mozgu da je spremno da spava ( svrbez, nagon da se promijeni položaj tijela), i to se sve mora ignorisati, i na taj se nacin tijelo zaspi a svjesna si svega jer si budna, kad se oci otvore moci ces da kontroliš svoje snove jer imaš kontrolu nad njima, jer znaš da si u snu. Vjerovatno sam pobrkao tko kome šalje signale, mozak ili tijelo :D
Da si dozivio sjecao bi se(paralizu sna) :D Ja se sjecam jos od osnovne.
Hajde praktikuj to pa nam javi sta je bilo :D
gnjev

#83 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?

Post by gnjev »

dezurni_ucenik wrote:Kad osjetite pritisak na prsima,ne mozete da se pomjerite to je paraliza sna - tj. mozak vam se probudio prije tijela.U toku sna mozak zakljuca vase tijelo,jer bi u protivnom reagovali na situacije iz sna.To sto neko vidi svakakve stvari,to je zato sto prakticno jos spavate.

Paraliza sna vam je ulaznica za astralnu projekciju.Razlika izmedju astrala i lucidnih snova je u tome,sto u lucidnim snovima sanjate sve sto pozelite dok astralu,hajmo tako reci,"dusa" se odvoji od tijela i mozete setati stanom,izaci ispred zgrade,mozete biti gdje hocete u tom trenutku.Naravno to ne znaci da mozete otici kod komsinice i gledati je kako se tusira. :-)

E sad postoji i druga strana medalje.Navodni entiteti koje mozete sresti u astralu.Mnogi ce reci da se radi o demonima koji vam zlo zelo itd.Postoji i objasnjenje za takve stvari.Astral je jedna novina i to sokantna za vasu podsvijest.Podsvijest nas drzi u zatvoru,odlazak u astral ce smatrati da ste pobjegli.I radice sve da vas vrati nazad.Tako da ce projektovati vase strahove.Ako se bojite lupam vampira ,vampiri ce vas ganjati i slicno.

Ja nikad nisam dozivio ni astral ni lucidne snove,premda sam dosta bas citao o tome.I primjetio sam da su mnogi odustali od astralnih putovanja,cisto iz straha sto su vidjeli i dozivjeli neke stvari tamo.
Mnogi su odustali od astralnih putovanja jer ih je preuzeo Bosnia Wand Airlines
York Light 100`s

#84 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?

dezurni_ucenik wrote:
bhnapoleon1 wrote:Sto se tice cudnijih snova, znalo se desiti da sanjam nesto i ono u jednom trenutku kazem sebi OK j sve je to san, e sad ne znam spadali to u ovu kategorijuu lucidnih snova. Vala ne sjecam se da je bilo nesto specijalno dobro :D

I nemojte Marica dirat znao je covjek nekad pogoditi fino (tipa sa onim kad ne bude Sadama), moguce i jedini pogodak u emisiji, zbog toga je tuzen od strane americke ambasade pa se svako malo hvali :D .

Paaa,ako nisi imao apsolutnu kontrolu nad svojim snovima,onda sumnajm da je rijec o lucidi.
Ne znam da li je se nekome ikada desilo da sanja, (ili bolje rečeno prije nego se zaspe, kada se tijelo počinje opuštati) da se stvori slika kako se krećete nekom cestom, nekim putem, tijelo opušteno i onda vas nešto povuče prema dole, kao da ste pali u neki šaht, i onda u isto vrijeme tijelo se trzne kao da ste stvarno pali i naglo se razbudite u šoku?

I naravno klasika, sjediš u kafiću sa društvom priča se o nekoj bezveze temi ili večeraš sa porodicom kod kuće i gledaš TV kad skontaš da si taj momenat jednom sanjao?

Znam da nema veze sa lucidnim snovima al' eto čisto iz razonode da upitam, kada može o Ex-Yu zašto ne i ovome :D

dezurni_ucenik wrote:
BAN___KAI wrote:Momcovi pravo se skrenuli sa teme :D
Ajde sta fali malo da zadamo mjuze za lucidno sanjanje. :-)
Uostalom i nije baš skroz od teme jer Ex-Juga nije bila ništa drugo nego jedan veliki lucidni san. To sam skontao kada smo se probudili
ćiribiribela

#85 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?

Post by ćiribiribela »

York Light 100`s wrote:i onda u isto vrijeme tijelo se trzne kao da ste stvarno pali i naglo se razbudite u šoku?
I ovo je povezano sa ovom paralizom. :mrgreen:
York Light 100`s wrote:I naravno klasika, sjediš u kafiću sa društvom priča se o nekoj bezveze temi ili večeraš sa porodicom kod kuće i gledaš TV kad skontaš da si taj momenat jednom sanjao?
Ovo je Deja vu. :mrgreen:
Butmiran

#86 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?

Post by Butmiran »

.
Butmiran

#87 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?

Post by Butmiran »

Mislim da mi ovo ne treba u životu.
dezurni_ucenik

#88 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?

Post by dezurni_ucenik »

York Light 100`s wrote:
dezurni_ucenik wrote:
bhnapoleon1 wrote:Sto se tice cudnijih snova, znalo se desiti da sanjam nesto i ono u jednom trenutku kazem sebi OK j sve je to san, e sad ne znam spadali to u ovu kategorijuu lucidnih snova. Vala ne sjecam se da je bilo nesto specijalno dobro :D

I nemojte Marica dirat znao je covjek nekad pogoditi fino (tipa sa onim kad ne bude Sadama), moguce i jedini pogodak u emisiji, zbog toga je tuzen od strane americke ambasade pa se svako malo hvali :D .

Paaa,ako nisi imao apsolutnu kontrolu nad svojim snovima,onda sumnajm da je rijec o lucidi.
Ne znam da li je se nekome ikada desilo da sanja, (ili bolje rečeno prije nego se zaspe, kada se tijelo počinje opuštati) da se stvori slika kako se krećete nekom cestom, nekim putem, tijelo opušteno i onda vas nešto povuče prema dole, kao da ste pali u neki šaht, i onda u isto vrijeme tijelo se trzne kao da ste stvarno pali i naglo se razbudite u šoku?

I naravno klasika, sjediš u kafiću sa društvom priča se o nekoj bezveze temi ili večeraš sa porodicom kod kuće i gledaš TV kad skontaš da si taj momenat jednom sanjao?

Znam da nema veze sa lucidnim snovima al' eto čisto iz razonode da upitam, kada može o Ex-Yu zašto ne i ovome :D

dezurni_ucenik wrote:
BAN___KAI wrote:Momcovi pravo se skrenuli sa teme :D
Ajde sta fali malo da zadamo mjuze za lucidno sanjanje. :-)
Uostalom i nije baš skroz od teme jer Ex-Juga nije bila ništa drugo nego jedan veliki lucidni san. To sam skontao kada smo se probudili
Desavalo mi se to nekoliko puta.Ne znam sta je razlog tome
ZenaZbrkovima

#89 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?

Post by ZenaZbrkovima »

.
lajkujMe

#90 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?

Post by lajkujMe »

5-6 puta sam lucidno spavao i svega se sjecam, desilo me se slucajno nisam isao namjenski na to, jednostavno sam skontao da sam u snu i od tog trenutka mogao sam kontrolisati skoro sve :D super je to stvar je u lucidnom snu mozes biti sta god zelis nema prepreka :D
York Light 100`s

#91 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?

dezurni_ucenik wrote:
Sanjao sam sinoć nekog jarca što pase na livadi ako to išta znači :D
dezurni_ucenik wrote:
York Light 100`s wrote: Ne znam da li je se nekome ikada desilo da sanja, (ili bolje rečeno prije nego se zaspe, kada se tijelo počinje opuštati) da se stvori slika kako se krećete nekom cestom, nekim putem, tijelo opušteno i onda vas nešto povuče prema dole, kao da ste pali u neki šaht, i onda u isto vrijeme tijelo se trzne kao da ste stvarno pali i naglo se razbudite u šoku?
Desavalo mi se to nekoliko puta.Ne znam sta je razlog tome
Dosta sam se o tome raspitivao preko interneta i broj osoba koji su to doživjeli je veći nego što sam mislio. Ima dosta teorija i definicija o toma ali najbizarnije obješnjenje koje sam pročitao je da je to rezultat kada mozak u fazi kada je tijelo veoma umorno interpretira umor kao smrt pa šalje sa tim trzajima signale da povrati osobu iz mrtvih :shock:
Izgleda stručni naziv za ovo je hypnic jerk, evo sa drugog foruma jedan post
ponekad kad spavam sanjam da letim ili hodam po stepenicama... uglavnom nešto vezano za visinu, u nekom momentu te stepenice ispod mene nestanu i ja padam. Kad padnem istovremeno se probudim i imam osječaj ko da sam tresnula na krevet, ko da sam zbilja bila u zraku. Ništa me ne boli ali osječam da mi se cijelo tjelo streslo.
Pojava se na engleskom zove "hypnic jerk", javlja se u stanju prijelaza iz budnosti u san i ogromna vecina ljudi ju je vec dozivjelo.
Negdje sam procitala da se dogadja u trenutku kada mozak zeli uci u REM fazu sna, a za to je potrebno paralizirati tijelo. Pritom se prestajes identificirati sa svojim tijelom, a pocinjes se identificirati s "tijelom" koje imas u snu. Mozak u tom trenutku izmedju ostalog "provjerava" je li se budna svijest stvarno ugasila, inace u pravilu odustaje od paralize (kazem u pravilu jer se prilikom izazivanja izvantjelesnog iskustva uglavnom ide na to da se prevari taj mehanizam i da paraliza nastupi unatoc budnoj svijesti).
Medjutim, ako se u tom trenutku slucajno razbudis, mozak prekida cijeli proces prijelaza u sanjanje, a percepcija ti se naglo vraca iz tijela sna u fizicko tijelo, sto izaziva senzaciju padanja. Razne stepenice, provalije i sl. vjerojatno nemaju neko pretjerano znacenje, nego sluze samo za ukras, odnosno laksem poimanju dozivljaja.
dezurni_ucenik

#92 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?

Post by dezurni_ucenik »

Evo i ja upravo citam za hypnic jerks.

A to za jarca u snu,jarac se koristi u sotonizmu,pa ti vidi. :-)
Zeljoooo

#93 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?

Post by Zeljoooo »

Moze li se uciti u lucidnom snu. Da ucim kad spavam tako da kad sam budan ne moram uciti.
Ako moze to bi znacilo da strebam citavu noc :oops:
lajkujMe

#94 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?

Post by lajkujMe »

A ovo ce vas nasmijati, od ranog djetinstva mi se ovo desava :D kad sam bolestan i to da budem specifican kad imam visoku temperaturu imam uvijek jedan te isti san, nalazim se u beskrajno velikoj crnoj sobi, zidovi su crni, svjetla nema ali ga i ima jer vidim tu sobu ocigledno bolje da kazem halu jer je fkt velika prostorija i ogromnu crvenu skakucu loptu i u toj crnoj sobi ta crvena lopta skakuce i pokusava da me spljosti. Ja bjezim od nje ali kao da je navodjena i sljedi me ja trcim i vristim ali lopta je uvijek brza, takodjer ne znam kako da objasnim, ta komplet prostorija i lopta i ja se skuplja i siri ono uuu aaa uuu aaa. Ko dijete nisam smio zaspati strah me bilo medjutim sada kad mi se desi skontao sam da je lopta mnogo laka pa je sutnem nogom :D i ovo skupljanje i sirenje sobe mogu kontrolisati pa ja sam radim uuuu aaaa uuuu aaa :D
supercali

#95 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?

Post by supercali »

Dotakli se mi ove teme kad jedan puta a mozes li ga sam sebi popusiti tako?
Mi prvo se zacudili pa se odvalili smijati
Kad on sta je smijesno?
ZenaZbrkovima

#96 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?

Post by ZenaZbrkovima »

lajkujMe wrote:A ovo ce vas nasmijati, od ranog djetinstva mi se ovo desava :D kad sam bolestan i to da budem specifican kad imam visoku temperaturu imam uvijek jedan te isti san, nalazim se u beskrajno velikoj crnoj sobi, zidovi su crni, svjetla nema ali ga i ima jer vidim tu sobu ocigledno bolje da kazem halu jer je fkt velika prostorija i ogromnu crvenu skakucu loptu i u toj crnoj sobi ta crvena lopta skakuce i pokusava da me spljosti. Ja bjezim od nje ali kao da je navodjena i sljedi me ja trcim i vristim ali lopta je uvijek brza, takodjer ne znam kako da objasnim, ta komplet prostorija i lopta i ja se skuplja i siri ono uuu aaa uuu aaa. Ko dijete nisam smio zaspati strah me bilo medjutim sada kad mi se desi skontao sam da je lopta mnogo laka pa je sutnem nogom :D i ovo skupljanje i sirenje sobe mogu kontrolisati pa ja sam radim uuuu aaaa uuuu aaa :D
I ja od djetinjstva uvijek sanjam isti san pod temperaturom, i znala sam se probuditi sludjena od neke nervoze, nekog cudnog osjecaja, i u tijelu izmedju ostalog. Ne znam ima li smisla objasnjavati jer svakako niko osim mene ne moze osjetiti to al okvirno cu reci cisto jer je i u mom snu zastupljena ta neka lopta kao i kod tebe... :D
Moj san obicno pocinje cudnim osjecajem u rukama.. Ruke se smanje, na velicinu od par cm a budu kao teeeeeeske, haos :D onda mi odjednom na dlan padne kao neka lopta, ogromna ali lagana ko perce :D i uzasan srklet me uhvati zbog tog nesrazmjera velicina i tezina :D onda kao u snu pokusavam to ispraviti ali mi ruke postanu ogromne, bas bas ogromne a na sred dlana drzim neku malu ko zeljeznu lopticu a teskuuuuuuu, toliko da je jedva cuvam na dlanu.. :D
Sad imam taj osjecaj dok prepricavam san :D vjerovatno smijesno zvuci al niko na svijetu ne bi mogao vjerovati kakve nocne more mi je predstavljao ko djetetu. Strasno :lol:
Muhamed Đakmić

#97 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?

Post by Muhamed Đakmić »

Nemojte samo previše zaći u teorije zavjere, ostanite pri temi :D
York Light 100`s

#98 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?

Ne znam, kada bih to isprobao, ne bojim se ni šta ću doživjeti, niti koliko će mi trebati da se probudim ali jedino što me brine i plaši je to "prevariš mozak da si zaspao". Mozak je sve i odgovoran je za skoro sve pa ne zvuči mi baš pametno da ga pokušam prevariti jer se bojim posljedica za svoj organizam.
Mozak je taj koji nas vara, pokušati nadmudriti svoj mozak može samo poruzrokovati konfuziju i totalni pad sistema

Evo gledam po internetu, hrpa foruma vezano za astralnu projekciju i stotine uspješnih doživljaja vezanih za ovu temu, sve zvuči bezopasno i lijepo ali šta je sa onima koji nisu uspjeli? Mislim ljudi što su poludili, ostali paralizovani, mozak im sve pobrkao ili umrli, logično je da ljudi čiji snovi su se završili sa jednom velikom katastrofom nisu u stanju da se registruju na te forume i napišu svoju priču.
To je isto kao kad kažeš da u saobraćajnoj nesreći ne možeš poginuti jer svi koji pišu da su doživili saobraćajne nesreće su živi a logično je da onaj ko je nastradao i ne može da piše :-)
dezurni_ucenik

#99 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?

Post by dezurni_ucenik »

York Light 100`s wrote:Ne znam, kada bih to isprobao, ne bojim se ni šta ću doživjeti, niti koliko će mi trebati da se probudim ali jedino što me brine i plaši je to "prevariš mozak da si zaspao". Mozak je sve i odgovoran je za skoro sve pa ne zvuči mi baš pametno da ga pokušam prevariti jer se bojim posljedica za svoj organizam.
Mozak je taj koji nas vara, pokušati nadmudriti svoj mozak može samo poruzrokovati konfuziju i totalni pad sistema

Evo gledam po internetu, hrpa foruma vezano za astralnu projekciju i stotine uspješnih doživljaja vezanih za ovu temu, sve zvuči bezopasno i lijepo ali šta je sa onima koji nisu uspjeli? Mislim ljudi što su poludili, ostali paralizovani, mozak im sve pobrkao ili umrli, logično je da ljudi čiji snovi su se završili sa jednom velikom katastrofom nisu u stanju da se registruju na te forume i napišu svoju priču.
To je isto kao kad kažeš da u saobraćajnoj nesreći ne možeš poginuti jer svi koji pišu da su doživili saobraćajne nesreće su živi a logično je da onaj ko je nastradao i ne može da piše :-)
Ja sam prije svega lijen da bih isprobao te stvari. :-).Koliko god da ima onih sa uspjesnim astral.putovanjima,toliko ima i onih koji su se prestali da se bave sa time.Iz nekih razloga...

Ne razumijem,kako ostati paralizovan nakon toga?
York Light 100`s

#100 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?

dezurni_ucenik wrote:Ne razumijem,kako ostati paralizovan nakon toga?
Kaže na jednoj stranici ako se iz bilo kojeg razloga naglo probudiš (zazvoni ti telefon, sat, nešto jako lupi da te probudi) paralizovan si jedno 10-15 sekundi dok mozak ne uspostavi opet kontakt sa tijelom pa razmišljam ako u panici pobrkaš proces uspostave mozga i tijela pa se ne vratiš u prvobitno stanje jer šok kao šok, neko se brzo oporavi a nekom donese stalne posljedice
Post Reply