Otkaz na prvom poslu - brzo pitanje!?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

JThomas

#76 Re: Otkaz na prvom poslu - brzo pitanje!?

Post by JThomas »

pa ko vam brani?
todd_smith

#77 Re: Otkaz na prvom poslu - brzo pitanje!?

Post by todd_smith »

Zeljoooo wrote:Podrska za druga Manijaka sto je dao otkaz. Pa normalno da imas pravo da se ne javljas sefu i da dolazis svaki dan na posao. Pa nisi rob. Samo naprijed!2
Nije dao otkaz.

Dobio je nogu jer je ko cka kuci sjedio i kontao da ce dobiti pare od biroa i platu od gazde.

:mrgreen:
Zeljoooo

#78 Re: Otkaz na prvom poslu - brzo pitanje!?

Post by Zeljoooo »

todd_smith wrote:
Zeljoooo wrote:Podrska za druga Manijaka sto je dao otkaz. Pa normalno da imas pravo da se ne javljas sefu i da dolazis svaki dan na posao. Pa nisi rob. Samo naprijed!2
Nije dao otkaz.

Dobio je nogu jer je ko cka kuci sjedio i kontao da ce dobiti pare od biroa i platu od gazde.

Kako god na njegovoj sam strani. Pa ja bez 2 milje ne ustajem iz kreveta :oops:
Stoner

#79 Re: Otkaz na prvom poslu - brzo pitanje!?

Post by Stoner »

Sramotan odnos prema radu, jedinoj ljudskoj svrsi.
staxx

#80 Re: Otkaz na prvom poslu - brzo pitanje!?

Post by staxx »

drug, zavrsio sam mašinski fakultet u sarajevu, radim u privatnoj firmi pripravnički, plata mi je 500KM, a za gorivo da idem na posao (firma u drugom gradu potrošim mjesečno 150KM), doručak itd. svedem se na dnevnicu od oko 10 maraka...

Bio sam i bolestan, gripa me smlatila da sam jedva gledao, i takav išao da radim... trudim se, da bi mi bilo bolje...
I kad pročitam ovo tvoje... stvarno mi nisi jasan frajer
swanfilter

#81 Re: Otkaz na prvom poslu - brzo pitanje!?

Post by swanfilter »

Kratko i jasno, ti si neradnik svoje vrste. Steta nekoga, ko danas u rudniku radi, da nije dobio priliku kao ti. Sigurno da bi iskoristio tu priliku vise nego sto si ti cijenio istu ...
Edin H.

#82 Re: Otkaz na prvom poslu - brzo pitanje!?

Post by Edin H. »

Samo reci da ti je nazalost bivsi gazda bio pitar :oops:
ForzaZeljo

#83 Re: Otkaz na prvom poslu - brzo pitanje!?

Post by ForzaZeljo »

FreakyStyley wrote:Nije da nisi lud s tim neodlazenjem, ali tako ti je to na ovom forumu, jebe se moderaciji za to. :mrgreen:

Da npr. otvoris temu s pitanjem: "Gdje u Sarajevu kupiti kubanske cigare?" raspravljalo bi se o tome koliko je pusenje stetno ili ne, vjerovatno bi se doslo i do toga da ih puse samo komunjare puput Fidela Castra, onda bi uletili SDAovci na temu itd., a odgovor na pitanje "Gdje u Sarajevu kupiti kubanske cigare?" bi dobio - nikad.

:sax:
Objasnio si sve :D
todd_smith

#84 Re: Otkaz na prvom poslu - brzo pitanje!?

Post by todd_smith »

ForzaZeljo wrote:
FreakyStyley wrote:Nije da nisi lud s tim neodlazenjem, ali tako ti je to na ovom forumu, jebe se moderaciji za to. :mrgreen:

Da npr. otvoris temu s pitanjem: "Gdje u Sarajevu kupiti kubanske cigare?" raspravljalo bi se o tome koliko je pusenje stetno ili ne, vjerovatno bi se doslo i do toga da ih puse samo komunjare puput Fidela Castra, onda bi uletili SDAovci na temu itd., a odgovor na pitanje "Gdje u Sarajevu kupiti kubanske cigare?" bi dobio - nikad.

prosvijetli nas, ocigledno imas sve poslozeno kod sebe, sada nama malo daj mudrosti :mrgreen:
ForzaZeljo

#85 Re: Otkaz na prvom poslu - brzo pitanje!?

Post by ForzaZeljo »

todd_smith wrote:
ForzaZeljo wrote:

prosvijetli nas, ocigledno imas sve poslozeno kod sebe, sada nama malo daj mudrosti :mrgreen:
Nema se tu šta pričat više, samo mi smješno kako su uspjeli od jednog običnog pitanja naredati 4 stranice postova!?
Evo oživio sam vam temu, ajde još 4 možete vi to :D
todd_smith

#86 Re: Otkaz na prvom poslu - brzo pitanje!?

Post by todd_smith »

ForzaZeljo wrote:
Nema se tu šta pričat više, samo mi smješno kako su uspjeli od jednog običnog pitanja naredati 4 stranice postova!?
ljudskim glupostima se vazda mozes smijati, a kamoli 4 stranice napisati :mrgreen:
ForzaZeljo

#87 Re: Otkaz na prvom poslu - brzo pitanje!?

Post by ForzaZeljo »

todd_smith wrote:
ForzaZeljo wrote:
ljudskim glupostima se vazda mozes smijati, a kamoli 4 stranice napisati :mrgreen:
Ma brate, razumijem ja vas sve, i ja bih vjerovatno reagovao isto ovako da se se nadjem na vasem mjestu, ali ne znate citavu pricu, tako da je malo apsurdno to sto svi pametujete al ajde :)
ForzaZeljo

#88 Re: Otkaz na prvom poslu - brzo pitanje!?

Post by ForzaZeljo »

Zeljoooo wrote:
todd_smith wrote:
Nije dao otkaz.

Kako god na njegovoj sam strani. Pa ja bez 2 milje ne ustajem iz kreveta :oops:
HAAHAHAH brat si moj manijace :)
Niemand

#89 Re: Otkaz na prvom poslu - brzo pitanje!?

Post by Niemand »

ForzaZeljo wrote:
HAAHAHAH brat si moj manijace :)
Image
todd_smith

#90 Re: Otkaz na prvom poslu - brzo pitanje!?

Post by todd_smith »

ForzaZeljo wrote:
todd_smith wrote:
ForzaZeljo wrote:
Ma brate, razumijem ja vas sve, i ja bih vjerovatno reagovao isto ovako da se se nadjem na vasem mjestu, ali ne znate citavu pricu, tako da je malo apsurdno to sto svi pametujete al ajde :)
pa ne mozes dati onakve detalje tipa "bio na bolovanju/odmoru, nisam im se nikad ni javio niti sam se vracao eh jebo njih, nego sta se meni duguje?"

:lol: :lol:
Paul F.

#91 Re: Otkaz na prvom poslu - brzo pitanje!?

Post by Paul F. »

Svašta se po firmama dešava. Taj famozni Mobbing. Na kraju čovjek u postelji završi ni ne znajući šta ga je snašlo ...
ilkbahar

#92 Re: Otkaz na prvom poslu - brzo pitanje!?

Post by ilkbahar »

ForzaZeljo wrote:Pozdrav forumasi :)

Šta se radi? Ima li zime?
Ja ću kratko, da ne oduzimam puno vremena pošto niko ne voli da čita duge postove, pogotovo ako je u pitanju neki problem tj. ako neko traži pomoć.

Ne brinite ne tražim pare u zajam i sl. već imam jedno kratko pitanje, za one koji se barem malo razumiju u ovo područje.

Dakle, dobio sam otkaz na prvom poslu, situacija je sljedeća:
Nisam dolazio niti se javljao na poslu možda 15ak dana, bio sam bolestan i otvorio bolovanje u domu zdravlja, te sam dobio doznake po završetku bolovanja, ali sam eto iz nekih privatnih razloga nastavio sa izostancima na poslu.

Sve se to nagomilalo, pa sam na kraju bio odsutan tih 15ak dana te su mi prije par dana brzom poštom dostavljeni papiri sa posla, te papir o prekidu ugovora.

Na papiru stoji da sam ja "teško povrijedio" tu fabriku svojim izostancima, te da se zbog toga ugovor na određeno vrijeme ukida.

Eh sad kad smo to rasčistili, mene prvo zanima koliko će meni lošeg donijeti ovaj otkaz, bez toga što sam ostao bez posla, dakle da li ću ostati na tom nekom lošem glasu zbog ovoga, da li će se negdje evidentirati razlog zbog kojeg sam ja dobio otkaz, ili će jednostavno samo ostati staž?

I druga stvar, primjetio sam na papiru da piše kao pravo na neki dodatak, u pitanju je neka manja suma od par stotina maraka. Eh sad, ja stvarno pojma nemam o ovome, prvi mi je posao i zanima me da li sad ja dobijam možda tu sumu od biroa ili možda same fabrike ili je u pitanju nešto sasvim drugo?

Javio sam se na birou jutros i ponovo sam se prijavio ali mi radnica nije spominjala nikakvu novčanu naknadu pa vjerovatno ne bih trebao ništa ni dobiti, ali eto reko i ovdje da pitam čisto radi reda.

Hvala svima na čitanju :)
Ja budale covjeks tek tako izgubit posao uhhhh
Pravo na naknadu za nezaposlene nemas kao mi pravo na zdravstveno preko biroa.
betametazon

#93 Re: Otkaz na prvom poslu - brzo pitanje!?

Post by betametazon »

covjek postavio dva vrlo konkretna pitanja. ne interesuje ga da li vi mislite da li je lud, bezobrazan, neodgovoran, neradnik...ali specijalnost naseg drustva je odgvarati na pitanja koja ti nisu postavljena :D
sadie_forever

#94 Re: Otkaz na prvom poslu - brzo pitanje!?

Post by sadie_forever »

15 dana nije dolazio na posao :D :shock:
edo_79

#95 Re: Otkaz na prvom poslu - brzo pitanje!?

Post by edo_79 »

Čoek uzeo sebi neplaćeno :D
Avetinho

#96 Re: Otkaz na prvom poslu - brzo pitanje!?

Post by Avetinho »

Pa nadje li drugi posao? Nadam se da si na razgovoru za drugi posao lagao iz petnih zila o razlogu zbog kojeg si izgubio prvi.

Ali kako god okrenes,ne valja. Ili lazes, ili si neodgovoran, a najvjerovatnije i jedno i drugo.
Post Reply