Ma čitav ovaj članak je kao priča djetetu pred spavanje, klasični amaterizam i popunjavanje prostora. Niti jednog jedinog broja ili neke provjerljive informacije.lajkujMe wrote:Nego vrlo jednostavno pitanje, kako su oni uopce mogli kupiti nekretninu u BIH ako nemaju dozvolu za stalni boravak, drzavljanstvo, namjeru ulaganja u BIH u milionskom iznosu, ma sta pricam vecina ih nikada nije ni bila u BIH. Zar je kod nas u BIH dozvoljeno prodavati nekretnine bilo kome bez ikakvih provjera.
Ja mislim da je vlasnistvo na nekretninu ustavno pravo za sve BH drzavljane ali ne i za strance...
MJEŠTANI KISELJAKA ZABRINUTI ZBOG DOLASKA ARAPA
-
Hafis
#76 Re: MJEŠTANI KISELJAKA ZABRINUTI ZBOG DOLASKA ARAPA
-
daddy-kool
#77 Re: MJEŠTANI KISELJAKA ZABRINUTI ZBOG DOLASKA ARAPA
Svojevremeno:
http://www.jutarnji.hr/bih-je-za-britan ... sa/624053/
Tržište nekretnina: BiH je za Britance nova Provansa
http://www.jutarnji.hr/bih-je-za-britan ... sa/624053/
Tržište nekretnina: BiH je za Britance nova Provansa
-
dječak sa šibicama
#78 Re: MJEŠTANI KISELJAKA ZABRINUTI ZBOG DOLASKA ARAPA
A sve je pocelo jucerasnjim prilogom na Dodik TV Banjaluka.
Kao, zabrinuti u Kiseljaku, a gradonacelnik ih blijedo gleda ne konta o cemu ovi govore.
Usput su ubacili i da Arapi kupuju zemlju u Kresevu, sto je potpuna neistina.
Vjerovatno ce za par dana lupiti vijest kako se organizuju seoske straze po Lepenici. Nista novo od RTRS-a.
U prilogu je bilo najvise rijeco o Ilidzi, koju je RTRS predstavila kao da je rijec o Falluji, arapska slova, firme, "nekad su ovdje stolovali Srbi, danas dolaze Arapi" i slicna prica.
Kao, zabrinuti u Kiseljaku, a gradonacelnik ih blijedo gleda ne konta o cemu ovi govore.
Usput su ubacili i da Arapi kupuju zemlju u Kresevu, sto je potpuna neistina.
Vjerovatno ce za par dana lupiti vijest kako se organizuju seoske straze po Lepenici. Nista novo od RTRS-a.
U prilogu je bilo najvise rijeco o Ilidzi, koju je RTRS predstavila kao da je rijec o Falluji, arapska slova, firme, "nekad su ovdje stolovali Srbi, danas dolaze Arapi" i slicna prica.
Last edited by dječak sa šibicama on 28/01/2015 20:50, edited 1 time in total.
-
lajkujMe
#79 Re: MJEŠTANI KISELJAKA ZABRINUTI ZBOG DOLASKA ARAPA
Hafis wrote:Ma čitav ovaj članak je kao priča djetetu pred spavanje, klasični amaterizam i popunjavanje prostora. Niti jednog jedinog broja ili neke provjerljive informacije.lajkujMe wrote:Nego vrlo jednostavno pitanje, kako su oni uopce mogli kupiti nekretninu u BIH ako nemaju dozvolu za stalni boravak, drzavljanstvo, namjeru ulaganja u BIH u milionskom iznosu, ma sta pricam vecina ih nikada nije ni bila u BIH. Zar je kod nas u BIH dozvoljeno prodavati nekretnine bilo kome bez ikakvih provjera.
Ja mislim da je vlasnistvo na nekretninu ustavno pravo za sve BH drzavljane ali ne i za strance...
-
Hafis
#80 Re: MJEŠTANI KISELJAKA ZABRINUTI ZBOG DOLASKA ARAPA
Nisam mislio na tebe. pitanja su ti sasvim na mjestu.lajkujMe wrote:Hafis wrote:Ma čitav ovaj članak je kao priča djetetu pred spavanje, klasični amaterizam i popunjavanje prostora. Niti jednog jedinog broja ili neke provjerljive informacije.lajkujMe wrote:Nego vrlo jednostavno pitanje, kako su oni uopce mogli kupiti nekretninu u BIH ako nemaju dozvolu za stalni boravak, drzavljanstvo, namjeru ulaganja u BIH u milionskom iznosu, ma sta pricam vecina ih nikada nije ni bila u BIH. Zar je kod nas u BIH dozvoljeno prodavati nekretnine bilo kome bez ikakvih provjera.
i ne iznosim cinjenice nego pitam. Ako hoces idi citaj nasu legislativu i legislativu MZ
pa nadji brojeve.
Već sam mislio na uvodni članak na prvoj strtanici....po meni ne zaslužuje raspravu.
Isto kao da sam ja napisao da se priča među ženskom rajom u Sarajevu da su u nas ujaka iz Hercegovine dikele od 25 cola, a nigdje ni jedne na sonu
Last edited by Hafis on 28/01/2015 20:55, edited 1 time in total.
-
Fudo387
#81 Re: MJEŠTANI KISELJAKA ZABRINUTI ZBOG DOLASKA ARAPA
Stvarno?lajkujMe wrote:Nego vrlo jednostavno pitanje, kako su oni uopce mogli kupiti nekretninu u BIH ako nemaju dozvolu za stalni boravak, drzavljanstvo, namjeru ulaganja u BIH u milionskom iznosu, ma sta pricam vecina ih nikada nije ni bila u BIH. Zar je kod nas u BIH dozvoljeno prodavati nekretnine bilo kome bez ikakvih provjera.
Hint: Rafinerija u Bosanskom Brodu.
Nek' se samo investira, mozda i oni naprave aerodrom u Kiseljaku isti k'o onaj u Trebinju.
- Lokman
#82 Re: MJEŠTANI KISELJAKA ZABRINUTI ZBOG DOLASKA ARAPA
Hrvati u Kiseljaku su opravdano zabrinuti da ne dožive sudbinu Jezida u Iraku, male nemuslimanske zajednice okružene fanaticima koji sanjaju šerijatsku državu u kojoj su nemuslimani građani drugog reda, odnosno treba da plaćaju poseban porez za nemuslimane tzv. džiziju, ili da budu likvidirani. Tako je doslovno napisano u političkom konceptu mladih muslimana koji je potpisao Alija Izetbegović. Obratite pažnju da se arapske akvizicije dešavaju isključivo na teritorijama koje kontroliše SDA. SDA ludaci prave bliskoistočni ambijent u srcu Evrope, pogledajte samo Ilidžu, i tako ugrožavaju sudbinu nas autohtonih muslimana. Dok uspavane sarajlijice oplakuju Kemala Montena, dotle vehabije izgrađuju čitavu kadrovsku i ekonomsku infrastrukturu. Koja budala vjeruje da se grade vikend naselja, radi se o pripremi za masovno naseljavanje afroazijske populacije kao nastavka plana prezentovanog u Islamskoj deklaraciji. SDA je najveće zlo za bošnjački narod i vode nas direktno u propast i uništenje. Razumni Bošnjaci treba da shvate i sa razumjevanjem gledaju na legitimnu težnju hrvatskog naroda za trećim entitetom. Hrvati moraju da se izoluju i institucionalno zaštite od ludila bliskoistočne islamizacije ili im slijedi sudbina Jezida.
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#83 Re: MJEŠTANI KISELJAKA ZABRINUTI ZBOG DOLASKA ARAPA
Jes vala... A gdje NATO vojska dodje na sve strane cvijetaJoe McCarthy wrote:
I gdje god oni dođu te države gore.
-
Fudo387
#84 Re: MJEŠTANI KISELJAKA ZABRINUTI ZBOG DOLASKA ARAPA
Daj ba momak, de to malo kvalitetnije upakuj.Lokman wrote:Hrvati u Kiseljaku su opravdano zabrinuti da ne dožive sudbinu Jezida u Iraku, male nemuslimanske zajednice okružene fanaticima koji sanjaju šerijatsku državu u kojoj su nemuslimani građani drugog reda, odnosno treba da plaćaju poseban porez za nemuslimane tzv. džiziju, ili da budu likvidirani. Tako je doslovno napisano u političkom konceptu mladih muslimana koji je potpisao Alija Izetbegović. Obratite pažnju da se arapske akvizicije dešavaju isključivo na teritorijama koje kontroliše SDA. SDA ludaci prave bliskoistočni ambijent u srcu Evrope, pogledajte samo Ilidžu, i tako ugrožavaju sudbinu nas autohtonih muslimana. Dok uspavane sarajlijice oplakuju Kemala Montena, dotle vehabije izgrađuju čitavu kadrovsku i ekonomsku infrastrukturu. Koja budala vjeruje da se grade vikend naselja, radi se o pripremi za masovno naseljavanje afroazijske populacije kao nastavka plana prezentovanog u Islamskoj deklaraciji. SDA je najveće zlo za bošnjački narod i vode nas direktno u propast i uništenje. Razumni Bošnjaci treba da shvate i sa razumjevanjem gledaju na legitimnu težnju hrvatskog naroda za trećim entitetom. Hrvati moraju da se izoluju i institucionalno zaštite od ludila bliskoistočne islamizacije ili im slijedi sudbina Jezida.
- art vandeley
#85 Re: MJEŠTANI KISELJAKA ZABRINUTI ZBOG DOLASKA ARAPA
jednostavno, kada otvoris firmu, mozes onda kupovati nekretninelajkujMe wrote:Nego vrlo jednostavno pitanje, kako su oni uopce mogli kupiti nekretninu u BIH ako nemaju dozvolu za stalni boravak, drzavljanstvo, namjeru ulaganja u BIH u milionskom iznosu, ma sta pricam vecina ih nikada nije ni bila u BIH. Zar je kod nas u BIH dozvoljeno prodavati nekretnine bilo kome bez ikakvih provjera.
- Joe McCarthy
#86 Re: MJEŠTANI KISELJAKA ZABRINUTI ZBOG DOLASKA ARAPA
Vidi Japan, Južna Koreja, čitava Zapadna Europa... To što Arapi nisu imali mozga da iskoriste pristup najvećoj bazi znanja i da pretvore njihove države u nešto u čemu bi se moglo živjeti nije greška NATO-a.Ima Bosne_Bice Bosne wrote:Jes vala... A gdje NATO vojska dodje na sve strane cvijetaJoe McCarthy wrote:
I gdje god oni dođu te države gore.(vidi pod Irak, Avganistan , Libija, itd.)
- Joe McCarthy
#87 Re: MJEŠTANI KISELJAKA ZABRINUTI ZBOG DOLASKA ARAPA
lajkujMe wrote:Nego vrlo jednostavno pitanje, kako su oni uopce mogli kupiti nekretninu u BIH ako nemaju dozvolu za stalni boravak, drzavljanstvo, namjeru ulaganja u BIH u milionskom iznosu, ma sta pricam vecina ih nikada nije ni bila u BIH. Zar je kod nas u BIH dozvoljeno prodavati nekretnine bilo kome bez ikakvih provjera.
Preko "pravnih lica" koja mogu i otvarati stranci.
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#88 Re: MJEŠTANI KISELJAKA ZABRINUTI ZBOG DOLASKA ARAPA
Ja, ja..vezimo se za istocne komsije...oni ni mrava nebi zgazili.Ali Kemal wrote:Vezanje za Arape moze biti samo pogubno po Bosance
-
lajkujMe
#89 Re: MJEŠTANI KISELJAKA ZABRINUTI ZBOG DOLASKA ARAPA
A zar ne postoji dodatni uvjet da taj koji je otvorio firmu, kao prvo da nije fiktivna a kao drugo da ima namjeru da ulaze minimalan iznos u BIH privredu. Npr dodje Saudijac i kaze i obaveze se dolazim u BIH ulozicu 5 miliona km u firmu lupam fabrika za reciklazu. I njemu daju pravo na kupovinu nekretnina koliko god hoce sve dok on ispostuje taj dogovor. Znam da u SAD postoji nesto takvo kao i u susjednoj Hrvatskoj.art vandeley wrote:jednostavno, kada otvoris firmu, mozes onda kupovati nekretninelajkujMe wrote:Nego vrlo jednostavno pitanje, kako su oni uopce mogli kupiti nekretninu u BIH ako nemaju dozvolu za stalni boravak, drzavljanstvo, namjeru ulaganja u BIH u milionskom iznosu, ma sta pricam vecina ih nikada nije ni bila u BIH. Zar je kod nas u BIH dozvoljeno prodavati nekretnine bilo kome bez ikakvih provjera.
- Joe McCarthy
#90 Re: MJEŠTANI KISELJAKA ZABRINUTI ZBOG DOLASKA ARAPA
Gledajmo sami sebe. Dok ti tražiš indetitet i svrhu života negdje drugo osim u svojoj domovini ti si izgubljen slučaj, koji će kad tadd najebati od istočnih komšija ili bliskoistočne "braće".Ima Bosne_Bice Bosne wrote:Ja, ja..vezimo se za istocne komsije...oni ni mrava nebi zgazili.Ali Kemal wrote:Vezanje za Arape moze biti samo pogubno po Bosance![]()
Last edited by Joe McCarthy on 28/01/2015 21:09, edited 2 times in total.
- Joe McCarthy
#91 Re: MJEŠTANI KISELJAKA ZABRINUTI ZBOG DOLASKA ARAPA
Vidio sam kupoprodajne ugovore sa rješenjima gdje je ulog bio 5000 KMova.lajkujMe wrote:A zar ne postoji dodatni uvjet da taj koji je otvorio firmu, kao prvo da nije fiktivna a kao drugo da ima namjeru da ulaze minimalan iznos u BIH privredu. Npr dodje Saudijac i kaze i obaveze se dolazim u BIH ulozicu 5 miliona km u firmu lupam fabrika za reciklazu. I njemu daju pravo na kupovinu nekretnina koliko god hoce sve dok on ispostuje taj dogovor. Znam da u SAD postoji nesto takvo kao i u susjednoj Hrvatskoj.art vandeley wrote:jednostavno, kada otvoris firmu, mozes onda kupovati nekretninelajkujMe wrote:Nego vrlo jednostavno pitanje, kako su oni uopce mogli kupiti nekretninu u BIH ako nemaju dozvolu za stalni boravak, drzavljanstvo, namjeru ulaganja u BIH u milionskom iznosu, ma sta pricam vecina ih nikada nije ni bila u BIH. Zar je kod nas u BIH dozvoljeno prodavati nekretnine bilo kome bez ikakvih provjera.
- kamen spoticanja
#92 Re: MJEŠTANI KISELJAKA ZABRINUTI ZBOG DOLASKA ARAPA
Gadno brate živjeti ko 'rvat tamo gdje ni televiziju ne mozes dobiti a da je plaćaju bosnje...jos sad i arapi...
Najbolje krenut ka Pozegi
Najbolje krenut ka Pozegi
-
Ima Bosne_Bice Bosne
#93 Re: MJEŠTANI KISELJAKA ZABRINUTI ZBOG DOLASKA ARAPA
Lokman wrote:Hrvati u Kiseljaku su opravdano zabrinuti da ne dožive sudbinu Jezida u Iraku, male nemuslimanske zajednice okružene fanaticima koji sanjaju šerijatsku državu u kojoj su nemuslimani građani drugog reda, odnosno treba da plaćaju poseban porez za nemuslimane tzv. džiziju, ili da budu likvidirani. Tako je doslovno napisano u političkom konceptu mladih muslimana koji je potpisao Alija Izetbegović. Obratite pažnju da se arapske akvizicije dešavaju isključivo na teritorijama koje kontroliše SDA. SDA ludaci prave bliskoistočni ambijent u srcu Evrope, pogledajte samo Ilidžu, i tako ugrožavaju sudbinu nas autohtonih muslimana. Dok uspavane sarajlijice oplakuju Kemala Montena, dotle vehabije izgrađuju čitavu kadrovsku i ekonomsku infrastrukturu. Koja budala vjeruje da se grade vikend naselja, radi se o pripremi za masovno naseljavanje afroazijske populacije kao nastavka plana prezentovanog u Islamskoj deklaraciji. SDA je najveće zlo za bošnjački narod i vode nas direktno u propast i uništenje. Razumni Bošnjaci treba da shvate i sa razumjevanjem gledaju na legitimnu težnju hrvatskog naroda za trećim entitetom. Hrvati moraju da se izoluju i institucionalno zaštite od ludila bliskoistočne islamizacije ili im slijedi sudbina Jezida.
- Tvrtko II Kotromanić
#94 Re: MJEŠTANI KISELJAKA ZABRINUTI ZBOG DOLASKA ARAPA
s jedne strane negodujemo sto zapadnjaci imaju lose misljenje o nama, nazivamo ih fasistima ovakvim onakvim, a mi ispadamo jos gori ksenofobi
i bosnjaci i srbi( sjetimo se samo one price oko azilanata u srbiji) i hrvati
fuj fuj fuj
malo je doduse i smijesno kako iz rupa izviruju jedan po jedan forumski fasista i ksenofob i to odgovarajuci na temu koju je zapoceo lik koji je sebi odabrao forumski nick joe mccarthy
fuj fuj fuj
malo je doduse i smijesno kako iz rupa izviruju jedan po jedan forumski fasista i ksenofob i to odgovarajuci na temu koju je zapoceo lik koji je sebi odabrao forumski nick joe mccarthy
- arte.fakt
#95 Re: MJEŠTANI KISELJAKA ZABRINUTI ZBOG DOLASKA ARAPA
Tvrtko II Kotromanić wrote:s jedne strane negodujemo sto zapadnjaci imaju lose misljenje o nama, nazivamo ih fasistima ovakvim onakvim, a mi ispadamo jos gori ksenofobi
fuj fuj fuj
- JThomas
#96 Re: MJEŠTANI KISELJAKA ZABRINUTI ZBOG DOLASKA ARAPA
tačno se razlikuju dani kad lokman uzme plave od onih kad uzme crvene tablete. ili višestruka ličnost ili jedinstven trol.
- Danguba
#97 Re: MJEŠTANI KISELJAKA ZABRINUTI ZBOG DOLASKA ARAPA
Lokman wrote:Hrvati u Kiseljaku su opravdano zabrinuti da ne dožive sudbinu Jezida u Iraku, male nemuslimanske zajednice okružene fanaticima koji sanjaju šerijatsku državu u kojoj su nemuslimani građani drugog reda, odnosno treba da plaćaju poseban porez za nemuslimane tzv. džiziju, ili da budu likvidirani. Tako je doslovno napisano u političkom konceptu mladih muslimana koji je potpisao Alija Izetbegović. Obratite pažnju da se arapske akvizicije dešavaju isključivo na teritorijama koje kontroliše SDA. SDA ludaci prave bliskoistočni ambijent u srcu Evrope, pogledajte samo Ilidžu, i tako ugrožavaju sudbinu nas autohtonih muslimana. Dok uspavane sarajlijice oplakuju Kemala Montena, dotle vehabije izgrađuju čitavu kadrovsku i ekonomsku infrastrukturu. Koja budala vjeruje da se grade vikend naselja, radi se o pripremi za masovno naseljavanje afroazijske populacije kao nastavka plana prezentovanog u Islamskoj deklaraciji. SDA je najveće zlo za bošnjački narod i vode nas direktno u propast i uništenje. Razumni Bošnjaci treba da shvate i sa razumjevanjem gledaju na legitimnu težnju hrvatskog naroda za trećim entitetom. Hrvati moraju da se izoluju i institucionalno zaštite od ludila bliskoistočne islamizacije ili im slijedi sudbina Jezida.
zlonamjero ili paranoicno...ti izaberi
- kamen spoticanja
#98 Re: MJEŠTANI KISELJAKA ZABRINUTI ZBOG DOLASKA ARAPA
Ja mislim da on ima i žute tableteJThomas wrote:tačno se razlikuju dani kad lokman uzme plave od onih kad uzme crvene tablete. ili višestruka ličnost ili jedinstven trol.
Nevjerojatno
- Joe McCarthy
#99 Re: MJEŠTANI KISELJAKA ZABRINUTI ZBOG DOLASKA ARAPA
Ovo što oni hoće da rade je kolonizacija, radi propogiranja njihovih intresa i ideologija. Ko lud može povjerovat da Arapi nepostojeće "srednje klase" (iz država koje imaju probleme sa Islamistama) hoće da kupuju bogu ispod nogu zemljušta radi "vikendica"? Pa ovdje lud normalnog zajahao i ne planira prestatTvrtko II Kotromanić wrote:s jedne strane negodujemo sto zapadnjaci imaju lose misljenje o nama, nazivamo ih fasistima ovakvim onakvim, a mi ispadamo jos gori ksenofobi
Haj što sam ja odabrao ime američkog patriote koji je pročistio Američke institucije od petokolonaša poput bračnog para komunista koji su predali informacije o nuklearnom oružju majčici Rusiji, već što ti uzeo nick jednog od najvećih bošnjačkih sinova i propagiraš predaju Bosne nebošnjacima kroz multikultivatorske nebuloze.Tvrtko II Kotromanić wrote:fuj fuj fuj
malo je doduse i smijesno kako iz rupa izviruju jedan po jedan forumski fasista i ksenofob i to odgovarajuci na temu koju je zapoceo lik koji je sebi odabrao forumski nick joe mccarthy![]()
Last edited by Joe McCarthy on 28/01/2015 21:27, edited 2 times in total.
- York Light 100`s
#100 Re: MJEŠTANI KISELJAKA ZABRINUTI ZBOG DOLASKA ARAPA
a pola ih na zapadu gdje žive normalnim životom upravo zato što Švabo, Talijan ili Danac ne razmišljaju tako kao mi.Tvrtko II Kotromanić wrote:s jedne strane negodujemo sto zapadnjaci imaju lose misljenje o nama, nazivamo ih fasistima ovakvim onakvim, a mi ispadamo jos gori ksenofobi
fuj fuj fuj
"Treba one sa Kiseljaka otjerati jer znate arapi = teroristi ali nemojte mog rođaka u Austriji dirati, nemojte imati predrasude samo zbog one dvojice u Parizu"