SDP Olovo: Lagumdžija treba podnjeti bezuslovnu ostavku

SDP Olovo: Lagumdžija treba podnjeti bezuslovnu ostavku

Podrzavam SDP Olovo
17
44%
NE, Zlatko Lagumdžija treba ostati predsjednik SDP BIH
16
41%
Ne znam
6
15%

Total votes: 39

JBT

Post by JBT »

hahahaha.....

Dosli smo u situaciju da kad kritikujes vodju onda te optuzuju da kritikujes pokret, partiju i samu ideologiju.
I sa Zlatkom a i bez njega, moj odgoj je bio i moj zivot je zasnovan na socijaldemokratskim principima. Iz tih razloga sve ovo i govorim.
Ne shvatam bilo kakvo odstupanje od ideologije koju predstavlja socijaldemokratija. Jednostavno sam tako programiran.
Last edited by JBT on 14/04/2005 00:20, edited 2 times in total.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Sve je to u dure, ali nije ključni problem u Zlatku... Već sam objašnjavao pa da se ne ponavljam...
JBT

Post by JBT »

Negdje se treba pocet.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Da, ali to nije najsretniji izbor za početak...
JBT

Post by JBT »

Prijedlog?
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Zar ti je logično da mijenjaš ono što tvoji politički protivnici traže da promijeniš?
Titov_pionir

Post by Titov_pionir »

kub lajkan wrote:Zar ti je logično da mijenjaš ono što tvoji politički protivnici traže da promijeniš?
Nije problem u političkim protivnicima nego u biračima (nekadašnjim simpatizerima) koji više ne vjeruju lagumdžiji. Lagumdžija je trebo nakon izbora 2002. godine stupiti sa funkcije.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Titov_pionir wrote:
kub lajkan wrote:Zar ti je logično da mijenjaš ono što tvoji politički protivnici traže da promijeniš?
Nije problem u političkim protivnicima nego u biračima (nekadašnjim simpatizerima) koji više ne vjeruju lagumdžiji. Lagumdžija je trebo nakon izbora 2002. godine stupiti sa funkcije.

Lagumdžiji uglavnom ne vjeruju oni koji su mu počeli vjerovati kad je Avaz počeo pisati u njegovu korist.

Kad je Avaz okrenuo priču tad su se i oni okrenuli. A da ih pitaš zašto mu to sad ne vjeruju, nemaju pojma zašto.

Ono najgore (i količinski i kvalitetom) što je SDP uradio za svoje vladavine je smiješno u poređenju sa onim što su nacionalisti uradili. Dakle, nije presudilo to, nego nešto drugo...

Prema tome, SDP nije sišao s vlasti zato što je loše radio nego iz sasvim drugih razloga, a ko to ne konta nek' studira...
Titov_pionir

Post by Titov_pionir »

Stvar je u tome da mu ljudi više ne vjeruju, pa ko je sad kriv nije toliko ni bitno. Ljudi su izgubili povjerenje prema zlatku i ono se neće vratiti, jedino ispravno je njegova ostavka.
SD-6

Post by SD-6 »

kub lajkan wrote:
Titov_pionir wrote:

Lagumdžiji uglavnom ne vjeruju oni koji su mu počeli vjerovati kad je Avaz počeo pisati u njegovu korist.

Kad je Avaz okrenuo priču tad su se i oni okrenuli. A da ih pitaš zašto mu to sad ne vjeruju, nemaju pojma zašto.

Ono najgore (i količinski i kvalitetom) što je SDP uradio za svoje
vladavine je smiješno u poređenju sa onim što su nacionalisti uradili. Dakle, nije presudilo to, nego nešto drugo...

Prema tome, SDP nije sišao s vlasti zato što je loše radio nego iz sasvim drugih razloga, a ko to ne konta nek' studira...
by:Sen-Chi...posljednjeg sluge Mao-Cea :-x :D
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Titov_pionir wrote:Stvar je u tome da mu ljudi više ne vjeruju, pa ko je sad kriv nije toliko ni bitno.
Naravno da je bitno utvrditi ko je i zašto kriv. Kako ćeš znati šta treba mijenjati ako nisi to utvrdio?

U suprotnom, zagovaraš logiku "ne zna šta hoće, ali hoće to odmah".
kojsino

Post by kojsino »

Ne vjeruje mu ni AVAZ,
mozes misliti...
JBT

Post by JBT »

Ti, kub lajkane, stvarno zajebajes.
A sto ti je toliko stalo da Zlatko, nakon osam godina liderstva i opadajuceg trenda po pitanju clanstva i biraca, ipak ostane na celu SDP-a?
Da ti nisi Avazov?
kub lajkan

Post by kub lajkan »

JBT wrote:Ti, kub lajkane, stvarno zajebajes.
A sto ti je toliko stalo da Zlatko, nakon osam godina liderstva i opadajuceg trenda po pitanju clanstva i biraca, ipak ostane na celu SDP-a?
Da ti nisi Avazov?
Da se razumijemo... Ne mislim da je Lagumdžija zaslužio lidersku poziciju nakon svega. Ipak je on selektor, bira ekipu i najodgovorniji je ako ekipa ne postiže dobre rezultate.
Sad je već očito da mu uopšte nije trebalo da se sa Sandžom kači, jer je to... pa brat bratu, jedno 90% razloga za njegov sunovrat...

Međutim, ne mogu pristajati uz Avazovu hajku koja se svodi na to da je Lagumdžija kriv za sve. Ta hajka je počela ISKLJUČIVO zato jer je Lagumdžija sputavao Sandžin biznis. I sad ja treba Avazu da vjerujem da ne valja ni SDP a ni njihov lider?!

Niđe veze...
Prenj

Post by Prenj »

kub lajkan wrote:
JBT wrote:Ti, kub lajkane, stvarno zajebajes.
Da ti nisi Avazov?
Da se razumijemo... Ne mislim da je Lagumdžija zaslužio lidersku poziciju nakon svega. Ipak je on selektor, bira ekipu i najodgovorniji je ako ekipa ne postiže dobre rezultate.
Sad je već očito da mu uopšte nije trebalo da se sa Sandžom kači, jer je to... pa brat bratu, jedno 90% razloga za njegov sunovrat...

Međutim, ne mogu pristajati uz Avazovu hajku koja se svodi na to da je Lagumdžija kriv za sve. Ta hajka je počela ISKLJUČIVO zato jer je Lagumdžija sputavao Sandžin biznis. I sad ja treba Avazu da vjerujem da ne valja ni SDP a ni njihov lider?!

Niđe veze...
Ne slazem se, hajka je pocela iskljucivo zato sto je Fahro skontao ko ce dobiti sljedece izbore, pa je brze-bolje nasao nove gazde.
Dok je idila trajala, Zlatku nije smetalo biti na naslovnoj Avaza svako malo, oprostiti im grdni neplaceni porez itd.

Sada vise nije uopste bitno da li je Zlatko zbilja kriv ili prav, drag ili nedrag, nego percepcija glasaca o tome.
Ali nazalost, Zlatko ko Zlatko, iz cistog inata prema Fahri nikad svojevoljno nece napustiti liderstvo u SDP-u, i svojim ostankom ce odbiti mnoge, mnoge glasove.
Tuzno.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Prenj, jesi li u domovini ili dijaspori? Gdje si bio neposredno prije tih famoznih izbora?
Prenj

Post by Prenj »

Domovina vazda.
JBT

Post by JBT »

Lider SDP-a MORA biti u konstantnom sukobu sa medijima ili pokretima tipa Avaza ili nacionalistickih stranaka.
Beskompromisnom sukobu.
Kad Avaz ne bude najprodavanija novina i kad nacionalne stranke ne budu imale vecinu glasova, e tad mozemo pocet gradit BiH.
Svaka druga opcija je ispod nule. U negativi.
Prenj

Post by Prenj »

JBT wrote:Lider SDP-a MORA biti u konstantnom sukobu sa medijima ili pokretima tipa Avaza ili nacionalistickih stranaka.
Beskompromisnom sukobu.
Kad Avaz ne bude najprodavanija novina i kad nacionalne stranke ne budu imale vecinu glasova, e tad mozemo pocet gradit BiH.
Svaka druga opcija je ispod nule. U negativi.
Slazem se.
Samo Zlatko nije smio nikako dozvoliti da mu Fahro svojevremeno uklize u dupe.
Kao sto ni sada, ako uopste razmislja o ostavci, ne bi trebao da razmislja o Avazovim reakcijama.
Logika je jednostavna, ako SDP bez Lagumdzije na celu bi dobio znatno vise glasova, rjesenje je jednostavno.
St.Germain

Post by St.Germain »

kub lajkan wrote:
Titov_pionir wrote:

...
opa, je li se mi ovo zalazemo za elitizam :shock:

druga stvar, nije Avaz (gadno mi je i ime mu spomenuti, to nije novina to je splacina) prouzrokovao posljednju krizu nego Lagumdzija. Sta ja sad treba da sutim, samo zato sto je svemoguci avaz protiv njega :?

on godinama cini katastrofalne poteze za razvoj socijaldemokratije koja je, ruku na srce, ipak relativno nova politicka ideja na bh prostorima a koju ocito ne razumiju ni clanovi glavnog odbora. Proslo je vrijeme kad su se kriticki glasovi ucutkivali smjenama i neargumentiranim naredbama "odozgo". racune valja polagati i biracima, sto gospoda koja se sve cesce zanese ocito zaboravi

KATASTROFALAN je potez u ovakvoj Bosni i Hercegovini kompromitirati ideju socijaldemokratije kroz meni, kao simpatizeru te stranke nejasne odluke. Ostavimo SDU i karijeriste s Tokicem na celu po strani, ali vec je odavno jasno da u toj partiji stanje nije kako bi trebalo biti. I ne zelim kult niti pravljenje istog niti oko Lagumdzije ni petog ni desetog. Stoji da je on potezima koje je cinio otjerao podosta clanova i simpatizera te stranke.

I jos jedna stvar...Kultura pracenja dnevno-politickog zivota je u BIH spala na najnize grane poredeci stanje sa onim u zadnjih par decenija. Glas javnosti je sramno reduciran na citace raznoraznih nepismenih piskarala pod palicom kriminalnih i mafijaskih struktura, sto se odnosi na cijelu BIH. Zasto mislis , da neko ko zivi u dijaspori i ko je izvjestan period zivota proveo u drzavi BIH i ko se dnevno informise na razne nacine i iz raznih izvora o stanju u zemlji ne bi mogao imati jednako validno misljenje kao neko ko zivi u BIH? Interesantno pitanje, s obzirom da dobar dio diskutanata ovim argumentom nastoji umanjiti vrijednost misljenja nekog iz dijaspore, pa molio i volio bih odgovor
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Prenj wrote:Ne slazem se, hajka je pocela iskljucivo zato sto je Fahro skontao ko ce dobiti sljedece izbore, pa je brze-bolje nasao nove gazde.
Ovdje se ne slažemo oko uzroka i posljedice.

Ti tvrdiš da je na Fahrin stav uticao pretpostavljeni rezultat izbora, a
ja tvrdim da je rezultat izbora uslovljen time na čijoj strani je Fahro.

SDP nije ni prvi ni zadnji kojeg će Fahro skinuti s vlasti, a ti ako misliš da se izbori odvijaju neovisno o tome šta želi Fahro i ta njegova klapa, onda samo mogu konstatovati da se u tome potpuno razilazimo.

Prenj wrote: Sada vise nije uopste bitno da li je Zlatko zbilja kriv ili prav, drag ili nedrag, nego percepcija glasaca o tome.
Nadovezuje se na prethodno. "Percepcija glasača" je obično tijesto. Oblikuješ ga onako kako želiš da ispadne, staviš u rernu i kad se ispeče imaš kiflu ili pletenicu. Ili vjeruješ u "slobodnu volju birača"? :D

Ako ne vjeruješ da je Fahro poguro SDP nizbrdo, onda me ne čudi da vjeruješ u to da vlast bira narod...
kub lajkan

Post by kub lajkan »

St.Germain wrote:
kub lajkan wrote:...
opa, je li se mi ovo zalazemo za elitizam :shock:
Hajd' ne zajebaji. Nije to "ono" studiranje na koje ti misliš... Mislio sam više figurativno... :)
Šandor

Post by Šandor »

Lajkane, da je narod toliko glup ne bi SDP pobijedio u Centru, Novom Sarajevu i Novom Gradu.

Fahro naginje onome ko je trenutno popularniji. Sto ne utice mnogo na rezultat izbora. Utice samo na tiraz novine koja se prodaje.
Barem 50% onih koji kupuju dnevnu stampu uopste i ne izadju na izbore.
Šandor

Post by Šandor »

Lajkane, kad shvatis da je Zlaja poguro SDP u provaliju bez dna :D moci cemo pricati. :D
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Šandor wrote:Fahro naginje onome ko je trenutno popularniji.
A kako se to stiče popularnost?

Pretpostavljam, džamija i Avaz nemaju ništa s tim... :D
Post Reply