U Sandzaku protesti protiv karikatura poslanika a.s
- Chisum
#76 Re: U Sandzaku protesti protiv karikatura poslanika a.s
To halal gudra.
- Kikibombona
#77 Re: U Sandzaku protesti protiv karikatura poslanika a.s
Manja sredina, malo zatvorenija, kompaktnija.....Kaligula I wrote:
...nemoj Kiki tako...avangarda ostaje avangarda...ja ovaj skup dozivljavam jednim djelom i kao prozivku bosanskih muslimana, kojima ovakvo što nije bilo ni na kraj pameti...da li zato sto su zbilja progresivniji od Sandžaklija ili zato sto su manje hrabri, to ne znam?...
Medjutim, od ovoga nema nista. Samo se radikalizuju i nanose si stetu ovi sto su izasli na proteste. Oni koji crtaju karikature ovo nece ni vidjeti.... a i da vide, samo bi ucvrstilo stavove koje trenutno imaju..... i inspirisalo ih da crtaju jos vise.
Kada su bili protesti nakon sto je danski medij objavio karikature Muhameda, vecina Evropljana je na osnovu vidjenog pomislila, 'kakvi primitivci'. Dakle, protesti su rezultirali kontraefektom. Izginulo je dosta ljudi, karikaturisti su dobili jos vecu inspiraciju i nastavili sa crtanje.
Mislim, to je isto da se mi sad organizujemo i protestujemo protiv legalizacije istopolnih brakova u Australiji. Besmisleno.
Dakle, ovi protesti su za unutrasnju upotrebu. Na karikaturiste ne mogu ostaviti nikakav uticaj, osim mozda dodatno ojacati volju da nastave sa crtanjem.
Al eto, ko voli neka izvoli. Meni je zao tog naroda sto protestuje, jer zivim sa tim narodom. Zao mi je sto uzalud trose energiju.
- insomnia78
#78 Re: U Sandzaku protesti protiv karikatura poslanika a.s
Doduse, ima im onaj hodza sto "pade" u Sarajvu, jel ´no s dvije kile zutog?
- Chisum
#79 Re: U Sandzaku protesti protiv karikatura poslanika a.s
To je bilo za licnu upotrebu.... za kurije oci najbolje je kolumbijsko bijelo i halal zutara od brace talibana.
Ali mu sarajevski islamofobi montirase...
Last edited by Chisum on 23/01/2015 20:34, edited 2 times in total.
- JohnnyS
#80 Re: U Sandzaku protesti protiv karikatura poslanika a.s
Droga je halal/košer/posna, Bog ju je takvom napravio
- XXS
#81 Re: U Sandzaku protesti protiv karikatura poslanika a.s
Jel' i poslanik bio clan torcide u svojim mladjim danima?
- Lokman
#82 Re: U Sandzaku protesti protiv karikatura poslanika a.s
Tvoj politički profil sam prepoznao kada si u zanosu ateističkog fanatika podržavao diktatora Asada, pa onda zlikovca diktatora Sisija a poslije toga još većim žarom podržavao kurdske teroriste koji kolju i ubijaju pod zločinačkim simbolom crvene petokrake. Ko god ubija i ponižava muslimane ti ga podržavaš svojim pristrasnim postovima. Za tebe je ljubav prema poslaniku Muhammedu a.s. "trošenje energije", pa nije ni čudo zašto ne razumiješ kako to da stotine mladih izađe na ulice Pazara. Komunistički paganizam i idolopoklonstvo je historijski mrtva pojava koja može inspirisati samo pojedince poput tebe.Kikibombona wrote:Manja sredina, malo zatvorenija, kompaktnija.....Kaligula I wrote:
...nemoj Kiki tako...avangarda ostaje avangarda...ja ovaj skup dozivljavam jednim djelom i kao prozivku bosanskih muslimana, kojima ovakvo što nije bilo ni na kraj pameti...da li zato sto su zbilja progresivniji od Sandžaklija ili zato sto su manje hrabri, to ne znam?...
Medjutim, od ovoga nema nista. Samo se radikalizuju i nanose si stetu ovi sto su izasli na proteste. Oni koji crtaju karikature ovo nece ni vidjeti.... a i da vide, samo bi ucvrstilo stavove koje trenutno imaju..... i inspirisalo ih da crtaju jos vise.
Kada su bili protesti nakon sto je danski medij objavio karikature Muhameda, vecina Evropljana je na osnovu vidjenog pomislila, 'kakvi primitivci'. Dakle, protesti su rezultirali kontraefektom. Izginulo je dosta ljudi, karikaturisti su dobili jos vecu inspiraciju i nastavili sa crtanje.
Mislim, to je isto da se mi sad organizujemo i protestujemo protiv legalizacije istopolnih brakova u Australiji. Besmisleno.
Dakle, ovi protesti su za unutrasnju upotrebu. Na karikaturiste ne mogu ostaviti nikakav uticaj, osim mozda dodatno ojacati volju da nastave sa crtanjem.
Al eto, ko voli neka izvoli. Meni je zao tog naroda sto protestuje, jer zivim sa tim narodom. Zao mi je sto uzalud trose energiju.
-
Hafis
#83 Re: U Sandzaku protesti protiv karikatura poslanika a.s
Ovakvi prizori su dobri za europski put Srbije.
- Kikibombona
#84 Re: U Sandzaku protesti protiv karikatura poslanika a.s
1. Asada ne podrzavam, iako smatram da je visestruko manje zlo od pobunjenika za buducnost drzave i regionaLokman wrote:
Tvoj politički profil sam prepoznao kada si u zanosu ateističkog fanatika podržavao diktatora Asada, pa onda zlikovca diktatora Sisija a poslije toga još većim žarom podržavao kurdske teroriste koji kolju i ubijaju pod zločinačkim simbolom crvene petokrake. Ko god ubija i ponižava muslimane ti ga podržavaš svojim pristrasnim postovima. Za tebe je ljubav prema poslaniku Muhammedu a.s. "trošenje energije", pa nije ni čudo zašto ne razumiješ kako to da stotine mladih izađe na ulice Pazara. Komunistički paganizam i idolopoklonstvo je historijski mrtva pojava koja može inspirisati samo pojedince poput tebe.
2. Tacno je, podrzavao sam muslimana Sisija u borbi protiv ekstremista
3. Tacno je, podrzavam muslimane sa petokrakom (Kurde) u borbi protiv ekstremista
Vidis da sam na strani muslimana i protiv ekstremizma?
Ljubav prema Muhamedu nije pogresna i bespotrebna, ali su protesti protiv karikaturista svakako bespotrebni i uzaludni. Nista se ne postize, osim sto agresivnijim pristupom dolazi do sukoba i broj karikatura i karikaturista visestruko umnozava.
Sad jasnije?
Mada, ti si onaj kojem sam morao crtati zasto ISIL ne moze napasti Saudijsku Arabiju, tako da me ne cudi pogresna interpetacija mojih komentara.........
- Chisum
#85 Re: U Sandzaku protesti protiv karikatura poslanika a.s
Lokman wrote:Tvoj politički profil sam prepoznao kada si u zanosu ateističkog fanatika podržavao diktatora Asada, pa onda zlikovca diktatora Sisija a poslije toga još većim žarom podržavao kurdske teroriste koji kolju i ubijaju pod zločinačkim simbolom crvene petokrake. Ko god ubija i ponižava muslimane ti ga podržavaš svojim pristrasnim postovima. Za tebe je ljubav prema poslaniku Muhammedu a.s. "trošenje energije", pa nije ni čudo zašto ne razumiješ kako to da stotine mladih izađe na ulice Pazara. Komunistički paganizam i idolopoklonstvo je historijski mrtva pojava koja može inspirisati samo pojedince poput tebe.Kikibombona wrote:
Manja sredina, malo zatvorenija, kompaktnija.....
Minderce na horsu... tzv. "MMF, inshallah!" borac za islam... po svemu sudeci negdje iz Ofenbaha.
-
smijesni_ste
#86 Re: U Sandzaku protesti protiv karikatura poslanika a.s
Sve je OK sve dok ostanu tamo gdje jesu.
-
Kaligula I
#87 Re: U Sandzaku protesti protiv karikatura poslanika a.s
...iz svega rečenog, u tvojim i mojim postovima, da se naslutit i zaključit da, dobrim djelom, mislimo na istim valnim duzinama...ovdje nismo sto posto podudarni...zbog toga bih volio čuti tvoj stav o bombardiranju RTS-a u NATO udarima, odnosno da li smatras da je i tada narusena sloboda misli i govora, ako je već ovog puta u terorističkom napadu na 'Šarl ebdo'?...Kikibombona wrote:Manja sredina, malo zatvorenija, kompaktnija.....Kaligula I wrote:
-
Cybernetic
#88 Re: U Sandzaku protesti protiv karikatura poslanika a.s
.
Last edited by Cybernetic on 09/10/2015 12:49, edited 1 time in total.
- insomnia78
#89 Re: U Sandzaku protesti protiv karikatura poslanika a.s
Dobro siCybernetic wrote:Ove Sandzaklije k'o Ceceni: ili u kriminal ili u dzihad.
I glavom su tu negdje
- Lokman
#90 Re: U Sandzaku protesti protiv karikatura poslanika a.s
Još vam nedostaje Mirsad Kebo pa da budete kompletni.Kaligula I wrote:...iz svega rečenog, u tvojim i mojim postovima, da se naslutit i zaključit da, dobrim djelom, mislimo na istim valnim duzinama...ovdje nismo sto posto podudarni...zbog toga bih volio čuti tvoj stav o bombardiranju RTS-a u NATO udarima, odnosno da li smatras da je i tada narusena sloboda misli i govora, ako je već ovog puta u terorističkom napadu na 'Šarl ebdo'?...Kikibombona wrote:Manja sredina, malo zatvorenija, kompaktnija.....Kaligula I wrote:
-
sandzokan
#91 Re: U Sandzaku protesti protiv karikatura poslanika a.s
Generalizacija je odlika glupih ljudi.Cybernetic wrote:Ove Sandzaklije k'o Ceceni: ili u kriminal ili u dzihad.
- zgembomaratonac
#92 Re: U Sandzaku protesti protiv karikatura poslanika a.s
Govor Irfana ef. Malića:
Intervju povodom protesta:
Intervju povodom protesta:
-
Bodkin
#93 Re: U Sandzaku protesti protiv karikatura poslanika a.s
Lokman wrote:Tvoj politički profil sam prepoznao kada si u zanosu ateističkog fanatika podržavao diktatora Asada, pa onda zlikovca diktatora Sisija a poslije toga još većim žarom podržavao kurdske teroriste koji kolju i ubijaju pod zločinačkim simbolom crvene petokrake. Ko god ubija i ponižava muslimane ti ga podržavaš svojim pristrasnim postovima. Za tebe je ljubav prema poslaniku Muhammedu a.s. "trošenje energije", pa nije ni čudo zašto ne razumiješ kako to da stotine mladih izađe na ulice Pazara. Komunistički paganizam i idolopoklonstvo je historijski mrtva pojava koja može inspirisati samo pojedince poput tebe.Kikibombona wrote:Manja sredina, malo zatvorenija, kompaktnija.....Kaligula I wrote:
jer kurdi nisu muslimani. a ni asad nije
- JohnnyS
#94 Re: U Sandzaku protesti protiv karikatura poslanika a.s
Bodkin wrote: jer kurdi nisu muslimani. a ni asad nije![]()
Jebi ga, nisu "pod zastavom Muhameda", kao što je vjerojatno pravednički ISIL
- Altair_SA
#95 Re: U Sandzaku protesti protiv karikatura poslanika a.s
sandzokan wrote:Generalizacija je odlika glupih ljudi.Cybernetic wrote:Ove Sandzaklije k'o Ceceni: ili u kriminal ili u dzihad.
Al najjace su ove shatro komunjare, a fasisticke floskule pucaju iz njih
- bogoljub
-
Cybernetic
#97 Re: U Sandzaku protesti protiv karikatura poslanika a.s
.
Last edited by Cybernetic on 09/10/2015 12:49, edited 1 time in total.
- Bosanac sa dna kace
#98 Re: U Sandzaku protesti protiv karikatura poslanika a.s
aha, nijesu islamofobi, nego ti je to muHdzedinsko-vatikansko-jevrejska zavejra protiv hodza nebeskog narodaChisum wrote:To je bilo za licnu upotrebu.... za kurije oci najbolje je kolumbijsko bijelo i halal zutara od brace talibana.
Code: Select all
Hodža (Ismet Graca) je svoju dužnost obavljao u selu Sugubine, nedaleko od Novog Pazara, a imenovao ga je reis-ul-ulema Islamske zajednice Srbije Adem Zilkić. - Bosanac sa dna kace
#99 Re: U Sandzaku protesti protiv karikatura poslanika a.s
Mijesas babe i zhabe,Cybernetic wrote:Da da. U Austriju je pristiglo dosta Cecena u proteklih par godina, sve na bazi politickog azila. Ovi mladji redovno vode bitke sa nozevima protiv afganistanske konkurencije po parkovima austrijskih gradova ili pokusavaju preko granice skoknut malo do Sirije. U medijima se o tome ne pise cesto, da ne bude "generalizacije". Ubijanja ne zastaju naravno na borbama protiv Afganistanaca, Rumuna, Gruzinaca, Rusa nego se desavaju i unutar same cecenske dijaspore. Simpatizeri Kadirova protiv islamista, klan protiv klana etc. Jedan je austrijski magazin pokusavao objasniti taj problem nasilja kod Cecenaca. Kazu, mladja generacija dozivjela ratnu traumu. To izgleda samo u Ceceniji rat. Kada je Coppola snimio "Kuma", neka organizacija Italoamerikanaca uputila protest, zaleci se zbog stereotipa o Talijanima. Ispostavi se da su kljucni ljudi iza te organizacije i sami clanovi raznih "familija".sandzokan wrote:Generalizacija je odlika glupih ljudi.Cybernetic wrote:Ove Sandzaklije k'o Ceceni: ili u kriminal ili u dzihad.![]()
Odoh ja sada malo od teme. Fakat postoje neke paralele izmedju Sandzaklija i Cecena, mada su prvi maciji kasalj za momke sa Kavkaza. U Grozniju izlaze protiv karikatura, ali nema protesta protiv zlodjela koja njihovi zemljaci cine u Siriji. Tamo se ne izivljavaju nad karikaturistima i "cafirima" nego uglavnom muslimanima. I u Novom Pazaru o tome sute, kao i o drugim daleko vaznijim stvarima. Naravno da ne valja generalizirati. U Sandzaku vecina ljudi zivi svoje zivote, ali sve je u redu dok sute o narkodilerima, korumpiranim politicarima i muftiji i njegovim paradama. Postoji velika razlika izmedju Sarajeva i Novog Pazara. Drukcije ces se provesti u NP ako zucnes protiv Zukorlica nego u SA protiv Cerica ili neke druge "nacionalno-vjerske ikone".
Checheni su zatvoren narod, ne mijesaju se sa drugima, pogtovo u dijaspori....sistem teipi i tukkhuma slabo koji naord danas ima...
Kad spominjes Cecene u Sriji, ne zaboavi da ih tamo zivi veliki broj zadnjih 100 godina....U Damasku imas mahale dje oni zive....
http://en.wikipedia.org/wiki/Teip
http://en.wikipedia.org/wiki/Tukkhum
-
Martinez_
#100 Re: U Sandzaku protesti protiv karikatura poslanika a.s
Puna podrška Bošnjacima muslimanima Pazara koji ne daju na sebe i ono što im je sveto liberalanarhističkim protuvama.
Svaka čast, ovo su divne slike.
Svaka čast, ovo su divne slike.