Cjenovnik za radna mjesta

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mali_balon

#76 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by mali_balon »

Bodkin wrote:
mali_balon wrote:
Bodkin wrote: ja sam volontirao i velikim firmama. cca godinu dana. dobio jednom za prevoz i hranu. i isto bih kao @ultima uvijek radio prije u privatnom sektoru nego drzavnom sa onim snasama, famEliarnim vezama i ostalim kurcima. fuj
A sto si volontirao, nesta mi govori da nisi djaba volontirao, od cega si zivio mozda ko Gryls, na cijem si kazanu bio.

Svi bi se vi nogom u guzicu udarili kada bi izletila prilika da radite sa famEliarnim vezama, snasama i ostalim kurcima fuj...samo ovdje neku suplju nekom prodajete, sto imate potrebu da lazete, ne kontam, hajd sto pukusajete sebe da ubijedite u nesta... ali sto ostale ... ne kontam
glupa ti je logika. ono, ako ja ne bih, nece ni niko drugi. imao sam priliku da radim u administraciji. isto tako preko veza pa nisam. ti ces sad opet mene ubjedjivati u nesto drugo ali nema veze. kako god ti je lakse
Necu ja tebe u nista ubjedjivati nit mi je cilj ubjedjivati te, boli me neka stvar za tebe i tvoje stavove, ovdje si anonimus kao i ja, boli me neka stvar sta ti mislis o meni i mom misljenju, bili me neka stvar da li mislis da li sam u pravu ili ne...Ti si mene pokusavas ne nesta ubijediti u neke price za malu djecu, kao sto si rekao, kako god ti je lakse. pozz
ultima_palabra

#77 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by ultima_palabra »

mali_balon wrote:
ultima_palabra wrote:
Da ne mogu naći posla duže vrijeme vjerovatno bih i ja platio, ili bi se ispalio vani.
Ma nije to problem, problem je licemjerje ( da se sada malo uozbiljim), da te ne citiram, ukratko reko si da bi radije radio za 1000 nego s guza na guz za 3000. Razumijem da ima ljudi koji bi radije da rade da imaju obavezu nego da sjede i nista ne rade, kontam i ja sam takav, brze vijeme prodje, mozak funkcionise, umoris se zdravije se osjecas itd itd itd.
ALI kad je razlika u parama tolika onda bi prifatio taj posao s guza na guz, bez razmisaljanja, ubirao 3000KM a kretivni posao bi ostavi za kuce, npr pravio bi ajfelov toranj od sibica, heklao, vezao goblene, upisao neki fakultet.
Kontas, te neke price jao ja ne bi, ja ne mogu, piju vode sve dok ne sijevne kokretna ponuda za cifru na budzetu ili se nekim cudom desi da se uleti na budzet, ipak kad sve saberes i oduzmes najbitnija je lova.
1500 sam rekao :D

Šta ja znam, znam likova koji su radili na budžetu a višak vremena iskoristili da magistriraju i doktoriraju, pa se kasnije uhvatili konkretnog posla. Često imam priliku otići u te državne ustanove, i gadi mi se atmosfera iskreno... nagurani u kancelariju, vječito nešto žvaću i mahalaju, kad nešto treba uraditi sve je preko qrca...

A i grehota je, pogotovo za inžinjere i slično da odmah ulete na budžet, izgubljeni su za dalje napredovanje... dugoročno su mogli bolje proći.
vade_mecum

#78 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by vade_mecum »

madner wrote:Budimo realni, vecina budzetskih poslova je oko milje do milje i po.
Direktori agencija nemaju 3000.
To sto bi vecina sigurnih 1500 nego nesigurnih 2000 je problem.
to milja i po je nakon 20 i kusur godina staza. slazem se sa @madner da je problem sto bi vecina siguricu za manje para nego uslovno nesigurno za vise para...mada posljednji strajk upozorenja u KS nam govori da sigurica i nije bas toliko sigurna :D
mali_balon

#79 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by mali_balon »

ultima_palabra wrote: 1500 sam rekao :D

Šta ja znam, znam likova koji su radili na budžetu a višak vremena iskoristili da magistriraju i doktoriraju, pa se kasnije uhvatili konkretnog posla. Često imam priliku otići u te državne ustanove, i gadi mi se atmosfera iskreno... nagurani u kancelariju, vječito nešto žvaću i mahalaju, kad nešto treba uraditi sve je preko qrca...

A i grehota je, pogotovo za inžinjere i slično da odmah ulete na budžet, izgubljeni su za dalje napredovanje... dugoročno su mogli bolje proći.

Ma nama se atmofera tamo gadi vise zbog spoznaje kako je ko tamo dosao i zbog same politcko ekonomske situacije u drzavi. Da je kako treba tamo bi radili najsposobniji, oni koji su sve i svasta prosli, ali to je vec druga tema.....

Sto se plata tice strucni saradnik, drzavni sluzbenik, sa toplim i pervozom (ako ima pravo) izadje na 1100 1200, e sad zavisi koji nivo vlasti je u pitanju.
JThomas

#80 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by JThomas »

ta "sigurnost" postaje prošlost, polako ali sigurno. primanja se smanjuju i primanja kasne. a čelična metla će kad tad morati doći, ako ništa kad stranci odbiju dalje finansirati ovo sranje. jer se to finansira kreditima, država to više ne finansira.
madner

#81 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by madner »

To nije tacno, mada se svi u realnom sektoru nadaju da je tako. Svaka drzava u svijetu dugove finacira dugovima, sa odredjenim deficitiom.
wickerman

#82 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by wickerman »

vade_mecum wrote:
madner wrote:Budimo realni, vecina budzetskih poslova je oko milje do milje i po.
to milja i po je nakon 20 i kusur godina staza. slazem se sa @madner da je problem sto bi vecina siguricu za manje para nego uslovno nesigurno za vise para...mada posljednji strajk upozorenja u KS nam govori da sigurica i nije bas toliko sigurna :D
Ja koji radim u realnom sektoru bi se dobro zamislio da predjem na manje, ali sigurnije. :D
Bodkin

#83 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by Bodkin »

mali_balon wrote:

Ma nama se atmofera tamo gadi vise zbog spoznaje kako je ko tamo dosao i zbog same politcko ekonomske situacije u drzavi. Da je kako treba tamo bi radili najsposobniji, oni koji su sve i svasta prosli, ali to je vec druga tema.....

Sto se plata tice strucni saradnik, drzavni sluzbenik, sa toplim i pervozom (ako ima pravo) izadje na 1100 1200, e sad zavisi koji nivo vlasti je u pitanju.
nigdje na svijetu ne rade najbolji ljudi u administraciji drzave. tj rade u banana drzavama kao nasim. najbolji ljudi rade u realnom sektoru gdje mogu zaraditi 10 puta vise i napraviti 10 puta vise
JThomas wrote:ta "sigurnost" postaje prošlost, polako ali sigurno. primanja se smanjuju i primanja kasne. a čelična metla će kad tad morati doći, ako ništa kad stranci odbiju dalje finansirati ovo sranje. jer se to finansira kreditima, država to više ne finansira.
da je celicna metla dosla ranije, imali smo sansu da napravimo nesto
ODB

#84 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by ODB »

Nema rahatnijeg posla od magistra farmacije u apoteci.6 sati "radiš" 1500 liježe.Ovo radiš ide pod navodnike jer većinom obični tehničari rade i svoj i posao magistra dok se on tu kofrči :) a mora ga po zakonu imati svaka apoteka pa ga boli uvo,osiguran je.
Bodkin

#85 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by Bodkin »

ODB wrote:Nema rahatnijeg posla od magistra farmacije u apoteci.6 sati "radiš" 1500 liježe.Ovo radiš ide pod navodnike jer većinom obični tehničari rade i svoj i posao magistra dok se on tu kofrči :) a mora ga po zakonu imati svaka apoteka pa ga boli uvo,osiguran je.
ubio bih se da idem na faks 5-6 godina, naucim da razvijam lijekove i onda dajem analgine svaki dan na recept
vade_mecum

#86 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by vade_mecum »

direktni wrote:
vade_mecum wrote:
ma ja, decembarska plata im nije bila do 15og januara i odmah štrajk upozorenja :D
pa hebiga, kad naucis da decembarsku platu primas 31. decembra (a oni tad primili novembarsku) imas puno pravo biti zabrinut. :D
vade_mecum

#87 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by vade_mecum »

uvećani dio se može odnosti na svaku mladu osobu, ali sa inžinjerima si pogodio u sridu jer ih ja znam dosta koji rade kao najobicniji referenti i zali boze godina koje su potrosili na obrazovanje i potencijal koji imaju.
ODB

#88 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by ODB »

Bodkin wrote:ubio bih se da idem na faks 5-6 godina, naucim da razvijam lijekove i onda dajem analgine svaki dan na recept
Ne bi.
Bodkin

#89 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by Bodkin »

ODB wrote:
Bodkin wrote:ubio bih se da idem na faks 5-6 godina, naucim da razvijam lijekove i onda dajem analgine svaki dan na recept
Ne bi.
ja bih. ne znam za druge. da ne kazem sto ne mozes nigdje maknuti iz apoteke kasnije
wickerman

#90 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by wickerman »

Ja cuo da je Porezna uprava FBiH 10.000 KM i da nije sigurno poslije isteka godine dana.
amiliana

#91 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by amiliana »

ODB wrote:Nema rahatnijeg posla od magistra farmacije u apoteci.6 sati "radiš" 1500 liježe.Ovo radiš ide pod navodnike jer većinom obični tehničari rade i svoj i posao magistra dok se on tu kofrči :) a mora ga po zakonu imati svaka apoteka pa ga boli uvo,osiguran je.
Nisu ni oni ovamo nista bolji pogotovo doktor porodicne medicine ona na salteru obavlja sav posao.
todd_smith

#92 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by todd_smith »

madner wrote:Lova je u privatnom sektoru.

Osim ako se covjek ne bavi tenderima. :D
da li je?

mislim ovako platis i uvalis se i primas stabilnu platu, za minimum truda. Dok u privatnom sektoru moras da pazis da te neko ne zavali, da te privatnik ne handri i ne cijedi, a opet i da cijedi sta se imas zaliti, barem imas posao...
todd_smith

#93 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by todd_smith »

JThomas wrote:mislim federalni ministri imaju malo više od tri milje, bilo je neki dan u avazu (u članku sa ciljem blaćenja kako imaju previše). ko bi htio da stvarno radi, pošteno i savjesno - to je nikakva lova za taj posao.
3 milje da, ali to je samo zvanicno, ono sto je napisano i koliko stoji, to sto te pozicije donesu prilike i slicno za vecu zaradu koja se ne spomene i na koju ne ide porez, te 3 milje postaju irelevantne onda
madner

#94 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by madner »

Pa tebe zanima sta ti imas od toga. Nisi limun da te cjedi, sa svakim poslom imas vise izbora.
mali_balon

#95 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by mali_balon »

Bodkin wrote:
nigdje na svijetu ne rade najbolji ljudi u administraciji drzave. tj rade u banana drzavama kao nasim. najbolji ljudi rade u realnom sektoru gdje mogu zaraditi 10 puta vise i napraviti 10 puta vise

A sta bi sa pricom od maloprije po kojoj lova nije toliko bitna koliko je bitno raditi i biti ispunjen tom zeljom za radom, gdje si volontirao haman dzaba..... saberi se gubis se....

Ako kod nas najbolji ljudi rade u drzavnoj administraciji sto smo onda u kurcu...

Odosmo s teme. ispricavam se, necu vise
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#96 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by Zviz »

Kupujem posao u drzavnoj instituciji. Odrasto van tih prostora tacnoje tri decenije van te marsute. Sta znam. Svasta ali cu drzati jezik za zubima i ko ovca glasati i ako nisam drzavljan za onoga kome treba glas. Nudim u kesi keš. Ja drzave i pi*ke matarin.
Ecci
Vozim: Biciklam

#97 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by Ecci »

todd_smith wrote:
madner wrote:Lova je u privatnom sektoru.

Osim ako se covjek ne bavi tenderima. :D
da li je?

mislim ovako platis i uvalis se i primas stabilnu platu, za minimum truda. Dok u privatnom sektoru moras da pazis da te neko ne zavali, da te privatnik ne handri i ne cijedi, a opet i da cijedi sta se imas zaliti, barem imas posao...
Istina. Nisu ni naši ljudi više blesavi da vjeruju u priče o poduzetništvu, kad te država zavali sa stotinu besmislenih nameta.
Sigurnije je, jeftinije i sa manje stresa dati lovu, uvaliti se i sisati državni sisu nego pokretati svoj biznis.
todd_smith

#98 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by todd_smith »

Mislim na stranu to sto je to moralno dno i sto to zapravo gusi drzavu i unistava buducnost generacija koje dolaze.

Temu sam vise pokrenuo jer narod kod nas zivi od ruke do ruke, iz dana u dan. Niko ne gleda duze staze, jer realno i nema cime ili zbog cega da te duze staze vidi.

Zato u ovom scenariju, bolje se uvaliti na budzet i biti parazit, nego traziti posten nacin, kada je na kraju dana u pitanju "egzistencija".
Ecci
Vozim: Biciklam

#99 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by Ecci »

todd_smith wrote:Mislim na stranu to sto je to moralno dno i sto to zapravo gusi drzavu i unistava buducnost generacija koje dolaze.

Temu sam vise pokrenuo jer narod kod nas zivi od ruke do ruke, iz dana u dan. Niko ne gleda duze staze, jer realno i nema cime ili zbog cega da te duze staze vidi.

Zato u ovom scenariju, bolje se uvaliti na budzet i biti parazit, nego traziti posten nacin, kada je na kraju dana u pitanju "egzistencija".
Upravo tako. Ko treba donijeti kući hranu, platiti račune svakog mjeseca neće se dvoumiti oko toga šta je bolje.
Plata sigurna i redovna.
shibonja

#100 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by shibonja »

Da se tema ne razvodni,..imal ko da hoce kupit poso?

Cijena oko,gore navedenih,..milja dole,2,3 gore :D
Placanje unaprijed 50%,po potpisu ugovora ostatak
Post Reply