Je suis Muslim
- int21
#76 Re: Je suis Muslim
Kontrolisanje osjecaja nas razlikuje od zivotinja. Nema dalje.
- Hajvan
#77 Re: Je suis Muslim
int21 wrote:Kontrolisanje osjecaja nas razlikuje od zivotinja. Nema dalje.
BRAVO.
- MyTao
#78 Re: Je suis Muslim
Nemas pravo da Jevreje nazivas pogrdnim imenima. Ali imas pravo da ismijavas judaizam, njihove knjige, obicaje itd.pirpa wrote:u pravu si , trebao bi ja otici pred sinagogu i optuzivat zidove sto su lazno optuzili isusa rimljanima. nazivat ih pogrdnim imenima i ismijavati njihovu vjeru i sto su u svim vjerskim knjigama oznaceni kao proklet narod. sta fali, ono sto je njima sveto meni nije a ako me budu sta pitali samo cu im reci da je to moje pravo i da mi sloboda govora to dozvoljava. bravo logikoIt_is_a_Leclerc wrote:Uživam dok čitam kmečanje ljudi koji nikako da shvate da što je sveto njima ne mora biti sveto nikom drugom i da samim tim taj drugi apsolutno stiče puno pravo da od tog što je njima sveto radi cirkus i šprdanciju. Kad ćete skontati da je upravo to esencija slobode govora ?!
- mousstapha
#79 Re: Je suis Muslim
Vrijedjanje poslanika nije vrijedjanje odredjene osobe direktno. Ne mozes ti sad optuziti nekoga za vrijednjanje, jer je ovaj pricao o Muhamedu, licnosti koja je zivjela prije 1500 godina.Capajebo wrote: Znaci ipak ne postoji apsolutna sloboda govora, vec samo gdje to nama odgovara?
I vidis, evo npr. meni vise smeta ismijavanje i vrijedjanje Poslanika, nego bilo sta drugo.
Zamisli da tebe tuzi neki Indijac zato sto jedes govedinu. Jer, jbg, njima je krava sveta.
- kamberovica polje
#80 Re: Je suis Muslim
-
razonoda
#81 Re: Je suis Muslim
Tako nekako.int21 wrote:Kontrolisanje osjecaja nas razlikuje od zivotinja. Nema dalje.
Zar ne vidimo u svakodnevnom zivotu ---------recimo jevreji se sale na svoj racun, crnc na svoj , itd, ako se zamjene uloge, vrlo je OSJETLJIVO.
-
Pjanic15
#82 Re: Je suis Muslim
U kojem ajetu ili hadisu se propisuje smrtna kazna ili mržnja za/prema nemuslimanima za bilu kakvu vrstu prikazivanja Poslanika, bila to uvredljivo ili ne? Ko ne nađe navedeno, a i dalje podržava ubistva koja su se desila ili iskaljuje mržnju prema istim, nije musliman. Da vidimo...
- MyTao
#83 Re: Je suis Muslim
Politicaru koji ima neku ideju koja ti se ne svidja, ne mozes jebati mater... Ali mozes jebati mater toj ideji. U tome je poenta...Capajebo wrote:Znaci ipak ne postoji apsolutna sloboda govora, vec samo gdje to nama odgovara?mousstapha wrote:Jebavanje matere nekome ne spada pod slobodu govora. Postoje zakoni po kojima se osoba koja to radi moze osuditi. Dakle, ne mozes vrijedjati i uznemiravati neku osobu, pojedinca. Jer, tvoje pravo prestaje tamo gdje pocinje njegovo. Vrijedjati, ismijavati i kritikovati se mogu javne osobe, historijske licnosti itd. Ali, opet i javnu osobu kritikujete u domenu njegovog djelovanja i na nacin koji je primjeren. Ne mozes otici na ulicu i jebavati mater nekom politicaru (direktno u facu).
I vidis, evo npr. meni vise smeta ismijavanje i vrijedjanje Poslanika, nego bilo sta drugo.
A sad to povezi sa svojom recenicom.Jer, tvoje pravo prestaje tamo gdje pocinje njegovo.
-
Itakoto
#84 Re: Je suis Muslim
Dzaba krecis. Princip propocionalnosti je nepoznat pojam svim ekstremistima jer po njihovoj doktrini oni imaju veca prava od svih ostalih. Od Boga data, vjerovatno.JThomas wrote:ako ti ja opsujem mater i ti mi uzvratiš istom mjerom, 99.9% je da nikome neće biti ništa, ako baš ne stoji neki policajac koji mora ispuniti kvotu prekršajnih prijava dva metra odatle. ako ti ja opsujem mater i ti me udariš za to, za prekršaj si sigurno kriv, možda i za krivično djelo, ali ćeš imati pristojne šanse i da se skroz izvučeš na sudu. ali ako ti ja opsujem mater i ti me izrokaš automatom za to, nećeš se izvući nego ćeš duži period iza brave svugdje na ovom svijetu, bez obzira što sam ti ja opsovao, možda ćeš dobiti godinu-dvije manje.
eto to vam je tako jednostavno, samo stvari treba staviti u proporcije.
- drndalo
#85 Re: Je suis Muslim
Naje*ali smo svi redom (i EU, a i mi koji tamo kao tezimo) ako nas Indijci pocnu rokati po svijetu sto im godisne izjedemo cca. 147.000.000 svetaca... Veliki dio toga na rostilju...mousstapha wrote:Vrijedjanje poslanika nije vrijedjanje odredjene osobe direktno. Ne mozes ti sad optuziti nekoga za vrijednjanje, jer je ovaj pricao o Muhamedu, licnosti koja je zivjela prije 1500 godina.Capajebo wrote: Znaci ipak ne postoji apsolutna sloboda govora, vec samo gdje to nama odgovara?
Zamisli da tebe tuzi neki Indijac zato sto jedes govedinu. Jer, jbg, njima je krava sveta.
- tataćusak
#86 Re: Je suis Muslim
Zanimljivo, ovi prvi ljudi a ovi drugi kozojebci, sram te bilodrunken tiger wrote:It_is_a_Leclerc wrote:Fun fact - Ljudi, u civilizovanom svijetu, mogu vrijeđati koga hoće. Ti, po tom pitanju, možeš recimo samo da se poklopiš ušima i ništa više . Ako ne vjeruješ, pogledaj novine i portale danas. U inat su karikature Poslanika u većini. Zašto ?! Upravo zbog ovakvih pokušaja da nekom ko je rođen, odrastao i živi u zemlji apsolutnih sloboda kažeš da nešto - ne može.Luca36 wrote:Ne slažem se sa protestima sa parolom "je suis Charlie..", zato što ja nisam provokator niti dijelim paradigmu ovog i onog svijeta sa urednicima anamon prokletog "satiričnog tijednika". Ograđujem se od "Islamskog terorizma..." jer se i sam Islam ograđuje od terorizma.
Koristim pravo i slobodu govora da sa ponosom izjavim Je suis Muslim.
Kad ćemo se već dijeliti na one koji misle da mogu vrijeđati Poslanika i nas koji tako ne misle.
Tako perfidna igra riječi, čuj "ja sam Čarli" na jednoj strani i na drugoj su svi oni kojima se ne ostavlja izbor da budu nešto "treće".
Oni koji "nisu Čarli" su teroristi. Jer, samo terorist može smatrati da je ok ubiti nekog jer je nacrtao nešto.![]()
A vidi ti licemjerja bez granica. odu ljudi u arapske zemlje i moraju poštovati prava i zakone tih zemalja. Dakle nema alkohola na javnim mjestima, nema mini suknjica, ljubakanja po plažama i sl. Onda ti kozojebci dođu u Zapadni svijet i neće da poštoju prava, obaveze i zakone tih zemalja nego bi da nameću svoje... Užas jedan!
-
Pjanic15
#87 Re: Je suis Muslim
Životinje mnogo bolje kontrolišu osjećaje, jer životinjske porive koriste onda kada treba i sa logičnom svrhom, za razliku od čovjeka kod kojeg je skroz nestabilna i besmislena.Hajvan wrote:int21 wrote:Kontrolisanje osjecaja nas razlikuje od zivotinja. Nema dalje.
Last edited by Pjanic15 on 08/01/2015 14:47, edited 2 times in total.
- alanx
#88 Re: Je suis Muslim
Kako muslimani trebaju odgovoriti na karikature - Zakir Naik - 6 moguchih nacina:
1 - Osuditi crtanje kroz svoje medije i promovisati pravilne vrijednosti kroz vlasite medije, novine, itd.
2 - Putem ambasada Islamskih zemalja
3 - Kroz mirne proteste
4 - Sudskim putem, tuzbama, itd.
5 - Ekonomskim/politickim bojkotom zemlje koja podrzava crtanje karikatura i vrijedjanja tudjih svetinja
---------------------------------------------
6 - Nasiljem
Prvih 5 nacina je Islamski dozovljeno, sesti nacin je Islamom zabranjeno.
Odgovoreno jos 2011...
1 - Osuditi crtanje kroz svoje medije i promovisati pravilne vrijednosti kroz vlasite medije, novine, itd.
2 - Putem ambasada Islamskih zemalja
3 - Kroz mirne proteste
4 - Sudskim putem, tuzbama, itd.
5 - Ekonomskim/politickim bojkotom zemlje koja podrzava crtanje karikatura i vrijedjanja tudjih svetinja
---------------------------------------------
6 - Nasiljem
Prvih 5 nacina je Islamski dozovljeno, sesti nacin je Islamom zabranjeno.
Odgovoreno jos 2011...
-
broj dva
#89 Re: Je suis Muslim
----------mousstapha wrote:Vrijedjanje poslanika nije vrijedjanje odredjene osobe direktno. Ne mozes ti sad optuziti nekoga za vrijednjanje, jer je ovaj pricao o Muhamedu, licnosti koja je zivjela prije 1500 godina.Capajebo wrote: Znaci ipak ne postoji apsolutna sloboda govora, vec samo gdje to nama odgovara?
Ne smijes jesti kolace jer ja sam na dijeti i kad te vidim sa kolacem to mi je provokacija.
- Capajebo
#90 Re: Je suis Muslim
Ja sam sve do sada mislio da nas od zivotinja razlikuje razum... ali eto ispade da je to kontrolisanje osjecaja...Pjanic15 wrote:Životinje mnogo bolje kontrolišu osjećaje, jer životinjske porive koriste onda kada treba i sa logičnom svrhom, za razliku od čovjeka kod kojeg je skroz nestabilna i besmislena.Hajvan wrote:int21 wrote:Kontrolisanje osjecaja nas razlikuje od zivotinja. Nema dalje.
- Kaćunak
#91 Re: Je suis Muslim
Zviz wrote:U Danskoj su jedne novine najavila da ce izdati citave novine u crtezima poslanika Muhameda, a na glavnoj strani ce pisati nesto poput, crtamo sta zelimo i kako hocemo, jer na to imam pravo u nasoj drzavi, ako imate protiv tog mozda zivite u pogresnoj drzavi.
Hazime, imamo BINGO.
- ExNihilo
#92 Re: Je suis Muslim
Alaj ga presra ti...dječak sa šibicama wrote:Na sta bi svijet licio kad bi svakoga ko je ikada u zivotu opsovao Boga, nista vise, samo to... kad bi svakog takvog, upucali u glavu.
Bilo bi mozda 2 ili 3 hiljade ljudi na planeti.
Tako da, sramotno je ubijanje pravdati karikaturama...
Od 7 milijardi ljudi, 2-3 hiljade nisu opsovale Boga?!
- int21
#94 Re: Je suis Muslim
Procitaj dva puta....Capajebo wrote: Ja sam sve do sada mislio da nas od zivotinja razlikuje razum... ali eto ispade da je to kontrolisanje osjecaja...
- pirpa
#95 Re: Je suis Muslim
ja bi mogao otici ali bi bio svjestan rizika moji rijeci i da se tu moze naci grupa ljudi koja bi me u najboljem slucaju samo prebila zbog vrijedzanja njihove vjere i vjerskih osjecanja.It_is_a_Leclerc wrote:
Evo, vidiš da možete skontati kad hoćete.
Dok god ne kršiš zakon, ti imaš pravo da govoriš šta god želiš, i da pritom crpiš pravo na slobodu govora koje ti daje, ne Šerijat, ne Hamurabijev zakon, već zakon demokratskog sistema.
Isto tako, Jevrej ima pravo da nacrta Muhameda a.s. kako gleda na pripadnike Islamske države i govori - "kakvi kreteni", a da pritom par neandertalaca ne ubije 12 ljudi.
ti ako si toliko siguran u tu svoju slobodu govora otidzi u hercegovinu i stani pored neke crkve i reci im da isus nije boziji sin i da njihova vjera nije ispravna. e onda se javi ovde pa nam prenesi kako si prosao.
-
razonoda
#96 Re: Je suis Muslim
Sto se tice vrijedjanja, jel neko zivjeo prije 1500 god, zar nedavno nije bio napad na Fahru STO JE OBJAVIO SNIMAK, majke Bakira, opravdanje---pa ona je rahmetli.mousstapha wrote:Vrijedjanje poslanika nije vrijedjanje odredjene osobe direktno. Ne mozes ti sad optuziti nekoga za vrijednjanje, jer je ovaj pricao o Muhamedu, licnosti koja je zivjela prije 1500 godina.Capajebo wrote: Znaci ipak ne postoji apsolutna sloboda govora, vec samo gdje to nama odgovara?
- kamberovica polje
#97 Re: Je suis Muslim
Pa bili su svjesni i znali su da žive u uređenoj državi koja brine za takve stvari i koja će učiniti sve da zaštiti te slobode. Mi živimo u nakaradnoj banana republici gdje možeš pregaziti čovjeka autom a da ne dobiješ ni godinu dana zatvora ako imaš veze i bijesnu makinu, slobode govora i ostale slobode ovdje ne treba ni spominjati.pirpa wrote:ja bi mogao otici ali bi bio svjestan rizika moji rijeci i da se tu moze naci grupa ljudi koja bi me u najboljem slucaju samo prebila zbog vrijedzanja njihove vjere i vjerskih osjecanja.It_is_a_Leclerc wrote:
Evo, vidiš da možete skontati kad hoćete.
Dok god ne kršiš zakon, ti imaš pravo da govoriš šta god želiš, i da pritom crpiš pravo na slobodu govora koje ti daje, ne Šerijat, ne Hamurabijev zakon, već zakon demokratskog sistema.
Isto tako, Jevrej ima pravo da nacrta Muhameda a.s. kako gleda na pripadnike Islamske države i govori - "kakvi kreteni", a da pritom par neandertalaca ne ubije 12 ljudi.
ti ako si toliko siguran u tu svoju slobodu govora otidzi u hercegovinu i stani pored neke crkve i reci im da isus nije boziji sin i da njihova vjera nije ispravna. e onda se javi ovde pa nam prenesi kako si prosao.
- astala_vistala
#98 Re: Je suis Muslim
Islamski terorizam ne postoji,sve je to pocelo 11 septembra 2001,kada su vladari iz sjenke krenuli u stvaranje nego drugog svijeta,u glavna stvar je da se islam strogo zabranjuje takve stvari posebno ubistvo,jer samo bog ima pravo da ti da zivot i da ga oduzme,i sama rijec dzihad je u zapadnom svijetu pogresno interpretirana,dzihad znaci borba za bolje stvari i da svima bude lakse i bolje,ali ne rat protiv nekoga..
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#99 Re: Je suis Muslim

Je suis Sarajevo!
- Altruist
#100 Re: Je suis Muslim
Ako ti je zakon dao neko pravo ne mora da znaci da je ono a priori ispravno i moralno, do prije 50tak godina zakon nije dozvoljavao crncima da piju sa pipe sa kaje piju bijelci !
Inace vidim da uglavnom imate povrsan i blijed pogled na slobodu izrazavanja i misli, prepocujem malo citanja(krenite od Nikolaja Berdjajeva).
Inace vidim da uglavnom imate povrsan i blijed pogled na slobodu izrazavanja i misli, prepocujem malo citanja(krenite od Nikolaja Berdjajeva).