Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
- SkyLimit
#76 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Ja mislim da je Anders Breivik sam pobio više Europljana nego svi muslimani teroristi(iako to ne ide jedno sa drugim, islam ne dozvoljava terorizam) zajedno, pa što onda ne demonstriraju protiv fašizma?
-
broj dva
#77 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
------SkyLimit wrote:Ja mislim da je Anders Breivik sam pobio više Europljana nego svi muslimani teroristi(iako to ne ide jedno sa drugim, islam ne dozvoljava terorizam) zajedno, pa što onda ne demonstriraju protiv fašizma?
Malo cjepidlacenja - Madrid i London su odnjeli vise zivota od Breivika.
A razog sto evropljani ne demonstriraju protiv fasizma (mada ima i takvi demonstracija ali hajde da ne bi opet zaplitao za sitnice) je sto je fasizam nase gore list,izvorni evrpopski proizvod koji se uz malo truda da prilagodit za lokalnu upotrebu skoro svugdje po svjetu.
Ali opet svodi se na slobodu misli - ne mozes zabranit stavove, ne mozes biti policajac u necijoj glavi.
Tako da je dozvoljeno imati rasisticke stavove. Ali pravne drzave kaznjavaju rasisticku praksu. Isto i sa fasizmom.
-
kakonako
#78 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Da i ja potvrdim.Sve receno.A valöjda sam mjerodavan - zivim 25 godina u Njemackoj.Ovi sto se javljaju iz Njemacke - ko da ne zivimo u istoj drzavi.Imam tipicno orijentalno ime,Bosnjak,penzioner,i nemam nikakbvih problema.Nikad me niko nije legitimisao,nikad nisam platio bilo kakvu kaznu,placam svoje racuna.I postujem ovu drzavu kao uredjenu,socijalno uravnotezenu,tolerantnu...I uvijek pomislim sta bi bilo da se njima desio rat i oni pobjegli u Bosnu.Ja se sjecam kako su se proveli Madjari 1956. i Cesi 1968.Cybernetic wrote:Pegida je mjesavina svega i svacega na desnici i unutar mladogradjanstine. Od konzervativaca do ultradesnicara i rasista, sve se tu okupilo. Jedan od pokretaca Pegide je visestruko osudjeni kriminalac Lutz Bachmann koji se krajem 90ih pod drugim imenom krio u Juznoj Africi. Nakon otkrivanja njegovog pravog identiteta je izrucen Njemackoj. Zanimljivo je da je ovaj pokret nastao u dijelu Njemacke gdje skoro nema muslimana. On kao fenomen ipak nije ogranicen samo na taj kraj (Saksoniju) nego uziva simpatije ljudi sirom Njemacke. Prema nekim izvorima se radi o 30% sto je dovoljno alarmantno. Ipak je opozicija mnogo jaca i potrebno je otvoreno povesti diskusiju o uzrocima ovog problema koji su mnogobrojni. Ne moze se samo govoriti o jacanju ultradesnicara medju Nijemcima (i Evropljanima opcenito), a sutjeti o rastu pristalica Erdogana i islamskog konzervatizma medju Turcima i drugim doseljenicima iz zemalja Bliskog istoka. Pogresan odnos politike i civilnog drustva prema islamizmu je suodgovoran za nastanak Pegide. Stvorena je politicka atmosfera u kojoj je eto OK kada imigranti imaju nacionalisticke i vjersko-fundamentalisticke poglede koje cak javno isticu, jer su oni kao imigranti automatski uvijek "jadne zrtve", no kada se o tome progovori, nastaje halabuka. Njemacki politicar iz stranke Zeleni turskog porijekla Memet Kilic je nedavno izjavio da je nemoguce pobijediti Pegidu bez borbe protiv islamista, Erdoganovih i dzihadista. Naravno da islamisti nisu jedini uzrok ovih zbivanja. Tu su i socijalni problemi. Predstavnici njemackog biznisa u svojim proglasima isticu potrebu za imigracijom. Covjek bi rekao da se radi o tolerantnim ljudima koji ocigledno nemaju nista protiv stranaca. To ipak nije slucaj. Naravno da im je uvoz jeftine radne snage uvijek dobrodosao. Na taj nacin mogu dalje tlaciti domace radnike i sindikate, smanjivate plate i sve vise forsirati demontazu socijalne drzave. Kada izazovu bijes, imigranti postanu opet korisni: mrznja se ne kanalizira protiv big biznisa nego imigranata ili dijela istih.
-
broj dva
#79 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
----------kakonako wrote:Da i ja potvrdim.Sve receno.A valöjda sam mjerodavan - zivim 25 godina u Njemackoj.Ovi sto se javljaju iz Njemacke - ko da ne zivimo u istoj drzavi.Imam tipicno orijentalno ime,Bosnjak,penzioner,i nemam nikakbvih problema.Nikad me niko nije legitimisao,nikad nisam platio bilo kakvu kaznu,placam svoje racuna.I postujem ovu drzavu kao uredjenu,socijalno uravnotezenu,tolerantnu...I uvijek pomislim sta bi bilo da se njima desio rat i oni pobjegli u Bosnu.Ja se sjecam kako su se proveli Madjari 1956. i Cesi 1968.Cybernetic wrote:Pegida je mjesavina svega i svacega na desnici i unutar mladogradjanstine. Od konzervativaca do ultradesnicara i rasista, sve se tu okupilo. Jedan od pokretaca Pegide je visestruko osudjeni kriminalac Lutz Bachmann koji se krajem 90ih pod drugim imenom krio u Juznoj Africi. Nakon otkrivanja njegovog pravog identiteta je izrucen Njemackoj. Zanimljivo je da je ovaj pokret nastao u dijelu Njemacke gdje skoro nema muslimana. On kao fenomen ipak nije ogranicen samo na taj kraj (Saksoniju) nego uziva simpatije ljudi sirom Njemacke. Prema nekim izvorima se radi o 30% sto je dovoljno alarmantno. Ipak je opozicija mnogo jaca i potrebno je otvoreno povesti diskusiju o uzrocima ovog problema koji su mnogobrojni. Ne moze se samo govoriti o jacanju ultradesnicara medju Nijemcima (i Evropljanima opcenito), a sutjeti o rastu pristalica Erdogana i islamskog konzervatizma medju Turcima i drugim doseljenicima iz zemalja Bliskog istoka. Pogresan odnos politike i civilnog drustva prema islamizmu je suodgovoran za nastanak Pegide. Stvorena je politicka atmosfera u kojoj je eto OK kada imigranti imaju nacionalisticke i vjersko-fundamentalisticke poglede koje cak javno isticu, jer su oni kao imigranti automatski uvijek "jadne zrtve", no kada se o tome progovori, nastaje halabuka. Njemacki politicar iz stranke Zeleni turskog porijekla Memet Kilic je nedavno izjavio da je nemoguce pobijediti Pegidu bez borbe protiv islamista, Erdoganovih i dzihadista. Naravno da islamisti nisu jedini uzrok ovih zbivanja. Tu su i socijalni problemi. Predstavnici njemackog biznisa u svojim proglasima isticu potrebu za imigracijom. Covjek bi rekao da se radi o tolerantnim ljudima koji ocigledno nemaju nista protiv stranaca. To ipak nije slucaj. Naravno da im je uvoz jeftine radne snage uvijek dobrodosao. Na taj nacin mogu dalje tlaciti domace radnike i sindikate, smanjivate plate i sve vise forsirati demontazu socijalne drzave. Kada izazovu bijes, imigranti postanu opet korisni: mrznja se ne kanalizira protiv big biznisa nego imigranata ili dijela istih.
Zamisli 50 000 svedski izbjeglica u BiH, kako bi se ti ljudi primili i kako bi ih drustvo prihvatilo.
-
Suzie Q
#80 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
ako ove demonstracije doživljavate kao atak na bošnjake, samo se treba zapitati kako ih onda nije bilo devedesetih kad su ljudi s naših prostora masovno bježali u Njemačku? uostalom, za europske muslimane nikad nigdje nije bilo problema pa ih nema ni sada
svi koji su makar neko vrijeme proveli u Njemačkoj znaju da smo mi, više-manje, za Nijemce obični jugovići i mnogi od njih i ne znaju za ove naše podjele i državice, ili smo balkanci ili jugosloveni. ako baš hoćete objašnjavati u detalje onda se objašnjava preko Edina Džeke, Mandžukića i ostalih koji su proslavili narode sa ovih prostora.
nadalje, ne smetaju im ljudi koji se bore i zarađuju ali im smetaju oni koji se natovare državi na grbaču i žive od socijale počev od nekog švabe do afrikanca. još ako pri tome prave probleme i uvode svoje ideologije poput šerijatske policije na ulicama, onda imate revolt. i meni smeta što se u Gornjoj Maoči ne priznaju zakoni i Ustav ove države i to bi trebalo smetati svakom domoljubu ali je o tome lakše šutjeti nego javno izraziti protivljenje.
Nijemcu je njegova država svetinja, jezik majka i ne mogu nikad imati razumijevanje za čovjeka koji u Njemačkoj živi po 30 godina a ne nauči dovoljno njemačkog jezika da kupi paštetu u trgovini. a takvih ima, ima naših ljudi nebrojeno mnogo koji će se radije čitav život snalaziti glupim gestikulacijama nego da nauče tri rečenice. znamo svi vic o čamčićima i Muji u pekari. ali zato znaju i cijeniti osobu koja se trudi naučiti jezik pa makar govorio i s greškama.
pola mlatimudana na ovom forumu nije maklo dalje od svoje mahale, nije pogledalo 3 informativne emisije stranih tv kanala i pročitalo 3 ozbiljne knjige a sve sami stručnjaci međunarodnih odnosa i politike koji se osjećaju kompetentnim da još ulaze i u rasprave
svi koji su makar neko vrijeme proveli u Njemačkoj znaju da smo mi, više-manje, za Nijemce obični jugovići i mnogi od njih i ne znaju za ove naše podjele i državice, ili smo balkanci ili jugosloveni. ako baš hoćete objašnjavati u detalje onda se objašnjava preko Edina Džeke, Mandžukića i ostalih koji su proslavili narode sa ovih prostora.
nadalje, ne smetaju im ljudi koji se bore i zarađuju ali im smetaju oni koji se natovare državi na grbaču i žive od socijale počev od nekog švabe do afrikanca. još ako pri tome prave probleme i uvode svoje ideologije poput šerijatske policije na ulicama, onda imate revolt. i meni smeta što se u Gornjoj Maoči ne priznaju zakoni i Ustav ove države i to bi trebalo smetati svakom domoljubu ali je o tome lakše šutjeti nego javno izraziti protivljenje.
Nijemcu je njegova država svetinja, jezik majka i ne mogu nikad imati razumijevanje za čovjeka koji u Njemačkoj živi po 30 godina a ne nauči dovoljno njemačkog jezika da kupi paštetu u trgovini. a takvih ima, ima naših ljudi nebrojeno mnogo koji će se radije čitav život snalaziti glupim gestikulacijama nego da nauče tri rečenice. znamo svi vic o čamčićima i Muji u pekari. ali zato znaju i cijeniti osobu koja se trudi naučiti jezik pa makar govorio i s greškama.
pola mlatimudana na ovom forumu nije maklo dalje od svoje mahale, nije pogledalo 3 informativne emisije stranih tv kanala i pročitalo 3 ozbiljne knjige a sve sami stručnjaci međunarodnih odnosa i politike koji se osjećaju kompetentnim da još ulaze i u rasprave
- Hajvan
#81 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
a tek oni bolesnici crnci i slični iz afrike što sad po SAD-u protestuju?!MyTao wrote:Koji su bolesnici ovu Arapi i slicni... dodju iz svoje zemlje jer je to jedna velika rupa, zbog njihovih glupih i zaostalih zakona. Onda kad se smjeste pocnu protestirati i traziti da se uspostave njihovi glupi i zaostali zakoni koji su krivi sto je njihova zemlja jedna velika rupa.![]()
-
Nomo
#82 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
_BataZiv_0809 wrote:
Ovakvi da ti gase Grand zbog solidarnosti sa useljenicima
joj kako ja ovo mrzim . ovako lijepe djevojke a ovakve seljanke . puno mi ljepse gledati i vidjeti i kuturnije izgleda ... crnce u africi kako skacu oko vatre nego ovo vrcenje u krug . sa stiklama po travi i blatu se vrtiti u krug bez ikakvog smisla uz odvratan zvuk sintisajzera je odraz teskog primitivizma i teskog kulturoloskog poremecaja .
Last edited by Nomo on 05/01/2015 13:09, edited 1 time in total.
-
Suzie Q
#83 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
i samo da dodam, upravo radi poistovjećivanjima sa nekim ljudima iz arapskog svijeta i nekim likovima sa kojima nemamo veze i dovodimo sebe u probleme kada nas radi grba na pasošu pretresaju i odvajaju po aerodromima.kada nas smatraju pripadnicima trećeg svijeta a da ne spominjem konstantno spominjanje BiH u terorističkom smislu
svaka čast svakom dijasporcu koji je svojim poštenjem, radom i pristojnim civiliziranim življenjem pokazao da mi iz BiH nismo svi analfabeti i neandertalci s bradama, bombama, bez mozga u glavi
svaka čast svakom dijasporcu koji je svojim poštenjem, radom i pristojnim civiliziranim življenjem pokazao da mi iz BiH nismo svi analfabeti i neandertalci s bradama, bombama, bez mozga u glavi
- graue_maus
#84 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
neki dan smo do ovog zakljucka ja i prijateljica dosle u jednoj diskusiji .....bhnapoleon1 wrote:Pomalo ova situacija pocinje da lici na onu pred pocetak Drugog svjetskog rata , imamo ekonomsku krizu imamo manjinu koja je optužena za sve moguce stvari. Onda su to bili židovi sada su muslimani.
-
Nomo
#85 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
ko ce protiv koga ratovati ? Kina protiv n Zelanda ? nije to bas tako . nista od globalnog rata .graue_maus wrote:neki dan smo do ovog zakljucka ja i prijateljica dosle u jednoj diskusiji .....bhnapoleon1 wrote:Pomalo ova situacija pocinje da lici na onu pred pocetak Drugog svjetskog rata , imamo ekonomsku krizu imamo manjinu koja je optužena za sve moguce stvari. Onda su to bili židovi sada su muslimani.
Last edited by Nomo on 05/01/2015 14:22, edited 1 time in total.
-
Walther
#86 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Jok... Nisu atak na Bosnjake. Prosjecan naci pravi razliku izmedu Bosnjaka i Turcina ili Arapa. Generalno je jako jadno sebe svrstavati u "europske muslimane" a one druge kao one "lose muslimane". Kad jednom dodje do sranja...Suzie Q wrote:ako ove demonstracije doživljavate kao atak na bošnjake, samo se treba zapitati kako ih onda nije bilo devedesetih kad su ljudi s naših prostora masovno bježali u Njemačku? uostalom, za europske muslimane nikad nigdje nije bilo problema pa ih nema ni sada
Devedesetih su ljude primili jer su morali. Primila je i Hrvatska (koliko se sjecam cak vise po stanovniku od Njemacke) iako je bila u ratu sa muslimanima. I u ona doba je bilo paljenja domova za izbjeglice. Onako usput btw. Njima smetaju svi jer su provokacija njihovom nacinu zivota. Cak i da Muhamed prihvati njhov nacin zivota jos uvijek je (samo) Muhamed.
- graue_maus
#87 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
sta ce ova djeca nauciti drugo, kad im mame i tate jedino znaju cece i seke slusati i kolo zaigrati ........Nomo wrote:_BataZiv_0809 wrote:
Ovakvi da ti gase Grand zbog solidarnosti sa useljenicima
joj kako ja ovo mrzim . ovako lijepe djevojke a ovakve seljanke . puno mi ljepse gledati i vidjeti i kuturnije izgleda ... crnce u africi kako skacu oko vatre nego ovo vrcenje u krug . sa stiklama po travi i blatu se vrtiti u krug bez ikakvog smisla uz odvratan zvuk sintisajzera je odraz teskog primitivizma i teskog kulturoloskog poremecaja .
- It_is_a_Leclerc
#88 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Očekivane demonstracije protiv azilanata. Ogroman broj njih su neradnici, neurednici, neće da uče više jezika od onog što im treba da traže socijalnu pomoć, a kad im spomeneš asimilaciju uhvati ih kolektivna histerija.
- jao_situacije
#89 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Sviđa mi se kako se razvija tema i kako objašnjavaju ljudi koji žive tamo, zamolio bih ljude koji žive u BIH ili na balkanu da se ostave šupljiranja "gledao sam ja to na tv-u" i takve priče tv nije relevantan izvor informacija za ovakvu raspravu. Molio bih i ove koji sad tu nešto pljuju iz BiH prave podjelu "europski muslimani" "arapski muslimani" spominju Gornju Maoču i takve prežvakane i apsolvirane priče da se isto tako udalje na neku od već postojećih tema i ostave ovaj problem po strani od BIH svakodnevnice. Njemačka i ostala EU šira javnost nema pojma ni da postoji G. Maoča i ne zanima ih ko nas pretresa po aerodromima.
Za takve priče ako se ne varam postoji tema Vehabizam Ekstremizam i slično.
Tačno se po načinu pisanja vidi da ljudi koji žive vani ne govore mržnjom i da nema ksenofobije rasizma i sl. u njihovim postovima, za razliku od domaćih koji jedva čekaju da nešto prozivaju i pljuju.
NACIONALIZAM STANDARDNO BiH PLJUVANJE PROZIVANJE NEGODOVANJE KSENOFOBIJU I RASIZAM ĆU PRIJAVLJIVATI MODERACIJI. TEMA JE O NJEMAČKOJ, EU I LJUDIMA KOJI TAMO ŽIVE I KAKO ONI VIDE OVO, A NE MUJO SULJO FATA IVICA PERICA I MARKO.
Tačno se po načinu pisanja vidi da ljudi koji žive vani ne govore mržnjom i da nema ksenofobije rasizma i sl. u njihovim postovima, za razliku od domaćih koji jedva čekaju da nešto prozivaju i pljuju.
NACIONALIZAM STANDARDNO BiH PLJUVANJE PROZIVANJE NEGODOVANJE KSENOFOBIJU I RASIZAM ĆU PRIJAVLJIVATI MODERACIJI. TEMA JE O NJEMAČKOJ, EU I LJUDIMA KOJI TAMO ŽIVE I KAKO ONI VIDE OVO, A NE MUJO SULJO FATA IVICA PERICA I MARKO.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#90 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Ni ja nisam nikad vidio Napoleona ni Staljina, a eto diskutuje mi se o istorijijao_situacije wrote:Sviđa mi se kako se razvija tema i kako objašnjavaju ljudi koji žive tamo, zamolio bih ljude koji žive u BIH ili na balkanu da se ostave šupljiranja "gledao sam ja to na tv-u" i takve priče tv nije relevantan izvor informacija za ovakvu raspravu. Molio bih i ove koji sad tu nešto pljuju iz BiH prave podjelu "europski muslimani" "arapski muslimani" spominju Gornju Maoču i takve prežvakane i apsolvirane priče da se isto tako udalje na neku od već postojećih tema i ostave ovaj problem po strani od BIH svakodnevnice. Njemačka i ostala EU šira javnost nema pojma ni da postoji G. Maoča i ne zanima ih ko nas pretresa po aerodromima.
- jao_situacije
#91 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Druže nisam mislio na tebe ti se ne uklapaš u tezu ksenfobije nacionalizma prozivanja i sl._BataZiv_0809 wrote:Ni ja nisam nikad vidio Napoleona ni Staljina, a eto diskutuje mi se o istorijijao_situacije wrote:Sviđa mi se kako se razvija tema i kako objašnjavaju ljudi koji žive tamo, zamolio bih ljude koji žive u BIH ili na balkanu da se ostave šupljiranja "gledao sam ja to na tv-u" i takve priče tv nije relevantan izvor informacija za ovakvu raspravu. Molio bih i ove koji sad tu nešto pljuju iz BiH prave podjelu "europski muslimani" "arapski muslimani" spominju Gornju Maoču i takve prežvakane i apsolvirane priče da se isto tako udalje na neku od već postojećih tema i ostave ovaj problem po strani od BIH svakodnevnice. Njemačka i ostala EU šira javnost nema pojma ni da postoji G. Maoča i ne zanima ih ko nas pretresa po aerodromima.
NACIONALIZAM STANDARDNO BiH PLJUVANJE PROZIVANJE NEGODOVANJE KSENOFOBIJU I RASIZAM ĆU PRIJAVLJIVATI MODERACIJI. TEMA JE O NJEMAČKOJ, EU I LJUDIMA KOJI TAMO ŽIVE I KAKO ONI VIDE OVO, A NE MUJO SULJO FATA IVICA PERICA I MARKO.Doduse u Njemackoj sam bio vise puta
Ponekad i u dijelovima gdje mi se cinilo da sam u Turskoj ili Maroku
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#92 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Joj nisam vidio tvoj nick, tj. da si ti u pitanju. Sorry fkt. zamijenio sam sa jednim drugim forumasomjao_situacije wrote:
Druže nisam mislio na tebe ti se ne uklapaš u tezu ksenfobije nacionalizma prozivanja i sl.Samo ne želim ove standardne pljuvače prozivače mrzitelje i slično na temi, bezveze će otići u pogrešnom smjeru, a to ne želim.
- kamberovica polje
#93 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Baš me zanima koliko bi mi bili tolerantni prema useljenicima.
- Šunj
#94 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Danas su najavljene demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Minhenu (prije par nedelja niko nije dosao), ali su najavljene i demonstracije protiv ovih majmuna iz PEGID-e, i na proslim demonstarcijama je bilo 10.000 ljudi.
München: Die Gruppe Mügida-Demo (München gegen die Islamisierung des Abendlandes) hat für den heutigen Montag einen "Spaziergang" mit dem Namen "Meinungsdiktatur – Nein Danke" angekündigt. Um 18.30 Uhr soll ein Marsch vom Sendlinger Tor bis zum Max-Joseph-Platz starten. Die Veranstalter erwarten 100 bis 200 Teilnehmer. Gleichzeitig rufen Gegner über Facebook zu Widerstand auf. Sie planen auch schon Blockaden für die Märsche des bayerischen Pegida-Ablegers Bagida, der für die kommende Woche Demonstrationen angekündigt hat....
München, Dresden, Berlin: Hier demonstrieren heute Anhänger und Gegner von Pegida - weiter lesen auf Augsburger-Allgemeine:
http://www.augsburger-allgemeine.de/pol ... 19227.html

So demonstrierte München gegen Fremdenhass und die Pegida
München: Die Gruppe Mügida-Demo (München gegen die Islamisierung des Abendlandes) hat für den heutigen Montag einen "Spaziergang" mit dem Namen "Meinungsdiktatur – Nein Danke" angekündigt. Um 18.30 Uhr soll ein Marsch vom Sendlinger Tor bis zum Max-Joseph-Platz starten. Die Veranstalter erwarten 100 bis 200 Teilnehmer. Gleichzeitig rufen Gegner über Facebook zu Widerstand auf. Sie planen auch schon Blockaden für die Märsche des bayerischen Pegida-Ablegers Bagida, der für die kommende Woche Demonstrationen angekündigt hat....
München, Dresden, Berlin: Hier demonstrieren heute Anhänger und Gegner von Pegida - weiter lesen auf Augsburger-Allgemeine:
http://www.augsburger-allgemeine.de/pol ... 19227.html

So demonstrierte München gegen Fremdenhass und die Pegida
-
kopijas34
#95 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Muslimani koji ovdje jako rade nikome ne smetaju. Sto vise; takve muslimane oni guraju da budu uzor drugima. Recimo Ahmet Aboutaleb je vec mnogih niz godina gradonacelnik Rotterdama. Primjera je malih milion. Islamski kapital je ovdje duboko integrisan.Walther wrote:
Zapadnjaku (tipicnom) je i najgori Rumun bolji od muslimana jer njegovo postojanje smatra provokacijom. Ljudi prolaze mimo Rumuna pred Aldijem
bez neke reakcije iako znaju biti jako naporni. Pokrivena zena ili nesto slicno i odma opazis okretanje glave i cudne poglede... Sve cesa imena muslimanske djece su kratka&fiktivna zbog napada na djecu.
Otidjite u Pariz i u bilo kojem hotelu uzmite mapu grada; koja vam stoji na recepciji. Rasklopite je i na karti sa crvenom bojom su markirane sve robne kuce Al-Fayeta a u zutoj boji eifeilov rotan, Louvre, Sacra Cour itd.Dakle ako se ide za Bozic u Pariz u shoping zna se gdje je place to be. Neznam kako je u manjim gradicima tacno. Moze biti da tamo ne podnose muslimane ali u vecim gradovima si stranac manje vise ako neznas par arapskih rijeci.
Imam sada djevojku Njemicu; upoznali se preko ovog jebenog tindera. I odem ja kod nje; pita me ona:"Jesili ti musliman?" Kazem joj da jesam. Ona je meni na to odgovorila:"Meni je bitno da covijek vjeruje u Boga". A potom mi na arapskom rekla:"Bismilah irahman irahim" Ona iz Berlina dosla u Amsterdam recimo. A u Berlinu ako odrastes nemoguce je da se nisi sretnuo sa muslimanima Turcima.
Isto tako sam se toliko puta razocarao u muslimane da odavno nemam tu iluziju da smo mi svi "muslimani". Recimo neki dan otisao sam da objasnim nesto svom drugu Afganistancu. Njegova majka je nastavnica u srednjoj skoli a otac arhitekta. Dakle napredni ljudi iz Kabula; pobjegli od Talibana. A onda dolazi neki treci lik; slucajno ga sreli i vodi sa sobom dijete od sina. I tako odosmo mi na rucak skupa. Kad dijete to (11 mu godina) rece meni:
"Kolko ti imas godina?" Ja mu rekoh 28. A on meni:"Moja mama je imala 12 godina kada je dobila prvo dijete." To je ponovio tri puta. Rekao je to meni; mom drugu i jos jednoj trecoj osobi koja je bila sa nama. Mog druga je to toliko pogodilo da je nakon izlaska meni samo rekao:"Nemoj misliti da je to kod nas normalno; ljudi zbog ovakvih dobijaju pogresnu sliku." Sta ja sada da mislim o tim ljudima? Toliko razocarenje po redu?
Ali ja znam da je normalno kod Marokanaca da se ozenis sa svojom prvom rodicom. I kod onih najskolovanijih. Znam da to nije izuzetak jer ih znam malih milion. To je prije pravilo. Ista stvar je sa Afganistancima,Pakistancima, itd.
Uz sve to; vecina tih muslimana nemaju svijesti nikakve o politickom islamu. Izuzetak su Turci koji su milion svijetlosnih godina ispred ovih drugih.
-
razonoda
#96 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
I muslimani kao i jevreji se izgleda mogu zeniti sa ''rodicama. Vjera to dozvoljava.
-
razonoda
#97 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
kamberovica polje wrote:Baš me zanima koliko bi mi bili tolerantni prema useljenicima.
-
kopijas34
#98 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Nikada nisam sreo jevreja da je se ozenio sa rodicom. Znam nekih 10 jevreja i svi su fakultetski obrazovani osim jednog koji je visu skolu zavrsio. Ti ljudi su genije sve od reda.razonoda wrote:I muslimani kao i jevreji se izgleda mogu zeniti sa ''rodicama. Vjera to dozvoljava.
- jao_situacije
#99 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Oni su sami krivi za to, ko ih tjera a se bave kriminalom ? Ja opet napominjem jer sam ih ja spomenuo da su to kockoglavi sa noževima i pištoljima, a ne Ejup Ganić npr.razonoda wrote:kamberovica polje wrote:Baš me zanima koliko bi mi bili tolerantni prema useljenicima.pa zar ne osjecas na svkom chosku. Sad su na napadu--sandzaklije.
- jao_situacije
#100 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Skoro pa nikako, pogledaj na forumu tema "crnci" ja još ponosno kažem da mi je najbolja prijateljica crnkinja jedna osoba mi je rekla da "joj je to okej i svaka čast". Ostali su nastavili crnci ne rade crnci se ne obrazuju crnci vako crnci nako.kamberovica polje wrote:Baš me zanima koliko bi mi bili tolerantni prema useljenicima.