Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
L u c i f e r

#76 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by L u c i f e r »

_BataZiv_0809 wrote: Svaki rat se prvenstveno vodi zbog resursa, a religija i nacija su tu mocan socijalni alat jer sluze kao homogenizirajuci i motivirajuci faktor.

Kada pogledas strukturu haskih optuzenika, nema siromasnog covjeka, tj. svaki je bogatiji nego prije rata.

PS To ne mijenja cinjenicu da je na ovu drzavu srucena barbarska agresija i fasisticko divljanje.

"Kada odstupi revolucija, nastupaju nemoral, religija i nacionalizam" (Ićo u "Crvenom udaru")
U principu se slažem, ali u konkretnom slučaju ne.

Nije to bilo razmišljanje "Bosna ima rudnike i hidropotencijal", već su ljudi bili zarobljenici vlastite mitologije, šovinističke megalomanije i potisnutog nacionalizma koji se razbuktao padom komunizma.

Ovo govorim na osnovu informacija iz svih raspoloživih dokumentaraca i objektivnih izvora.

Slobo je bio oportunista i davao je masi ono što je ona od njega tražila, a tražila je nažalost veliku srbiju po cijenu tuđe krvi.
L u c i f e r

#77 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by L u c i f e r »

LINQ wrote:
animals wrote:Tocno se zna ko ce ga podrzati :D uvijek isti tipovi :D

kao i 10-15 istih mješanaca koji će ga pljuvati....uvijek su isti i to pljuvanje islama i muslimana je smisao njihovog bijednog života ;-)

Recimo @jose mujica napiše, citiram: "kako se ni Alija još nije raspao, a o Golumu da ne pričam". I on je naravno deklarisani "antifašista" i takvi su i ostali o kojima pričam.

Ne daj Bože da Bosna od vas zavisi, za 15 dana bi bila lapo-lapo Srbija i Hrvatska. Jer šta je preče nego da svi budemo braća, mir i ljubav kao nekad u Jugoslaviji. Ma kakva Srebrenica, kome je to bitno, uostalom, zna se ko je u njoj ginuo.
Post prijavljen. ;-)
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#78 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by _BataZiv_0809 »

L u c i f e r wrote: U principu se slažem, ali u konkretnom slučaju ne.

Nije to bilo razmišljanje "Bosna ima rudnike i hidropotencijal", već su ljudi bili zarobljenici vlastite mitologije, šovinističke megalomanije i potisnutog nacionalizma koji se razbuktao padom komunizma.

Ovo govorim na osnovu informacija iz svih raspoloživih dokumentaraca i objektivnih izvora.

Slobo je bio oportunista i davao je masi ono što je ona od njega tražila, a tražila je nažalost veliku srbiju po cijenu tuđe krvi.
Nije bilo kod mase, slazem se. Ili kod najveceg dijela. Jer masa je prosti zbir pojedinaca u kojima, bez laznog elitizma govoreci-preovladavaju glupi, polupismeni i slabo obrazovani. A da im je i pored rata za te mitomanske ciljeve pljacka i sverc bila draga, bila je.

O hidropotencijalima su razmisljali oni na vrhu.

Znas kako je Tunjo pricao, u namjeri da ispadne frajer, a zapravo otkrivajuci katastrofalnu nepripremljenost nase delegacije, u Zenevi cini mi se?

Kaze (parafrazirm)-slusam Momcila Krajsnika sta trazi od teritoriija i nekako mi previse zna. I ja trazim pauzu, krisom mu pogledam na sto, a tamo mape sa ucrtanim rudnicima :-)

Ima to na youtube, gostovanje kod Senada u onom njegovom poslijeratnom talk showu, nekad 1998.
L u c i f e r

#79 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by L u c i f e r »

Nisu oni bolan bili toliko pametni, balkanci su to. :)

Kod crtanja mapa su naravno usput naljegnuli i na to pitanje...

Da su oni bili tako cerebralni, pa mogli su imati cijelu Bosnu na tanjiru, samo su trebali fino s nama i nisu trebali krenuti u zločine.
It_is_a_Leclerc

#80 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by It_is_a_Leclerc »

A zašto je problem priznati da Bošnjaci jesu počinili zločin u Grabovici ?! Jel će nam spasti aureol svetosti s glave ?
vade_mecum

#81 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by vade_mecum »

da li je ovo isti Emir Hadžihafizbegović koji je bio ministar kulture u vladi KS imenovan od strane SDA???

inače prestao čitati kod prvog pomena SDA, ne zato što mislim da su cvječke, nego što pismo ima potencijala za preseravanje.
Edin H.

#82 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by Edin H. »

It_is_a_Leclerc wrote:A zašto je problem priznati da Bošnjaci jesu počinili zločin u Grabovici ?! Jel će nam spasti aureol svetosti s glave ?
Pa nisu bas Bosnjaci, nego indivdualni zlocinci, koji su to pocinili kao u ime Bosnjaka.
dječak sa šibicama

#83 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by dječak sa šibicama »

Najjaci je kad u monodrami iz `94 proziva Brenu i urlikom zavapi "zakuni se narode moj krvlju da haliliti vise nikad neces, ko halali dabogda ga rodjena djeca proklela".

Samo koju godinu kasnije, i par stotina kilometara zapadnije ili istocnije

Image
Cherry-Cherry

#84 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by Cherry-Cherry »

Baš onako principijelan čovjek... :mrgreen:
joint union

#85 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by joint union »

Anti nestalo zita, pa bi opet da se uvali na jasle, nudeci se kao patriota i moralista. Sudeci po tekstu, cilja na pobjednicku stranku. Ne sumnjam u njegov uspjeh jer je iznenadjujuci (ili mozda i nije) broj onih koji ga smatraju za moralnu vertikalu. Da nije tuzno, bilo bi smijesno.
Red Wolf

#86 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by Red Wolf »

skambrljo wrote:Čitaj narode i budi sretan što ti ima ko kazati. Emir Hadžihafizbegović, Senad Hadžifejzović i još poneki manje poznati se trude da nam otvore oči, ali džaba, mi sve izvrćemo ruglu. Šta kad ove mlađe generacije ostanu prepušteni sebi? Slijedi li opet 1992? Bravo Emire, i hvala ti. :bih:
Tako je bitno je da je receno i ovdje nije bitno kao sto svi ovdje vode polemiku ko je rekao ovo je mogao reci i bilo ko drugi poenta je da je ovo sve ISTINA i samo istina,a da ima pocetnika ima i previse i da ima licemjera ima i tih al nebitno bitno je da je onaj pao i da ga vise nema,nek znaju da ima i nas drugacijih koji im ne odgovaraju
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#87 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by Chmoljo »

svaki put kad Emir dobije upalu patriotizma umru tri mala četnika.

hvala Emire :thumbup:
Cherry-Cherry

#88 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by Cherry-Cherry »

Red Wolf wrote:
skambrljo wrote:Čitaj narode i budi sretan što ti ima ko kazati. Emir Hadžihafizbegović, Senad Hadžifejzović i još poneki manje poznati se trude da nam otvore oči, ali džaba, mi sve izvrćemo ruglu. Šta kad ove mlađe generacije ostanu prepušteni sebi? Slijedi li opet 1992? Bravo Emire, i hvala ti. :bih:
Tako je bitno je da je receno i ovdje nije bitno kao sto svi ovdje vode polemiku ko je rekao ovo je mogao reci i bilo ko drugi poenta je da je ovo sve ISTINA i samo istina,a da ima pocetnika ima i previse i da ima licemjera ima i tih al nebitno bitno je da je onaj pao i da ga vise nema,nek znaju da ima i nas drugacijih koji im ne odgovaraju
Ajde nauči stavljati tačku i zarez, ovako je teško čitati. :zoka:
Red Wolf

#89 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by Red Wolf »

Cherry-Cherry wrote:
Red Wolf wrote:
A ti Hajde nemoj citati,TACKA!!
detroit-mercy

#90 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by detroit-mercy »

Red Wolf wrote:
Istina je ustvari da dok obespravljena masa pjesaci ka granici u zelji da napusti proljev od drzave u kome stozerna stranka vlada vec preko dvadeset gdina dotle seronja broj jedan vazi o glupostima na koje polupismena rulja jos odvaljuje.
Sve dok jeu bosanskom reality show-u, najveci uspijeh za mladog covjeka ispaliti se iz proljeva koji je kreirala ratno/profiterska kamarila, vaziti o nekim pgazenim svetinjama moze samo moralni proljev od covjeka. Zabrinjavajuce je samo sto oralni traktati ovog i slicnih proljeva jos uvije nailaze na prijem kod jednog broja ljudi, mada za odredjeni broj ljudi BH realm je saren ko Las Vegas :skoljka: .
cyprus

#91 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by cyprus »

Iz užasa ovog teksta, izdvajam najveći hračak na svaku osobu koja ima imalo morala i razuma u sebi...
...Mislim da je Mušan Topalović spočetka agresije bio heroj ovog naroda i da je u neuračunljivom stanju uradio neke stvari koje nije smio...
Probajmo zamisliti rečenicu: ''Mislim da je Veselin Veselinović spočetka bio heroj srpskog naroda i da je u neuračunljivom stanju uradio neke stvari koje nije smio...'' Jelde da bi se (sasvim opravdano) napsovali svega mrtvog i živog autoru takve umobolne rečenice? Ja sad pitam: po čemu je ova rečenica drugačija?

I da se nacionalisti sa ove strane Trebevića ne bi uhvatili njihovog najčešćeg argumenta kada se govori o ovoj i sličnim temama, a to je ''relativizacija i izjednačavanja žrtve i dželata'', odmah ću reći da ne izjednačavam jednu i drugu stranu, ali apsolutno izjednačavam jednog i drugog monstruma... A dvije strane su pokazale da nisu iste time što je đukela sa Širokače ipak likvidirana (iako bih ja bio sretniji da mu je suđeno), dok je druga strana najblaže rečeno gledala mirno i sa odobravanjem zvjerstva đukele sa Grbavice...

Ipak, najveća mrlja opkoljenog Sarajeva jeste ukop đukele sa Širokače, i sa aspekta lokacije, i sa aspekta posjete... Svakog razumnog, moralnog i iole objektivnog Sarajliju ta činjenica boli...

O ostalim gadostima iz teksta, možda nešto kasnije, a možda i nikako...
Last edited by cyprus on 03/01/2015 13:32, edited 1 time in total.
L u c i f e r

#92 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by L u c i f e r »

detroit-mercy wrote:
Red Wolf wrote:
Istina je ustvari da dok obespravljena masa pjesaci ka granici u zelji da napusti proljev od drzave u kome stozerna stranka vlada vec preko dvadeset gdina dotle seronja broj jedan vazi o glupostima na koje polupismena rulja jos odvaljuje.
Sve dok jeu bosanskom reality show-u, najveci uspijeh za mladog covjeka ispaliti se iz proljeva koji je kreirala ratno/profiterska kamarila, vaziti o nekim pgazenim svetinjama moze samo moralni proljev od covjeka. Zabrinjavajuce je samo sto oralni traktati ovog i slicnih proljeva jos uvije nailaze na prijem kod jednog broja ljudi, mada za odredjeni broj ljudi BH realm je saren ko Las Vegas :skoljka: .
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Cherry-Cherry

#93 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by Cherry-Cherry »

Red Wolf wrote:
Cherry-Cherry wrote:
A ti Hajde nemoj citati,TACKA!!
U pravu si. Tvoje pisanje nije vrijedno da bi se čitalo. :)
L u c i f e r

#94 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by L u c i f e r »

cyprus wrote:Iz užasa ovog teksta, izdvajam najveći hračak na svaku osobu koja ima imalo morala i razuma u sebi...
...Mislim da je Mušan Topalović spočetka agresije bio heroj ovog naroda i da je u neuračunljivom stanju uradio neke stvari koje nije smio...
Probajmo zamisliti rečenicu: ''Mislim da je Veselin Veselinović spočetka bio heroj srpskog naroda i da je u neuračunljivom stanju uradio neke stvari koje nije smio...'' Jelde da bi se (sasvim opravdano) napsovali svega mrtvog i živog autoru takve umobolne rečenice? Ja sad pitam: po čemu je ova rečenica drugačija?

I da se nacionalisti sa ove strane Trebevića ne bi uhvatili njihovog najčešćeg argumenta kada se govori o ovoj i sličnim temama, a to je ''relativizacija i izjednačavanja žrtve i dželata'', odmah ću reći da ne izjednačavam jednu i drugu stranu, ali apsolutno izjednačavam jednog i drugog monstruma... A dvije strane su pokazale da nisu iste time što je đukela sa Širokače ipak likvidirana (iako bih ja bio sretniji da mu je suđeno), dok je druga strana najblaže rečeno gledala mirno i sa odobravanjem zvjerstva đukele sa Grbavice...

Ipak, najveća mrlja opkoljenog Sarajeva jeste ukop đukele sa Širokače, i sa aspekta lokacije, i sa aspekta posjete... Svakog razumnog, moralnog i iole objektivnog Sarajliju ta činjenica boli...

Iskreno, to mi je bilo previše gadno i za komentarisati, sjetio sam se momaka koje je masakrirao ni krive ni dužne samo zato što su došli po dužnosti da ga uhapse...
Last edited by L u c i f e r on 03/01/2015 13:34, edited 1 time in total.
Red Wolf

#95 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by Red Wolf »

detroit-mercy wrote:
Red Wolf wrote:
Nazvati BOSNU I HERCEGOVINU proljevom,nadam se da ce to gos. Chmoljo znati "cjeniti",ostalo me ne interesuje
JThomas

#96 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by JThomas »

cyprus wrote:Iz užasa ovog teksta, izdvajam najveći hračak na svaku osobu koja ima imalo morala i razuma u sebi...

veselin vlahović.

a vidimo da je g. emir pored glumca, ministra i političara u međuvremenu postao i neuropsihijatar pa (retroaktivno) cijeni i ko je bio uračunljiv a ko nije.
@mba

#97 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by @mba »

L u c i f e r wrote:
@mba wrote:emir je u pravu! :thumbup:
Džemaludin Latić jedan od najznačajnijih Bošnjaka koji se rodio u zadnjih pedeset godina
:lol:

:facepalm:

za latica nisam siguran, ali sve ostalo sto je hadzihafizbegovic napisao je ziva istina!

balijaderi ostaju balijaderi!
L u c i f e r

#98 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by L u c i f e r »

@mba wrote:
L u c i f e r wrote:
@mba wrote:emir je u pravu! :thumbup:
Džemaludin Latić jedan od najznačajnijih Bošnjaka koji se rodio u zadnjih pedeset godina
:lol:

:facepalm:

za latica nisam siguran, ali sve ostalo sto je hadzihafizbegovic napisao je ziva istina!

balijaderi ostaju balijaderi!
I za Cacu? :roll:
@mba

#99 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by @mba »

animals wrote:Tocno se zna ko ce ga podrzati :D uvijek isti tipovi :D

tacno se zna koji su redovni pljuvaci svega bosnjackog, hajd pogodi koji su to!
detroit-mercy

#100 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by detroit-mercy »

Red Wolf wrote:
detroit-mercy wrote:
Red Wolf wrote: Tako je bitno je da je receno i ovdje nije bitno kao sto svi ovdje vode polemiku ko je rekao ovo je mogao reci i bilo ko drugi poenta je da je ovo sve ISTINA i samo istina,a da ima pocetnika ima i previse i da ima licemjera ima i tih al nebitno bitno je da je onaj pao i da ga vise nema,nek znaju da ima i nas drugacijih koji im ne odgovaraju
Nazvati BOSNU I HERCEGOVINU proljevom,nadam se da ce to gos. Chmoljo znati "cjeniti",ostalo me ne interesuje
Prijavi sta je sporno, a ostalo te naravno i ne interesuje jer je previse za kapacitet patriote ala glumac Hadzihafizbegovic :skoljka:. Ne brini nije do tebe, do kamarile je koja je proizvela gomilu klimoglavaca :skoljka:
Btw, nauci razliku izmedju BOSNE I HERCEGOVINE i drzave/drzavnog aparata :mrgreen:
Locked