UCJENE HDZ ekstremista i separatista

Post Reply
sanjin_1

#76 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista

Post by sanjin_1 »

Hafis wrote:Ne znam. Ja sam po tvojoj prići shvatio da je u Neumu več hatma što se tiće tih stvari. O Stocu ne trebam ni govoriti, a u Mostaru se več sprema smjena na ćelu Grada, Klinike, Sveućilišta, skidanje križa na Humu, preimenovanje ulica, ukidanje fašističkog školskog programa, preuzimanje vidženijih poslovnih prostorta...kad ništa, samo ćućanje i duga kanafa.
Imaš li ti kume kakve provjerenije informacije ili češ opet nastaviti sa smajlovima?
Ne znam
Pa zato sam ja tu da te naućim znanju..i onda jedno pitanje malecko...pa što je žalostan nisi bio stavljaš kad nemaš pojma ko je na slici? Ali čovjek "rovi" po kontejneru pa je automatski slika Bošnjačke bijede? De se ti raspitaj kod "tvoji domaćih" ko je čovjek sa one slike jer ako ti ja kažem ko je ispast će da te ponižavam.
Ja sam po tvojoj prići shvatio da je u Neumu več hatma što se tiće tih stvari
Pa naravno da jeste. Eno ti dokumenata na stranci Vlade Federacije. Čak šta više stari su najmanje 3 godine...a ako tome ne vjeruješ onda te mogu odvest u kafanu pa ćeš ćuti koju i o "treČem samo što nije"..
O Stocu ne trebam ni govoriti
Mislim da o Stocu ipak trebaš govoriti jer je Bošnjački uspjeh u njemu zaista fasninirajući..

Vidi, čak ti dajem i link...
HDZ + HDZ 1990 dobili su 866 glasa
Pro Bosanske stranke dobile su 1594 glasa. Tu uključujem SDA, SDP, DF, SBB i Sefera.

Izborne jedinice koje pripadaju gradu su Gorica 1, Stolac 2, Stolac 3,Podgrad 2, Gorica 2, Stolac 1B
http://izbori.ba/Potvrdjeni2014/Finalni ... stine.aspx
a u Mostaru se več sprema smjena na ćelu Grada, Klinike, Sveućilišta, skidanje križa na Humu, preimenovanje ulica, ukidanje fašističkog školskog programa, preuzimanje vidženijih poslovnih prostorta....
Sudeći prema rezultatima ovih izbora, sve je tako kao što si napisao...
evo vidi..sve ćisto ko suza..
Mostar prema rezultatima zadnjih izbora
Hrvatski 21469
Probosanski 25101
Srbi 538

Ukiupno 47108
Vego "doture"..primjećuješ li ti porast Bošnjačkih glasaća koji je u direktnoj korelaciji sa nestankom Lijanovića? :D
Imaš li ti kume kakve provjerenije informacije ili češ opet nastaviti sa smajlovima?
Ja fakat ne znam koliko provjerenija informacija može biti od ovih iz CIK-a? Jedino da te dovedem u kafanu gdje ti sakupljaš informacije o "meDŽunarodnoj potpori" i "trečem smo što nije"..pa nek bude kako tvoji reknu ...ha ja

:izet:
JohnnyS

#77 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista

Post by JohnnyS »

Iza Sveta tri kralja će proraditi gradilišta po Europi pa očekujemo da će se Emil hercegovac pravi tad vratiti na skelu i prestati s nebuloznim upisima s nimalo smisla i puno emotikona.
sanjin_1

#78 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista

Post by sanjin_1 »

Bilo kako bilo tebi ne gine punjenje rafova po Konzumu i nosanje kartonske ambalaže..a ako ti to ne odgovara možeš sa ovim dikelašima ali molim lijepo da od sada zamotate dikele u plastićnu ćesicu. Neću ja vazada davat pare da mi usisavaju novo auto. Zajebi više taj rad. Ili ćesica ili ja nikom više ne stajem..pa se ljutite koliko god hoćete.

Ma evo ih još jednom...
Mostar prema rezultatima zadnjih izbora
Hrvatski 21469
Probosanski 25101
Srbi 538

Ukiupno 47108

Hercegovačko Neretvanski Kanton
Hrvatske stranke (HDZ i 90-tka) 14

Probosanske stranke
SDA ---- 7
SDP ---- 3
SBB -----3
DF ------2
Sefer ----1
Ukupno ---16
http://izbori.ba/Potvrdjeni2014/Finalni ... /Nivo.aspx
Jelde da je ovo prelijepa slika koja "dibidus" doĆarava situaciju na terenu :D
JohnnyS

#79 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista

Post by JohnnyS »

Za nekoga tko je tvrdio da nema veze s ova dva lika brzo si se prepoznao u upisu. Premda mislim da te je na sebe najviše asocirao povratak na rađu u Metković...
sanjin_1

#80 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista

Post by sanjin_1 »

Asocira me što sam opet jutros moro platiti da mi usisaju auto od zemljetine sa "legitimne" dikele... :D
a šta je tebe asociralo? kartonska ambalaža ili punjenje rafova? ćek..ćek..da nije dikela slućajno? :izet:
putokaz1

#81 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista

Post by putokaz1 »

Sve dok u Mostaru budu Bosnjacke i Hrvatske stranke od Mostara nema nista
BHCluster

#82 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista

Post by BHCluster »

putokaz1 wrote:Sve dok u Mostaru budu Bosnjacke i Hrvatske stranke od Mostara nema nista
Nisu ni stranke toliki problem ali trebaju odgovorni i sposobni ljudi a ne ko ovaj samozvani doktor hafis.
tandmand

#83 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista

Post by tandmand »

putokaz1 wrote:Sve dok u Mostaru budu Bosnjacke i Hrvatske stranke od Mostara nema nista
Sve dok u Jugoslaviji budu srpske, hrvatske i albanske drzave od Jugoslavije nema nista.
Nije do Bosnjaka, niti sada niti kada se rasturala Jugoslavija. Za Bosanstvo/Jugoslavenstvo je potrebno najmanje dvoje a za sada čuči i čeka samo jedno.
putokaz1

#84 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista

Post by putokaz1 »

U neku ruku se slazem s predhodnicima
u Bosnjacimaje problem,sto u svom dijelu teritorija BH nemogu napravit drzavu vec imamo nesto...GROZNO
Aida,Konjuh,Livnica,Revom propali za to su krivi Bosnjaci
Sto imamo 1000 de visoko obrazovanih na birou krivi su Bosnjaci
sto nam se svaka utakmica kupuje krivi su Bosnjaci
sto se krade na izborima,nakon zatvaranja birackog mjesta dopise kandidatina unutar liste glasovi krivi Bosnjaci
itd
Red Wolf

#85 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista

Post by Red Wolf »

putokaz1 wrote:U neku ruku se slazem s predhodnicima
u Bosnjacimaje problem,sto u svom dijelu teritorija BH nemogu napravit drzavu vec imamo nesto...GROZNO
Aida,Konjuh,Livnica,Revom propali za to su krivi Bosnjaci
Sto imamo 1000 de visoko obrazovanih na birou krivi su Bosnjaci
sto nam se svaka utakmica kupuje krivi su Bosnjaci
sto se krade na izborima,nakon zatvaranja birackog mjesta dopise kandidatina unutar liste glasovi krivi Bosnjaci
itd
Na dobrom si putu,ima u tom nesto.... BOSNJACI SU KRIVI
Kolinda

#86 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista

Post by Kolinda »

Znači HDZ BiH ima sigurnih 13/17 u DN FBIH , to znači da bez njih nema ni vlasti . :-D
Rizvan

#87 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista

Post by Rizvan »

Kolinda wrote:Znači HDZ BiH ima sigurnih 13/17 u DN FBIH , to znači da bez njih nema ni vlasti . :-D
Ako će se ta vlast formirati podilaženjem ucjenama ekstremnog HDZ-a, onda bolje da se i ne formira.
spreca

#88 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista

Post by spreca »

Kolinda wrote:Znači HDZ BiH ima sigurnih 13/17 u DN FBIH , to znači da bez njih nema ni vlasti . :-D
dakako...bez njih ni svemir nebi postojao :lol:
Kolinda

#89 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista

Post by Kolinda »

Obzirom da HDZ-u pripada pet Hrvatskih pozicija očekivano je da dobije i barem jednu Srpsku koju će dati legitimnim predstavnicima Srba u FBIH kako je HDZ dobio u RS-u .
spreca

#90 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista

Post by spreca »

Kolinda wrote:Obzirom da HDZ-u pripada pet Hrvatskih pozicija očekivano je da dobije i barem jednu Srpsku koju će dati legitimnim predstavnicima Srba u FBIH kako je HDZ dobio u RS-u .
srpsko mjesto treba da dobije strank koja ima najvise srba a to je sdp ili df.....nema nikakve logike da to pripadne hdz.....a to sto dragan ciliricar trguje sa dodigom nema nikakve veze sa federacijom
Hafis

#91 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista

Post by Hafis »

Upravo iz razloga što se Dragan izuzetno dobro služi i ćirilicom (za razliku od lidera sarajevskih stranaka) on ima više nego legitimno pravo da zahtijeva jednu srpsku poziciju u vladi FBiH.
Na kraju krajeva, latiničarima ostaje čak 11 ministarskih mjesta, što je i na ovoj hiperprodukciji ministarskih fotelja više nego dobar ulov i dobar temelj za uhljebljivanje akumuliranog kadra.
spreca

#92 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista

Post by spreca »

gdje pise za to legitimno pravo na jedno srpsko mjesto......valjda je legitimnije da to dobiju srbi kojih ima najvise u nekoj iz stranaka fbih.....uvijek ste bili za svakom svoje a sta je sad ...hoce se malo i tudjeg......da sam na vasem mjestu nebih se previse guro
Kolinda

#93 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista

Post by Kolinda »

Ma meni samo nešto žao Raguža ,jadan ispade iz svih razina vlasti a mislim da na narednim izborima stranka neće ni postojati . Još jedan projek koji nije uspio . Projek koji je tražio kruha preko pogace . Hrvatski birači jako dobro osjete prevaru .
Kolinda

#94 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista

Post by Kolinda »

spreca wrote:gdje pise za to legitimno pravo na jedno srpsko mjesto......valjda je legitimnije da to dobiju srbi kojih ima najvise u nekoj iz stranaka fbih.....uvijek ste bili za svakom svoje a sta je sad ...hoce se malo i tudjeg......da sam na vasem mjestu nebih se previse guro
Zar npr.SNSD nema zastupnike u tjelima vlasti u FBIH ,ima i zato to oni nebi bili legitimni .
spreca

#95 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista

Post by spreca »

Kolinda wrote:Ma meni samo nešto žao Raguža ,jadan ispade iz svih razina vlasti a mislim da na narednim izborima stranka neće ni postojati . Još jedan projek koji nije uspio . Projek koji je tražio kruha preko pogace . Hrvatski birači jako dobro osjete prevaru .
Ne sikiraj se ti za Raguza,,,,hdz90 je opstao i onda kad ste misli da je vec sahranjen......ali ste se malo preracunali
spreca

#96 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista

Post by spreca »

Kolinda wrote:
spreca wrote:gdje pise za to legitimno pravo na jedno srpsko mjesto......valjda je legitimnije da to dobiju srbi kojih ima najvise u nekoj iz stranaka fbih.....uvijek ste bili za svakom svoje a sta je sad ...hoce se malo i tudjeg......da sam na vasem mjestu nebih se previse guro
Zar npr.SNSD nema zastupnike u tjelima vlasti u FBIH ,ima i zato to oni nebi bili legitimni .
pa imaju oni cirilicara da ih zastupa :lol:
Lokman

#97 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista

Post by Lokman »

Arsenal Royal wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/covic-hd ... /141226082

Da li smatrate da se HDZ opet treba izbaciti sa nivoa federacije i da se treba pronaći partner u nekim drugim strankama sa HR predznakom. Jednostavno sa ovakvim megalomanima i opstrukcijama je nemoguće napraviti vlast koja neće biti na štetu Bošnjaka.

Sa druge strane nedopustivo je da HDZ ima 5 hrvatskih minsitarstava. Ne žive svi hrvati u Hercegovini, kamara hrvata je glasala za DF i oni imaju pravo da budu zastupljeni preko minimalno jednog ministarstva.

Dokle će Bošnjački narod i svi ostali slobodoljubivi ljudi biti žrtva separatističkih opstruističkih mahinacija iz hercegovačke betonare?
Situacija nije takva da se HDZ može izbaciti iz vlasti, niti bi se takvim potezom postiglo bilo šta. Problem sa HDZ-om se riješava na inteligentniji način. HDZ i njihova antibosanska politika imaju smisla samo u kontekstu sukoba Srba i Bošnjaka. Ako tog sukoba nema onda HDZ postaje folklorni element. Pitanje BiH je pitanje odnosa pravoslavnih i muslimana. Ako se urede odnosi pravoslavnih i muslimana kako to rade Putin i Erdogan onda je Bosna mirna. U suprotnom HDZ lovi u mutnom na štetu i jednih i drugih.
Kolinda

#98 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista

Post by Kolinda »

Lokman wrote:
Arsenal Royal wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/covic-hd ... /141226082

Da li smatrate da se HDZ opet treba izbaciti sa nivoa federacije i da se treba pronaći partner u nekim drugim strankama sa HR predznakom. Jednostavno sa ovakvim megalomanima i opstrukcijama je nemoguće napraviti vlast koja neće biti na štetu Bošnjaka.

Sa druge strane nedopustivo je da HDZ ima 5 hrvatskih minsitarstava. Ne žive svi hrvati u Hercegovini, kamara hrvata je glasala za DF i oni imaju pravo da budu zastupljeni preko minimalno jednog ministarstva.

Dokle će Bošnjački narod i svi ostali slobodoljubivi ljudi biti žrtva separatističkih opstruističkih mahinacija iz hercegovačke betonare?
Situacija nije takva da se HDZ može izbaciti iz vlasti, niti bi se takvim potezom postiglo bilo šta. Problem sa HDZ-om se riješava na inteligentniji način. HDZ i njihova antibosanska politika imaju smisla samo u kontekstu sukoba Srba i Bošnjaka. Ako tog sukoba nema onda HDZ postaje folklorni element. Pitanje BiH je pitanje odnosa pravoslavnih i muslimana. Ako se urede odnosi pravoslavnih i muslimana kako to rade Putin i Erdogan onda je Bosna mirna. U suprotnom HDZ lovi u mutnom na štetu i jednih i drugih.
Baš bi volio da mi objasniš 1.ovaj crveno boldirani pojam 2.Vezu HDZ-a sa tim pojmom i onim što bi ako ja dobro razumijem (zato i postoji 1.) to trebalo značiti .
Sa moga gledišta jedina proeuropska i napredna stranka na ovim prostorima je HDZ . Istina po meni su malo preblagi kada je u pitanje borba za ravnopravnost Hrvatskog naroda sa ostala dva konstitutivna naroda u BiH ali to je očito cijena i njihova namjerna žrtva da bi ubrzali put Bosne i Hercegovine ka europskim integracijama .
Better Man

#99 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista

Post by Better Man »

HDZ-u ne treba dati srpsko ministarsko mjestu u Vladi FBiH ni pod razno. Može, ali da se HDZ odrekne mjesta ministra finansija, pa da vidimo dali će pristati na to.
Streptokok

#100 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista

Post by Streptokok »

jedini lagumdžijin potez sa kojim se 100% slažem je izbacivanje hdz-a iz vlasti. Mislim da sa tom praksom treba nastaviti.
Post Reply