Tema

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
topcam
Vozim: uzbrdo

#76 Re: Brak radi djece

Post by topcam »

Eurosa wrote:
topcam wrote: Vidis kako se moze kad se hoce. :mrgreen:

Da pribavim i lavor? :P
Malo veci, a boju sama izaberi. :mrgreen: :ljubimruke:
McMoy

#77 Re: Brak radi djece

Post by McMoy »

sadie_forever wrote:
Provjeri ga,pitaj ga ,svaki muskarac treba fizicku bliskost da tako kazem.Imat ce je i s osobom koju ne voli ako treba,,,ako od vlastite zene ne trazi citavu godinu nesto debelo ne stima

Nemam iskustva,rodicini roditelji se razveli bili na 6 mjeseci i ona je tada imala pakao,kasnije su se pomirili i sad imaju bolji brak bar ja koliko vidim

Žene ne trebaju?!
sadie_forever wrote: Ma varas li je? :D
Više zabrinuta nego postavljačica teme!?

Lounge Act wrote:Tema je otisla na krivu stranu.
Mene je jednostavno zanimalo sta kada se odluci ostati u takvom braku? Da li su se ljudi koji su ostali u takvom braku pokajali ili su zadovoljni jer djeca nekada odrastu i nestane taj razlog povezanosti.
Sto se tice mene i muza PurpurHazel nas je najbolje opisala - savrsena ljubav koja je bila uzor i prividno i sada je i rodbini i prijateljima, debelo smo u tridesetim i gotovo 20 godina zajedno. Navela sam da ovakvo stanje nije nastalo preko noci i iza nas je mnogo razgovora i uglavnom ispraznih obecanja. Trudila sam se i borila godinama, ali nakon mnogo odbijanja mogu reci da mi je samopouzdanje ispod nule. Malo po malo prestala sam biti inicijator i evo ima vise od godinu kako me muz nije ni zagrlio. Nekad budem na rubu suza kad vidim neku debelu, ruznu ili nesredjenu zenu s muzem kojem je ocito privlacna, kao neki dan sto jedan progovara za svoju "ja to odrzavam" i sje*em se jos vise sto sam se dovela uopce do toga da im zavidim...i onda ugledam svoju djecu i zakljucim da za njih mogu sve sto treba i da su vjerovatno price prijateljica koje su godinama u braku, a imaju sex svaku noc vjerovatno napuhane, a uostalom i sta me briga kako ko zivi i idemo opet ispocetka... Neki su ovdje spominjali drugi, treci, cetvrti brak i ne znam ni ja sta pa da kazem ja ne mislim o drugome niti mi treba drugi, u slucaju razvoda radije bih ostala sama i opet podredila svoj zivot djeci.
Norm i PurpurHazel - posebno hvala :)
Možda te još uvijek voli, samo mu se ne diže na tebe?
Ime Korisničko

#78 Re: Brak radi djece

Post by Ime Korisničko »

lounge nije kukala nego postavila pitanje. mogla je da ne kaze nista o sebi i da vodi temu kao nesto opcenito, kao "sta bi bilo kad bi bilo".
ja mogu razumjeti, u tom dijelu, kad ti nedostaje to nesto, i kad i govoris i trudis se i majmunises i sve radis da i u njemu probudis isto, a on uopce ne shvata, nego te uzima zdravo za gotovo, kao ona je uvijek tu i uvijek ce biti tu, nema potrebe da se trudim.. ali ja sam bila samo u vezi, duuuugoj..
kako je to kad si u braku i kad su tu jos djeca - ne zelim ni da zamislim.. mislim da ti nije kamen u stomaku nego bjelasnica..
Lounge Act

#79 Re: Tema

Post by Lounge Act »

.
Last edited by Lounge Act on 11/01/2015 23:34, edited 2 times in total.
Nigella

#80 Re: Brak radi djece

Post by Nigella »

Ako bilo koji od partnera nema želju za fizičkim kontaktom toliko dugo onda to nalazi na drugom mjestu...prosto kao pasulj.
sadie_forever

#81 Re: Brak radi djece

Post by sadie_forever »

Nigella wrote:Ako bilo koji od partnera nema želju za fizičkim kontaktom toliko dugo onda to nalazi na drugom mjestu...prosto kao pasulj.
To i ja kazem

ima li zakljucan telefon,jel cesto ode s drugovima/duze na poslu,,,sve su to znakovi
alkalna_baterija

#82 Re: Brak radi djece

Post by alkalna_baterija »

Ako je odnos fer i korektan, ako si mirna, stabilna i nekako opušteno sretna u takvom odnosu, čak i da nema one zaljubljenosti, bar po meni taj je odnos sasvim dovoljan i poželjan.
Problem je nepoštovanje, konstantne svađe, teške riječi... Koliko god se trudili, djeca sve čuju i vide i na osnovu toga biraju stranu.

Hiljadu sam puta rekla da mi je žao što su moji roditelji živote protraćili jedno na drugo, a nijedno nije bilo sretno u braku.
Sada, nakon preko 20 godina braka, došli su fazu "komšiluka" :D, jer se preko nekih djela i riječi ne prelazi, a više pogrešnih stvari ih i dalje drži u tom braku.

Edit: I ja nikada ne bih ostala u braku samo i isključivo zbog djece. Govorim iz perspektive jednog takvog djeteta, koje je "spasilo" pogrešan odnos, da traje i danas.
Ramzess Veliki

#83 Re: Brak radi djece

Post by Ramzess Veliki »

Eurosa wrote: Mozda sam ja naivna i mozda je meni lahko s ove tacke i situacije u kojoj jesam, filozofirati,ali nikad mi nije jasno kako ljudi dozvole da uopce dodju u situaciju da su jedno drugom stranci? Pa ne ide to nabrzinu,odjednom.To je proces...i ne vjerujem da ne vide i ne prepoznaju znakove i upozorenja.
Sta ih sprjecava da se bore protiv toga?
Desi se iako to niko ne želi. Jednostavno vas život ako ne pazite učini strancima.
nightvision

#84 Re: Brak radi djece

Post by nightvision »

Eurosa wrote:S druge strane zadali su mi standard kojem tezim a kako stvari stoje vrlo tesko cu ga i postici. :roll:
Nisu oni tebi nista zadali vec si ti sama sebi postavila (pre)visoke standarde.
alkalna_baterija

#85 Re: Brak radi djece

Eurosa wrote:
alkalna_baterija wrote:Ako je odnos fer i korektan, ako si mirna, stabilna i nekako opušteno sretna u takvom odnosu, čak i da nema one zaljubljenosti, bar po meni taj je odnos sasvim dovoljan i poželjan.
Problem je nepoštovanje, konstantne svađe, teške riječi... Koliko god se trudili, djeca sve čuju i vide i na osnovu toga biraju stranu.

Hiljadu sam puta rekla da mi je žao što su moji roditelji živote protraćili jedno na drugo, a nijedno nije bilo sretno u braku.
Sada, nakon preko 20 godina braka, došli su fazu "komšiluka" :D, jer se preko nekih djela i riječi ne prelazi, a više pogrešnih stvari ih i dalje drži u tom braku.

Edit: I ja nikada ne bih ostala u braku samo i isključivo zbog djece. Govorim iz perspektive jednog takvog djeteta, koje je "spasilo" pogrešan odnos, da traje i danas.
Primjetila sam da afirmativno o razvodu braka govore djeca razvedenih roditelja ili djeca iz "nategnutih" brakova.Valjda ja zato slabo ili nikako ne razumijem postavljacicu teme.
Imala sam izgleda ludu srecu da odrastem uz roditelje koji se i danas vole i iskazuju paznju jedno drugom.S druge strane zadali su mi standard kojem tezim a kako stvari stoje vrlo tesko cu ga i postici. :roll:

Svaku njihovu svadju, svaku ruznu rijec, svaki ruzan postupak, galamu, doduse bar batina nikad nije bilo :D ali sve ostalo jeste i sve smo to nas troje prezivjeli skupa s njima. I nije bilo lahko.
Mogu ja biti ponosna na njih sta su sve pregurali, ali koja korist kad se oni danas maltene mrze, a zive pod jednim krovom. Ja bih radije svoju majku gledala sretnu i nasmijanu, pa makar i kraj drugog covjeka. Cak bih njega cijenila kao osobu mozda i vise nego svog oca, jer postuje moju majku i cini je sretnijom nego otac.

I vjeruj mi, da imam mogucnosti, ja bih ucinila sve da okoncam taj brak i oboma pruzim normalan zivot, ili bar ovo sto im je ostalo od njega.
nightvision

#86 Re: Brak radi djece

Post by nightvision »

Eurosa wrote:Mozda...ne znam :roll:
znas, znas... :-D
Svako od nas treba zivjeti svoj zivot a ne kopirati tudje, pa makar to bili i nasi roditeli. Koliko god skladan brak imali tvoji starci nema nikakve garancije da i tvoj moze biti takav. Mozemo se samo truditi da ne ponavljamo greske koje su nasi stari radili, npr. ako je otac bio siledzija da se sin nije takav prema svojoj supruzi, ali skladan brak ne zavisi samo od jedne osobe i koliko god se ti trudis da ga takvim napravis ako druga polovina iz bilo kog razloga ne zeli tako zivjeti onda dzaba ti sav trud. Znaci, mani se postavljanja nekakvih bracnih standarda, to te nece nigdje ni odvesti ni dovesti.
arslanbey

#87 Re: Brak radi djece

Post by arslanbey »

alkalna_baterija wrote:
Eurosa wrote:
alkalna_baterija wrote:Ako je odnos fer i korektan, ako si mirna, stabilna i nekako opušteno sretna u takvom odnosu, čak i da nema one zaljubljenosti, bar po meni taj je odnos sasvim dovoljan i poželjan.

Primjetila sam da afirmativno o razvodu braka govore djeca razvedenih roditelja ili djeca iz "nategnutih" brakova.Valjda ja zato slabo ili nikako ne razumijem postavljacicu teme.
Imala sam izgleda ludu srecu da odrastem uz roditelje koji se i danas vole i iskazuju paznju jedno drugom.S druge strane zadali su mi standard kojem tezim a kako stvari stoje vrlo tesko cu ga i postici. :roll:

Svaku njihovu svadju, svaku ruznu rijec, svaki ruzan postupak, galamu, doduse bar batina nikad nije bilo :D ali sve ostalo jeste i sve smo to nas troje prezivjeli skupa s njima. I nije bilo lahko.
Mogu ja biti ponosna na njih sta su sve pregurali, ali koja korist kad se oni danas maltene mrze, a zive pod jednim krovom. Ja bih radije svoju majku gledala sretnu i nasmijanu, pa makar i kraj drugog covjeka. Cak bih njega cijenila kao osobu mozda i vise nego svog oca, jer postuje moju majku i cini je sretnijom nego otac.

I vjeruj mi, da imam mogucnosti, ja bih ucinila sve da okoncam taj brak i oboma pruzim normalan zivot, ili bar ovo sto im je ostalo od njega.
a cjeni li tvoja mama oca ili je namrgudjena babetina koja mu zivot smuci.....zasto si samo na maminoj strani
Bambi_na_kofeinu

#88 Re: Brak radi djece

Post by Bambi_na_kofeinu »

Jesi li potpuno isključila mogućnost da ima aferu?
Je li prije bio mnogo drugačiji kada je fizički kontakt u pitanju?
Je li problem počeo poslije rađanja djece?
Ima li opcija zdravstvenih smetnji o kojima ti možda i ne govori?
Postoji li nešto što ti zamjera dugoročno iako ste naoko prešli preko toga?
Ima li ostalih znakova pažnje, nježnosti, spavate li u istom krevetu, imate li samo vaše rituale, ima li on potrebu za tim? Imaš li ti uostalom ili je sve to sa ciljem da završi seksom.

Mislim da se fokusiraš na pogrešno pitanje, to kako su drugi organizovali brakove i izracionalizovali svoje razloge neće učiniti da se osjećaš bolje.
Ima mnogo razloga zašto ljudi ostaju u brakovima i nakon što odnos krene nizbrdo, djeca su još i jedan od razumnijih razloga, i nema garancija ni da ćete svi biti sretniji i ako se razvedete ali i ako izgurate tako narednih 20 godina.
U oba slučaja dugujete jedno drugom iskrenost i otvorene karte.
Ramzess Veliki

#89 Re: Brak radi djece

Post by Ramzess Veliki »

Što se ja educirah ovdje ... a sve sam mislio da se ljudi žene radi seksa ... :oops:

Podržao bih Alkalnu. Ako brak ne valja i djeca su svjedoci čestih svađa - bolje je razići se.
Ako možeš finansijski izdržati. Djeca su krhka i upijaju traume ... to im stvarno ne treba. Djeca se hrane ljubavlju i pažnjom, a za to je nekada dovoljan i jedan roditelj.
U drugom slučaju, ako si na neki način primoran biti u braku radi njih ili sebe, u tom slučaju ne tersaj nego drugoj strani pruži sve što možeš u nadi da ćeš ju učiniti nanovo zaljubljenom u sebe.
Ramzess Veliki

#90 Re: Brak radi djece

Post by Ramzess Veliki »

Eurosa wrote: edit: sve sto vise citam sve sam zabrinutija za sebe :-?
A pa uči ... zavodjenje je umjetnost, disciplina koja se usavršava ... :oops:
kakavdanakneiskustvu

#91 Re: Brak radi djece

Post by kakavdanakneiskustvu »

Norm wrote:
Lounge Act wrote:Ima li starijih forumasa ili forumasica koji su ostali u braku radi djece?
Da li ste se pokajali nakon svega ili ste zadovoljni sto ste napravili takvu odluku?
Ako imas bilo kakvu dvojbu oko toga i savjet trazis na forumu...not good...
Samo cu ti reci da djeciji osmjeh kada izadjete negdje kao porodica...Neprocjenjivo. A za taj osmjeh, ja licno, bi uradio sve...

oženjen si?
Ramzess Veliki

#92 Re: Brak radi djece

Post by Ramzess Veliki »

Eurosa wrote:
Ramzess Veliki wrote:
Eurosa wrote: edit: sve sto vise citam sve sam zabrinutija za sebe :-?
A pa uči ... zavodjenje je umjetnost, disciplina koja se usavršava ... :oops:
:lol: koga Ramke, kooooga :lol: nije fol zavesti fol je naci nekog vrijednog zavodjenja.
Jeee ... :sad:
Norm

#93 Re: Brak radi djece

Post by Norm »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Norm wrote:
Lounge Act wrote:Ima li starijih forumasa ili forumasica koji su ostali u braku radi djece?
Da li ste se pokajali nakon svega ili ste zadovoljni sto ste napravili takvu odluku?
Samo cu ti reci da djeciji osmjeh kada izadjete negdje kao porodica...Neprocjenjivo. A za taj osmjeh, ja licno, bi uradio sve...

oženjen si?
Da. Zasto?
alkalna_baterija

#94 Re: Brak radi djece

arslanbey wrote:a cjeni li tvoja mama oca ili je namrgudjena babetina koja mu zivot smuci.....zasto si samo na maminoj strani
Prije svega, ruzno je bilo koga ko nije prisutan nazvati namrgodjenom babetinom. A sad da ti odgovorim na post.

Nijedno od mojih roditelja ne krivim. Samo su u najgorim situacijama izvukli najgore jedno iz drugog. I mamino najgore je puno bolje nego ocevo. I zao mi je sto su zivot protracili na nekog ko u njima budi ono najgore. Nisu oni losi ljudi, ali su losi jedno za drugo.
Ko zna, mozda bi moj otac bio puno bolja osoba kraj neke druge zene, a moja majka puno gora kraj drugog covjeka. To ne mogu znati.
Ali znam da ovo nije brak kojem tezim i trudim se i cupam svim silama da nikad ne dodjemo do ove tacke. Ne zelim da moja djeca ikad odrastaju u rasturenoj porodici, ali ako se ikad desi, bar cu znati da sam ja dala sve od sebe.

A najbitnije je biti rahat, a ne ludo sretan, to su gluposti kratkog daha. Ne vjerujem u bajke.
alkalna_baterija

#95 Re: Brak radi djece

Eurosa wrote:
alkalna_baterija wrote:

Ja tuzniji post ne procitah odavno,i tako iskren...Iako je bilo tesko,mozda bas iz tog razloga ti si ispala dobra,malada a tako pametna,jaka,principijelna,svoj zivot i brak vodis u razlicitom pravcu nego oni ,svjesna si stvarnosti,ne gajis iluzije,cvrsto si na zemlji i koliko te ja znam, za tebe nema nepremostivih prepreka,ti neces dopustiti da ti se desi isto, a to tj sve to kakva si je plod zrtve koju su podnijeli oni ostavsi u braku. :kiss:
Nahvali ti mene :D :kiss:
kakavdanakneiskustvu

#96 Re: Brak radi djece

Post by kakavdanakneiskustvu »

Norm wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:

oženjen si?
Da. Zasto?[/quote]

onako pitam,vjerovatno nisi imao velikih kriza u braku,znam o čemu pričaš kad spominješ dječji osmijeh i izlazak
_thedude

#97 Re: Brak radi djece

Post by _thedude »

alkalna_baterija wrote:
Stvarno mi te zao sto ovako razmisljas. Zao mi je momka sa kojim se usrecis, ako se ne promjenis.
Stva ti nije dobar, ali ti ja ne mogu to promjeniti - to je nesto sto sama moras.
Vidim da si spremna da kazes svojim roditeljima, idite za svojom srecom.

Sreco nesretna,
Ti kao njihovo dijete si trebala fino da oprostis svojim roditeljima.
Onda fino da roditelji oprosto jedno drugom.
To je trebalo da se dogadja veoma drugo, sve dok ne ode i najmanji problem u zaborav.

To ide ovim smijerom : Oprost-Praštanje-Ljubav.
Zivot je previse kratak za povodjenje za kojekakvim stavovima.

Lijep pozdrav,
alkalna_baterija

#98 Re: Brak radi djece

_thedude wrote:
alkalna_baterija wrote:
Stvarno mi te zao sto ovako razmisljas. Zao mi je momka sa kojim se usrecis, ako se ne promjenis.
Stva ti nije dobar, ali ti ja ne mogu to promjeniti - to je nesto sto sama moras.
Vidim da si spremna da kazes svojim roditeljima, idite za svojom srecom.

Sreco nesretna,
Ti kao njihovo dijete si trebala fino da oprostis svojim roditeljima.
Onda fino da roditelji oprosto jedno drugom.
To je trebalo da se dogadja veoma drugo, sve dok ne ode i najmanji problem u zaborav.

To ide ovim smijerom : Oprost-Praštanje-Ljubav.
Zivot je previse kratak za povodjenje za kojekakvim stavovima.

Lijep pozdrav,
Hvala na savjetima,

Sretno udata :)

Pozdrav back!
Bambi_na_kofeinu

#99 Re: Brak radi djece

Post by Bambi_na_kofeinu »

Alkalna divno iskren post iz pozicije djeteta, nejasno mi je kakav bi kvragu stav trebala promijeniti i zašto.

Samo sam mišljenja da ljudi stvari u konačnici rade ili ne rade zbog sebe, nametati osjećaj djetetu da se ostalo u nesretnom braku zbog njega je nisko, a i obično je samozavaravanje.

Ne možeš znati da li bi bila sretnija da su se tvoji razveli, možda bi im i zamjerila više nego što sad misliš...ali i ne trebaš o tome razmišljati.
To su odrasli ljudi koji su pravili svoje odluke i izbore, pusti :)
dobar osjecaj

#100 Re: Brak radi djece

Post by dobar osjecaj »

Bambi_na_kofeinu wrote:Alkalna divno iskren post iz pozicije djeteta, nejasno mi je kakav bi kvragu stav trebala promijeniti i zašto.
Hej Bambi, nedostajali su mi tvoji komentari :)
Post Reply