crnci
- S4mpion
#76 Re: crnci
Čak i na forumu postoje ljudi koji boju nečije kože stavljaju na prvo mjesto, a njegova djela na peto mjesto, zato i dolazi do ovih nebuloza tipa
"Zašto su morali ubiti kriminalca (ubicu, pedofila, silovatelja) kad je crnac?"
- MyTao
#77 Re: crnci
Ja sam pricao o snimku koji pokazuje davljenje covjeka u New Yorku, nema veze sa ovim sto se desilo u Fergunsonu. Nema veze sa rasizmom direktno, tu se samo radi o nasilnickom ponasanju nekoliko policajaca. Posto svaki put kad policija ubije covjeka, pocnu price, ma bio je kriminalac, pusio travu ovo ono, kao eto to je opravdanje da se covjek ubije. ovdje imamo slucaj koji je zabiljezen na kameri, covjek koji se nije opirao policiji, ali su ga udavili, i naravno nece odgovarati za to. Nisu ga sigurno ubili jer su rasisti, ali kao sto rekoh rasizam se pojavi u velikom broju posle, kada ljudi sve crnce svrstavaju u kriminalce koji ne sluze ni zasto. I tako ovaj zlocin prodje nekaznjeno jer kao imaju pravo da ga udave, pa crnac je, sto automatski znaci da je kriminalacHajvan wrote:ako između tvoja 2 posta stoji samo jedan tuđi koji sadrži video, vejerovatno si se referisao na taj video… ili ti 'nako rečenicu po rečenicu stavljaš u različite postove!?!MyTao wrote:
koji video?
- MyTao
#78 Re: crnci
Ti ili si neupucen ili si stvarno toliki rasista da pises ovakve gluposti... Micheal Brown nije pocinio nikakvo kriminalno djelo kada je ubijen, nije imao pistolj, pa to je i sam policajac prizno. To sta je on radio prije je NEVAZNO, jeli to toliko tesko za tebe da svatis. Plus imas stotine ovakvih slucajeva.S4mpion wrote:Čak i na forumu postoje ljudi koji boju nečije kože stavljaju na prvo mjesto, a njegova djela na peto mjesto, zato i dolazi do ovih nebuloza tipa
Samo rasisti jos uvijek tvrde kako nema rasizma u Americi.
- luckylaka
#79 Re: crnci
Nisi ti dobar...cuj nije se opirao razumijes li ti uopste sta oni njemu govore.Sta valjas gluposti.MyTao wrote:Ja sam pricao o snimku koji pokazuje davljenje covjeka u New Yorku, nema veze sa ovim sto se desilo u Fergunsonu. Nema veze sa rasizmom direktno, tu se samo radi o nasilnickom ponasanju nekoliko policajaca. Posto svaki put kad policija ubije covjeka, pocnu price, ma bio je kriminalac, pusio travu ovo ono, kao eto to je opravdanje da se covjek ubije. ovdje imamo slucaj koji je zabiljezen na kameri, covjek koji se nije opirao policiji, ali su ga udavili, i naravno nece odgovarati za to. Nisu ga sigurno ubili jer su rasisti, ali kao sto rekoh rasizam se pojavi u velikom broju posle, kada ljudi sve crnce svrstavaju u kriminalce koji ne sluze ni zasto. I tako ovaj zlocin prodje nekaznjeno jer kao imaju pravo da ga udave, pa crnac je, sto automatski znaci da je kriminalacHajvan wrote:ako između tvoja 2 posta stoji samo jedan tuđi koji sadrži video, vejerovatno si se referisao na taj video… ili ti 'nako rečenicu po rečenicu stavljaš u različite postove!?!MyTao wrote:
koji video?
- luckylaka
#80 Re: crnci
Ti bas tones sve dublje.Znas li ti uopste kriminalni dosje Browna.17-18 god.napravio prekrsaja ko Al Kapone,ukrao robu taj dan iz trgovine,sutnuo gazdu te iste,napao policajca,pokusao mu oteti pistolj .De ne lupaj vise nemas pojma o ovim dogadjajima.MyTao wrote:Ti ili si neupucen ili si stvarno toliki rasista da pises ovakve gluposti... Micheal Brown nije pocinio nikakvo kriminalno djelo kada je ubijen, nije imao pistolj, pa to je i sam policajac prizno. To sta je on radio prije je NEVAZNO, jeli to toliko tesko za tebe da svatis. Plus imas stotine ovakvih slucajeva.S4mpion wrote:Čak i na forumu postoje ljudi koji boju nečije kože stavljaju na prvo mjesto, a njegova djela na peto mjesto, zato i dolazi do ovih nebuloza tipa
- MyTao
#81 Re: crnci
Ja eto ti razumijes... jeli ti stvarno mislis da su policajci opravdano ubili covjeka??
HALOOOOOOOOO!!!!!
bolje da ja idem s ove teme, bezveze cu ban dobiti..
HALOOOOOOOOO!!!!!
bolje da ja idem s ove teme, bezveze cu ban dobiti..
- MyTao
#82 Re: crnci
Ne znam i ne zanima me. I Al Kaponea su morali strpati u zatvor zbog taxe... nisu ga samo ubili. Ti nemas pojma o zakonu. NE MOZES ubiti nekoga samo jer je kriminalac... mozes ako je crnac.luckylaka wrote:Ti bas tones sve dublje.Znas li ti uopste kriminalni dosje Browna.17-18 god.napravio prekrsaja ko Al Kapone,ukrao robu taj dan iz trgovine,sutnuo gazdu te iste,napao policajca,pokusao mu oteti pistolj .De ne lupaj vise nemas pojma o ovim dogadjajima.MyTao wrote:Ti ili si neupucen ili si stvarno toliki rasista da pises ovakve gluposti... Micheal Brown nije pocinio nikakvo kriminalno djelo kada je ubijen, nije imao pistolj, pa to je i sam policajac prizno. To sta je on radio prije je NEVAZNO, jeli to toliko tesko za tebe da svatis. Plus imas stotine ovakvih slucajeva.S4mpion wrote:Čak i na forumu postoje ljudi koji boju nečije kože stavljaju na prvo mjesto, a njegova djela na peto mjesto, zato i dolazi do ovih nebuloza tipa
A to da je pokusao policajcu oteti pistolj je njegova verzija price... kad ubijes covjeka i kad on ne moze reci svoju stranu, lahko je reci da je te napao
- MyTao
#84 Re: crnci
Imam i ja opciju za smajlije, samo da znas.luckylaka wrote:![]()
Mozes li mi objasniti zasto kriminalca Al Kaponea nisu samo ubili? Prosvjetli me.
Last edited by MyTao on 26/12/2014 17:14, edited 1 time in total.
- amiliana
#85 Re: crnci
Ono gusenje uopce ne opravdavam, ako vec svercuje cigarete mogli su ga uhapsiti a ne odmah ubiti.Mislim da nisu svi isti ne mozemo na osnovu jednog probisvijeta Michael Browna i nekoliko njih reci da su svi afroamerikanci probisvijet i kriminalci ima i drugacijih nisu svi isti.
- MyTao
#86 Re: crnci
Imao je veliki dosje... bio je zrel da jedno gusenje.amiliana wrote:Ono gusenje uopce ne opravdavam, ako vec svercuje cigarete mogli su ga uhapsiti a ne odmah ubiti.Mislim da nisu svi isti ne mozemo na osnovu jednog probisvijeta Michael Browna i nekoliko njih reci da su svi afroamerikanci probisvijet i kriminalci ima i drugacijih nisu svi isti.
- S4mpion
#87 Re: crnci
Čuj nije se opirao 
Kralju, hajd ti polahko s teme, ne znam šta te tjera da pišeš o stvarima o kojima veze nemaš.
Kralju, hajd ti polahko s teme, ne znam šta te tjera da pišeš o stvarima o kojima veze nemaš.
- MyTao
#88 Re: crnci
a jeli volis kad se jos i opiru? pali te to vise? I see how it is...S4mpion wrote:Čuj nije se opirao
- Kikibombona
#89 Re: crnci
Cherry-Cherry wrote:Slažem se. To su najljigaviji ljudi.JohnnyS wrote:Koliko mi idu na živce i prezirem rasiste, toliko mi idu na živce i ovaj drugi spektar, robotski politički korektnih s uvijek odmjerenom izjavom bez da ikoga povrijede. O ovim crncima zarobljenih u tijelu bijelca, wiggerima štono bi rekli, koji razumiju svu patnju koju je crna rasa trpila kroz prošlost pa im sad sve oprašta ne valja ni trošiti riječi.
I sta covjek da kaze jednoj ovakvoj osobi?
Lose biti kokretan prema svima i truditi se da nikoga ne povrijedis?
Jebem te zivote, jel moguce!??
Sere mi se od ovih zajebanih koji svakome u facu kazu ono sto misle.
- It_is_a_Leclerc
#90 Re: crnci
Termin - crnac i bijelac, je zahrđao, retrogradni termin koji je već odavno u stručnoj literaturi, bar kod nas, zamijenjen sa - pripadnik crne, bijele i žute rase. Bijelac i crnac ima "životinjski" prizvuk, kao vranac, šarac itd. Isto se dešava i u stranoj stručnoj literaturi.
Nisu svi pripadnici crne rase - Afroamerikanci. Rečena kovanica je nastala kao potreba sub-nacionalne diferencijacije američkih građana crne rase, i ne predstavlja ni naciju, ni etniju, ni rasu. Postoje pripadnici crne rase i u Africi, pa nisu - afroamerikanci, već samo Afrikanci.
E sad. Što se tiče rasizma, ne treba biti budala, pa tvrditi da ga nema, ili da ga Afroamerikanci ili bilo ko drugi, provocira. To su notorna sranja, poput onih da homoseksualci svojim postojanjem provociraju "moralne" članove društva. Ako govorimo konkretno o Afroamerikancima u SAD-u, onda je potpuno jasno da je sav kriminal, i sve loše što se dešava u njihovoj zajednici, prevashodno uzrokovao sistemski rasizam koji je trajao zadnjih 100 godina. Ti ljudi su bili izolovani, isključeni iz društvenih tokova - iz kulturnih, sportskih, privrednih, javnih, političkih i svih drugih tokova, te im nije preostalo ništa drugo nego da se samo-getoiziraju, da se "komuniziraju", okrenu kriminalu kao jedinom što im je ostavljeno.
Nažalost, unatoč činjenici da američko društvo ili bar javni diskurs inzistira na eradikaciji sistemskog rasizma, on je, kao posljedica klasnih razlika, i dalje vrlo prisutan. Ipak, nema ni najmanje potrebe da se cijela rasa posmatra kroz prizmu jednog dijela, a pogotovo ne jedne vrlo vrlo male grupe unutar tog dijela.
Nisu svi pripadnici crne rase - Afroamerikanci. Rečena kovanica je nastala kao potreba sub-nacionalne diferencijacije američkih građana crne rase, i ne predstavlja ni naciju, ni etniju, ni rasu. Postoje pripadnici crne rase i u Africi, pa nisu - afroamerikanci, već samo Afrikanci.
E sad. Što se tiče rasizma, ne treba biti budala, pa tvrditi da ga nema, ili da ga Afroamerikanci ili bilo ko drugi, provocira. To su notorna sranja, poput onih da homoseksualci svojim postojanjem provociraju "moralne" članove društva. Ako govorimo konkretno o Afroamerikancima u SAD-u, onda je potpuno jasno da je sav kriminal, i sve loše što se dešava u njihovoj zajednici, prevashodno uzrokovao sistemski rasizam koji je trajao zadnjih 100 godina. Ti ljudi su bili izolovani, isključeni iz društvenih tokova - iz kulturnih, sportskih, privrednih, javnih, političkih i svih drugih tokova, te im nije preostalo ništa drugo nego da se samo-getoiziraju, da se "komuniziraju", okrenu kriminalu kao jedinom što im je ostavljeno.
Nažalost, unatoč činjenici da američko društvo ili bar javni diskurs inzistira na eradikaciji sistemskog rasizma, on je, kao posljedica klasnih razlika, i dalje vrlo prisutan. Ipak, nema ni najmanje potrebe da se cijela rasa posmatra kroz prizmu jednog dijela, a pogotovo ne jedne vrlo vrlo male grupe unutar tog dijela.
-
TheMule
#91 Re: crnci
MyTao, jesil' ti u Americi ili u BiH?
- uglavnomja
#92 Re: crnci
meni ova rijec ide na neku stvar ... afroamerikanci ... mozda su americi, u europi nisu. u norveskoj ne postoje afronorvezani, ni u francuskoj afrofrancuzi. u norveskoj kad ih opisuju (najcesce u crnoj hronici), pisu tamne kozeIt_is_a_Leclerc wrote:
.
osim toga nisu svi afrikanci crni. cak i oni koji jesu za nsa crni, nisu isti, imaju svoje karakteristike, nijanse, visinu, usne, oci, jezik, ... sklonost ka trcanju, sportu, ... nisu isto masai i pigmeji.
stanovncici maroka napr. idu od potpuno bijelih do saharskih najcrnjih crnaca.
mislim da je davanje naziva afroamerikanc samo besmislena fasada, forma u k'ofol ljudskim pravima.
- It_is_a_Leclerc
#93 Re: crnci
Rekoh lijepo - potreba američkih pripadnika crne rase da stvore sub-nacionalnu kategoriju koja ih okuplja po rasnoj osnovi.uglavnomja wrote:meni ova rijec ide na neku stvar ... afroamerikanci ... mozda su americi, u europi nisu. u norveskoj ne postoje afronorvezani, ni u francuskoj afrofrancuzi. u norveskoj kad ih opisuju (najcesce u crnoj hronici), pisu tamne kozeIt_is_a_Leclerc wrote:
.
osim toga nisu svi afrikanci crni. cak i oni koji jesu za nsa crni, nisu isti, imaju svoje karakteristike, nijanse, visinu, usne, oci, jezik, ... sklonost ka trcanju, sportu, ... nisu isto masai i pigmeji.
mislim da je davanje naziva afroamerikanc samo besmislena fasada, forma u k'ofol ljudskim pravima.
- Panzer_Daddy
#94 Re: crnci
Jesu cigani ispod ili iznad crnaca na domacoj sceni?
- Hajvan
#95 Re: crnci
u rangu s balijamaPanzer_Daddy wrote:Jesu cigani ispod ili iznad crnaca na domacoj sceni?
Last edited by Hajvan on 26/12/2014 18:40, edited 1 time in total.
- Hajvan
#96 Re: crnci
Panzer_Daddy wrote:Jesu cigani ispod ili iznad crnaca na domacoj sceni?
u raangu s latinima
- MyTao
#97 Re: crnci
U Americi zivim trenutno.TheMule wrote:MyTao, jesil' ti u Americi ili u BiH?
- MyTao
#98 Re: crnci
It_is_a_Leclerc wrote:Termin - crnac i bijelac, je zahrđao, retrogradni termin koji je već odavno u stručnoj literaturi, bar kod nas, zamijenjen sa - pripadnik crne, bijele i žute rase. Bijelac i crnac ima "životinjski" prizvuk, kao vranac, šarac itd. Isto se dešava i u stranoj stručnoj literaturi.
- MyTao
#99 Re: crnci
uglavnomja wrote:meni ova rijec ide na neku stvar ... afroamerikanci ... mozda su americi, u europi nisu. u norveskoj ne postoje afronorvezani, ni u francuskoj afrofrancuzi. u norveskoj kad ih opisuju (najcesce u crnoj hronici), pisu tamne kozeIt_is_a_Leclerc wrote:
.
- uglavnomja
#100 Re: crnci
MyTao wrote:uglavnomja wrote:meni ova rijec ide na neku stvar ... afroamerikanci ... mozda su americi, u europi nisu. u norveskoj ne postoje afronorvezani, ni u francuskoj afrofrancuzi. u norveskoj kad ih opisuju (najcesce u crnoj hronici), pisu tamne kozeIt_is_a_Leclerc wrote:
.
mislim da je davanje naziva afroamerikanc samo besmislena fasada, forma u k'ofol ljudskim pravima.ehhh zivote.
tema je crnci i naziv afroamerikanac, a ne crnci u americi i afroameri
moje misljenje, koje ne mora biti tacno. nisu svi crnci u bjelackom svijetu afroamerikanci, kao sto ni svi bijelci nisu amerikanci