BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih oko 3%!
- Streptokok
#76 Re: BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih oko 3%!
a evo i doktora...
-
sanjin_1
#77 Re: Bosanci, gdje ste?
Poštovana kolegice, najelementarnije poznavanje demografskih trendova u BiH dovodi do zaključka da u BiH trenutno živi oko 54 % Bošnjaka (minimalna tolerancija se podrazumjeva). Tako da je ovaj procenat od 3 %ostalih sasvim realan.SaraFina wrote:Evo posta sa predhodne stranice kao još jednog dokaza tvrdnje.Helena2014 wrote:
Manje od 3%
Upravljačka grupa Međunarodne monitoring misije za popis stanovništva i domaćinstava u Bosni i Hercegovini (IMO), naime, izradila je 20. po redu izvještaj o popisu, u kojem je, kako se može vidjeti u dokumentu navela taj podatak. On se može protumačiti na način da se manje od tri posto stanovništva nije izjasnilo kao Bošnjak, Srbin ili Hrvat, nego je izabralo neku drugu opciju.
3.791.622 osobe popisane ukupno u BiH
2.371.603 osobe u Federaciji BiH
1.326.991 osoba u RS
93.028 osoba u Distriktu Brčko
Pitanje je medjutim kako će podijeliti tih 97%.
Ja sam Srbe računala oko 32%, Hrvate 12%, Bosnjake 48%. A ostalih 8%.
Manje više jedan ili DVA procenta.
"Čuđenju" jednostavno nema mjesta. Dovoljno je pogledati zvaničnu statistiku broja učenika, odnos rođeni-umrli i tu sva priča prestaje.
Ujedno da kažem, naklapanja kvazidemografa iz Beograda, Zagreba, Ljubljane i Kanade uopšte me ne zanimaju.
- SaraFina
#78 Re: BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih oko 3%!
res publica wrote:Hajde, ne budi tužibaba, pa ne treba svaku uzimati za ozbiljno i uvredljivo.SaraFina wrote:Prijavila sam ti post
Pa ćeš ubuduće razmisliti prije entera![]()
![]()
1.Vrijedjas cijeli jedan narod nazivajuci ga lazovima
2.Negiras nacionalnu pripadnost istom tom narodu.Osim ove procjene, postotka.
Doće ti Admin pa neka on odluči.Lijep pozdrav.
I idući put razmisli prije entera!
- res publica
#79 Re: BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih oko 3%!
Hoću, a hoće i CIA u svojoj procjeni za ovu tekuću nam godinu.Hafis wrote: Hoćeš reci krštenih duša 53% i 47% ostalih duša?
http://en.wikipedia.org/wiki/Religions_by_country
Total: 3 760 000
Kršćani: 1 966 480 52.30 %
Muslimani: 1 699 520 45.20 %
Neopredjeljeni: 94 000 2.50 %
- SaraFina
#80 Re: Bosanci, gdje ste?
sanjin_1 wrote:Poštovana kolegice, najelementarnije poznavanje demografskih trendova u BiH dovodi do zaključka da u BiH trenutno živi oko 54 % Bošnjaka (minimalna tolerancija se podrazumjeva). Tako da je ovaj procenat od 3 %ostalih sasvim realan.SaraFina wrote:Evo posta sa predhodne stranice kao još jednog dokaza tvrdnje.Helena2014 wrote:
Manje od 3%
Upravljačka grupa Međunarodne monitoring misije za popis stanovništva i domaćinstava u Bosni i Hercegovini (IMO), naime, izradila je 20. po redu izvještaj o popisu, u kojem je, kako se može vidjeti u dokumentu navela taj podatak. On se može protumačiti na način da se manje od tri posto stanovništva nije izjasnilo kao Bošnjak, Srbin ili Hrvat, nego je izabralo neku drugu opciju.
3.791.622 osobe popisane ukupno u BiH
2.371.603 osobe u Federaciji BiH
1.326.991 osoba u RS
93.028 osoba u Distriktu Brčko
Pitanje je medjutim kako će podijeliti tih 97%.
Ja sam Srbe računala oko 32%, Hrvate 12%, Bosnjake 48%. A ostalih 8%.
Manje više jedan ili DVA procenta.
"Čuđenju" jednostavno nema mjesta. Dovoljno je pogledati zvaničnu statistiku broja učenika, odnos rođeni-umrli i tu sva priča prestaje.
Ujedno da kažem, naklapanja kvazidemografa iz Beograda, Zagreba, Ljubljane i Kanade uopšte me ne zanimaju.
Ako 3% otpada samo na ostale ( a pretpostavljali smo da će se iz te skupine popisanih ) praviti mahinacije logično je zaključiti da je Bošnjaka preko 50%.
-
Hafis
#81 Re: BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih oko 3%!
Isto k'o Libanres publica wrote:Hoću, a hoće i CIA u svojoj procjeni za ovu tekuću nam godinu.Hafis wrote: Hoćeš reci krštenih duša 53% i 47% ostalih duša?![]()
- SaraFina
#82 Re: BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih oko 3%!
Hafis wrote:Isto k'o Libanres publica wrote:Hoću, a hoće i CIA u svojoj procjeni za ovu tekuću nam godinu.Hafis wrote: Hoćeš reci krštenih duša 53% i 47% ostalih duša?![]()
To vas pošalju u izvidnicu da lafo malo dizete tenzije?
Zalijepila bi jednu sliku.
Hint! Boze se dvojca na motoru!
-
neki
#83 Re: BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih oko 3%!
ja da sam admin prvo bih tebe banovao, zbog prijavljivanja ovakvih gluposti...SaraFina wrote:res publica wrote:Hajde, ne budi tužibaba, pa ne treba svaku uzimati za ozbiljno i uvredljivo.SaraFina wrote:Prijavila sam ti post
Pa ćeš ubuduće razmisliti prije entera![]()
![]()
1.Vrijedjas cijeli jedan narod nazivajuci ga lazovima
2.Negiras nacionalnu pripadnost istom tom narodu.Osim ove procjene, postotka.
Doće ti Admin pa neka on odluči.Lijep pozdrav.
I idući put razmisli prije entera!
1. to da su svi narodi na balkanu (pa medju njima i Bosnjaci) skloni preuvelicavanju to je svima jasno jos od kosovskog boja..
2. ne znam cime je negirao nacionalnu pripadnost Bosnjaka izjednacavaju ih sa muslimanima kad je to bila jedna od glavnih predpopisnih teza bosnjacke kampanje..
Eto sad i mene prijavi za Bogtiznaosta...
-
sanjin_1
#84 Re: BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih oko 3%!
res publica wrote:Kad se uzme u obzir tradicionalna ljubav Bošnjaka prema preuveličavanju, laganju i popisnom-izbornom inženjeringu, tj. kad se definitvno obrade podaci sa popisa i odzumu fantomski stanovnici, očekujem sljedeći rezultat:
Bošnjaka 45% u vr' glave. Tj. muslimana, bez obzira da li se izjašnjavali kao Bošnjaci ili ostali.
Srba 38%.
Hrvata 15%.
Ostalih 3%.
Uzimajući u obzir vašu tradiconalnu nepismenost nimalo ne iznenađuje ovakva glupost..
Prema vašoj računici na teritoriji genocidnog entiteta ne živi niko osim Srba a bogami ih ima i u Federaciji ..ah da ne zaboravimo, DC ne postoji
- vivaldi
#85 Re: BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih oko 3%!
trenutno su vjerovatno tu negdje oko 50% sa tendecijom da ih u narednih 10-15 godina bude oko 55%SaraFina wrote:logično je zaključiti da je Bošnjaka preko 50%.
-
Umalo popisivac
- SaraFina
#87 Re: BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih oko 3%!
1.Nije rekao/napisao narodi neko je isključivo Bošnjake okarakterizirao lazovima. Znači jedan narod. Bosnjački.neki wrote: ja da sam admin prvo bih tebe banovao, zbog prijavljivanja ovakvih gluposti...
1. to da su svi narodi na balkanu (pa medju njima i Bosnjaci) skloni preuvelicavanju to je svima jasno jos od kosovskog boja..
2. ne znam cime je negirao nacionalnu pripadnost Bosnjaka izjednacavaju ih sa muslimanima kad je to bila jedna od glavnih predpopisnih teza bosnjacke kampanje..
2.Po ustavu u BiH zive Bošnjaci, Srbi i Hrvati. Dakle upotrijebivši termin Muslimani negirao je nacionalnu odrednicu cijelom jednom narodu i to većinskom ..
S kojim pravom 1 i 2?
3.Ti nisi Admin
Last edited by SaraFina on 21/12/2014 18:02, edited 1 time in total.
-
dječak sa šibicama
#88 Re: BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih oko 3%!
Ako se vrate ovi iz S. Louisa i Skandinavije, bice Bosnjaka i 105% 
- vivaldi
#89 Re: BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih oko 3%!
aktuelne cifre tako pokazujuUmalo popisivac wrote:Tesko.
Last edited by vivaldi on 21/12/2014 18:01, edited 1 time in total.
-
Umalo popisivac
#90 Re: BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih oko 3%!
Inace, pa gdje su ti silni Bosanci i Hercegovci o koji se toliko pricalo? Ja sam mislio ima ih bar kao Hrvata, ako ne i vise?
Zar SDP nije stranka Bosanaca i Hercegovaca? Zar Zelja K. nije izabran glasovima Bosanaca i Hercegovaca? A sad ono 3%, pa kako to, gdje suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu???????????????????????' 
-
sanjin_1
#91 Re: BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih oko 3%!
Neće dugo....mora bratooo u ilegalu mešćini...opet Hin SIPA kupi po "stolnom"....eno i ćaća malog Šunjića klizno radi ratnog zloćina...Streptokok wrote:a evo i doktora...
onda se nije ćudit što se "dotur" ukakiJo
-
Hafis
#92 Re: BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih oko 3%!
I ne znam na temelju kojih podataka ovih navodnih 3% se svrstava u ''Bosance'' i još u''probih'' građane.
Po meni u tih 3% dolaze manjine, pretežno Romi, pokoji Crnogorac, Slovenac, Židov, Rusin, Čeh i dr., ali i Albanci, naturalizirani arapski useljenici, i normalno osobe koje potiču iz mješanih brakova, koje se za razliku od Želje Komšića, nisu htjele nacionalno odrediti. Doduše, vjerojatno nisu bile na nekim izbornim listama, pa to možda čuvaju kao rezervu.
Po meni u tih 3% dolaze manjine, pretežno Romi, pokoji Crnogorac, Slovenac, Židov, Rusin, Čeh i dr., ali i Albanci, naturalizirani arapski useljenici, i normalno osobe koje potiču iz mješanih brakova, koje se za razliku od Želje Komšića, nisu htjele nacionalno odrediti. Doduše, vjerojatno nisu bile na nekim izbornim listama, pa to možda čuvaju kao rezervu.
-
neki
#93 Re: BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih oko 3%!
nisam, nit sam rekao da jesamSaraFina wrote:1.Nije rekao narodi neko je isključivo Bošnjake Okarakterizirao lazovima. Znači jedan narod.neki wrote: ja da sam admin prvo bih tebe banovao, zbog prijavljivanja ovakvih gluposti...
2.Po ustavu u BiH zive Bošnjaci, Srbi i Hrvati. Dakle upotribivši termin Muslimani negirao je nacionalnu odrednicu cijelom jednom narodu i to većinskom ..
3.Ti nisi Admin
a ti si opasno opterecen/a glupostima
-
Umalo popisivac
#94 Re: BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih oko 3%!
vivaldi wrote:aktuelne cifre tako pokazujuUmalo popisivac wrote:Tesko.
Koje? Ja inace nista ne vjerujem dok ne budu sluzbeni razultati popisa. A cak i tad ce vjerodostojnost biti upitna.
- res publica
#95 Re: BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih oko 3%!
Ovo drugo si me pogrešno shvatila. Na popisu se popisivala i vjerska pripadnost, pa sam naveo da će muslimana biti 45%. A muslimani se uglavnom izjašnjavaju kao Bošnjaci, i mali postotak na drugi način.SaraFina wrote: 1.Nije rekao narodi neko je isključivo Bošnjake Okarakterizirao lazovima. Znači jedan narod.
2.Po ustavu u BiH zive Bošnjaci, Srbi i Hrvati. Dakle upotribivši termin Muslimani negirao je nacionalnu odrednicu cijelom jednom narodu i to većinskom ..
3.Ti nisi Admin
- Kikibombona
#96 Re: BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih manje od 3 posto : Bosanci, gdje ste?
Kao prvo, podjela nije moguca bez novog rata, osim ako strane sile ne odluce slomiti preko koljena. Amerika i Evropa da zele mogu podjeliti BiH ili je centralizovati bez da izbiju veci sukobi. Tada procente i jedni i drugi i treci mogu okaciti macku o rep.zavrzlama wrote:
pogresno...VEOMA je bitno koliko ce bosnjaka biti na popisu...ako imas preko 50 % bosnjaka otezavas ideju o podjelu BIH,jer tad ne mozes bosnjacima dati 25% BIH teritorije a njih preko 50%...kako se bude povecavao broj bosnjaka u ukupnom udjelu broja stanovnika BIH ,tako ce sve vise slabiti ideja podjele BIH,jednostavno da jednostavnije ne moze biti....od srba i hrvata zavisi da li ce sa jacanjem brojnosti bosnjaka rasti njihova opredijeljenost za BIH kao drzavu svih ili drzavu boasnjaka....Bajic i mnogi su vec dali dobre analize za ovaj slucaj...
Da li Bosnjaka ima 49.9% ili 50.1% potpuno je nebitno. To hocu da kazem. Mozda se na to nekome cuna dize al to na terenu ne mijenja apsolutno nista. Za Bosnjake je vec bolje da ih ima 65% nego 49.9%. To bi vec bila ocigledna razlika i svakako da bi imalo uticaj. Jedan-dva procenta ne igraju nikakvu ulogu.
Ako pricamo o ukidanju RS, onda bi Bosnjaci trebali imati makar 30% udjela u RS da bi se o tome moglo razmisljati i na tome raditi. Sve da je u Federaciji 3 miliona Bosnjaka, ako su u RS svedeni na par procenata, ukidanje je nemoguce bez rata.
Prosto ko riza.
- SaraFina
#97 Re: BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih oko 3%!
dječak sa šibicama wrote:Ako se vrate ovi iz S. Louisa i Skandinavije, bice Bosnjaka i 105%
Trenutno je cilj 50 i koji procenat
Za budućnost ne brini.
- It_is_a_Leclerc
#98 Re: BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih oko 3%!
Ožalošćena Tijana Cvjetičanin, Darko Brkan i društvo sa NVO ljevice...
-
dječak sa šibicama
#99 Re: BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih oko 3%!
A tek ovi iz Beca 
- vivaldi
#100 Re: BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih oko 3%!
pa i ne mislim na popis vec cifre koje zavoi objavljuju. udio bosnjaka u rodjenim se krece oko 55%, i na osnovu toga moze praviti buduce projekcije. ako bude nekih promjena onda pravis i nove projekcije.Umalo popisivac wrote:vivaldi wrote:aktuelne cifre tako pokazujuUmalo popisivac wrote:Tesko.
Koje? Ja inace nista ne vjerujem dok ne budu sluzbeni razultati popisa. A cak i tad ce vjerodostojnost biti upitna.
ali posto je udio bosnjaka medju straujom popluacijom manji od 55% njihov ukupni broj trenutno je sigurno manji od 55%. Koliko tacno - niko ne zna