Ne mjesam ja nista, a napisacu i 3 x, crni Audi sa blinkerima predsjednika FBiH u trenutku dok su oni upaljeni je vozilo pod pratnjom jer ga prati posebno policijsko vozilo FUP-a, crni Golf V, sa 2 pripadnika FUP-a i upaljenim svjetlnosim uredjajima crvene i plave boje. Ti misli drugacije i isprobavaj sistem...mg wrote:Mjesas pojmove. Vozilo pod pratnjom nije vozilo sa blinkerima. Nije cak ni civilno vozilo sa rotacijom. Vec samo vozilo pod pratnjom policije koja u trenutku pratnje ima upaljena svjetla i rotacje.goran16v wrote:Naravno, OSL su duzna davati komande tako da ne ugrozavaju nikoga, ali ako OSL procijeni da je bezbjedno i izda takvo naredjenje vozac je duzan da pomjeri vozilo i da prednost vozilu pod patnjom.Romeo 80 wrote:Ovlaštena službena lica nemaju pravo ugrožavati građane, niti imaju pravo od bilo koga tražiti da ugrozi život i zdravlje sebe kao i drugih učesnika u saobraćaju! Ne ulazeći sad u raspravu šta se podrazumijeva vozilima pod pratnjom, a zakon je po tom pitanju jasan, ti kao građanin nisi dužan sebe ugroziti na bilo koji način zarad bilo koga. Nema tog zakona koji daje pravo policajcu da te natjera da ugrziš sebe ili druge kršeći saobraćajna pravila.
Ispade ovdje da ako čekaš na semaforu na crvenom svjetlu i ispred tebe prelaze pješaci ulicu preko zebre, da ih moraš pregaziti ako ti iza kabadahija zaurla da se skloniš! Dobro se ovdje pretjeruje. Dužnost građanina je da se skloni po naredbi OSL, ali samo na način koji ne ugrožava nikoga i kad za to postoje preduslovi. Tjerati običnog građanina da prolazi autom raskrnicu na crveno svjetlo, ugrožavajući sve oko sebe nema pravo niko da radi...
Naravno da vozac nece proci kroz crveno, ali je ako je ignorisao naredbe Budimirove pratnje prije i poslije toga, kontajuci da je svaki crni auto s blinkerima bez pol. auta ispred sebe supljak, mogao je snositi itekakve posljedice
http://www.autoportal.ba/index.php?opti ... 1&Itemid=1
Clanak na tu temu.http://vidiportal.ba/novosti/drtvo/3111 ... -politiari
I svaki crni auto sa blinkerima jeste supljak. Fino i u zakonu pise. Ja se iskljucujem ovdje. Pozzz
Ovaj copy-paste "strucnjak" koji je napisao tekst sa donjeg linka je previdio samo jedan detalj - jeste bilo rijeco po policiji jer je majmun koji je vozio Becirevicevog Passata policajac.
Jedno civilno vozilo sa blinkerima, ukoliko nije vozilo policije, nema nikakve prednosti na cesti. Spec jedinica FUP-a, bas kao i Jedinica za podrsku MUP-a KS koriste iskljucivo civilna vozila i sad ce neko tvrditi da taj auto pod rotacijama nije vozilo s pravom prtvenstva. Problem je u tome sto ti sad ne znas ko jeste, a ko nije... Ja ne isporobavam sistem da mislim da nije, a ono se ispostavi da jeste.