Ski skokovi

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
uglavnomja

#76 Re: Ski skokovi

Post by uglavnomja »

prvi skok

1. prevc
2. ganges
3. freund
4. forfang ....

prirodan poredak :D valjda ce ostati i u drugoj tako
junior3

#77 Re: Ski skokovi

Post by junior3 »

Ma mogu se ova prva dva i rotirati nije toliko bitno. :mrgreen:
Romanista 101%

#78 Re: Ski skokovi

Post by Romanista 101% »

To je to! :thumbup:

Aufwiedersehn :lol:
junior3

#79 Re: Ski skokovi

Post by junior3 »

Al' ih lomi momak. :mrgreen:
Malo Gangnes podbaci, šteta.
uglavnomja

#80 Re: Ski skokovi

Post by uglavnomja »

mislim ono pa prevc je stvarno cudo, kako skace, leti ... :thumbup: i kako se raduje :D

i jos se ovi komentatori raduju kao da je njihov, valjda simpa lik ... sve u superlativima. :)

a bilo bi mi draze da je ganges ostao ispred freunda
BHF_Manijak

#81 Re: Ski skokovi

Post by BHF_Manijak »

Sto je najzalosnije kroz 2-3 godine, past ce qrcu za usi, kao da nikad u zivotu nike skak'o.

Zato jos vise postovanja treba pokazati prema Ahonenu, Malyszu i jos njih par, koji su godinama u vrhu bili. Doktori, nakon toga sve goli karinasi.
Mali Schlierenzauer nevjerovatan talenat prije 5-6 godina, sa 16 obarao rekorde, sad ist'o da su kakvog amatera ubacili da skace, nevjerovatno.
Tako ce i s Prevcom biti vjerovatno.
junior3

#82 Re: Ski skokovi

Post by junior3 »

Sa Ahonenom se niko ne može porediti. :mrgreen:
uglavnomja

#83 Re: Ski skokovi

Post by uglavnomja »

ne barcite mi kasaia :D
InvestmentSLO

#84 Re: Ski skokovi

Post by InvestmentSLO »

BHF_Manijak wrote:Sto je najzalosnije kroz 2-3 godine, past ce qrcu za usi, kao da nikad u zivotu nike skak'o.

Zato jos vise postovanja treba pokazati prema Ahonenu, Malyszu i jos njih par, koji su godinama u vrhu bili. Doktori, nakon toga sve goli karinasi.
Mali Schlierenzauer nevjerovatan talenat prije 5-6 godina, sa 16 obarao rekorde, sad ist'o da su kakvog amatera ubacili da skace, nevjerovatno.

Prevc je lani imao isto poena ko prijatelj/ freund. Znas kakva je to rjetkost, da imAs isto bodova ba kraju I nazalist izgubis jer imas manje pobjeda! Njega je to ojacalo I evo sad se vidi kako jih sve tamani. On je vec konstantan ovo je vec 4 godina... Peterka je bio kadifa I njega mozes staviti u ta cuda. Dva puta zaredom osvaja titulo u skupnom poredku tamo sa 18-19 godina... Nakon tih zlatnih sezona.. Nije se vise sastavio.. Ubleha, kadifa :D.... Ovaj Peter Prevc je drugi karakter... Tako je zrel I prizemljen... Pravi je heroj u slo!
InvestmentSLO

#85 Re: Ski skokovi

Post by InvestmentSLO »

Živé naj vsi naródi,
ki hrepené dočakat dan,
ko, koder sonce hodi,
prepir/ Svadja iz svéta bo pregnan,/ protjeran
ko rojak
prost bo vsak,
ne vrag, le sosed/ Komsija bo mejak!

Nesto taku himnu bi morala BH imat... Stvarno ljudska
BHF_Manijak

#86 Re: Ski skokovi

Post by BHF_Manijak »

InvestmentSLO wrote: Prevc je lani imao isto poena ko prijatelj/ freund. Znas kakva je to rjetkost, da imAs isto bodova ba kraju I nazalist izgubis jer imas manje pobjeda! Njega je to ojacalo I evo sad se vidi kako jih sve tamani. On je vec konstantan ovo je vec 4 godina... Peterka je bio kadifa I njega mozes staviti u ta cuda. Dva puta zaredom osvaja titulo u skupnom poredku tamo sa 18-19 godina... Nakon tih zlatnih sezona.. Nije se vise sastavio.. Ubleha, kadifa :D.... Ovaj Peter Prevc je drugi karakter... Tako je zrel I prizemljen... Pravi je heroj u slo!
Prevc je zadnje 3 godine konstatan, ukljucujuci i ovu, prije toga je bio 'nako, ni tamo ni vamo, bio 24., bio 15. Isto je tako i Schlierenzauer bio konstatan, a vidi ga sad. Treba sacekat sa Petrom, ako se odrzi narednih 4-5 godina tu gdje jeste, bilo bi to pravo osvjezenje za ski skokove.
InvestmentSLO

#87 Re: Ski skokovi

Post by InvestmentSLO »

BHF_Manijak wrote:
InvestmentSLO wrote: Prevc je lani imao isto poena ko prijatelj/ freund. Znas kakva je to rjetkost, da imAs isto bodova ba kraju I nazalist izgubis jer imas manje pobjeda! Njega je to ojacalo I evo sad se vidi kako jih sve tamani. On je vec konstantan ovo je vec 4 godina... Peterka je bio kadifa I njega mozes staviti u ta cuda. Dva puta zaredom osvaja titulo u skupnom poredku tamo sa 18-19 godina... Nakon tih zlatnih sezona.. Nije se vise sastavio.. Ubleha, kadifa :D.... Ovaj Peter Prevc je drugi karakter... Tako je zrel I prizemljen... Pravi je heroj u slo!
Prevc je zadnje 3 godine konstatan, ukljucujuci i ovu, prije toga je bio 'nako, ni tamo ni vamo, bio 24., bio 15. Isto je tako i Schlierenzauer bio konstatan, a vidi ga sad. Treba sacekat sa Petrom, ako se odrzi narednih 4-5 godina tu gdje jeste, bilo bi to pravo osvjezenje za ski skokove.

On je več sad 5 sezona u vrhu( top15) top 10(4 sezone) top3 (tri sezone)... znači:

Rodjen je 1992. 20. septembra. Tek napunijo 23 godine

Sezona Ukupno Letovi 200+ Turneja
2009/10 35---------- 41------------------- 10

2010/11 24------------36--------------- 13

2011/12 15----------18------------------20

2012/13 7------------5--------------------8

2013/14 2nd----------1st------------------4

2014/15 2nd------------1st----------------3rd

2015/16 1st-------------1st----------------
N/A
InvestmentSLO

#88 Re: Ski skokovi

Post by InvestmentSLO »

Schlierenzauera je malo drugačije on je ipak bio skoro 10 sezona u vrhu i logično, da je došlo do pada koncetracije manjka rada... Malo sam preletio rezultate njegove i stvarno od 16 godine pa do 23-24 je bio u vrhu... A kad vidiš Peterku to je fenomen... On je bukvalno 2x zaredom ukupno bio najbolji... A nakon toga nije ni prismrdio do 20 mesta... Ono tu i tamo se plasiro i večinoma osvajo mjesta izmedju 25-40. :D
To je sjeban karakter... Žene, droge, alko,... Para dobio i sve ošlo :D
Better Man

#89 Re: Ski skokovi

Post by Better Man »

BHF_Manijak wrote:Sto je najzalosnije kroz 2-3 godine, past ce qrcu za usi, kao da nikad u zivotu nike skak'o.

Jedan od največih giganata je Noriaki Kasai. Lik je fenomen. Skakati s 44 godine i biti uvijek blizu vrha je zaista vrijedno savkog divljenja. Mali Prevc ako ovako nastavi, mogao bi postati ne samo najbolji Slovenački ski skakač svih vremena, već i jedan od najboljih u svijetu.
__Phoenix__

#90 Re: Ski skokovi

Post by __Phoenix__ »

junior3 wrote:Sa Ahonenom se niko ne može porediti. :mrgreen:
Ni sa Dimitrijem Vasiljevim npr. ali ipak nostalgija ne bi trebala utjecati na neko generalno mišljenje o današnjim skakačima, sport koji se vrlo vrlo malo mijenja tokom godina a opet ne dosadi zbog nekih novih mladića...

Iako bih ja volio vidjeti da se malo negro populacija u Americi zainteresuje za ovaj sport i zauvijek ga pokvari hahah
BHF_Manijak

#91 Re: Ski skokovi

Post by BHF_Manijak »

Ne prizivaj ih Allaha ti, neka ostane ovako interesantno! :mrgreen: :mrgreen:
Romanista 101%

#92 Re: Ski skokovi

Post by Romanista 101% »

ove sezone bas pomalo dosadno, imas Prevca koji razvaljuje,onda Freund kao malo mu daje otpora a ovo ostalo srednja zalost, nekad je tu bilo 4-5 skakaca sto su se borili za prva mjesta a danas se zadovoljavaju sa 7-8 mjestom, Ahonen po meni iako nije najbolji svih vremena ali za mene daleko najkonstantniji skakac koji je bio u vrhu 10-15 god.

imali kod nas u Bosni da neko trenira ovaj sport? kako nakon svih ovih godina niko nije zainteresovan da pokrene nesto ozbiljnoi u vezi skokova, a imamo sve uslove za to.
InvestmentSLO

#93 Re: Ski skokovi

Post by InvestmentSLO »

Zanimljivost kot familije Prevc. Znači Peter, Domen, Cene svi treniraju Skokove a imaju dvije sestre koja jedna isto trenira a druga je premlada :D

Znači 2018 Pjongjang bi mogli brača Prevc, da budu u timu...

I Peter je izjavio, da mu je Daiki Ito fascinantan i da bi on isto želeo tako dugo biti u tom sportu!
BHF_Manijak

#94 Re: Ski skokovi

Post by BHF_Manijak »

Romanista 101% wrote:ove sezone bas pomalo dosadno, imas Prevca koji razvaljuje,onda Freund kao malo mu daje otpora a ovo ostalo srednja zalost, nekad je tu bilo 4-5 skakaca sto su se borili za prva mjesta a danas se zadovoljavaju sa 7-8 mjestom, Ahonen po meni iako nije najbolji svih vremena ali za mene daleko najkonstantniji skakac koji je bio u vrhu 10-15 god.

imali kod nas u Bosni da neko trenira ovaj sport? kako nakon svih ovih godina niko nije zainteresovan da pokrene nesto ozbiljnoi u vezi skokova, a imamo sve uslove za to.
Ne bih ja tu izostavio ni Adama Malysza, dugo je bas bio na sceni i jako konstantan, a prije njih Goldberger.

Norvezani su sad malo pali, ali imaju mlad tim, koji ce biti paklen za 2-3 godine, ako i njih ne zahvati sindrom "Schlierenzauer". :mrgreen:

Svabe od Schmitta traze svog broj 1 skakaca, a i on je nakon dvije titule bas pao qrcu za usi. Freund iako je osvojio prosle sezone titulu svjetskog prvaka, ne djeluje mi nikako sigurno, ne znam ni sam sto. :mrgreen:
Leopold_IV

#95 Re: Ski skokovi

Post by Leopold_IV »

junior3 wrote:Sa Ahonenom se niko ne može porediti. :mrgreen:
Mati Nikenen i Jens Weißflog :D
junior3

#96 Re: Ski skokovi

Post by junior3 »

Trebao sam napisati, da se za mene ne može porediti ni sa kim drugim. :D
ElRe

#97 Re: Ski skokovi

Post by ElRe »