Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Sto je najzalosnije kroz 2-3 godine, past ce qrcu za usi, kao da nikad u zivotu nike skak'o.
Zato jos vise postovanja treba pokazati prema Ahonenu, Malyszu i jos njih par, koji su godinama u vrhu bili. Doktori, nakon toga sve goli karinasi.
Mali Schlierenzauer nevjerovatan talenat prije 5-6 godina, sa 16 obarao rekorde, sad ist'o da su kakvog amatera ubacili da skace, nevjerovatno.
Tako ce i s Prevcom biti vjerovatno.
BHF_Manijak wrote:Sto je najzalosnije kroz 2-3 godine, past ce qrcu za usi, kao da nikad u zivotu nike skak'o.
Zato jos vise postovanja treba pokazati prema Ahonenu, Malyszu i jos njih par, koji su godinama u vrhu bili. Doktori, nakon toga sve goli karinasi.
Mali Schlierenzauer nevjerovatan talenat prije 5-6 godina, sa 16 obarao rekorde, sad ist'o da su kakvog amatera ubacili da skace, nevjerovatno.
Prevc je lani imao isto poena ko prijatelj/ freund. Znas kakva je to rjetkost, da imAs isto bodova ba kraju I nazalist izgubis jer imas manje pobjeda! Njega je to ojacalo I evo sad se vidi kako jih sve tamani. On je vec konstantan ovo je vec 4 godina... Peterka je bio kadifa I njega mozes staviti u ta cuda. Dva puta zaredom osvaja titulo u skupnom poredku tamo sa 18-19 godina... Nakon tih zlatnih sezona.. Nije se vise sastavio.. Ubleha, kadifa .... Ovaj Peter Prevc je drugi karakter... Tako je zrel I prizemljen... Pravi je heroj u slo!
Živé naj vsi naródi,
ki hrepené dočakat dan,
ko, koder sonce hodi,
prepir/ Svadja iz svéta bo pregnan,/ protjeran
ko rojak
prost bo vsak,
ne vrag, le sosed/ Komsija bo mejak!
Nesto taku himnu bi morala BH imat... Stvarno ljudska
InvestmentSLO wrote:
Prevc je lani imao isto poena ko prijatelj/ freund. Znas kakva je to rjetkost, da imAs isto bodova ba kraju I nazalist izgubis jer imas manje pobjeda! Njega je to ojacalo I evo sad se vidi kako jih sve tamani. On je vec konstantan ovo je vec 4 godina... Peterka je bio kadifa I njega mozes staviti u ta cuda. Dva puta zaredom osvaja titulo u skupnom poredku tamo sa 18-19 godina... Nakon tih zlatnih sezona.. Nije se vise sastavio.. Ubleha, kadifa .... Ovaj Peter Prevc je drugi karakter... Tako je zrel I prizemljen... Pravi je heroj u slo!
Prevc je zadnje 3 godine konstatan, ukljucujuci i ovu, prije toga je bio 'nako, ni tamo ni vamo, bio 24., bio 15. Isto je tako i Schlierenzauer bio konstatan, a vidi ga sad. Treba sacekat sa Petrom, ako se odrzi narednih 4-5 godina tu gdje jeste, bilo bi to pravo osvjezenje za ski skokove.
InvestmentSLO wrote:
Prevc je zadnje 3 godine konstatan, ukljucujuci i ovu, prije toga je bio 'nako, ni tamo ni vamo, bio 24., bio 15. Isto je tako i Schlierenzauer bio konstatan, a vidi ga sad. Treba sacekat sa Petrom, ako se odrzi narednih 4-5 godina tu gdje jeste, bilo bi to pravo osvjezenje za ski skokove.
On je več sad 5 sezona u vrhu( top15) top 10(4 sezone) top3 (tri sezone)... znači:
Rodjen je 1992. 20. septembra. Tek napunijo 23 godine
Sezona Ukupno Letovi 200+ Turneja
2009/10 35---------- 41------------------- 10
Schlierenzauera je malo drugačije on je ipak bio skoro 10 sezona u vrhu i logično, da je došlo do pada koncetracije manjka rada... Malo sam preletio rezultate njegove i stvarno od 16 godine pa do 23-24 je bio u vrhu... A kad vidiš Peterku to je fenomen... On je bukvalno 2x zaredom ukupno bio najbolji... A nakon toga nije ni prismrdio do 20 mesta... Ono tu i tamo se plasiro i večinoma osvajo mjesta izmedju 25-40.
To je sjeban karakter... Žene, droge, alko,... Para dobio i sve ošlo
BHF_Manijak wrote:Sto je najzalosnije kroz 2-3 godine, past ce qrcu za usi, kao da nikad u zivotu nike skak'o.
Jedan od največih giganata je Noriaki Kasai. Lik je fenomen. Skakati s 44 godine i biti uvijek blizu vrha je zaista vrijedno savkog divljenja. Mali Prevc ako ovako nastavi, mogao bi postati ne samo najbolji Slovenački ski skakač svih vremena, već i jedan od najboljih u svijetu.
junior3 wrote:Sa Ahonenom se niko ne može porediti.
Ni sa Dimitrijem Vasiljevim npr. ali ipak nostalgija ne bi trebala utjecati na neko generalno mišljenje o današnjim skakačima, sport koji se vrlo vrlo malo mijenja tokom godina a opet ne dosadi zbog nekih novih mladića...
Iako bih ja volio vidjeti da se malo negro populacija u Americi zainteresuje za ovaj sport i zauvijek ga pokvari hahah
ove sezone bas pomalo dosadno, imas Prevca koji razvaljuje,onda Freund kao malo mu daje otpora a ovo ostalo srednja zalost, nekad je tu bilo 4-5 skakaca sto su se borili za prva mjesta a danas se zadovoljavaju sa 7-8 mjestom, Ahonen po meni iako nije najbolji svih vremena ali za mene daleko najkonstantniji skakac koji je bio u vrhu 10-15 god.
imali kod nas u Bosni da neko trenira ovaj sport? kako nakon svih ovih godina niko nije zainteresovan da pokrene nesto ozbiljnoi u vezi skokova, a imamo sve uslove za to.
Romanista 101% wrote:ove sezone bas pomalo dosadno, imas Prevca koji razvaljuje,onda Freund kao malo mu daje otpora a ovo ostalo srednja zalost, nekad je tu bilo 4-5 skakaca sto su se borili za prva mjesta a danas se zadovoljavaju sa 7-8 mjestom, Ahonen po meni iako nije najbolji svih vremena ali za mene daleko najkonstantniji skakac koji je bio u vrhu 10-15 god.
imali kod nas u Bosni da neko trenira ovaj sport? kako nakon svih ovih godina niko nije zainteresovan da pokrene nesto ozbiljnoi u vezi skokova, a imamo sve uslove za to.
Ne bih ja tu izostavio ni Adama Malysza, dugo je bas bio na sceni i jako konstantan, a prije njih Goldberger.
Norvezani su sad malo pali, ali imaju mlad tim, koji ce biti paklen za 2-3 godine, ako i njih ne zahvati sindrom "Schlierenzauer".
Svabe od Schmitta traze svog broj 1 skakaca, a i on je nakon dvije titule bas pao qrcu za usi. Freund iako je osvojio prosle sezone titulu svjetskog prvaka, ne djeluje mi nikako sigurno, ne znam ni sam sto.