Ubijen navijač Zvezde u Turskoj!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Creasy

#76 Re: Ubijen navijač Zvezde u Turskoj!

Post by Creasy »

Muhamed Đakmić wrote:Sve dok klubovi imaju više štete nego koristi od navijačkih skupina, njihovo postojanje je besmisleno. Njihov je smisao valjda da funkcionišu u sinergiji sa klubom, ali većina ovih jačih su zasebna tijela koja klubu nanose samo štetu. Nema rješenja, mrtve glave će nastaviti da padaju jer država neće da se uključi u prečišćavanje tih skupina od svakojakog kukolja, a sami navijači to nikad neće uraditi.
Navijači/huligani Zvezde, Partizana, Sarajeva, Želje, Dinama, Hajduka... su jedna obična marva koju samo treba tući.
nema me tamo

#77 Re: Ubijen navijač Zvezde u Turskoj!

Post by nema me tamo »

Creasy wrote:
ISTANBUL - Navijači Crvene zvezde planiraju da zajedno sa pristalicama Olimpijakosa u Istanbulu prisustvuju meču 10. kola Evrolige između turskog i grčkog kluba, koji je na programu 18. decembra.

Turski mediji prenose atmosferu sa mečeva širom Evrope gde je odata pošta ubijenom navijaču Crvene zvezde Marku Ivkoviću. Ivković je ubijen u petak uoči utakmice košarkaške Evrolige u Istanbulu, gde je Crvena zvezda gostovala ekipi Galatasaraja i biće sahranjen danas na Bežanijskom groblju u Beogradu.

Pojedini turski mediji podsećaju da su navijači Zvezde i Olimpijakosa u bratskim odnosima. Oni su preneli informaciju da su se pristalice Zvezde dogovorile sa navijačima Olimpijakosa da pruže podršku bratskom klubu na meču protiv Galatasaraja.

Duel između Galatasaraja i Olimpijakosa je na programu 18. decembra u dvorani Abdi Ipekči.
Daj bože da 18.12. opet neko ne nastrada... :-)

Ovo je vjerovatno internet patka..
A pošto je izaslo u javnost sada ce na toj utakmici biti 1000 drotova...

A u suštini uvijek mozes nac put do dvorane i belaja, pogotovo u gradu koji ima 14, 15 miliona ljudi..
muzicar_iz_parka

#78 Re: Ubijen navijač Zvezde u Turskoj!

Post by muzicar_iz_parka »

Kako Amerikanci uspjevaju držiti svoje mangupe pod kontrolom a niko iz Evrope ne može?
Creasy

#79 Re: Ubijen navijač Zvezde u Turskoj!

Post by Creasy »

nema me tamo wrote:
Creasy wrote:
ISTANBUL - Navijači Crvene zvezde planiraju da zajedno sa pristalicama Olimpijakosa u Istanbulu prisustvuju meču 10. kola Evrolige između turskog i grčkog kluba, koji je na programu 18. decembra.

Turski mediji prenose atmosferu sa mečeva širom Evrope gde je odata pošta ubijenom navijaču Crvene zvezde Marku Ivkoviću. Ivković je ubijen u petak uoči utakmice košarkaške Evrolige u Istanbulu, gde je Crvena zvezda gostovala ekipi Galatasaraja i biće sahranjen danas na Bežanijskom groblju u Beogradu.

Pojedini turski mediji podsećaju da su navijači Zvezde i Olimpijakosa u bratskim odnosima. Oni su preneli informaciju da su se pristalice Zvezde dogovorile sa navijačima Olimpijakosa da pruže podršku bratskom klubu na meču protiv Galatasaraja.

Duel između Galatasaraja i Olimpijakosa je na programu 18. decembra u dvorani Abdi Ipekči.
Daj bože da 18.12. opet neko ne nastrada... :-)

Ovo je vjerovatno internet patka..
A pošto je izaslo u javnost sada ce na toj utakmici biti 1000 drotova...

A u suštini uvijek mozes nac put do dvorane i belaja, pogotovo u gradu koji ima 14, 15 miliona ljudi..

Ma ne vjerujem da je patka, samo što se nadam da će ih policija preduhitriti i spriječiti svaki organizovani odlazak navijača u Istanbul. Mada, možda je i bolje da se eventualno svete na turskim navijačima (ako uspiju), nego na nekom Turčinu koji dođe u BG, a ni luk jeo ni luk mirisao...
ime123

#80 Re: Ubijen navijač Zvezde u Turskoj!

Post by ime123 »

Ona slika nije sa njegovog profila, nego sa grupe koju su napravili njemu poslije toga, al kako god ko ga hebe.
Nije mi zao ni malo sto je pogino cetnik.Otisao je tamo da pjeva ubi turcina. Otisli su tamo bez organizacije, znali su da nece moci uci, i pocnu praviti probleme. Jos poznavajuci da su njihove tribine leglo cetnistva, jedna od najjacih grupa im se zove "cetnici sever". A kod nas se nadje glupih balijandera da odaju pocast cetniku i kao zao im sto je pogino. A isti ko on mole Boga da dobiju priliku da opet kolju ovdje. Jasno je odavno da su srbi najprimitivniji narod, da oni jedini predstavljaju prijetnju sigurnosti na Balkanu. Bosnjo zaboravi sta mu se desava kad ode na gostovanje u republiku smrdsku, zaboravi sta se redovno pjeva na njihovim utakmicama, zaboravi sta je bilo na Marakani.
simonese

#81 Re: Ubijen navijač Zvezde u Turskoj!

Post by simonese »

ime123 wrote:Ona slika nije sa njegovog profila, nego sa grupe koju su napravili njemu poslije toga, al kako god ko ga hebe.
Nije mi zao ni malo sto je pogino cetnik.Otisao je tamo da pjeva ubi turcina. Otisli su tamo bez organizacije, znali su da nece moci uci, i pocnu praviti probleme. Jos poznavajuci da su njihove tribine leglo cetnistva, jedna od najjacih grupa im se zove "cetnici sever". A kod nas se nadje glupih balijandera da odaju pocast cetniku i kao zao im sto je pogino. A isti ko on mole Boga da dobiju priliku da opet kolju ovdje. Jasno je odavno da su srbi najprimitivniji narod, da oni jedini predstavljaju prijetnju sigurnosti na Balkanu. Bosnjo zaboravi sta mu se desava kad ode na gostovanje u republiku smrdsku, zaboravi sta se redovno pjeva na njihovim utakmicama, zaboravi sta je bilo na Marakani.
:thumbup: boli nas neka stvar
deer_hunter

#82 Re: Ubijen navijač Zvezde u Turskoj!

Post by deer_hunter »

zivot izgubljen, zbog cega?? jbne kosarke. poslije dodju s pricom tipa " ko ga yebe, trazio je, znao je gdje ide". a vec godinama traze istinu i pravdu za svog...e pa pokoj mu dusi, ko ga yebe, znao je gdje ide :roll:
It_is_a_Leclerc

#83 Re: Ubijen navijač Zvezde u Turskoj!

Post by It_is_a_Leclerc »

Kako su bengine Bošnje poletjele da patetičnim RIP-ovanjem po tribinama i sličnim obitavalištima odaju počast pripadniku jedne ultranacionalističke, fašističke navijačke grupe, koju je svojevremeno predovodio i Arkan. I uopće nije bitno da li je rečeni mrtvac pisao status na Facebooku ili je to uradio neko ko to smatra jako pametnim i zabavnim, jer da je živ, Marko ne bi rekao ništa drugačije,a sve što bi mogao ponuditi ovima iz Tuzle što mu odaju počast je metak u glavu, nož u bubreg, ili nešto slično iz arsenala dobrosusjedskih odnosa beogradske navijače scene koja se ogleda u ovom i sličnom ološu. Al' dobro. Navikli smo mi da su Bošnje narod sa memorijom paramecijuma.

Bris Taton je ubijen u Beogradu, na pravdi Boga. Osrednji čovjek, finih manira, došao da gleda utakmicu, i ubio ga neki "Marko" sa beogradskog asvalta. Država Srbija je uradila sve što je u njenoj moći da ubice sakrije, slučaj zataška. Sa druge strane, ovaj Marko je u Tursku išao s namjerom da izazove nemire, i svo kmečenje koje nas ovih dana sljeduje sa istoka, nije ništa drugo do čista patetika.

O navijačkoj sceni ja zaista nemam pozitivno mišljenje. Smatram, ipak, da se u zemlji sa ovolikim brojem nezaposlene omladine, svi ti nerealizirani ljudi, bez posla, osigurane egzistencije, uplaćenog zdravstvenog, bez fakulteta, sa dvije marke u džepu, i lažnim profilom na Facebooku moraju negdje dokazati, pa makar to bile i tribine na utakmici neke brdsko-planinske lige.
Creasy

#84 Re: Ubijen navijač Zvezde u Turskoj!

Post by Creasy »

ime123 wrote:Jasno je odavno da su srbi najprimitivniji narod, da oni jedini predstavljaju prijetnju sigurnosti na Balkanu. Bosnjo zaboravi sta mu se desava kad ode na gostovanje u republiku smrdsku.
Dokle će se ovo tolerisati?

Radije onda zaključajte temu.
Creasy

#85 Re: Ubijen navijač Zvezde u Turskoj!

Post by Creasy »

It_is_a_Leclerc wrote:Kako su bengine Bošnje poletjele da patetičnim RIP-ovanjem po tribinama i sličnim obitavalištima odaju počast pripadniku jedne ultranacionalističke, fašističke navijačke grupe, koju je svojevremeno predovodio i Arkan. I uopće nije bitno da li je rečeni mrtvac pisao status na Facebooku ili je to uradio neko ko to smatra jako pametnim i zabavnim, jer da je živ, Marko ne bi rekao ništa drugačije,a sve što bi mogao ponuditi ovima iz Tuzle što mu odaju počast je metak u glavu, nož u bubreg, ili nešto slično iz arsenala dobrosusjedskih odnosa beogradske navijače scene koja se ogleda u ovom i sličnom ološu. Al' dobro. Navikli smo mi da su Bošnje narod sa memorijom paramecijuma.

Bris Taton je ubijen u Beogradu, na pravdi Boga. Osrednji čovjek, finih manira, došao da gleda utakmicu, i ubio ga neki "Marko" sa beogradskog asvalta. Država Srbija je uradila sve što je u njenoj moći da ubice sakrije, slučaj zataška. Sa druge strane, ovaj Marko je u Tursku išao s namjerom da izazove nemire, i svo kmečenje koje nas ovih dana sljeduje sa istoka, nije ništa drugo do čista patetika.

O navijačkoj sceni ja zaista nemam pozitivno mišljenje. Smatram, ipak, da se u zemlji sa ovolikim brojem nezaposlene omladine, svi ti nerealizirani ljudi, bez posla, osigurane egzistencije, uplaćenog zdravstvenog, bez fakulteta, sa dvije marke u džepu, i lažnim profilom na Facebooku moraju negdje dokazati, pa makar to bile i tribine na utakmici neke brdsko-planinske lige.
Bris Taton i Vedran Puljić su bili fini i pristojni mladići, a Marko Ivković je bio ološ i šljam. :-)

Daj ključajte ovo, ne mogu da čitam više ovo preseravanje...
JThomas

#86 Re: Ubijen navijač Zvezde u Turskoj!

Post by JThomas »

It_is_a_Leclerc wrote:Kako su bengine Bošnje poletjele da patetičnim RIP-ovanjem po tribinama i sličnim obitavalištima odaju počast pripadniku jedne ultranacionalističke, fašističke navijačke grupe, koju je svojevremeno predovodio i Arkan. I uopće nije bitno da li je rečeni mrtvac pisao status na Facebooku ili je to uradio neko ko to smatra jako pametnim i zabavnim, jer da je živ, Marko ne bi rekao ništa drugačije,a sve što bi mogao ponuditi ovima iz Tuzle što mu odaju počast je metak u glavu, nož u bubreg, ili nešto slično iz arsenala dobrosusjedskih odnosa beogradske navijače scene koja se ogleda u ovom i sličnom ološu. Al' dobro. Navikli smo mi da su Bošnje narod sa memorijom paramecijuma.

ne, nego samo navijačka grupa fukare tuzla. ako su oni = bošnjaci, okej. a proces tatonovim ubicama je bio jedan od medijski najpropraćenijih u srbiji od raspada jugoslavije.

al' ne daj da ti ja kvarim koncepciju...
CSKA

#87 Re: Ubijen navijač Zvezde u Turskoj!

Post by CSKA »

Creasy wrote:
ime123 wrote:Jasno je odavno da su srbi najprimitivniji narod, da oni jedini predstavljaju prijetnju sigurnosti na Balkanu. Bosnjo zaboravi sta mu se desava kad ode na gostovanje u republiku smrdsku.
Dokle će se ovo tolerisati?

Radije onda zaključajte temu.
Pa kada si budala sto si se ukljucila u raspravu sa njima.

Na onoj drugoj temi niko nije htjeo da prica sa njima,i pored provokacija.Kada su vidjeli da ne ide,otvorili su novu temu da bi mogli sami sa sobom.

A ti ako hoces idiotima da dajes zadovoljstvo,daj.
It_is_a_Leclerc

#88 Re: Ubijen navijač Zvezde u Turskoj!

Creasy wrote:

Bris Taton i Vedran Puljić su bili fini i pristojni mladići, a Marko Ivković je bio ološ i šljam. :-)

Za Vedrana ne kažem ništa. Ne znam, nisam upućen, može biti i jedno i drugo, i zato ga svjesno nisam stavio u svoj komentar.
A što se Marka tiče, meni je dovoljno čuti šta se sa tribina Marakane na kojima je bio i on poručuje mom narodu na utakmicama npr. protiv Novog Pazara, pa da imam puno pravo da kažem da je ološ. Ne veselim se njegovoj smrti, al' da ću liti suze, i RIP-ovati jednog beogradskog Deliju.. Neka' hvala.
It_is_a_Leclerc

#89 Re: Ubijen navijač Zvezde u Turskoj!

JThomas wrote:

ne, nego samo navijačka grupa fukare tuzla. ako su oni = bošnjaci, okej. a proces tatonovim ubicama je bio jedan od medijski najpropraćenijih u srbiji od raspada jugoslavije.

al' ne daj da ti ja kvarim koncepciju...
Proces Tatonovim ubicama je bio popraćen jer su Francuzi digli uzbunu na sva zvona. Da nisu, proteklo bi još puno vode Dunavom, dok neko ne bi odgovarao za ovo.
JThomas

#90 Re: Ubijen navijač Zvezde u Turskoj!

Post by JThomas »

znači ipak ubice nisu sakrivene, a slučaj zataškan?
Creasy

#91 Re: Ubijen navijač Zvezde u Turskoj!

Post by Creasy »

It_is_a_Leclerc wrote:
Creasy wrote:

Za Vedrana ne kažem ništa. Ne znam, nisam upućen, može biti i jedno i drugo, i zato ga svjesno nisam stavio u svoj komentar.
A što se Marka tiče, meni je dovoljno čuti šta se sa tribina Marakane na kojima je bio i on poručuje mom narodu na utakmicama npr. protiv Novog Pazara, pa da imam puno pravo da kažem da je ološ. Ne veselim se njegovoj smrti, al' da ću liti suze, i RIP-ovati jednog beogradskog Deliju.. Neka' hvala.
Za Vedrana ne kažeš ništa, jer ne smiješ, a svjestan si da je i on išao u ŠB praviti belaja... Ovi huligani svjesno idu tamo gdje je opasno i mogu da očekuju da neko od njih ozbiljno nastrada, baš kao i vozači koji divljaju ulicama... Ja ih lično ne žalim, ali treba da se stavi znak jednakosti između Tatona, Puljića i Ivkovića, jer su sva trojica išli svjesno u probleme i poginuli.
Što se Marakane tiče, bar 60% navijača CZ su normalni momci, koje boli uvo za muslimane i Hrvate, prate svoj klub... ali kome ja pričam...
Muhamed Đakmić

#92 Re: Ubijen navijač Zvezde u Turskoj!

Post by Muhamed Đakmić »

deer_hunter wrote:zivot izgubljen, zbog cega?? jbne kosarke. poslije dodju s pricom tipa " ko ga yebe, trazio je, znao je gdje ide". a vec godinama traze istinu i pravdu za svog...e pa pokoj mu dusi, ko ga yebe, znao je gdje ide :roll:
Nije život izgubljen zbog košarke, ne treba se blesav praviti.
AcaLukas

#93 Re: Ubijen navijač Zvezde u Turskoj!

Post by AcaLukas »

edit
Last edited by AcaLukas on 24/11/2014 18:53, edited 1 time in total.
Stjui

#94 Re: Ubijen navijač Zvezde u Turskoj!

Post by Stjui »

deer_hunter wrote:zivot izgubljen, zbog cega?? jbne kosarke.
nije radi košarke nego radi gusli i guslarenja i osvete turcima.vidiš kako kaže ovaj dole:
Creasy wrote: Ma ne vjerujem da je patka, samo što se nadam da će ih policija preduhitriti i spriječiti svaki organizovani odlazak navijača u Istanbul. Mada, možda je i bolje da se eventualno svete na turskim navijačima (ako uspiju), nego na nekom Turčinu koji dođe u BG, a ni luk jeo ni luk mirisao...
dezurni_ucenik

#95 Re: Ubijen navijač Zvezde u Turskoj!

Post by dezurni_ucenik »

Vidi salonca sto se provali.. :lol:
nema me tamo

#96 Re: Ubijen navijač Zvezde u Turskoj!

Post by nema me tamo »

JThomas wrote:znači ipak ubice nisu sakrivene, a slučaj zataškan?
Gdje brate?

Pa ti likovi su dobili preko 200 godina zatvora njih 4, 5 cini mi se..
To je baš skandal..Pogotovo što je je Taton sam skocio..

Kaze leclerc nije se digla uzbuna, a koliko su se digli Francuzi isto toliko su se digli i Srbi..
Ma Leclercova prica je klasicna prica covjeka koji ima preko 35 i nije u tom svijetu..
I samo barata vijestima što mu mediji prezentuju.
Šveđanin

#97 Re: Ubijen navijač Zvezde u Turskoj!

Post by Šveđanin »

Slika statusa o Srebrenici je lažna.

Ljudi.. SAFF... hej SAFF. :lol: :lol: :lol:
Pa vrijeđate moju inteligenciju ako vi mislite da je ovo istina.. dajte bolan, pa ja čim vidim saff link listam dalje, nisu vrijedni sekunde, takve treba ignorisati. U pitanju je fejk slika, to u vezi Srebrenice.

Ali isto tako činjenica je da je Delijama redovan repertoar Miloš Obilić, Murat i bule.. apsolutno redovno.
Nisam primjetio da su Srebrenicu pominjali na tribini, ali to prije svega jer nisu igrali sa nekim bh klubom, ali da se to desi, sigurno bi bilo i povika za Srebrenicu.

SAFF je legendaran sa ovom montažom.. opet. :roll: :(

muzicar_iz_parka wrote:Kako Amerikanci uspjevaju držiti svoje mangupe pod kontrolom a niko iz Evrope ne može?
U Americi se na sport drugačije gleda nego u južnoj americi i Evropi.
U Americi nikada nije ni zaživio ultra pokret.. Amerikanci idu porodično na utakmicu, uslikaju se, jedu, piju i nazad kući. Ako tim pobjedi.. super, ako ne pobjedi nema veze biće naredni put bolje. Evropljani mnogo emotivnije gledaju na sport.
Da ne govorim kako su kamere posvuda, sve je 100% obezbjeđeno tako da i ako napraviš sranje, uhvate te u roku odmah.

Zapadna evropa sve više liči na ameriku (porodično okruženje, visoke cijene ulaznica tako da automatski donje slojeve brišeš, svaki metar stadiona se snima, sve je šou...).
Bodkin

#98 Re: Ubijen navijač Zvezde u Turskoj!

Post by Bodkin »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
drunken tiger wrote: Ja sm gledao video kad ovaj Bris Taton sam sebe udara, gazi sam sebe i sve se nogama u glavu udara!! Ovo je samo bila namještaljka zapada da Srbiju ocrni. Pa kad ćete preuzeti odgovornost za svoja djele i nedjela više. Do kada ćete biti zatrovani mitovima i legendama. NIje niko kriv što je ubijen momak??? NIste normalni.
Naravno, pa jesmo li samo sebe granatirali i postavljali lutke na Markale. Sve je to zavjera protiv Srbije. :oops:

P.S Srbi imaju najmanje moralnog prava držati pridiku drugima, pogotovo Turcima, zbog ovog ubistva koje se desilo između dvije grupe huligana.
a sto pogotovo turcima svega ti? turci moralne vertikale?
AcaLukas

#99 Re: Ubijen navijač Zvezde u Turskoj!

Post by AcaLukas »

Netreba sve navijacke skupine u isti kos. Ima tu dosta skupina kojima primarni cilj nije tuca, na primjer Manijaci, Vukovi, Red Devilsi iz Belgije, Armada iz Rijeke itd
Bodkin

#100 Re: Ubijen navijač Zvezde u Turskoj!

Post by Bodkin »

bh.tornjak wrote:
nema me tamo wrote: Ma ti si neupucen zato se i ne vrijedi raspravljat s takvim poput tebe..
To ti je istina..Istina je isto tako da treba da ide u zatvor sve i jedan što su ga ganjali, al' ni blizu onoga što su im dali..

Inace sam iz Sarajeva i otac mi je poginuo u ratu na prvoj liniji 92.

Druga je stvar što ja nije me stid reci mrzim turke!
A imam i razloga za to.. Došli osvojili silovali nam žene vjeru nam nametnuli..
..... po tadasnjem zakonu turski vojnik koji bi silovao muslimanku bio je kraci za glavu.....za "ostale" nije niko odgovaro....toliko o tome.....pa mogu da razumijem tvoju mrznju....
a kako su od bosanskih bogumila postale muslimanke? :D
Locked