Dennis Gratz odgovorio Demokratskoj Fronti

Post Reply
JohnnyS

#76 Re: Dennis Gratz odgovorio Demokratskoj Fronti

Post by JohnnyS »

Toliko ste se uskokodakali što je čovjek promijenio prezime, "izdao svoje porijeklo" ( :facepalm: ), a ko žena ne promijeni svoje prezime prilikom ulaska u brak vjerojatno smatrate ne da nije izdala svoje porijeklo nego da je 'nakva američka kurvetina, a muž koji je to "dopustio" papak.

Skloniji sam povjerovati da vam je problem što je promjena išla iz Muhamed u Dennis. Da je išlo iz Dennis u Muhamed, to biste odobravali, možda bi se netko čak i osvrnuo na ovo što je rekao (koliko god bilo demmagoški, ali to je tema, a ne ime i prezime) umjesto da pametujete tri stranice o vjeri, ljubavi i domovini (što bi Škoro rekao).
Banksy

#77 Re: Dennis Gratz odgovorio Demokratskoj Fronti

Post by Banksy »

Ma dobro je sve dok se priča o temi ... :D
jastuk1

#78 Re: Dennis Gratz odgovorio Demokratskoj Fronti

Post by jastuk1 »

fosna2014 wrote:Ne vidim potrebu za vrijeđanjem dotičnog čovjeka. Njegov život, njegova odluka. Znam da je to kod nas fenomen ali se moramo naučiti cijeniti ljude po karakteru, a ne po nekakvim banalnim i prije svega privatnim stvarima.

Takve stvari dolikuju samo pećinskim praljudima. Naravno da je to usko vezano za obrazovanje, a mi znamo koliko kod nas ima obrazovanih. [popis2013]©

Ovakvi izlijevi bahatosti su upravo znak neznanja i nemoći, pa se zapitajte.
Ma nemoj! :-x

Ako iko pokazuje izljeve bahatosti i pećinskih kompleksa, to je ta dotična inadžija.

Kome se on ba bahati? Kome on prosipa svoju PREPREDENU arogantnost? Potezi BESRAMNIKA. Kome on govori da je promjenom imena iz inata sada kao nešta bolji?

A ovi komentari u smislu "odgovora" DF-u su utjelovljenje kompleksaštine i političkog primitivizma. :oops:

Nego ne mogu da vjerujem da još ima dilajli i romantiĆara koji "vjeruju" NS-u. :roll: Debela naiva.
pike

#79 Re: Dennis Gratz odgovorio Demokratskoj Fronti

Post by pike »

pike wrote:
AlfaKentaur wrote: Nece covjek arapsko ime, u cemu je problem? Iskreno i ja bih ga mijenjo da se tako zovem, a ima i ljudi sto iz denis predju na muhamed pa nikom nista, sve je to licni izbor.

Kad god se ovaj like spomene negdje odma ide prica o promjeni imena :-)
Ako je bio voljan napustiti i izdati svoje i ime i porijeklo, mozda ce sutra i mene izdati ako dodje na vlast. Zasto bih ja vjerovao nekome ko se stidi svog porijekla? Takvih lafinasa i kvazi europejaca mi je pun q. Nece on biti nista veci europejac sto se prekrstio u Dennis, i ne bi bio nista manji europejac da je ostao Muhamed. Muslimani su autohtoni narod na ovom kontinentu.
Izdo ime? Sta to znaci uopste? Porijeklom je iz BiH i nisam primjetio da se stidi ili da to krije :-) I na kraju brkas vjeru i narod. Bosnjaci su autohtoni Evropski narod, a islam je vjera koja je tu dosla naknadno, pohodima i osvajanjima.
AlfaKentaur

#80 Re: Dennis Gratz odgovorio Demokratskoj Fronti

Post by AlfaKentaur »

pike wrote:[

Izdo ime? Sta to znaci uopste? Porijeklom je iz BiH i nisam primjetio da se stidi ili da to krije :-) I na kraju brkas vjeru i narod. Bosnjaci su autohtoni Evropski narod, a islam je vjera koja je tu dosla naknadno, pohodima i osvajanjima.
Pa sto je onda promijenio ime ako se ne stidi svog porijekla? Zasto je promijenio prezime? Hajde nemoj se praviti slijep, nismo budale...

Nema to veze kako je ovdje dosao Islam, ali je cinjenica je promijenio ime jer mu je staro ime zvucalo previse muslimanki, a to valjda nije dobro ako hoces da budes "europejac".
pike

#81 Re: Dennis Gratz odgovorio Demokratskoj Fronti

Post by pike »

AlfaKentaur wrote:

Pa sto je onda promijenio ime ako se ne stidi svog porijekla? Zasto je promijenio prezime? Hajde nemoj se praviti slijep, nismo budale...

Nema to veze kako je ovdje dosao Islam, ali je cinjenica je promijenio ime jer mu je staro ime zvucalo previse muslimanki, a to valjda nije dobro ako hoces da budes "europejac".
Ne zvuci nego jeste muslimansko ime. Ako covjek nije musliman, normalno da ce promjeniti ime muhamed u neko po kojem ljudi nece misliti da je ono sto nije. I jevreji cesto mjenjaju imena i prezimena, a nisam nesto primjetio da se stide svoga.
sadie_forever

#82 Re: Dennis Gratz odgovorio Demokratskoj Fronti

Post by sadie_forever »

pike wrote:
AlfaKentaur wrote:

Ne zvuci nego jeste muslimansko ime. Ako covjek nije musliman, normalno da ce promjeniti ime muhamed u neko po kojem ljudi nece misliti da je ono sto nije. I jevreji cesto mjenjaju imena i prezimena, a nisam nesto primjetio da se stide svoga.

Evropa puna Marija,Kristijana,Lukasa koji niti su krscani niti vjeruju u bilo sta pa opet ne mjenjaju imena

Muhamed nije in u ateistickoj evropi krscanskog porijekla,gdje on zeli pripadati..ali nece uspjeti koliko god se trudio.Znam ih previse(mahom iranci) koji mjenjaju imena,ali opet u ocima evropejca ostaju muslimani koji se stide porijekla
Lokman

#83 Re: Dennis Gratz odgovorio Demokratskoj Fronti

Post by Lokman »

AlfaKentaur wrote:

To je njegova lična stvar. Ne treba mješati njegov politički angažman sa ličnim slobodama i činjenicom da je religija privatna stvar i pravo izbora za svakog pojedinca. To važi za Gratza i za Bilala Bosnića. Svi moraju biti jednaki pred zakonom. On je vjerovatno ateista i nema emocije kakve imaju muslimani. To je suština nerazumjevanja. To što je on rođen ili odrastao u konkretnom ambijentu koji za nekoga nešto podrazumjeva, ne znači u stvarnosti ništa, jer je jedino važno kakav sistem vrijednosti uvažava pojedinac. Niko ne može negirati da ima izborni kapacitet, da je kao Dennis Gratz dobio povjerenje i da je član parlamenta. To treba poštovati.
aldinjo

#84 Re: Dennis Gratz odgovorio Demokratskoj Fronti

Post by aldinjo »

Slika i prilika bošnjaka u ovoj državi kada ovakvi dobiju priliku da predstavljaju narod kojeg se stidi. :roll:Čuj njegova lična stvar a predstavlja narod kojem navodno pripada. :-)
aldinjo

#85 Re: Dennis Gratz odgovorio Demokratskoj Fronti

Post by aldinjo »

pike wrote:
AlfaKentaur wrote:"Nasa agenda" a zasto se taj dokument ne bi zvao "Nasi ciljevi"? To se malo pravimo frajeri pa govorimo "agenda"?

Je li ovo onaj lik sto se onomad zvao Muhamed pa jednog dana skontao da je to ime previse "nazadno" pa odlucio da se europeizira tako sto se prekrstio u Dennis Gratz? :roll: Je li sada bolji covjek sa tim novim imenom?
Nece covjek arapsko ime, u cemu je problem? Iskreno i ja bih ga mijenjo da se tako zovem, a ima i ljudi sto iz denis predju na muhamed pa nikom nista, sve je to licni izbor.

Kad god se ovaj like spomene negdje odma ide prica o promjeni imena :-)
i tebe stid imena!?
pike

#86 Re: Dennis Gratz odgovorio Demokratskoj Fronti

Post by pike »

sadie_forever wrote: Evropa puna Marija,Kristijana,Lukasa koji niti su krscani niti vjeruju u bilo sta pa opet ne mjenjaju imena

Muhamed nije in u ateistickoj evropi krscanskog porijekla,gdje on zeli pripadati..ali nece uspjeti koliko god se trudio.Znam ih previse(mahom iranci) koji mjenjaju imena,ali opet u ocima evropejca ostaju muslimani koji se stide porijekla
Kako ti znas da marije i kristijani ne mjenjaju? Siguran sam da ima onih koji mjenjaju i ta imena. Ja da se zovem kristijan ja bi odmah to promijenio. Pusti se mahlske price izdo svoje :-)

Sta bi onda tvrtko, katarina i ban kulin rekli za bosnje muhamede, mustafe itd... da su izdali svoje mozda :-) Gluposti znaci, to je privatna stvar svakog pojedinca i u to ne treba ulaziti.
Stoner

#87 Re: Dennis Gratz odgovorio Demokratskoj Fronti

Post by Stoner »

Čovjek jeste izdao svoj identitet u trenutku kada je promjenio ime i prezime. Imena i prezimena su produkt tradicije i kulture, i sam njegov pokušaj asimilacije u drugu kulturu je gaženje svoje.

I ja imam islamsko/arapsko ime a nisam musliman pa ga ni u ludilu ne bi mijenjao samo da bi me neki Jurgen natrpao u pakšu.

On naravno ima punu slobodu da radi šta hoće sa svojim životom ali i drugi ljudi imaju pravo kritikovati i donositi sud pogotovo još ako se uzme u obzir činjenica da je Dennis javna ličnost.
webby-x

#88 Re: Dennis Gratz odgovorio Demokratskoj Fronti

Post by webby-x »

aldinjo wrote:Slika i prilika bošnjaka u ovoj državi kada ovakvi dobiju priliku da predstavljaju narod kojeg se stidi. :roll:Čuj njegova lična stvar a predstavlja narod kojem navodno pripada. :-)
Valjda predstavlja svoju stranku, kakve Bošnjake?
Pa nigdje im ni u Statutu ne piše da predstavljaju Bošnjake niti su to ikada zagovarali.
Onima koji im daju glasove očito ne smeta promjena imena.
Vama kojima smeta svakako NS nije izbor, nego SDA ili neka druga bošnjačka stranka.

:roll:
webby-x

#89 Re: Dennis Gratz odgovorio Demokratskoj Fronti

Post by webby-x »

palermo wrote:Veći je problem što je DF u pravu kada poručuje NS-u, nije Bosna ( a ni Hercegovina) od čaršije do Marin Dvora
I ti bi ih sve pod SDA utrpao?
AlfaKentaur

#90 Re: Dennis Gratz odgovorio Demokratskoj Fronti

Post by AlfaKentaur »

Lokman wrote:
To je njegova lična stvar. Ne treba mješati njegov politički angažman sa ličnim slobodama i činjenicom da je religija privatna stvar i pravo izbora za svakog pojedinca. To važi za Gratza i za Bilala Bosnića. Svi moraju biti jednaki pred zakonom. On je vjerovatno ateista i nema emocije kakve imaju muslimani. To je suština nerazumjevanja. To što je on rođen ili odrastao u konkretnom ambijentu koji za nekoga nešto podrazumjeva, ne znači u stvarnosti ništa, jer je jedino važno kakav sistem vrijednosti uvažava pojedinac. Niko ne može negirati da ima izborni kapacitet, da je kao Dennis Gratz dobio povjerenje i da je član parlamenta. To treba poštovati.
U proslom sistemu muslimani su, da bi pokazali lojalnost partiji i napredovali ka nekoj politickoj poziciji, obavezno rokali svinjetinu, psovali Boga, nisu isli u dzamiju, nisu sunetili djecu, i vrlo cesto su djeci nadijevali srpsko-hrvatska imena. Najbolji primjer toga su Muhamed Filipovic i Dzemal Bijedic, svi oni su djeci dali srpska imena.

Ja sam mislio da je to vrijeme iza nas, i da vise nema potrebe da se pokrstavamo da bi bili uspijesni. Ali prevario sam se.

Ocigledno je da je Dennis promijenio svoje i ime i prezime jer nije zelio da se identifikuje sa Islamom i Bosnom, pa je sebi nadjenuo krscansko (medjunarodno) ime i usput takodje preoblikovao svoje prezime da vise ne zvuci Balkansko nego da zvuci vise "europejski".

Ja imam puno pravo da takve ljude smatram papcima. Tu svoju odluku je nevjesto pokusao da opravda tako sto je rekao da je to uradio jer se smatra umjetnikom i iz inata. Ako je umjetnik gdje je ta njegova umjetnost i sta radi u politici? I iz kakvog inata i kome se inatio kada je to uradio? Uprvo je iz inata trebao zadrzati svoje ime i dokazati Europi da covjek moze biti europejac i progresivan iako je musliman i sa muslimanskim imenom. A on je uradio bas suprotno. Prvo je rekao da ljude ne treba ocjenjivati prema njihovim imenima, a upravo je on taj koji je promijenio ime jer smatra da ce sa novim imenom biti bolji i cjenjeniji. I kaze da je to uradio iz inata? Zasto bi se inatio bosnjacima? Je li zato sto su bili meta rata i ubijani jer su muslimani i nose muslimanska imena? Denisova logika je totalno uvrnuta, a to je zato sto je uradio nesto sto nikako ne moze logicki objasni pa onda nevjesto pokusava da opravda sam sebe a ustvari samo se jos vise provaljuje.

On se inati Bosanskim muslimanima. Pa zar nije logicnije da se kao musliman, ponosno i uzdignute glave, inati krscanskoj Europi koja nas je u ratu ostavila da nestanemo preko noci? Umjesto sto je pognuo glavu i pokrstio se, trebao je podignuti glavu i Europi reci -ja sam obrazovan, ja sam Europljanin, i ja sam musliman. Ali on to nije uradio... nego je uradio suprotno. FUJ!
Last edited by AlfaKentaur on 24/11/2014 22:35, edited 1 time in total.
palermo

#91 Re: Dennis Gratz odgovorio Demokratskoj Fronti

Post by palermo »

webby-x wrote:
palermo wrote:Veći je problem što je DF u pravu kada poručuje NS-u, nije Bosna ( a ni Hercegovina) od čaršije do Marin Dvora
I ti bi ih sve pod SDA utrpao?
¸

Naravno, svi u probosanski blok.

A bogati, što to mi ne bi imali probosanski blok kada vi već imate i blok, i Sabor, i šta već nemate.....vi sve a mi ništa, e ne mere :D
webby-x

#92 Re: Dennis Gratz odgovorio Demokratskoj Fronti

Post by webby-x »

AlfaKentaur wrote:Ocigledno je da je Dennis promijenio svoje i ime i prezime jer nije zelio da se identifikuje sa Islamom i Bosnom, pa je sebi nadjenuo krscansko (medjunarodno) ime i usput takodje preoblikovao svoje prezime da vise ne zvuci Balkansko nego da zvuci vise "europejski".
Pa dobro, što ima veze i ako je promijenio jer se ne želi indentificirati za Islamom?
Očito je da je NS ne cilja da im glasači budu muslimani.

:roll:
webby-x

#93 Re: Dennis Gratz odgovorio Demokratskoj Fronti

Post by webby-x »

palermo wrote:Naravno, svi u probosanski blok.
Eh, to "probosanski" je izlizano kao i "fašist".
Ako ljudi neće sa SDA šta ih gonite, ima Radeljaš, Sefer ... sve provjerene patriote.
Možda ljudi hoće u blok SBB-DF-SDP-NS?

Iako, ja da sam na njihovom mjestu stavio bi neki zahtjev kao uslov, npr.

- Moratorij na zapošljavanje u javnom sektoru na 4 godine
- Smanjenje zaposlenih u GRAS-u za 30%

Neka ih testiraju.
AlfaKentaur

#94 Re: Dennis Gratz odgovorio Demokratskoj Fronti

Post by AlfaKentaur »

pike wrote:
Kako ti znas da marije i kristijani ne mjenjaju? Siguran sam da ima onih koji mjenjaju i ta imena. Ja da se zovem kristijan ja bi odmah to promijenio.
Polupao si loncice.

To sto se neko zove Muhamed ili Kristijan ne mora da znaci da su vjernici. Dennis to odlicno zna. Ali razlog zasto je on promijenio ime je taj sto on ne zeli da se identifikuje sa muslimanima i Islamskom kulturom, nego zeli da se identifikuje sa Europskom (krscanskom) kulturom.

Sva imena na ovome svijetu se mogu svrstatu u neko geografko podrucje. Na osnovu toga se moze predpostaviti ko je koje vjere. Ako je se covjek zove Muhamed onda se predpostavlja da je musliman. A ako se zove Dennis Gratz onda se slobodno moze predpostaviti da je iz Europe i da je krscanin.

I upravo je to ono zbog cega je ovaj promijenio svoje ime. Jer je htjeo da se identifikuje sa krscanskom Europom a ne sa Islamom. Smetalo mu je da neko pomisli da je musliman, ali mu ne smeta da neko pomisli da je krscanin. E u tom grmu lezi zec. Ja sam dovoljno pametan da vidim tu stvar i da mene ne moze praviti budalom kojekakvim izgovorima da je to uradio jer je ko fol umjetnik.
webby-x

#95 Re: Dennis Gratz odgovorio Demokratskoj Fronti

Post by webby-x »

AlfaKentaur wrote:Ali razlog zasto je on promijenio ime je taj sto on ne zeli da se identifikuje sa muslimanima i Islamskom kulturom, nego zeli da se identifikuje sa Europskom (krscanskom) kulturom.
I što je tu loše?
AlfaKentaur

#96 Re: Dennis Gratz odgovorio Demokratskoj Fronti

Post by AlfaKentaur »

webby-x wrote: Pa dobro, što ima veze i ako je promijenio jer se ne želi indentificirati za Islamom?
Meni smeta. I moje pravo je da mi to smeta. I moje pravo je da mu ne dam svoj glad jer smatram da je izgubio obraz. Ako je izdao svoje ime i svoje porijeklo, mozda ce sutra izdati i mene.
webby-x

#97 Re: Dennis Gratz odgovorio Demokratskoj Fronti

Post by webby-x »

AlfaKentaur wrote:Meni smeta. I moje pravo je da mi to smeta. I moje pravo je da mu ne dam svoj glad jer smatram da je izgubio obraz. Ako je izdao svoje ime i svoje porijeklo, mozda ce sutra izdati i mene.
Pa koga briga što tebi smeta?
Jesi li ti glasao za Gratza?
Vjerujem da od tebe ni ne očekuju glas.

Što se tiče izdaje, kojeg vraga ga onda zovete u koaliciju?
Last edited by webby-x on 24/11/2014 22:44, edited 1 time in total.
AlfaKentaur

#98 Re: Dennis Gratz odgovorio Demokratskoj Fronti

Post by AlfaKentaur »

webby-x wrote:
AlfaKentaur wrote:Ali razlog zasto je on promijenio ime je taj sto on ne zeli da se identifikuje sa muslimanima i Islamskom kulturom, nego zeli da se identifikuje sa Europskom (krscanskom) kulturom.
I što je tu loše?
Ne volim ulizice i one koji prodaju svoj obraz da bi ih neko pomilkio po glavi.
sadie_forever

#99 Re: Dennis Gratz odgovorio Demokratskoj Fronti

Post by sadie_forever »

AlfaKentaur wrote:
webby-x wrote: Pa dobro, što ima veze i ako je promijenio jer se ne želi indentificirati za Islamom?
Meni smeta. I moje pravo je da mi to smeta. I moje pravo je da mu ne dam svoj glad jer smatram da je izgubio obraz. Ako je izdao svoje ime i svoje porijeklo, mozda ce sutra izdati i mene.
Samo pokazuje da ne poznaje neke ideale i neki moral,sve je spreman izdati da on bolje prodje.Ako bi sutra to znacilo izdati i Bosnu,ko kaze da ne bi i to uradio
IcedMFEarth

#100 Re: Dennis Gratz odgovorio Demokratskoj Fronti

Post by IcedMFEarth »

I meni da su stari dali ime Muhamed, Abdurahman ili Abdulmutalib šta već, mijenjao bi čim prije.
Post Reply