Smatrali bi to vojnom vježbom u svojstvu jačanja EU jedinstva i jačanja NATO sigurnosne politike ?tandmand wrote:U strahu su velike oci. Mislim na islamofobiju koja preovladava u EU.hornet wrote: Ne bi selefije, niti radikali bili nikakav faktor, ni politicki ni vojni. Imali bi krnju Bosnu kao nacionalnu drzavu Bosnjaka i to je to. Ta prica se vuce jos od rata, da bi bili kao mala radikalna, islamska drzava. To su plasirali ljudi koji ne poznaju ovaj narod, niti imaju pojma o Bosni.
Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
-
HM 2011
#76 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
-
dalje
#77 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
Brcko - Izbori za clana Predsjednistva 2014.Projecting1500 wrote:Bosnjaci polako postaju vecina u Brcko distriktu.
IVANIĆ MLADEN - SAVEZ ZA PROMJENE 6529
CVIJANOVIĆ ŽELJKA - SNSD-DNS-SP 4287
IZETBEGOVIĆ BAKIR - SDA - STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE 2881
ČOVIĆ DRAGAN - HDZ BIH - HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA BOSNE I HERCEGOVINE 2027
RADONČIĆ FAHRUDIN - SBB - FAHRUDIN RADONČIĆ 1481
HADŽIOMEROVIĆ BAKIR - SDP-SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH 1222
SULJAGIĆ EMIR - DEMOKRATSKA FRONTA-ŽELJKO KOMŠIĆ 1088
RAGUŽ MARTIN - HDZ 1990 HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA 772
HALILOVIĆ SEFER - BPS-SEFER HALILOVIĆ 561
ZMIJANJAC GORAN - STRANKA PRAVEDNE POLITIKE312
CERIĆ MUSTAFA - CERIĆ MUSTAFA 193
POPOVIĆ ANTO - DEMOKRATSKA FRONTA-ŽELJKO KOMŠIĆ 114
BUDIMIR ŽIVKO - STRANKA PRAVDE I POVJERENJA 103
BAJRAMOVIĆ DŽEBRAIL - STRANKA DIJASPORE BOSNE I HERCEGOVINE 43
TUZLIĆ HALIL - TUZLIĆ HALIL 20
KEBO MIRSAD - KEBO MIRSAD 18
ŽIGIĆ ADIL - ŽIGIĆ ADIL 13
Kalkulator u ruke.
- hornet
#78 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
Ukoliko bi procijenili da su Bosnjaci ravnodusni prema podjeli, sigurno bi je podijelili (stranci). Nisu oni nista posebno finansirali, sve je to suplja prica. Sa Dejtonom su je napola podijelili i samo cekaju da vide ko ce se prvi umoriti i game over. Ostavili su tu opciju za podjelu budite sigurni. Pa mi smo danas de facto federacija dva entiteta-drzave. Da su htjeli od pocetka normalnu drzavu, tako bi je i skrojili.SaraFina wrote:HM 2011 wrote:
Trolanje trolanje kako ne....
Nego šta činiti ?
RS se ne moze ocijepiti ne zbog toga što Bošnjaci ne zele ili su vazan politički čimbenik, nego iz prostog razloga što onima koji su finansirali projekat BiH to nije u cilju.
Dakle, Srbija se sasvim sigurno ne bi mogla umiješati kao devedesetih. Kako bi Srbi uopće izveli to teritorijalno razgraničenje bez upotrebe vojne sile?
HR je u EU. Granični prijelazi preko Save uključujući i gunjarski most u Brčko Distriktu udaljen je par stotina metara od granice EU.
Srbi bi bili notorne budale da u takvim uvjetima pokušaju izazvati najmanji sukob.
To sigurno ne bi prošlo kod MZ odnosno EU.
Ne postoji Rusija sa tenkovima Srbiji iza ledja pa da se u BiH moze ponoviti neki ukrajinski scenario.
- SaraFina
#79 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
HM 2011 wrote:<Moguće je - Proglase nezavisnost i ostave Brčko - kažu ne treba nam - smatraju teritoriju na istočnoj strani svojom i traže tranzit pored recimo luke brčko ili slično ili alternativno - traže korištenje saobraćajnica preko tuđe teritorije, par godina bi zaobilazili preko hrvatske i onda bi se situacija stabilizovala..........SaraFina wrote:Koja DVA konstitutivna naroda?HM 2011 wrote:
Dva konstituivna naroda traže svoje države - bošnjaci u sredini ostaju sami - smatraš da je nemoguće - ja smatram da je itekako moguće.....
Za mene ovo predstavlja poruku koliko je nužno, ne samo potrebno nego nužno raditi na jedinstvu Bošnjaka..... Jer to više nisu narodi - to su NACIJE !
Srbi i Hrvati? Pa nemoguće je da se RS koja je entitet teritorijalno razgraničiti a da razgraniče Hrvati nešto u srednjoj Bosni?
Ne budi smiješan molim te.
Hercegovina samo povezane dijelove i podjele Mostar - isto kao i Sarajevo, Mostar dijelil rijeka Sarajevo brdo Vraca...
To ti je scenario u domenu naučne fantastike
A što dijeli srednju Bosnu od Hercegovine.
-
HM 2011
#80 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
U ovom slučaju se ne dijeli po geografskim oznakama nego prema receptu:SaraFina wrote:HM 2011 wrote:<Moguće je - Proglase nezavisnost i ostave Brčko - kažu ne treba nam - smatraju teritoriju na istočnoj strani svojom i traže tranzit pored recimo luke brčko ili slično ili alternativno - traže korištenje saobraćajnica preko tuđe teritorije, par godina bi zaobilazili preko hrvatske i onda bi se situacija stabilizovala..........SaraFina wrote:
Koja DVA konstitutivna naroda?
Srbi i Hrvati? Pa nemoguće je da se RS koja je entitet teritorijalno razgraničiti a da razgraniče Hrvati nešto u srednjoj Bosni?
Ne budi smiješan molim te.
Hercegovina samo povezane dijelove i podjele Mostar - isto kao i Sarajevo, Mostar dijelil rijeka Sarajevo brdo Vraca...
To ti je scenario u domenu naučne fantastike
A što dijeli srednju Bosnu od Hercegovine.
Većina naroda na području povezanom sa područjem na kojem je taj narod većina....
A imam snimljeno par ljudi video kamerom kada su govorili o ratu u BiH kao nečemu nemogućem.... Ne kotiraju visoko - ali opet snimljeni su - a kamere su tada bile rijetkost.
Last edited by HM 2011 on 24/11/2014 00:17, edited 1 time in total.
-
Projecting1500
#81 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
Daj nam nacionalnu strukturu djaka u osnovnim skolama u Brckom ako ti je dostupna.. ?dalje wrote:Brcko - Izbori za clana Predsjednistva 2014.Projecting1500 wrote:Bosnjaci polako postaju vecina u Brcko distriktu.
ČOVIĆ DRAGAN - HDZ BIH - HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA BOSNE I HERCEGOVINE 2027
Kalkulator u ruke.
Ako nemas, sacekajmo rezultate popisa.
-
HM 2011
#82 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
Dok đaci odrastu i dobiju pravo glasa - ode sve u PM....Projecting1500 wrote:Daj nam nacionalnu strukturu djaka u osnovnim skolama u Brckom ako ti je dostupna.. ?dalje wrote:Brcko - Izbori za clana Predsjednistva 2014.Projecting1500 wrote:Bosnjaci polako postaju vecina u Brcko distriktu.
Kalkulator u ruke.
Ako nemas, sacekajmo rezultate popisa.
Dobro je pitanje teme:
Šta mogu učiniti Bošnjaci ?
- filosofman
#83 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
hornet wrote:SaraFina wrote:HM 2011 wrote:
Nego šta činiti ?
RS se ne moze ocijepiti ne zbog toga što Bošnjaci ne zele ili su vazan politički čimbenik, nego iz prostog razloga što onima koji su finansirali projekat BiH to nije u cilju.
.
Griješiš, sve je u geografiji, geografskom položaju teritorija.U vezi s tim Bojan Bajić je to fenomenalno objasnio u svome tekstu na linku:
http://pescanik.net/perspektive-bosnjac ... ike-u-bih/
- SaraFina
#84 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
hornet wrote:Ukoliko bi procijenili da su Bosnjaci ravnodusni prema podjeli, sigurno bi je podijelili (stranci). Nisu oni nista posebno finansirali, sve je to suplja prica. Sa Dejtonom su je napola podijelili i samo cekaju da vide ko ce se prvi umoriti i game over. Ostavili su tu opciju za podjelu budite sigurni. Pa mi smo danas de facto federacija dva entiteta-drzave. Da su htjeli od pocetka normalnu drzavu, tako bi je i skrojili.SaraFina wrote:HM 2011 wrote:
Nego šta činiti ?
Dakle, Srbija se sasvim sigurno ne bi mogla umiješati kao devedesetih. Kako bi Srbi uopće izveli to teritorijalno razgraničenje bez upotrebe vojne sile?
HR je u EU. Granični prijelazi preko Save uključujući i gunjarski most u Brčko Distriktu udaljen je par stotina metara od granice EU.
Srbi bi bili notorne budale da u takvim uvjetima pokušaju izazvati najmanji sukob.
Ne postoji Rusija sa tenkovima Srbiji iza ledja pa da se u BiH moze ponoviti neki ukrajinski scenario.
A Čuj nešto ta RS jedino je što je Srbima preostalo od ratovanja devedesetih.
EU je toga svjesna. I zato vjerujem da par godina neće Srbima ponuditi još jednu gorku pilulu " nestanak RS " odnosno odumiranje institucija na entitetskoj razini.
No svakako sve IDE u tom smijeru. Od podjele nikad nema ništa ..
Jer nijedan od tri naroda ne raspolaze vojnom silom a i nema konkretnu podršku sa strane.
HR je u EU i davno je postala maćeha Hrvatima u BiH. Srbija se takodje sprema punom parom.
Dala je Kosovo. Vremenom će izgubiti interes i za RS jer će to nalagati neki novi uvjet pri pristupanju.
I tako.. Nijedan narod neće nestati hvala Bogu
Samo će se drzava postepeno centralizirati jer je dugoročno neodrzivo finansiranje ovako kompliciranog drzavnog aparata.
Naravno da je MZ pomagala u takve svrhe.
Ali kad dodje do isključenja pacijenta koji je na aparatima to će sasvim sigurno biti RS.
Suviše je komplicirano i opasno podijeliti BiH kako teritorijalno tako i politički ..
Srednja Bosna, Brčko Distrikt ..
Zato sam sigurna da se IDE ka postepenoj centralizaciji.
- SaraFina
#85 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
filosofman wrote:hornet wrote:SaraFina wrote:
.
Griješiš, sve je u geografiji, geografskom položaju teritorija.U vezi s tim Bojan Bajić je to fenomenalno objasnio u svome tekstu na linku:
http://pescanik.net/perspektive-bosnjac ... ike-u-bih/
Da čitam guslare? Ili slušam?
Daj molim te ne zanosi se
Ta muzika mi nikad nije bila zanimljiva. Plus zar ti nisi probosanski SDS-ovac?
-
HM 2011
#86 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
POtpuno suprotno od toga - ne smatram nego tvrdim - da nikakva aktivnost Visokog predstavnika u ključnim trenutcima ukazuje na to da smo ostavljeni sami sebi - a pošto imamo situaciju kakvu imamo - TO DEFINITIVNO NIJE CENTRALIZACIJA PO BILO KOJEM OSNOVU.....SaraFina wrote:hornet wrote:Ukoliko bi procijenili da su Bosnjaci ravnodusni prema podjeli, sigurno bi je podijelili (stranci). Nisu oni nista posebno finansirali, sve je to suplja prica. Sa Dejtonom su je napola podijelili i samo cekaju da vide ko ce se prvi umoriti i game over. Ostavili su tu opciju za podjelu budite sigurni. Pa mi smo danas de facto federacija dva entiteta-drzave. Da su htjeli od pocetka normalnu drzavu, tako bi je i skrojili.SaraFina wrote:
EU je toga svjesna. I zato vjerujem da par godina neće Srbima ponuditi još jednu gorku pilulu " nestanak RS " odnosno odumiranje institucija na entitetskoj razini.
Jer nijedan od tri naroda ne raspolaze vojnom silom a i nema konkretnu podršku sa strane.
HR je u EU i davno je postala maćeha Hrvatima u BiH. Srbija se takodje sprema punom parom.
Dala je Kosovo. Vremenom će izgubiti interes i za RS jer će to nalagati neki novi uvjet pri pristupanju.
Samo će se drzava postepeno centralizirati jer je dugoročno neodrzivo finansiranje ovako kompliciranog drzavnog aparata.
Ali kad dodje do isključenja pacijenta koji je na aparatima to će sasvim sigurno biti RS.
Suviše je komplicirano i opasno podijeliti BiH kako teritorijalno tako i politički ..
u tekstu se nekoliko puta spominje konstatacija "Samoobmana"......
- SaraFina
#87 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
Pamfletu iz uvoda.
Pa ukucaj na google stručnjaka koji ga je pisao i sve će ti biti jasno.
Smiri se nema potrebe za paranojom.
A ako se ili samoobmanjuje to su ovi koji misle da će podijeliti BiH
-
Projecting1500
#88 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
90-ih nas Slobo i Franjo nisu pitali sta mislimo nego su dijelili Bosnu I crtali mape na salvetama...
A vidi sad ceta I skutora kako sa nama diskutuju o mogucim scenarijima buducnosti...
Nista Srbi sacekajte da Rusija pokori Evropu ili ne znam ni sta cekate vise za taj referendum...
A vidi sad ceta I skutora kako sa nama diskutuju o mogucim scenarijima buducnosti...
Nista Srbi sacekajte da Rusija pokori Evropu ili ne znam ni sta cekate vise za taj referendum...
- zgembomaratonac
#89 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
To su pederi koji još čekaju da ih JNA oslobodi. Ima ih možda 2-3% u Tuzli i totalno su irelevantni.dalje wrote:Tuzla danas.
90ih nije bilo mržnje kod branitelja. Tada se ratovalo iz ljubavi ali sada svi znaju da se tihi rat vodi iz osvete i do konačnog istrebljenja političkih protivnika BiH. 20 ili 200 godina ništa ne znači kada je pravda cilj.dalje wrote:Ima mrznje, nije da nema al ni blizu kao 90ih.
Neslaganje je bolja definicija ali to je tako vec 20 godina i vjerovatno ce tako biti i 200 godina. Vec smo svi naucili oko cega se ne slazemo i to postaje cinjenica sa kojom valja ziviti. Ucimo jedni druge iz pocetka.
Last edited by zgembomaratonac on 24/11/2014 00:25, edited 1 time in total.
- hornet
#90 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
Pa ja sam i rekao ko se prvi umori. Zato su i ostavili ovakvu drzavu, koja moze ici ka ujedinjenju ili disoluciji. Hrvatska u Europskom parlamentu itekako lobira za Bh Hrvate, cak i za treci entitet. Previse se mi uzdamo i u EU, i u MZ uopste. Ja mislim kad bi imali probosansku politika koji bi imala cvrste stavove i ciljeve, puno bi bolje bilo.SaraFina wrote:hornet wrote:
Ukoliko bi procijenili da su Bosnjaci ravnodusni prema podjeli, sigurno bi je podijelili (stranci). Nisu oni nista posebno finansirali, sve je to suplja prica. Sa Dejtonom su je napola podijelili i samo cekaju da vide ko ce se prvi umoriti i game over. Ostavili su tu opciju za podjelu budite sigurni. Pa mi smo danas de facto federacija dva entiteta-drzave. Da su htjeli od pocetka normalnu drzavu, tako bi je i skrojili.
-
razonoda
#91 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
@HM 2011
U JEDINSTVU JE SNAGA . SAMO SDA.
- SaraFina
#92 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
Jedini su izlaz i spas iz bosanskohercegovačke stvarnosti Srbima, zbilja baćuške na tenkovima u sred Sarajeva 
Znači podjela BiH je u domenu naučne fantastike.
Znači podjela BiH je u domenu naučne fantastike.
- SaraFina
#93 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
hornet wrote:Pa ja sam i rekao ko se prvi umori. Zato su i ostavili ovakvu drzavu, koja moze ici ka ujedinjenju ili disoluciji. Hrvatska u Europskom parlamentu itekako lobira za Bh Hrvate, cak i za treci entitet. Previse se mi uzdamo i u EU, i u MZ uopste. Ja mislim kad bi imali probosansku politika koji bi imala cvrste stavove i ciljeve, puno bi bolje bilo.SaraFina wrote:hornet wrote:
Ukoliko bi procijenili da su Bosnjaci ravnodusni prema podjeli, sigurno bi je podijelili (stranci). Nisu oni nista posebno finansirali, sve je to suplja prica. Sa Dejtonom su je napola podijelili i samo cekaju da vide ko ce se prvi umoriti i game over. Ostavili su tu opciju za podjelu budite sigurni. Pa mi smo danas de facto federacija dva entiteta-drzave. Da su htjeli od pocetka normalnu drzavu, tako bi je i skrojili.
HR lobira za BH Hrvate kad dodje situacija pred izbore neka pa se sjete da i preko granice imaju glasače
A probosanski orjentirane snage nemaju se od čega umoriti. Rezervne drzave nemamo
-
dalje
#94 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
Kako kome. Meni je 200 godina puno. Necu imati pojma sta ce se desiti za 200 godina.zgembomaratonac wrote: 20 ili 200 godina ništa ne znači kada je pravda cilj.
Vecina nas koji diskutujemo na forumu ce ziviti jos 30-40 godina i pravac ilovaca.
-
HM 2011
#95 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
Ja nisam paranoik - previše sam flegma da bih bio paranoičan.....SaraFina wrote:Pamfletu iz uvoda.
BiH je već duboko podjeljeno društvo -
snage kohezije odumiru ili su odumrle (bratstvo i jedinstvo naroda i narodnosti - a nasuprot tome stoje isključivi predstavnici naroda)
dalji razvoj na nivou centralnog državnog aparata je trajno onemogućen (osnov je da je u pitanju izborna retorika - nema ni pedalj nadležnosti enitteta prema državi i radi se na vraćanju nadležnosti - postoji konsenzus)
Članstvo u NATO-u ili čak i EU ostaje opcioni odabir - koji ne utiče na mogućnost odcjepljenja nego više ide u smijeru pacifizacije i kontrole u slučaju pokušaja burnih reakcija.....
Veza BiH sa Španijom ili Škotskom može postojati samo ako BiH uđe u EU kao članica EU - a sama činjenica da postoji mogućnost raspada - utiče na to da se raspad odvije prije ulaska BiH u EU radi Beneluxa, Šapnije i sličnih prbolematika koje već postoje unutar EU....
Šta činiti osim SAMO SDA NA SVIM NIVOIMA U JEDINSTVU JE SNAGA !
Šta činiti osim toga ?
Last edited by HM 2011 on 24/11/2014 00:32, edited 1 time in total.
-
HM 2011
#96 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
Tako je samo meni sve ovo uopšte nije smiješno kao tebi....razonoda wrote:@HM 2011
Zaista U JEDINSTVU JE SNAGA ! SVI ZA SDA NA SVIM NIOVIMA....
-
-H-E-L-L-
#97 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
Sta ste se uzjebali oko placenog teksta.Da je bilo mogucnosti da se podijeli drzava davno bi se to uradilo.Vi sada kada stvari sve vise idu u prilog Bosnjacima pisete sve vise o podjeli zemlje sto je samo jos jedan dokaz nervoze kod separatista.Da oni imaju kakve ozbiljne i ostvarive planove,sutili bi i radili.Uostalom da je toliko nesnosljiva situacija i taj famozni zulum davno bi se dosada digla kakva pobuna.Stvar je u tome sto nije,pa zato svako gleda svoja posla a na ove internet ratnike ne treba uopste obracati paznju.Stvar je jednostavna,sa ovakvom konfiguracijom naseljenosti po etnickim grupama bilo kakav oblik separacije nije mogu bez jednog rata koji bi odnio vise zrtava nego prosli.Vidite da i taj prasic pominje razmjenu stanovnista,a ne zna sta to znaci ovdje na balkanu.(ili zna pa zaziva).Kada se pojavi takva licnost koja je na to spremna mozemo se lagano spremati.Sada svako ima pametnija posla.
- SaraFina
#98 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
HM 2011 wrote:Ja nisam paranoik - previše sam flegma da bih bio paranoičan.....SaraFina wrote:Pamfletu iz uvoda.
BiH je već duboko podjeljeno društvo -
snage kohezije odumiru ili su odumrle (bratstvo i jedinstvo naroda i narodnosti - a nasuprot tome stoje isključivi predstavnici naroda)
dalji razvoj na nivou centralnog državnog aparata je trajno onemogućen (osnov je da je u pitanju izborna retorika - nema ni pedalj nadležnosti enitteta prema državi i radi se na vraćanju nadležnosti - postoji konsenzus)
Članstvo u NATO-u ili čak i EU ostaje opcioni odabir - koji ne utiče na mogućnost odcjepljenja nego više ide u smijeru pacifizacije i kontrole u slučaju pokušaja burnih reakcija.....
Veza BiH sa Španijom ili Škotskom može postojati samo ako BiH uđe u EU kao članica EU - a sama činjenica da postoji mogućnost raspada - utiče na to da se raspad odvije prije ulaska BiH u EU radi Beneluxa, Šapnije i sličnih prbolematika koje već postoje unutar EU....
Šta činiti ?
Rekoh ti da me dijelovi pamfleta samoprozvanih stručnjaka koji su lafo neki politički analiticari ne zanimaju.
Dakle navela sam ti konkretno zašto neće doći nikad do podjele BiH i pored sveg nezadovoljstva onih koji imaju zelju da je dijele
-
HM 2011
#99 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
SaraFina wrote:hornet wrote:Pa ja sam i rekao ko se prvi umori. Zato su i ostavili ovakvu drzavu, koja moze ici ka ujedinjenju ili disoluciji. Hrvatska u Europskom parlamentu itekako lobira za Bh Hrvate, cak i za treci entitet. Previse se mi uzdamo i u EU, i u MZ uopste. Ja mislim kad bi imali probosansku politika koji bi imala cvrste stavove i ciljeve, puno bi bolje bilo.SaraFina wrote:
HR lobira za BH Hrvate kad dodje situacija pred izbore neka pa se sjete da i preko granice imaju glasače
A probosanski orjentirane snage nemaju se od čega umoriti. Rezervne drzave nemamo
Prvo što ovaj narod mora shvatiti je da je nužno da gradi sebe - jer svi narodi to rade.....
GRADIMO SVOJ NAROD I SVOJE -
Državu gradimo zajedno sa ostalim narodima ako oni to hoće i žele - natjerati ih na to ne možemo.....
Tu je ujedno i plastično vidljiv problem socijaldemokratije kao ideje u BiH, problem pro BiH (Pro Bosna i Hercegovina - kada neko pokazuje na sve moguće načine da je ne želi ili da ga to pretjerano ne interesuje), problem rezultata popisa stanovništva i teritorijalne raspodjele etničke pripadnosti - uglavnom sve hladno.....
Last edited by HM 2011 on 24/11/2014 00:37, edited 1 time in total.
- SaraFina
#100 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
Pa i ne pokušavam ..
Iznosim ti činjenice .. Zašto i pored sve kolminacije nezadovoljstva i medjunacionalne netrepeljivosti podjela nije moguća
Iznosim ti činjenice .. Zašto i pored sve kolminacije nezadovoljstva i medjunacionalne netrepeljivosti podjela nije moguća