Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply

Bojkotujete li Konzum?

Da
157
52%
Ne
119
39%
Ne znam
28
9%

Total votes: 304

M e m o

#76 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by M e m o »

Image

Image
forel

#77 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by forel »

Mislim da se treba organizovat skupa građani, poljoprivrednici i svi bh proizvođaci da se dadne stampanje letaka, bilo kakvih pa taman onih crno bjelih i pozvati na bojkot ne samo Konzuma nego svega onog cega tu imamo i previse.Pocev od vode, do hrane.Razumljivo je da neke stvari ne proizvodimo, ali isto tako da za obicnog građanina 70% onog sto treba proizvodi se u BiH.Pa cak i ako je uvozni artikal onda ga kupovati kod BH marketa, jer opet dio novca od tog artikla ostaje nama.Sve dok tako ne budemo razmisljali ovdje nece biti bolje.Sjecam se Merkatora u Sarajevu, svaki zadnja minderpuza trcala je u Merkator makar zvake da kupi da se negdje na cesti pohvali : Jao bila sam u Merkatoru....A isti taj Merkator je bio Slovenacki, a drzava Slovenija je pokrala toliko para iz nase drzave preko Ljubljanske banke i stedisa.Isto tako treba okrenut se i prema Srpskim, Hrvatskim, ali Bgm i prema svim drugim.To nadilazi etnicku pripadnost, isti taj srbin iz B.Luke loče ''Lav'', pored Nektar piva.
spreca

#78 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by spreca »

mefistofilis wrote:sto se pive tice fakat je losa situacija. meni Pan jedino lezi od ovih regionalnih. inace pijem tuborg
(tuzlansko nikad nisam ni probao moram priznati, vjerovali ili ne, ambalaza me totalno odbija)
pa nepijes ambalazu......vazno je sta je u flasi :mrgreen:
razonoda

#79 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by razonoda »

forel wrote:Mislim da se treba organizovat skupa građani, poljoprivrednici i svi bh proizvođaci da se dadne stampanje letaka, bilo kakvih pa taman onih crno bjelih i pozvati na bojkot ne samo Konzuma nego svega onog cega tu imamo i previse.Pocev od vode, do hrane.Razumljivo je da neke stvari ne proizvodimo, ali isto tako da za obicnog građanina 70% onog sto treba proizvodi se u BiH.Pa cak i ako je uvozni artikal onda ga kupovati kod BH marketa, jer opet dio novca od tog artikla ostaje nama.Sve dok tako ne budemo razmisljali ovdje nece biti bolje.Sjecam se Merkatora u Sarajevu, svaki zadnja minderpuza trcala je u Merkator makar zvake da kupi da se negdje na cesti pohvali : Jao bila sam u Merkatoru....A isti taj Merkator je bio Slovenacki, a drzava Slovenija je pokrala toliko para iz nase drzave preko Ljubljanske banke i stedisa.Isto tako treba okrenut se i prema Srpskim, Hrvatskim, ali Bgm i prema svim drugim.To nadilazi etnicku pripadnost, isti taj srbin iz B.Luke loče ''Lav'', pored Nektar piva.
Eto naveo si da nas je SLOVENIJA pokrala a izostavio da nas jos uvijek krade nasa sopstvrna drzava, pocevsi od Bakira pa nadalje. Ljubl. banka je mala maca sta je uzela SDA.
mefistofilis

#80 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by mefistofilis »

spreca wrote:
mefistofilis wrote:sto se pive tice fakat je losa situacija. meni Pan jedino lezi od ovih regionalnih. inace pijem tuborg
(tuzlansko nikad nisam ni probao moram priznati, vjerovali ili ne, ambalaza me totalno odbija)
jasno je to meni, vjerovatno bih zanemario ambalazu kad bi jednom probao ali jednostavno se meni i tuzlanskom zvijezde ne poklapaju :D
spreca

#81 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by spreca »

mefistofilis wrote:
spreca wrote:
jasno je to meni, vjerovatno bih zanemario ambalazu kad bi jednom probao ali jednostavno se meni i tuzlanskom zvijezde ne poklapaju :D
ja bih probo pa makar kad bi se otrovo :mrgreen: ......u Bihacu nemozete naci ni srajevsko ni tuzlansko pivo.....mada u TZ premingera ima svugdje..neznam kakva sitVacija u SA
mefistofilis

#82 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by mefistofilis »

da znas da cu sad probati, mahsuz :D
Kemal Malovčić

#83 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by Kemal Malovčić »

Tuzlanska piva crna je avion piva i ne dam da je iko kara.
Država

#84 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by Država »

forel wrote:Mislim da se treba organizovat skupa građani, poljoprivrednici i svi bh proizvođaci da se dadne stampanje letaka, bilo kakvih pa taman onih crno bjelih i pozvati na bojkot ne samo Konzuma nego svega onog cega tu imamo i previse.Pocev od vode, do hrane.Razumljivo je da neke stvari ne proizvodimo, ali isto tako da za obicnog građanina 70% onog sto treba proizvodi se u BiH.Pa cak i ako je uvozni artikal onda ga kupovati kod BH marketa, jer opet dio novca od tog artikla ostaje nama.Sve dok tako ne budemo razmisljali ovdje nece biti bolje.Sjecam se Merkatora u Sarajevu, svaki zadnja minderpuza trcala je u Merkator makar zvake da kupi da se negdje na cesti pohvali : Jao bila sam u Merkatoru....A isti taj Merkator je bio Slovenacki, a drzava Slovenija je pokrala toliko para iz nase drzave preko Ljubljanske banke i stedisa.Isto tako treba okrenut se i prema Srpskim, Hrvatskim, ali Bgm i prema svim drugim.To nadilazi etnicku pripadnost, isti taj srbin iz B.Luke loče ''Lav'', pored Nektar piva.
:thumbup:

Ako hoćemo, možemo učiniti mnogo za našu ekonomiju. Naravno, mora narod prestati kupovati 'Janu', 'La Vitu', 'Nektar', 'Jaffa keks', 'Eurokrem blok čokoladu'...

Ja sam tim svim proizvodima davno rekao laku noć...

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Bloo
Globalna šefica

#85 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by Bloo »

M e m o wrote:
mefistofilis wrote:... ambalaza me totalno odbija...
šta fali ambalaži

Image
znači sada umjesto cvaje, ovakvim trebama treba dati pivu ?
Bloo
Globalna šefica

#86 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by Bloo »

Država wrote:
Ako hoćemo, možemo učiniti mnogo za našu ekonomiju. Naravno, mora narod prestati kupovati 'Janu', 'La Vitu', 'Nektar', 'Jaffa keks', 'Eurokrem blok čokoladu'...

erm koja je bosanska zamjena za eurokrem i jaffa?
Kemal Malovčić

#87 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by Kemal Malovčić »

Pa jafa je od topsa puno bolja + nije euroblok neka sreća ali koja naša čokolada išta valja?
Država

#88 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by Država »

Bradafilozof wrote:konzum zdravo
todorić zdravo
hrvatski proizvodi zdravo
proizvodi iz separatističkih dijelova bih zdravo
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

BRAVO!!!
Kemal Malovčić

#89 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by Kemal Malovčić »

Jebote led cijela država nema jedne dobre čokolade!
Bloo
Globalna šefica

#90 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by Bloo »

Kemal Malovčić wrote:Pa jafa je od topsa puno bolja + nije euroblok neka sreća ali koja naša čokolada išta valja?
ja volim tops
ali, dobro ti pitanje...koja bosanska cokolada ili namaz valja?
Država

#91 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by Država »

Kemal Malovčić wrote:Pa jafa je od topsa puno bolja + nije euroblok neka sreća ali koja naša čokolada išta valja?
Neću euroblok taman kad ne bih čokoladu ni jeo.

... btw, ne kontam po čemu je Jaffa bolja od Topsa...

:sax:
spreca

#92 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by spreca »

mefistofilis wrote:da znas da cu sad probati, mahsuz :D
:thumbup: ...vidim ja...lakse te nagovoriti na pivu nego na krampu :lol:
Kemal Malovčić

#93 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by Kemal Malovčić »

Čuj po čemu, pa tops isto kakav karton, bolje da havu zagrizaš nego njega.

A hoćeš li dorinu i ostale hrvatske čokoalde? :mrgreen:
mirnisan

#94 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by mirnisan »

Država wrote:
:thumbup:

sto nektar? proizvode iz republike srpske smatras stranim? :shock:
spreca

#95 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by spreca »

Kemal Malovčić wrote:Jebote led cijela država nema jedne dobre čokolade!
meni je dobra ona Vispakova za kuhanje :D
Bloo
Globalna šefica

#96 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by Bloo »

Kemal Malovčić wrote:Čuj po čemu, pa tops isto kakav karton, bolje da havu zagrizaš nego njega.

ja volim onaj topsov zele unutra vise od jaffinog :D

nešto najodvratnije što sam probala je onaj Burpy namaz...to je naše?
Država

#97 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by Država »

Kemal Malovčić wrote:Čuj po čemu, pa tops isto kakav karton, bolje da havu zagrizaš nego njega.

Ne kontriraj ba...

Evo ti jedna sličica:

Image

Možda neko od ovih fašista radi u tim fabrikama koje proizvode te tvoje proizvode. Ako ne rade lično oni, rade im neki rođaci. JA NEĆU DA DAJEM SVOJ NOVAC UBICAMA MOG NARODA!!! NE ŽELIM DA ME ROĐENA DJECA PROKLINJU!!!

Je li ti sad jasno zašto je Tops bolji od Jaffe?

:sax:
Hajvan

#98 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by Hajvan »

ima, ima

zove se " Čokolada"!
od proizvođaca "Mak Zara"

a ni Vispakovim mliječni čokoladam ne fali ništa (u tom rangu), vala.

zapravo, fali.
proizvedno ovdje- đe će to valjat!!!
The BEN10

#99 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by The BEN10 »

bach wrote:Ja stoga bojkotujem Konzum i čini mi se da nisam jedini. A Vi?
Aferim! :kiss: :thumbup:
Bloo
Globalna šefica

#100 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by Bloo »

Hajvan wrote:

ima, ima

zove se " Čokolada"!
od proizvođaca "Mak Zara"

a ni Vispakovim mliječni čokoladam ne fali ništa (u tom rangu), vala.

zapravo, fali.
proizvedno ovdje- đe će to valjat!!!
:-?
e vala ne valjaju
imaju neki brašnjasti osjećaj pod jezikom i plastičasti okus
i lošeg su kvaliteta
Post Reply