Moderator: anex
pa nepijes ambalazu......vazno je sta je u flasimefistofilis wrote:sto se pive tice fakat je losa situacija. meni Pan jedino lezi od ovih regionalnih. inace pijem tuborg
(tuzlansko nikad nisam ni probao moram priznati, vjerovali ili ne, ambalaza me totalno odbija)
Eto naveo si da nas je SLOVENIJA pokrala a izostavio da nas jos uvijek krade nasa sopstvrna drzava, pocevsi od Bakira pa nadalje. Ljubl. banka je mala maca sta je uzela SDA.forel wrote:Mislim da se treba organizovat skupa građani, poljoprivrednici i svi bh proizvođaci da se dadne stampanje letaka, bilo kakvih pa taman onih crno bjelih i pozvati na bojkot ne samo Konzuma nego svega onog cega tu imamo i previse.Pocev od vode, do hrane.Razumljivo je da neke stvari ne proizvodimo, ali isto tako da za obicnog građanina 70% onog sto treba proizvodi se u BiH.Pa cak i ako je uvozni artikal onda ga kupovati kod BH marketa, jer opet dio novca od tog artikla ostaje nama.Sve dok tako ne budemo razmisljali ovdje nece biti bolje.Sjecam se Merkatora u Sarajevu, svaki zadnja minderpuza trcala je u Merkator makar zvake da kupi da se negdje na cesti pohvali : Jao bila sam u Merkatoru....A isti taj Merkator je bio Slovenacki, a drzava Slovenija je pokrala toliko para iz nase drzave preko Ljubljanske banke i stedisa.Isto tako treba okrenut se i prema Srpskim, Hrvatskim, ali Bgm i prema svim drugim.To nadilazi etnicku pripadnost, isti taj srbin iz B.Luke loče ''Lav'', pored Nektar piva.
jasno je to meni, vjerovatno bih zanemario ambalazu kad bi jednom probao ali jednostavno se meni i tuzlanskom zvijezde ne poklapajuspreca wrote:pa nepijes ambalazu......vazno je sta je u flasimefistofilis wrote:sto se pive tice fakat je losa situacija. meni Pan jedino lezi od ovih regionalnih. inace pijem tuborg
(tuzlansko nikad nisam ni probao moram priznati, vjerovali ili ne, ambalaza me totalno odbija)
ja bih probo pa makar kad bi se otrovomefistofilis wrote:jasno je to meni, vjerovatno bih zanemario ambalazu kad bi jednom probao ali jednostavno se meni i tuzlanskom zvijezde ne poklapajuspreca wrote:pa nepijes ambalazu......vazno je sta je u flasimefistofilis wrote:sto se pive tice fakat je losa situacija. meni Pan jedino lezi od ovih regionalnih. inace pijem tuborg
forel wrote:Mislim da se treba organizovat skupa građani, poljoprivrednici i svi bh proizvođaci da se dadne stampanje letaka, bilo kakvih pa taman onih crno bjelih i pozvati na bojkot ne samo Konzuma nego svega onog cega tu imamo i previse.Pocev od vode, do hrane.Razumljivo je da neke stvari ne proizvodimo, ali isto tako da za obicnog građanina 70% onog sto treba proizvodi se u BiH.Pa cak i ako je uvozni artikal onda ga kupovati kod BH marketa, jer opet dio novca od tog artikla ostaje nama.Sve dok tako ne budemo razmisljali ovdje nece biti bolje.Sjecam se Merkatora u Sarajevu, svaki zadnja minderpuza trcala je u Merkator makar zvake da kupi da se negdje na cesti pohvali : Jao bila sam u Merkatoru....A isti taj Merkator je bio Slovenacki, a drzava Slovenija je pokrala toliko para iz nase drzave preko Ljubljanske banke i stedisa.Isto tako treba okrenut se i prema Srpskim, Hrvatskim, ali Bgm i prema svim drugim.To nadilazi etnicku pripadnost, isti taj srbin iz B.Luke loče ''Lav'', pored Nektar piva.
znači sada umjesto cvaje, ovakvim trebama treba dati pivu ?M e m o wrote:šta fali ambalažimefistofilis wrote:... ambalaza me totalno odbija...
erm koja je bosanska zamjena za eurokrem i jaffa?Država wrote:
Ako hoćemo, možemo učiniti mnogo za našu ekonomiju. Naravno, mora narod prestati kupovati 'Janu', 'La Vitu', 'Nektar', 'Jaffa keks', 'Eurokrem blok čokoladu'...
Ja sam tim svim proizvodima davno rekao laku noć...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Bradafilozof wrote:konzum zdravo
todorić zdravo
hrvatski proizvodi zdravo
proizvodi iz separatističkih dijelova bih zdravo
ja volim topsKemal Malovčić wrote:Pa jafa je od topsa puno bolja + nije euroblok neka sreća ali koja naša čokolada išta valja?
Neću euroblok taman kad ne bih čokoladu ni jeo.Kemal Malovčić wrote:Pa jafa je od topsa puno bolja + nije euroblok neka sreća ali koja naša čokolada išta valja?
mefistofilis wrote:da znas da cu sad probati, mahsuz
sto nektar? proizvode iz republike srpske smatras stranim?Država wrote:forel wrote:Mislim da se treba organizovat skupa građani, poljoprivrednici i svi bh proizvođaci da se dadne stampanje letaka, bilo kakvih pa taman onih crno bjelih i pozvati na bojkot ne samo Konzuma nego svega onog cega tu imamo i previse.Pocev od vode, do hrane.Razumljivo je da neke stvari ne proizvodimo, ali isto tako da za obicnog građanina 70% onog sto treba proizvodi se u BiH.Pa cak i ako je uvozni artikal onda ga kupovati kod BH marketa, jer opet dio novca od tog artikla ostaje nama.Sve dok tako ne budemo razmisljali ovdje nece biti bolje.Sjecam se Merkatora u Sarajevu, svaki zadnja minderpuza trcala je u Merkator makar zvake da kupi da se negdje na cesti pohvali : Jao bila sam u Merkatoru....A isti taj Merkator je bio Slovenacki, a drzava Slovenija je pokrala toliko para iz nase drzave preko Ljubljanske banke i stedisa.Isto tako treba okrenut se i prema Srpskim, Hrvatskim, ali Bgm i prema svim drugim.To nadilazi etnicku pripadnost, isti taj srbin iz B.Luke loče ''Lav'', pored Nektar piva.![]()
Ako hoćemo, možemo učiniti mnogo za našu ekonomiju. Naravno, mora narod prestati kupovati 'Janu', 'La Vitu', 'Nektar', 'Jaffa keks', 'Eurokrem blok čokoladu'...
Ja sam tim svim proizvodima davno rekao laku noć...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
meni je dobra ona Vispakova za kuhanjeKemal Malovčić wrote:Jebote led cijela država nema jedne dobre čokolade!
ja volim onaj topsov zele unutra vise od jaffinogKemal Malovčić wrote:Čuj po čemu, pa tops isto kakav karton, bolje da havu zagrizaš nego njega.
A hoćeš li dorinu i ostale hrvatske čokoalde?
Ne kontriraj ba...Kemal Malovčić wrote:Čuj po čemu, pa tops isto kakav karton, bolje da havu zagrizaš nego njega.
A hoćeš li dorinu i ostale hrvatske čokoalde?

Kemal Malovčić wrote:Jebote led cijela država nema jedne dobre čokolade!
Aferim!bach wrote:Ja stoga bojkotujem Konzum i čini mi se da nisam jedini. A Vi?
Hajvan wrote:Kemal Malovčić wrote:Jebote led cijela država nema jedne dobre čokolade!
ima, ima
zove se " Čokolada"!
od proizvođaca "Mak Zara"
a ni Vispakovim mliječni čokoladam ne fali ništa (u tom rangu), vala.
zapravo, fali.
proizvedno ovdje- đe će to valjat!!!