Istemati plocu kod vjecne vatre

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Naravno, i svima drugima koji ovako misle (cuj misle...)
daredevil

#77 Re: Istemati plocu kod vjecne vatre

Post by daredevil »

sahan wrote:Sram vas bilo u Sarajevo x com u da se ponosite tekstom ispisanim kod vjecne vatre. Zar 1992. nismo bili zrtve agresije Srbije, Crne Gore i te slavne Jugoslovenske armije. Zbog toga treba predlaziti da se spomen ploca istema, a vjecna vatra ugasi jer je simbol komunistickog jednoumlja, a nikakvog antifasizma, jer kako ce biti antifasisti isti oni koji su izvrsili agresiju na BiH i poveli nezapamcenu kampanju genocida. Ko god danas podrzava te retrogradne snage u najmanju ruku politicki i moralno je retardiran, a vjecna vatra i spomen ploca su jednostavno, u komunistickom maniru, nagrdile kulturno-historijski spomenik zgrade hotela Grand.
I na kraju jos samo ovo, malo si nepismen npr. pise se sarajevo-x.com-u, zatim nije predlaziti nego predloziti, i usput to nije zgrada hotela Grand nego jedna druga zgrada, ali kako si se ti doselio u eri pravljenja hotela Grand onda me to sve ne cudi.
daredevil

Post by daredevil »

sahan wrote:glupane i ...ine se ipak ne rimuje?!
Rimuje se, vjeruj mi, a ako mi ne vjerujes mozemo se mi okupiti, ti stani ispred nas pa cemo ti mi pjevati. Da vidis kako ce se rimovati. :D :D
edu

Post by edu »

Onda se rimuje Sahane..Sahane..Sahane..napusi se..(ova ti izgleda vise odgovara..jer tebe nazvati glupanom je samo uvreda za glupana)

Nakon tvojih postova imam zelju samo da skocim kroz prozor..no i ova tvoja prica potvrdjuje samo jedno..:
Sve je relativno..samo je ljudska glupost apsolutna!

I za kraj pogledaj slike svojih "demokrata i antifasista"

Gospodin Maticar...
Image

Gospodin Dokazani antifasista..
Image

Gospodin Zastitnik hrvatskog naroda...
Image

A pogledaj sliku covjeka koji je za tebe fasista..a za sve normalne ljude On i njegovi borci su oslobodili Sarajevo od Hitlerovih fasista i domacih "dokazanih antifasista"...
Image

Ne kaze se dzaba: Jedna slika govori vise nego 1000 rijeci!!!

Pa pogledaj na sta lice ti tvoji..e da je Tile ziv..i tebe i njih pa na Goli otok...

Sretan Dan oslobodjenja Sarajeva svim normalnim ljudima ovog grada..a tebi sine Sahane..ne znam sta da ti zazelim..nadam se da ces docekati dan kada ces i ti postati normalan...

SMRT FASIZMU - SLOBODA NARODU!!!
havetinja

Post by havetinja »

A wrote: Unistiti spomenik koji nas podsjeca da smo jednom u istoriji bili na strani pravde, na strani pobjednika.
bice da su stanovnici sarajeva bili na strani pravde i vise nego jednom. pobjednici su, doduse, bili nesto rjedje :(

ono sto vidim kao problem je nepostivanje vrijednosti vlastitog zivota. u sarajevu ima vise spomenika un vojnicima nego nasim civilnim i vojnim zrtvama.

markale su opet pijaca....kupus, paradajz , paprike. miskinovom (ferhadijom) opet samo 'one setaju..od 1 do 2'.... tunel se urusio..zuc, otes, obronci trebevica, vrbanja, bristol...nigdje naznake da se tu ginulo za opstanak grada.

naravno, trebaju i kindje i pimpek imati svoj spomenik...ali ipak tek nakon sto ga dobije 1.600 mrtve djece. Mozda bi i neko od njih bio uspjesan u zivotu...da mu je pruzena sansa :(. i ostalih oko 9000 (punoljetnih) mrtvih i skoro 50000 ranjenih valjda zasluzuju neko obiljezje.

zato, svaka cast komunistickoj vladi fnrj. oni su bar postovali vlastite zrtve (spomen park vraca , recimo). a mi, kad nismo u stanju graditi, najradje bi rusili :(. mozda..bi na i mjestu vjecne vatre trebalo podici omanju piljaru...zar ne :oops:.
tako bi nam licemjerje sadasnjih vlasti manje bolo oci :x
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: opširan si :D
havetinja

Post by havetinja »

manijak1 wrote::oops: opširan si :D
taki sam ti....po celom telu :D
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Mene me to ne zanima :D mada ni meni nije mahane :D ako se već trebamo reklamirati :D
P.S. Ponašaj se :D u duhu teme :D
zensko

Post by zensko »

Qler wrote:zensko kako se ne rimuje, azavrsava se na ...ine :D kur... :D:D:D

dobro mu je vala reko :D:D:D
pa daredevil je stavio 4 * pa nesto kontam :D
HomeArt

Post by HomeArt »

Image

Evo vam slike bravara kad vam je toliko simpatican.
Last edited by HomeArt on 07/04/2005 11:51, edited 1 time in total.
Prenj

Post by Prenj »

havetinja wrote:
A wrote: Unistiti spomenik koji nas podsjeca da smo jednom u istoriji bili na strani pravde, na strani pobjednika.
bice da su stanovnici sarajeva bili na strani pravde i vise nego jednom. pobjednici su, doduse, bili nesto rjedje :(

ono sto vidim kao problem je nepostivanje vrijednosti vlastitog zivota. u sarajevu ima vise spomenika un vojnicima nego nasim civilnim i vojnim zrtvama.

markale su opet pijaca....kupus, paradajz , paprike. miskinovom (ferhadijom) opet samo 'one setaju..od 1 do 2'.... tunel se urusio..zuc, otes, obronci trebevica, vrbanja, bristol...nigdje naznake da se tu ginulo za opstanak grada.

naravno, trebaju i kindje i pimpek imati svoj spomenik...ali ipak tek nakon sto ga dobije 1.600 mrtve djece. Mozda bi i neko od njih bio uspjesan u zivotu...da mu je pruzena sansa :(. i ostalih oko 9000 (punoljetnih) mrtvih i skoro 50000 ranjenih valjda zasluzuju neko obiljezje.

zato, svaka cast komunistickoj vladi fnrj. oni su bar postovali vlastite zrtve (spomen park vraca , recimo). a mi, kad nismo u stanju graditi, najradje bi rusili :(. mozda..bi na i mjestu vjecne vatre trebalo podici omanju piljaru...zar ne :oops:.
tako bi nam licemjerje sadasnjih vlasti manje bolo oci :x
Super primjer poslijeratnog funkcionisanja grada je obnovljeni "muzicki paviljon" u Atmejdan parku - umjesto paviljona su napravili kafanu sa terasom.
Qler

Post by Qler »

sahan kad ti budes ovako fato poznate zenske javi se :D:D:D:D:D:D

i ne budi ljubomoran :D:D:D:D:D

TITO je LEGNEDA!!!
Invitae

Post by Invitae »

druze tito...tebe voli i staro & mladooo

Image :zzzz:
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

tile je kralj, dajgle rad ruku :D ...i očiju :lol: :lol: :lol:
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Stane Dolanc :oops: samo gleda :D
rajvosa

Post by rajvosa »

Cekajte, zasto napadate covjeka / nick sahan / nije mi stvarno jasno..Licno mislim da taj tzv dan oslobodenja sarajeva treba preispitati....Cuj dan oslobodenja Sarajeva 1945..Pa ljudi mi smo imali rat 2002 -2006 dan kada je uz podrsku NATO saveza izvrsena deblokada grada dan kada su smlatili cetnike na brdima i naredili im povlacenje.Pa koji kurac se vise drzimo te jebene 1945 godine.Dajte ljudi smirite se sta vam je .Sahan nije u krivu.

Pozdrav
Last edited by rajvosa on 07/04/2005 12:50, edited 1 time in total.
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

previše sam ja mlad da bih znao ko je statista :D ali svijeću drži ko profesionalac :D :D :D
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Historija , Istorija a i Povijest nije počela od '92 .Ni od '45 -e .
Niti će početi od 2005 - e.
zalosna_sova

Post by zalosna_sova »

sahan wrote:Zao mi vas je sto ne znate, sto vama vlada totalna zaludjenost za necim sto ne poznajete. Sve ste sami rekli, iz vasih izjava sasvim se jasno vidi ko je fasista, jer vasi nacini za rjesavanje problema su protjerati, maltretirati, zabraniti, izbaciti, ukinuti?! Samo bolesnog fasistu "osobno" podsjeca na Maksa Luburica. Ako je Juka pucao po narodu s Holiday Inna onda je Alija ispalio granatu na Markaale?! Ovdje nije rijec o oslobadjanju grada vec o dolasku na vlast komunista koji su iskoristili zelju naroda za oslobodjenjem od fasizma da mu nametnu svoju vlast. Vi bi trebali dobro znati da su NOB i socijalisticka revolucija nerazdvojivi termini. Sarajevo bi bilo oslobodjeno od Hitlera i da nije bilo Tite, to bar svaka budala zna. Kad polazemo vijence zrtvama fasizma to je sasvim OK, ali neka to bude bez politike. Vijence treba polagati i zrtvama komunizma, zrtve su zrtve u ovom slucaju potpuno jednake - zrtve politike koja je bila losa i nazadna!
poprilicno si glup. bi sarajevo bi bilo oslobodjeno i da nije bilo TITA ali bi do marijin dvora bili amerikanci i englezi a od marijin dvora rusi.
a za one koji su pobjegli iz sarajeva 1992 vatra nije gorila tokom rata. :skoljka:
zalosna_sova

Post by zalosna_sova »

rajvosa wrote:Cekajte, zasto napadate covjeka / nick sahan / nije mi stvarno jasno..Licno mislim da taj tzv dan oslobodenja sarajeva treba preispitati....Cuj dan oslobodenja Sarajeva 1945..Pa ljudi mi smo imali rat 2002 -2006 dan kada je uz podrsku NATO saveza izvrsena deblokada grada dan kada su smlatili cetnike na brdima i naredili im povlacenje.Pa koji kurac se vise drzimo te jebene 1945 godine.Dajte ljudi smirite se sta vam je .Sahan nije u krivu.

Pozdrav
ne lupaj gluposti. da se drzis ciinjenica shvatio bi da si u krivu. a istorijska cinjenica je da je sarajevo 6 aprila 1945 oslobodjeno od fasista.
rajvosa

Post by rajvosa »

zalosna_sova wrote:
rajvosa wrote:Cekajte, zasto napadate covjeka / nick sahan / nije mi stvarno jasno..Licno mislim da taj tzv dan oslobodenja sarajeva treba preispitati....Cuj dan oslobodenja Sarajeva 1945..Pa ljudi mi smo imali rat 2002 -2006 dan kada je uz podrsku NATO saveza izvrsena deblokada grada dan kada su smlatili cetnike na brdima i naredili im povlacenje.Pa koji kurac se vise drzimo te jebene 1945 godine.Dajte ljudi smirite se sta vam je .Sahan nije u krivu.

Pozdrav
ne lupaj gluposti. da se drzis ciinjenica shvatio bi da si u krivu. a istorijska cinjenica je da je sarajevo 6 aprila 1945 oslobodjeno od fasista.

Ja sam ti iznio cinjenice .Molim reci mi ko je to drzao sarajevo u opsadi preko tri godine i ko je ubio 10 000 sarajlija, da nisu mozda ti tvoji partizani iz 1945.To mi odgovori ...
Prenj

Post by Prenj »

Mozda da pocnemo obiljezavati i 1991.?
Kao crni dan kada su nacionalisti dosli na vlast :(
Dan kada je pocelo 'deset najtezih godina' :(
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#98 Re: Istemati plocu kod vjecne vatre

Post by hrasno38 »

sahan wrote:Sram vas bilo u Sarajevo x com u da se ponosite tekstom ispisanim kod vjecne vatre. Zar 1992. nismo bili zrtve agresije Srbije, Crne Gore i te slavne Jugoslovenske armije. Zbog toga treba predlaziti da se spomen ploca istema, a vjecna vatra ugasi jer je simbol komunistickog jednoumlja, a nikakvog antifasizma, jer kako ce biti antifasisti isti oni koji su izvrsili agresiju na BiH i poveli nezapamcenu kampanju genocida. Ko god danas podrzava te retrogradne snage u najmanju ruku politicki i moralno je retardiran, a vjecna vatra i spomen ploca su jednostavno, u komunistickom maniru, nagrdile kulturno-historijski spomenik zgrade hotela Grand.
TI SI JARANE STVARNO BEZOBRAZNO PREHLADJEN KAD UPOREDJUJES ONE IZ 1945 SA OVIMA IZ 1992. ETO OVI SU NAM SADA DOBRI KOJI SU NAS DOVELI DO PROSIJACKOG STAPA. *EBALI TE ONI.
rajvosa

Post by rajvosa »

Ma ne treba nista od toga obiljezavati.treba proslaviti dan drzavnosti, dan sarajeva , dan ovog ili onog a, trebamo zavrsti sa tim nekim oslobodjenjima itd.
Pogledajte praznike u japanu, pa to je impresivno...Ljudi slave prirodu...Sta mi radimo.Vazda slavimo neke bitke i kurce a pogledajte nam ulice , kuce , rijeke, sve se gusi u otpadu i necistoci.....
Mi na balkanu treba da slavimo dan ciscenja vlastitog dvorista...
manijak1

Post by manijak1 »

Mi na balkanu treba da slavimo dan ciscenja vlastitog dvorista...
e ovo je već SF jer više se bavimo tuđim avlijama :D :D
Locked