s obzirom na ove dvije tvrdnje, pretpostavka je da joj se vrlo mali broj nudi i prema tome svrstat ćemo je među skoro poštene.sheilak wrote:i ja mislim da je tacno ovo za manjak lijepih/zgodnih muskaraca kod nas. jer drugdje se skoro za svakim drugim okrenes, a kod nas od svakog drugog okrenes glavu.betametazon wrote: mozda lijepe zene nemaju jer po meni malo je lijepih muskaraca (zapravo se ne mogu nacudit gdje te sve zene nadju muskrace, mozda mi i nismo ruzna nacija koliko ja mislim?)
ali lijepih zena ima mnogo pa ako si lijep muskarac...nema zimeali nije da nema, samo u prosjeku kod nas muskarci i nisu bas cemu. zene da, muskaraca zgodnih ima puno manje.
a postenje/sklonost postenju, hajde eto vjernosti, nije pitanje dobrog izgleda, vec karaktera. a na stranu to sto je pojam dobrog izgleda relativan. mislim da je u ovom slucaju puno vazniji sexappeal/*ebozovnost, nego klasicna ljepota. i kod zena i kod muskaraca. evo recimo, imam prijateljicu, nisku, malo deblju, ne bi se bas nazvala tipicnom ljepoticom. ali privlaci muskarce dosta, ne neodstaje joj ponuda i to od jako zgodnih likova. sto ona i obilato koristi.
pa bi ju forumski monasi
vjerovatno nazvali ne nepostenom, vec Bog zna cime.
sklonost dakle nepostenju splet je karakternih osobina, ponuda naravno i okolnosti/prilike. kad se sve poklopi, pa samo najjaci stoici nece pokleknuti.lijep lili ruzan.
Lako je ružnoj ženi da bude poštena..
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- kritichar
#76 Re: Lako je ružnoj ženi da bude poštena..
- sheilak
#77 Re: Lako je ružnoj ženi da bude poštena..
al nisu ovdje samo bosanci u pitanju.
- kritichar
#78 Re: Lako je ružnoj ženi da bude poštena..
e ako je tako onda je ....... i to međunarodnasheilak wrote:![]()
al nisu ovdje samo bosanci u pitanju.
- p206
#79 Re: Lako je ružnoj ženi da bude poštena..
te ljepotice trebaju dobro odvagati kako će se obući prije nego izađu u grad... od toga puno zavisi kakav će momak prići, a to koliko vidim u SA malo koja konta...
ne mislim na to da su polugole ili pokrivene, da je sve pripijeno uz njih ili ne...to nije bitno toliko, koliko da taj čitav izgled i ponašanje ne izgleda napadno, nego pristojno, a većina ih pretjera...
kod nas cure misle da ako se napucaju da "gore" imaju prolaz kod svih...nemaju...prije će im prići neki kreten nego neki normala momak, jer ovog drugog previše ljepote često odbije, ne radi se tu o njegovoj hrabrosti nego ta napadnost koje mnoge nisu svjesne zna odbiti
znači i ljepotu treba znati dozirati
ne mislim na to da su polugole ili pokrivene, da je sve pripijeno uz njih ili ne...to nije bitno toliko, koliko da taj čitav izgled i ponašanje ne izgleda napadno, nego pristojno, a većina ih pretjera...
kod nas cure misle da ako se napucaju da "gore" imaju prolaz kod svih...nemaju...prije će im prići neki kreten nego neki normala momak, jer ovog drugog previše ljepote često odbije, ne radi se tu o njegovoj hrabrosti nego ta napadnost koje mnoge nisu svjesne zna odbiti
- Big Ang
#80 Re: Lako je ružnoj ženi da bude poštena..
A ako je to nemoguće?p206 wrote:te ljepotice trebaju dobro odvagati kako će se obući prije nego izađu u grad... od toga puno zavisi kakav će momak prići, a to koliko vidim u SA malo koja konta...
- parappa
- Grijem se na: struju
- Vozim: Lotus Esprit TurboSE
#81 Re: Lako je ružnoj ženi da bude poštena..
ja mislim da svugdje podjednako ima zgodnih i manje zgodnih muskaraca i zena... samo su ukusi razliciti.sheilak wrote:i ja mislim da je tacno ovo za manjak lijepih/zgodnih muskaraca kod nas. jer drugdje se skoro za svakim drugim okrenes, a kod nas od svakog drugog okrenes glavu.betametazon wrote: mozda lijepe zene nemaju jer po meni malo je lijepih muskaraca (zapravo se ne mogu nacudit gdje te sve zene nadju muskrace, mozda mi i nismo ruzna nacija koliko ja mislim?)
ali lijepih zena ima mnogo pa ako si lijep muskarac...nema zimeali nije da nema, samo u prosjeku kod nas muskarci i nisu bas cemu. zene da, muskaraca zgodnih ima puno manje.
a postenje/sklonost postenju, hajde eto vjernosti, nije pitanje dobrog izgleda, vec karaktera. a na stranu to sto je pojam dobrog izgleda relativan. mislim da je u ovom slucaju puno vazniji sexappeal/*ebozovnost, nego klasicna ljepota. i kod zena i kod muskaraca. evo recimo, imam prijateljicu, nisku, malo deblju, ne bi se bas nazvala tipicnom ljepoticom. ali privlaci muskarce dosta, ne neodstaje joj ponuda i to od jako zgodnih likova. sto ona i obilato koristi.
pa bi ju forumski monasi
vjerovatno nazvali ne nepostenom, vec Bog zna cime.
sklonost dakle nepostenju splet je karakternih osobina, ponuda naravno i okolnosti/prilike. kad se sve poklopi, pa samo najjaci stoici nece pokleknuti.lijep lili ruzan.
stvarno na balkanu a pogotovo u bosni imas svega i svacega... i plavih, i crnih i vecinom su visoki. znaci preduslovi su ekstra.
mislim da je problem sto raja nema para i jednostavno ne zna da se obuce sa stilom (valjda sto gledaju grand i ostalo sranje i oblace se kao ti "umjetnici")
moze se reci da oni koji imaju i znaju kako se srediti vrlo brzo odu za dijasporu (udaju/ozene se ili zbog studija i posla)...
mozes li napisati u kojoj zemlji se okreces za muskarcima samo da potvrdim moju teoriju. svica? svedska? italia?
- sheilak
#82 Re: Lako je ružnoj ženi da bude poštena..
parappa wrote:
ja mislim da svugdje podjednako ima zgodnih i manje zgodnih muskaraca i zena... samo su ukusi razliciti.
stvarno na balkanu a pogotovo u bosni imas svega i svacega... i plavih, i crnih i vecinom su visoki. znaci preduslovi su ekstra.
mislim da je problem sto raja nema para i jednostavno ne zna da se obuce sa stilom (valjda sto gledaju grand i ostalo sranje i oblace se kao ti "umjetnici")
moze se reci da oni koji imaju i znaju kako se srediti vrlo brzo odu za dijasporu (udaju/ozene se ili zbog studija i posla)...
mozes li napisati u kojoj zemlji se okreces za muskarcima samo da potvrdim moju teoriju. svica? svedska? italia?
ok, priznajem, slazem se s ovim za ukuse. nekoga privlace tipovi poput nasih i kazu mi da vole krsne bosance.
a okrecem se za njima primjerice u hrvatskoj (zg podrucje i dalmacija i pogotovo, rijeka) i u skandinavskim zemljama, posebno norveska. i za par australijanaca, ali njih sam vidjela kod nas.
Last edited by sheilak on 10/11/2014 10:35, edited 1 time in total.
-
prog321
#83 Re: Lako je ružnoj ženi da bude poštena..
Lijepih zena sa fasadom na licu ima mnogo. Lijepih zena bez fasade nema. 
- Henry Chinaski
#84 Re: Lako je ružnoj ženi da bude poštena..
Kakve to ima veze? Ja rado tamanim ove sa fasadom.prog321 wrote:Lijepih zena sa fasadom na licu ima mnogo. Lijepih zena bez fasade nema.
- p206
#85 Re: Lako je ružnoj ženi da bude poštena..
nek se jave na Medžika Džonsona broj 72, na protokolBig Ang wrote:
A ako je to nemoguće?
-
Pirija
#86 Re: Lako je ružnoj ženi da bude poštena..
Po sebi se ravna ko i svi..
mada malo koja pravo dobra je fina i postena... bas nesto vole da se kurvaju i vuku bijelo
mada malo koja pravo dobra je fina i postena... bas nesto vole da se kurvaju i vuku bijelo
- Henry Chinaski
#87 Re: Lako je ružnoj ženi da bude poštena..
E sad, ne mogu da dokučim jesi li lijepa ili ljubomorna?Big Ang wrote:Mogu li ja samo skrenuti pažnju malo i na to da lijepim ženama uglavnom prilaze kreteni. Haj znaj što. Što žena ljepša, to kreten veći. Priđe. Jbt
- sheilak
#88 Re: Lako je ružnoj ženi da bude poštena..
pogresno glagolsko vrijeme. naime, umjesto prezenta, trebao si upotrijebiti perfekt "tamanio sam" ili plusquamperfekt "bio sam tamanio/bijah tamanio". ili pak aorist "tamanih"Henry Chinaski wrote:Kakve to ima veze? Ja rado tamanim ove sa fasadom.prog321 wrote:Lijepih zena sa fasadom na licu ima mnogo. Lijepih zena bez fasade nema.
doduse, moguce da si samo izrazio sklonost ka tamanjenju, a ne i stvarnu radnju.
Last edited by sheilak on 10/11/2014 10:42, edited 1 time in total.
-
Jokericious
#89 Re: Lako je ružnoj ženi da bude poštena..
Slabo kod nas ima lijepih. Odes u srbiju ili hrvatsku i ne mozes vjerovati koliko je bolji izbor.
- Big Ang
#90 Re: Lako je ružnoj ženi da bude poštena..
p206 wrote:nek se jave na Medžika Džonsona broj 72, na protokolBig Ang wrote:
A ako je to nemoguće?
- Henry Chinaski
#91 Re: Lako je ružnoj ženi da bude poštena..
Djelimično si u pravu ali još ja probušim po koju fasadu. Čisto da održim formu.sheilak wrote:pogresno glagolsko vrijeme. naime, umjesto prezenta, trebao si upotrijebiti perfekt "tamanio sam" ili plusquamperfekt "bio sam tamanio/bijah tamanio". ili pak aorist "tamanih"Henry Chinaski wrote:Kakve to ima veze? Ja rado tamanim ove sa fasadom.prog321 wrote:Lijepih zena sa fasadom na licu ima mnogo. Lijepih zena bez fasade nema.![]()
doduse, moguce da si samo izrazio sklonost ka tamanjenju, a ne i stvarnu radnju.
- sheilak
#92 Re: Lako je ružnoj ženi da bude poštena..
ma ne vjerujem ti. slabo su ozenjeni u formi.Henry Chinaski wrote: Djelimično si u pravu ali još ja probušim po koju fasadu. Čisto da održim formu.
- Henry Chinaski
#93 Re: Lako je ružnoj ženi da bude poštena..
Izuzetak potvrđuje pravilo. Doduše, nije kao nekad ali ne žalim se.sheilak wrote:ma ne vjerujem ti. slabo su ozenjeni u formi.Henry Chinaski wrote: Djelimično si u pravu ali još ja probušim po koju fasadu. Čisto da održim formu.
- sheilak
#94 Re: Lako je ružnoj ženi da bude poštena..
nadam se da ipak jesi u formi. radi zene ti.Henry Chinaski wrote: Izuzetak potvrđuje pravilo. Doduše, nije kao nekad ali ne žalim se.
- Henry Chinaski
#95 Re: Lako je ružnoj ženi da bude poštena..
Uvijek me dirne ova ženska solidarnost.sheilak wrote:nadam se da ipak jesi u formi. radi zene ti.Henry Chinaski wrote: Izuzetak potvrđuje pravilo. Doduše, nije kao nekad ali ne žalim se.
- Big Ang
#96 Re: Lako je ružnoj ženi da bude poštena..
Henry Chinaski wrote:Uvijek me dirne ova ženska solidarnost.sheilak wrote:nadam se da ipak jesi u formi. radi zene ti.Henry Chinaski wrote: Izuzetak potvrđuje pravilo. Doduše, nije kao nekad ali ne žalim se.
- sheilak
#97 Re: Lako je ružnoj ženi da bude poštena..
naravno. na manjak/nedostatak muzeve/muskarceve forme, zene instinktivno agresivno reagiraju.Henry Chinaski wrote: Uvijek me dirne ova ženska solidarnost.
- Henry Chinaski
#98 Re: Lako je ružnoj ženi da bude poštena..
Žao mi je što to čujem, ali siguran sam da možeš hajrovati šta sa strane...sheilak wrote:naravno. na manjak/nedostatak muzeve/muskarceve forme, zene instinktivno agresivno reagiraju.Henry Chinaski wrote: Uvijek me dirne ova ženska solidarnost.
- Big Ang
#99 Re: Lako je ružnoj ženi da bude poštena..
joj njegaHenry Chinaski wrote:Žao mi je što to čujem, ali siguran sam da možeš hajrovati šta sa strane...sheilak wrote:naravno. na manjak/nedostatak muzeve/muskarceve forme, zene instinktivno agresivno reagiraju.Henry Chinaski wrote: Uvijek me dirne ova ženska solidarnost.
- DaffyDuck
#100 Re: Lako je ružnoj ženi da bude poštena..
Vise se muskaraca plasi lijepih zena, nego sto im se udvara