Hrvati opet bez Bosnjaka izabrali sad i "prvu palicu" Mostara!

prog321

#76 Re: Hrvati opet bez Bosnjaka izabrali sad i "prvu palicu" Mostara!

Post by prog321 »

Jstat wrote:
Ja ponavljam, bošnjacima u Mostaru je dobro. Kad nemam ama baš nikoga da uzmem da radi nešto za dnevnicu, uzmem nekoga od njih. Oni se automatski ozare, baš im drago bude.
POjma nemas.
U kiti su i Hrvati i Bosnjaci u Mostaru.
Hrvatima je lakse jer su se silne pare slegle za vrijeme rata. Plus svake godine dobijaju financijske injekcije iz Hrvatske. Pa Zapadna strana izgleda puno bolje. Ali njihove glavonje pokupe vecinu kajmaka. Prosjecan Hr u Mostaru se bori za puko prezivljavanje . Isto kao i Bosnjak.
filosofman

#77 Re: Hrvati opet bez Bosnjaka izabrali sad i "prvu palicu" Mostara!

Post by filosofman »

Čekajte samo da se "počne vrtiti osovina Dodik-Čović"?!Ukoliko bošnjačke političke stranke "nasjednu na osovinu"?!Alaj će ih "osovina okretati"?!
Jstat

#78 Re: Hrvati opet bez Bosnjaka izabrali sad i "prvu palicu" Mostara!

Post by Jstat »

prog321 wrote:
Jstat wrote:
Ja ponavljam, bošnjacima u Mostaru je dobro. Kad nemam ama baš nikoga da uzmem da radi nešto za dnevnicu, uzmem nekoga od njih. Oni se automatski ozare, baš im drago bude.
POjma nemas.
U kiti su i Hrvati i Bosnjaci u Mostaru.
Hrvatima je lakse jer su se silne pare slegle za vrijeme rata. Plus svake godine dobijaju financijske injekcije iz Hrvatske. Pa Zapadna strana izgleda puno bolje. Ali njihove glavonje pokupe vecinu kajmaka. Prosjecan Hr u Mostaru se bori za puko prezivljavanje . Isto kao i Bosnjak.
Ok. Prosječan bošnjak se bori za puko preživljavanje, dok se dio hrvata bori za isto.
JohnnyS

#79 Re: Hrvati opet bez Bosnjaka izabrali sad i "prvu palicu" Mostara!

Post by JohnnyS »

Jebene su te svakogodišnje injekcije iz Hrvatske. Cijela emigracija iz HR proračuna dobije dvadesetak milijuna kuna i ta cifra uključuje i BiH. Da se razumijemo, meni ne treba ni tih 20 milijuna, ma ne treba ni kune, nije ovo neka sirotinja pa da nam najbesperspektivnija zemlja EU šalje sadaku, ali treba reći da neke strašne pomoći iz Hrvatske nema.
prog321

#80 Re: Hrvati opet bez Bosnjaka izabrali sad i "prvu palicu" Mostara!

Post by prog321 »

Ma daj.
Pa bolnice, sveucilista, ustanove i slicno. Sve je to financirala Hrvatska u Zap Mostaru.
Da ne govorimo koliko je NJofra iskeshirao Hercegovcima za vrijeme rata. On vas je podigao od najsiromasnijeg stanovnistva za vrijeme Juge do najbogatijeg u danasnjoj BiH.
prog321

#81 Re: Hrvati opet bez Bosnjaka izabrali sad i "prvu palicu" Mostara!

Post by prog321 »

Ali bijele carape i mobitel na stolu nije mogao promjeniti. :D
JohnnyS

#82 Re: Hrvati opet bez Bosnjaka izabrali sad i "prvu palicu" Mostara!

Post by JohnnyS »

To je bilo prije, ti si pričao o sadašnjosti. Ali i bez toga, naivno je misliti da su FT i njegova bulumenta to radili zbog dobrobiti ovdašnjeg puka, oni su to primarno radili jer su svi aparati u novoj bolnici i klupe na sveučilištima debelo preplaćeni po modelu boje u tunelima na hrvatskim autocestama, a razlika je išla u "zna se" čije džepove. Iz te bolnice se i najbolje vidi ko se najviše okoristio, puca pogled na dvorc na Barama... Benefit za lokalno pučanstvo je samo "kolateralna šteta" nelegalnog bogaćenja elita s obje strane granice.
mO k3

#83 Re: Hrvati opet bez Bosnjaka izabrali sad i "prvu palicu" Mostara!

Post by mO k3 »

Ma mi učimo od njih :mrgreen:
Zato u budućnosti se zna sta treba raditi
Rizvan

#84 Re: Hrvati opet bez Bosnjaka izabrali sad i "prvu palicu" Mostara!

Post by Rizvan »

HDZ dvoličnosti i bezobrazluku nema kraja.
bossnjak

#85 Re: Hrvati opet bez Bosnjaka izabrali sad i "prvu palicu" Mostara!

Post by bossnjak »

filosofman wrote:Čekajte samo da se "počne vrtiti osovina Dodik-Čović"?!Ukoliko bošnjačke političke stranke "nasjednu na osovinu"?!Alaj će ih "osovina okretati"?!
Đe si Nemanja Mehmedalija.
BHCluster

#86 Re: Hrvati opet bez Bosnjaka izabrali sad i "prvu palicu" Mostara!

Post by BHCluster »

Pa ovo je dobro jos jedan izgovor za ono kako ce nova vlada izgledati u tom kantonu. :lol:
Last edited by BHCluster on 08/11/2014 19:16, edited 1 time in total.
Nomo

#87 Re: Hrvati opet bez Bosnjaka izabrali sad i "prvu palicu" Mostara!

Post by Nomo »

Bwiner wrote:
Jstat wrote: Ja ponavljam, bošnjacima u Mostaru je dobro. Kad nemam ama baš nikoga da uzmem da radi nešto za dnevnicu, uzmem nekoga od njih. Oni se automatski ozare, baš im drago bude.
i ja sam ih uzeo sa kruznoga kod Ljubuskog radili mi vinograd, isami,nema boljih radnika,a sve jedu i piju ,pojeli mi spek,al neka su halal im bilo :D i psuju na sda ,bez obzira,pravi multietnicari :-D
kako je lijepo biti fasista . nemas mozga , nemas emocija , srce kamen , dusa prazna ...nemas nista osim mrznje , dovoljan si sam sebi . ukradi , otmi , ubij , zakolji , napij se , najedi se , podrigni ... i rugaj se onome ko ti je omogucio da egzistiras .
Jstat

#88 Re: Hrvati opet bez Bosnjaka izabrali sad i "prvu palicu" Mostara!

Post by Jstat »

Nomo wrote:
Bwiner wrote:
Jstat wrote: Ja ponavljam, bošnjacima u Mostaru je dobro. Kad nemam ama baš nikoga da uzmem da radi nešto za dnevnicu, uzmem nekoga od njih. Oni se automatski ozare, baš im drago bude.
i ja sam ih uzeo sa kruznoga kod Ljubuskog radili mi vinograd, isami,nema boljih radnika,a sve jedu i piju ,pojeli mi spek,al neka su halal im bilo :D i psuju na sda ,bez obzira,pravi multietnicari :-D
kako je lijepo biti fasista . nemas mozga , nemas emocija , srce kamen , dusa prazna ...nemas nista osim mrznje , dovoljan si sam sebi . ukradi , otmi , ubij , zakolji , napij se , najedi se , podrigni ... i rugaj se onome ko ti je omogucio da egzistiras .
A generaliziranje je kao majka mudrosti?
I šta omogućio da egzistiraš, jesi dobar ti? Temperatura? Viroza?
prog321

#89 Re: Hrvati opet bez Bosnjaka izabrali sad i "prvu palicu" Mostara!

Post by prog321 »

Hercegovci moraju shvatiti da su u manjini u BiH.
Prditi na jaceg nije nikada pametno.
prog321

#90 Re: Hrvati opet bez Bosnjaka izabrali sad i "prvu palicu" Mostara!

Post by prog321 »

Dobro.
Nemojte kasnije kmechat kad dobijete po pichici.
Imat cete sljedeci put prestavnika u predsjednistvu- 2053e godine :-D
Drinski

#91 Re: Hrvati opet bez Bosnjaka izabrali sad i "prvu palicu" Mostara!

Post by Drinski »

Kada sarajevski politicari presijeku budžetske tokove prema Herceg- Bosni i preuzmu min.finansija, znat ćete da su odlučni u namjeri da osiguraju bolji položaj Bošnjaka u Hercegovini.
Post Reply