RENAULT LAGUNA 2 _ podcjenjivanje

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
citroen xm

#76 Re: RENAULT LAGUNA 2 _ podcjenjivanje

Post by citroen xm »

Ko neće da gubi neka kupuje nekretnine na dobrom mjestu. Sa svakim autom je gubitak. U startu ga manje paltiš i posle par godina manje prodaješ od konkurencije ili obratno. Svako je gospodar svojih para. Ni ja ne bih kupovao auto toliko skupo da posle 4-5 godina izgubim jednu garsonjeru na njemu, ali svakom svoje. Svako ima svoje prioritete u životu pa neka ih rješava kako zna i umije.

Jedino što ne mogu shvatiti jeste protezanje mimo svojih realnih mogućnosti i uvijek sam protiv toga, a milioneri neka kupuju i Vejrona od 2 miliona, nemam ništa protiv. Uostalom da nema ljudi koji kupuju nova auta i gube na njima, ja ne bih imao od koga kupiti polovno. :-D :thumbup:

Bakir1 wrote:znate li koje vozilo od svih najmanje gubi na vrijednosti?
nije egzotika niti supersportas neki.
To se zna, to je aksiom. G2 1.6 D. :D
Last edited by citroen xm on 11/11/2014 13:40, edited 1 time in total.
sema911s

#77 Re: RENAULT LAGUNA 2 _ podcjenjivanje

Post by sema911s »

bake da nisu suv-ici-ili ti ga pederska kracija
530i

#78 Re: RENAULT LAGUNA 2 _ podcjenjivanje

Post by 530i »

Radite nešto pametno i korisno sa tim autima, pa da otplate sebe...da nisu samo čist gubitak vrijednosti.
Pirija

#79 Re: RENAULT LAGUNA 2 _ podcjenjivanje

Post by Pirija »

Bakir1 wrote:znate li koje vozilo od svih najmanje gubi na vrijednosti?
nije egzotika niti supersportas neki.

SLR Mclaren je bio 500K EUR za pred narudzbe
cim je izasao iz tvornice bio je vec 750K EUR
i svaki dan je sve skuplji i skuplji :)
Pirija

#80 Re: RENAULT LAGUNA 2 _ podcjenjivanje

Post by Pirija »

530i wrote:Radite nešto pametno i korisno sa tim autima, pa da otplate sebe...da nisu samo čist gubitak vrijednosti.
da izadju na taksi ? hahahaha
Bakir1

#81 Re: RENAULT LAGUNA 2 _ podcjenjivanje

Post by Bakir1 »

pirija rekao sam bez egzotike i dadoh ti kod modela
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#82 Re: RENAULT LAGUNA 2 _ podcjenjivanje

Post by mk ultra »

dowe85

#83 Re: RENAULT LAGUNA 2 _ podcjenjivanje

Post by dowe85 »

Adnan Sa

Ne znam zasto si se nasao uvrijedjen, ali fakat.
Niko nije vas prozvao, licno, vec ako sam naveo svoje prijatelje/pozanike kako primjer, to je drugo.
Oni imaju, ja to znam, i na kraju sami se udare u glavu kad odu na procjenu, na pocetku ne misle tako.
Znas kako kazu, vecina onih sto imaju i previse, ne pale se na pocetku puno/tj. vise vole da se pokazu, a kasnije se hvataju za glavu i vise cjenkaju od onih procjecnih...

Uglavnom, ja licno, a i drugi, svjesni smo da francuska vozila nenormalno puno padaju za razliku od konkurencije.
Odnosno, padaju cijene svih vozila, ali francuskih najvise.

Ako sam otvorio temu za Lagunu, pa kasnije naveo za primjer jos par vozila, pa pohvalio Audija starog 11 godina, onda sam primjer onog da ne podcjenjuje, vec se samo ibretim kako to konkurencija radi, s obzirom da sam obozavalac fancuskih vozila :D

Laguna 2, za mene, bila i ostala extra vozilica :izet: :izet:

Bye bye :sax:
corsa

#84 Re: RENAULT LAGUNA 2 _ podcjenjivanje

Post by corsa »

A sto se covjek ibreti lancu u motoru! :D Pa Mercedes ima lanac umjesto zupcastog zadnjih 40 godina. :-D
A Laguna je u klasi sa Audijem A4, a ne sa sesticom, tako da se njihove cijene ne mogu porediti.
530i

#85 Re: RENAULT LAGUNA 2 _ podcjenjivanje

Post by 530i »

Pirija wrote:
530i wrote:Radite nešto pametno i korisno sa tim autima, pa da otplate sebe...da nisu samo čist gubitak vrijednosti.

Takis ili bilo koji drugi posao koji se plaća...bar neka korist od auta. Uostalom, ima je i indirektno, nije auto kamen da ga platiš xx maraka i samo stoji a vrijednost mu propada...
dowe85

#86 Re: RENAULT LAGUNA 2 _ podcjenjivanje

Post by dowe85 »

Pirija

Evo malo info, sa jednog portala:

Ono bez čega maleni broj modela RS ne izlazi iz prodajnih salona jest Cup paket dodataka koji uz Cup ovjes na Megane RenaultSport donosi i unutrašnjost u žutoj boji, mehaničku blokadu diferencijala koja na svaki kotač zasebno dozira okretnu silu koja dolazi od motora, već nekoliko puta spomenuta Recarova sjedala, 18-colne crne aluminijske naplatke te crvena Brembova kočiona kliješta koja se skrivaju ispod njih. Valja napomenuti da sve ovo što smo naveli ne ulazi u standardni dio opreme već se dodatno naplaćuje i to konkretno oko 30.000 kuna, jer vas samo Cup ovjes košta 20.200 kuna.

Ponovo naglasavam, prijatelj od prijatelja ga ima, dosta skuplji, ljepsi i ostalo...

:sax:
emko1234

#87 Re: RENAULT LAGUNA 2 _ podcjenjivanje

Post by emko1234 »

dowe85 wrote:Adnan Sa

Ne znam zasto si se nasao uvrijedjen, ali fakat.
Niko nije vas prozvao, licno, vec ako sam naveo svoje prijatelje/pozanike kako primjer, to je drugo.
Oni imaju, ja to znam, i na kraju sami se udare u glavu kad odu na procjenu, na pocetku ne misle tako.
Znas kako kazu, vecina onih sto imaju i previse, ne pale se na pocetku puno/tj. vise vole da se pokazu, a kasnije se hvataju za glavu i vise cjenkaju od onih procjecnih...

Uglavnom, ja licno, a i drugi, svjesni smo da francuska vozila nenormalno puno padaju za razliku od konkurencije.
Odnosno, padaju cijene svih vozila, ali francuskih najvise.

Ako sam otvorio temu za Lagunu, pa kasnije naveo za primjer jos par vozila, pa pohvalio Audija starog 11 godina, onda sam primjer onog da ne podcjenjuje, vec se samo ibretim kako to konkurencija radi, s obzirom da sam obozavalac fancuskih vozila :D

Laguna 2, za mene, bila i ostala extra vozilica :izet: :izet:

Bye bye :sax:
Znam tog RS-a bijelog što si spomenuo da ga vozi tvoj drug, Nikšić mali. To auto je bilo do 45k km. Usporedbe radi, toliko košta dobar gtd s osnovnom opremo.
Sad jel to govori o meganu, ili o golfu, nek svako sebi objasni
Pirija

#88 Re: RENAULT LAGUNA 2 _ podcjenjivanje

Post by Pirija »

dowe85 wrote:Pirija

Evo malo info, sa jednog portala:

Ono bez čega maleni broj modela RS ne izlazi iz prodajnih salona jest Cup paket dodataka koji uz Cup ovjes na Megane RenaultSport donosi i unutrašnjost u žutoj boji, mehaničku blokadu diferencijala koja na svaki kotač zasebno dozira okretnu silu koja dolazi od motora, već nekoliko puta spomenuta Recarova sjedala, 18-colne crne aluminijske naplatke te crvena Brembova kočiona kliješta koja se skrivaju ispod njih. Valja napomenuti da sve ovo što smo naveli ne ulazi u standardni dio opreme već se dodatno naplaćuje i to konkretno oko 30.000 kuna, jer vas samo Cup ovjes košta 20.200 kuna.

Ponovo naglasavam, prijatelj od prijatelja ga ima, dosta skuplji, ljepsi i ostalo...

:sax:

tebi odlican meni karina, ok ?
Pirija

#89 Re: RENAULT LAGUNA 2 _ podcjenjivanje

Post by Pirija »

530i wrote:
Pirija wrote:

Takis ili bilo koji drugi posao koji se plaća...bar neka korist od auta. Uostalom, ima je i indirektno, nije auto kamen da ga platiš xx maraka i samo stoji a vrijednost mu propada...

pa ne vozimo svi auta sa 4 vrata i 4 sjedista pasa moj solidni...
dowe85

#90 Re: RENAULT LAGUNA 2 _ podcjenjivanje

Post by dowe85 »

MK Ultra

Imas laguna u Engleskoj takodje po 900 EURA, da se zijanis kakva je, a i AUDIJA 2009, 2010 godiste po 6000 EURA, a tad vidis kako sve pada.
Nadjes nekog da ti doveze, imas likova da ti zamjene instrument tablu i vozi.
Cak i da zaradis na njemu :D

I drugo, ovaj GOLF 3 je za mene, da ne kazem sta ....
Gdje mozes porediti GOLF-a 3 i LAGUNU??

Samo ces kod nas u oglasima naci GOLF 2, 3.000 KM, ne bi ga ni za "da ne kazem ti sta"!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pozzzzz
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#91 Re: RENAULT LAGUNA 2 _ podcjenjivanje

Post by mali_milojica »

Laguna je nova cjenovno ispod Passata,a pogotovo ispod A4.
Stara 5-10 ili kao u tvom slucaju 13 godina,opet ce biti cjenovno ispod Passata i A4 slicne starosti.
emko1234

#92 Re: RENAULT LAGUNA 2 _ podcjenjivanje

Post by emko1234 »

CUP ŠASIJA NA Meganu RS je inače jako bitna kad se auto parkira pred izlog ili kod Cheersa. :lol: :lol: :lol: :lol:
dowe85

#93 Re: RENAULT LAGUNA 2 _ podcjenjivanje

Post by dowe85 »

EMKO 1234, nije Niksicev, vec od drugog momka.
Kupio ga je novog, stajao u slaonu nesto vise od pola godine, dobio ga za 32.000 KM, dakle puno manje nego sto mislis. Dakle, radi se o RS-u
Ne znam sve vlasnike sa RS-ovima, tog Niksica ni ne poznajem.

Znas kako kazu, ako te zanima cjenovnik, odes na GUMA M, ili koji vec, vidis, i skontas da je dosta / dosta / dosta povoljniji od konkurencije i to sa najboljom opremom i motorom.
To se odnosi i na Lagunu.
Bujrum
mali_milojica

#94 Re: RENAULT LAGUNA 2 _ podcjenjivanje

Post by mali_milojica »

Al je coek zapeo za cijenu Golfa 3 :lol:
Ne moze da preboli da ljudi za skulu uzmu koliko on za Lagunu :D
dowe85

#95 Re: RENAULT LAGUNA 2 _ podcjenjivanje

Post by dowe85 »

Sva vozila (GOLF 2 i 3) su davno trebali zavrsiti kao zeljezo.
Ljudi umislili da su neunistivi, pa odatle i ona prica ide na ulje, i ko zna sta...
:lol: :lol: :lol: :roll: :roll: :roll:

Ne znam ko jos za GOLF 2, 3 daje tolike pare, obaveznu kontrolu mu savjetujem :shock:

kad akoBogda prodam svoju Lagunu, ove pametnjakovice castim sve kafom :D
530i

#96 Re: RENAULT LAGUNA 2 _ podcjenjivanje

Post by 530i »

Pirija wrote:

pa ne vozimo svi auta sa 4 vrata i 4 sjedista pasa moj solidni...
Jebi ga, ne može i jare i pare...
mali_milojica

#97 Re: RENAULT LAGUNA 2 _ podcjenjivanje

Post by mali_milojica »

dowe85 wrote:Sva vozila (GOLF 2 i 3) su davno trebali zavrsiti kao zeljezo.
Ljudi umislili da su neunistivi, pa odatle i ona prica ide na ulje, i ko zna sta...
:lol: :lol: :lol: :roll: :roll: :roll:

Ne znam ko jos za GOLF 2, 3 daje tolike pare, obaveznu kontrolu mu savjetujem :shock:

kad akoBogda prodam svoju Lagunu, ove pametnjakovice castim sve kafom :D
:lol:
Za 6000 ili 7000 vam predviđam dug i uspjesan brak,sa povremenim ispadima
Za 4000-4500 je realno i to ako nadjes nekoga ko se ne boji dizni i turbine na Laguni iz 2001-2002.
Kod nas je Alfa 156 takođe podcjenjena,pa je drug nedavno za nju dobio Lagunu i 1000 KM :D
Jos je Alfa bila u gorem stanju nego Laguna,realno.
Last edited by mali_milojica on 11/11/2014 14:23, edited 2 times in total.
Pirija

#98 Re: RENAULT LAGUNA 2 _ podcjenjivanje

Post by Pirija »

Bakir1 wrote:pirija rekao sam bez egzotike i dadoh ti kod modela

imal sta mladje haveru ?
ustvari haj ovako, koje to auto sa 25+ godina gubi na cijeni ?
Bakir1

#99 Re: RENAULT LAGUNA 2 _ podcjenjivanje

Post by Bakir1 »

pa pirija ima modelska w463 jest star bukadar ali veoma malo na vrijednosti gubi, nevjerovatno sta vise.
gubi golf 2, prije dvije godine bilo je slobodnih sa cijenama od 5.000 KM, sada ko da vise od 2000 KM do 2500 KM nije dobar u glavu
dowe85

#100 Re: RENAULT LAGUNA 2 _ podcjenjivanje

Post by dowe85 »

Znas kako kazu, uvijek ce pisati ljudi o Laguni i francuskim vozilima da su ovakva/onakva, koji u zivotu nisu sjeli u njih, samo ih vidjeli na slikama / portalima, a kad se provozaju, shvate da su u zabludi bili godinama :D

Otac kod mene bio kupio dva puta Golfa (nekad davno 2), pa kad je tek izasao GOLF 4, a kad je kupio Lagunu 2 prije 9 godina (kad je bila bas popularna), pa sad zavrsio na Meganu 3, ne misli bjezati od BAKLAVE, kao ni ja.

Kakav otac, takav sin :D
Post Reply