Ma ok je to. Ali ćevap...???!!Walther wrote: za sve postoji prvi put...inace kod nas gladnom ponuditi jesti ili piti nije nista neobicno ili posebno
Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Henry Chinaski
#76 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
- Big Ang
#77 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
@DSŠ Svi su sretni, samo ja i ti nešta glumimo 
Last edited by Big Ang on 07/11/2014 14:33, edited 1 time in total.
-
Walther
#78 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
jako bitan detalj btwHenry Chinaski wrote:Ma ok je to. Ali ćevap...???!!Walther wrote: za sve postoji prvi put...inace kod nas gladnom ponuditi jesti ili piti nije nista neobicno ili posebno
- Henry Chinaski
#79 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
Zavisi od percepcije. Ništa nije nevažno.Walther wrote:jako bitan detalj btwHenry Chinaski wrote:Ma ok je to. Ali ćevap...???!!Walther wrote: za sve postoji prvi put...inace kod nas gladnom ponuditi jesti ili piti nije nista neobicno ili posebno
- dobar osjecaj
#80 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
Sve mi je jasno ali nikako ne razumijem zasto se svi ljudi koji sve ovakve teme na forumu docekuju sa istom pricom o tome koliko su glupe i besmislene ipak javljaju sa svojim misljenjem.
Uglavnom u svoje zgrazavanje upakuju i dio svog stava na datu temu kao da pisu nekome ko ima neki parcijalni vid.
Uglavnom u svoje zgrazavanje upakuju i dio svog stava na datu temu kao da pisu nekome ko ima neki parcijalni vid.
-
Walther
#81 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
Jeste...Henry Chinaski wrote:Zavisi od percepcije. Ništa nije nevažno.
Kad ti neko nesto da sasvim je nebitno sta ti je dao za onaj osjecaj "dugovanja".
- dječak sa šibicama
#82 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
BezbeliBig Ang wrote:@DSŠ Svi su sretni, samo ja i ti nešta glumimo
Ako ovo nije jos jedna trol tema, uzmimo da je problem istinit, ja ne znam sta joj drugo savjetovati... ili da poprica sa njim i rizikuje sa onim "zbogom", ili da ga prEtisne nekako, privede, natjera na brak
Ovako bojim se nece postici nista, na forumu jos nijedna veza nije izlijecena
- ultima_palabra
#83 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
Zaruke su ublehaški fol preuzet iz holivudskih filmova, nešto ko Valentinovo
Ako ćete se ženit, ženite se... nemojte patiti i sebe i druge.
- Big Ang
#84 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
Nije izliječena ali jesu pričana iskustva, tuđa, sopstvena.dječak sa šibicama wrote:BezbeliBig Ang wrote:@DSŠ Svi su sretni, samo ja i ti nešta glumimo
Ako ovo nije jos jedna trol tema, uzmimo da je problem istinit, ja ne znam sta joj drugo savjetovati... ili da poprica sa njim i rizikuje sa onim "zbogom", ili da ga prEtisne nekako, privede, natjera na brak
Moj savjet: pritisni, ucjenjuj, plači, odvratno zvuči ali to će najprije dati rezultate, a od ovog ljudski, dostojanstveno, razgovaraj, vidi, pusti ga da ode, rezultat će bitri da će otići.
Pa eto..
- JThomas
#85 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
sjajan recept, al' za još brži razvod nego što je trajalo pritiskanje na brak. ili ako je bitna samo udaja radi udaje, u vidu životne misije.Big Ang wrote:Da je tako nikad se ni jedna udala ne bi. Nego pritisni, kukaj, plači, zatrudni, radi šta znaš al ima da te ženi.dječak sa šibicama wrote:Jos jedna tema "strah me otvorenog razgovora i pitanja cijih se odgovora plasim, pa idem na forum".
A onda te forumasi bace u zesci crnjak.
Razgovaraj sa svojim zarucnikom jbt, otvori karte, tako i tako jarane, ja bi da se udajem. Sta cekamo? kakve pare? neces? ok, zbogom.
Ima stara mudrost, vjeruj da je fantasticna, kaze ako zelis da vidis voli li te neko zaista, pusti ga da ide... ako se vrati, voli te, ako se ne vrati, ne voli te. Onda i nije neka steta.
Prosto ko pasulj.
- Henry Chinaski
#86 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
Ja sve nešto kontam o onom ćevapu.
Na kraju će se ispostaviti da je to bio najvažniji detalj.
Na kraju će se ispostaviti da je to bio najvažniji detalj.
- Big Ang
#87 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
taman tako.joooj wrote:Zatrudni, ozenit ce te i eto rijesen taj problem. O slijedecem problemu cemo raspravljati kad se isti i pojavi.
- dječak sa šibicama
#88 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
Da sumiramo, bolje bilo kakav brak, pa i pod prisilom i bez neke ljubavi, nego nikakav.Big Ang wrote:Nije izliječena ali jesu pričana iskustva, tuđa, sopstvena.dječak sa šibicama wrote:BezbeliBig Ang wrote:@DSŠ Svi su sretni, samo ja i ti nešta glumimo
Moj savjet: pritisni, ucjenjuj, plači, odvratno zvuči ali to će najprije dati rezultate, a od ovog ljudski, dostojanstveno, razgovaraj, vidi, pusti ga da ode, rezultat će bitri da će otići.
Pa eto..
I onda se pitamo odakle toliki razvodi.
Mozes koliko hoces, ali neces dokle hoces, sto kaze stara narodna.
- Big Ang
#89 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
Ove moje drugarice su sve do jedne i sad udate.JThomas wrote: sjajan recept, al' za još brži razvod nego što je trajalo pritiskanje na brak. ili ako je bitna samo udaja radi udaje, u vidu životne misije.
- Henry Chinaski
#90 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
Pravo kažeš. Neka sačeka četrdesetak godina, vidi kako će to ići pa neka se onda uda. Što je sigurno, sigurno.Eurosa wrote:Jest jest beba ce sve rijesiti i ubrzati put od single cure do samohrane majke!
- Big Ang
#91 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
Ja baHenry Chinaski wrote:Pravo kažeš. Neka sačeka četrdesetak godina, vidi kako će to ići pa neka se onda uda. Što je sigurno, sigurno.Eurosa wrote:Jest jest beba ce sve rijesiti i ubrzati put od single cure do samohrane majke!
- JThomas
#92 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
pa da, u vidu životne misije.
mislim možeš ti koliko hoćeš prikazivati da nisi opterećena time, ali kad tad izađe na vidjelo. ovo što si napisala je veća mizoginija nego većina stvari na koje u vidu navike kolačiš oči i šokiraš se, ali eto...
mislim možeš ti koliko hoćeš prikazivati da nisi opterećena time, ali kad tad izađe na vidjelo. ovo što si napisala je veća mizoginija nego većina stvari na koje u vidu navike kolačiš oči i šokiraš se, ali eto...
- dječak sa šibicama
#93 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
Eto jaranice, vidi kako da zatrudnis sa njim, i rijesila si sve probleme
Onda ce morati da te zeni, i zivjecete sretno do kraja zivota.
Endzi bogati, jel to znaci da bi ti voljela da si tog svog 6-godisnjaka prislila na brak, pa da te kasnije u braku ostavi bez rijeci?
Mislim, nista licno, ali onaj ko te ne voli, i ne zeli biti sa tobom, nece te voljeti niti ce voljeti biti sa tobom i da se 5 puta vjencate.
Endzi bogati, jel to znaci da bi ti voljela da si tog svog 6-godisnjaka prislila na brak, pa da te kasnije u braku ostavi bez rijeci?
Mislim, nista licno, ali onaj ko te ne voli, i ne zeli biti sa tobom, nece te voljeti niti ce voljeti biti sa tobom i da se 5 puta vjencate.
- Big Ang
#94 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
Neeee, samo što mi je dodjalo da po ko zna koji put čitam temu koja ima vrlo malo dodirnih tračaka sa stvarnim životom, barem mojim. Ja, nerjetko pomislim da sam u nekoj twilight zoniJThomas wrote:pa da, u vidu životne misije.
I istinu govorim.
- Big Ang
#95 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
i molim te me citiraj gdje se ja to šokiram i kolačim oči, i to u vidu navike? baš me zanimaJThomas wrote:pa da, u vidu životne misije.
- Big Ang
#96 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
To šta bih ja voljela možemo na pp samo. Jok ovdje.dječak sa šibicama wrote:Eto jaranice, vidi kako da zatrudnis sa njim, i rijesila si sve probleme![]()
![]()
-
ismica
#97 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
Ja sam fino naglasila u svojim postovima, da nije stvar u braku, mislim normalno u tim godinama nakon toliko veze jos na daljinu da ljudi prelaze na visi nivo ako se vole, nego mene brine razlog zasto on nece i to sto mi ne govori mozda pravi razlog. Ne dakle finansije, nego ne volim te i cao. Ja ne zelim njega siliti ni na sto, niti biti s nekim ko me ne zeli, ali neka bude fer i kaze. Jer on il nije svjestan koliko se patim ili ga briga za to. Mada mi mozda ni nece to rec, jer nije tako. Dakle ne mogu biti pametna, a sam razgovor mi nije donio nista novo nikada, niti to sto sam ga ostavljala, niti plakala, niti bilo sta.
Last edited by ismica on 07/11/2014 15:02, edited 2 times in total.
-
crnoplavo
#98 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
sta sad, lik supak jer nece brakdobar osjecaj wrote:Manje-vise vjerovatno. Svi jasno znamo kad nekoga stvarno zelimo. Supci su uglavnom ljubitelji ovih nijasni izmedju, koje su opisane u ponasanju ovog lika. Pacenici, nesigurni, tesko vrijeme, nemaju danas ovo, sutra ono.Walther wrote:svrlja....
Ti si ziherica,0ona ima za "bolju" pa je sad testira. Ako razocara opet si ti igri inace si ti pusionaDzabe trosis godine...
Sam osjecaj nesigurnosti koji imas je dovoljan da to protreses, suocis se odlucnije s tim i najvjerovatnije ides dalje svojim putem.
Trideset godina nije strasna dob ni u kom kontekstu posebno u poredjenju s mogucim protracenim vremenom koje mozes vec od danas znatno bolje trositi na sebe i ljude koji ce te jasno zeljeti i potruditi se i za sebe i za tebe. Budi oportunista za sebe na najbolji moguci nacin. Odmah i sve za sebe.
sta namecete liku nesto sto nece, ako nece brak momak hoce da kvalitetno iskoristi vrijeme-nemora znacit s drugom, moze i s njom, a u krajnjem slucaju ima i ona pjesma "nije zivot jedna zena..." mozda ju je cuo
- yoda82
#99 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
A možda ti i govori pravi razlog. Možda i neće zbog finansija. Ako neko od vas nađe bolji posao, a on ostane pri om stavu, onda laže, a ovako, možda i govori istinu.ismica wrote:Ja sam fino naglasila u svojim postovima, da nije stvar u braku, mislim normalno u tim godinama nakon toliko veze jos na daljinu da ljudi prelaze na visi nivo ako se vole, nego mene brine razlog zasto on nece i to sto mi ne govori mozda pravi razlog. Ne dakle finansije, nego ne volim te i cao. Ja ne zelim njega siliti ni na sto, niti biti s nekim ko me ne zeli, ali neka bude fer i kaze. Jer on il nije svjestan koliko se patim ili ga briga za to. Mada mi mozda ni nece to rec, jer nije tako. Dakle ne mogu biti pametna, a sam razgovor mi nije donio nista novo nikada, niti to sto sam ga ostavljala, niti plakala, niti bilo sta.
- JThomas
#100 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
a jel ti jasno da teorija da bi žena trebala natjerati na brak nekoga ko sa njom neće u brak - povlači da njoj nešto fali, samo po sebi, ako nije u braku?Big Ang wrote:Neeee, samo što mi je dodjalo da po ko zna koji put čitam temu koja ima vrlo malo dodirnih tračaka sa stvarnim životom, barem mojim. Ja, nerjetko pomislim da sam u nekoj twilight zoniJThomas wrote:pa da, u vidu životne misije.
mislim možeš ti koliko hoćeš prikazivati da nisi opterećena time, ali kad tad izađe na vidjelo. ovo što si napisala je veća mizoginija nego većina stvari na koje u vidu navike kolačiš oči i šokiraš se, ali eto...![]()
I istinu govorim.
a kolačiš oči, šokiraš se i zgražavaš kad god neko drugi provuče tako nešto, jal iz zajebancije k'o madner ili ozbiljno...